Kp canımı sıkıyor

Aile olmak öyle bişey değil bence.
Vermek zorunda değil elbette.
Ama böyle şeyler bir baba için zorunluluk değildir, vicdani gerekliliktir.
Bizde kimde ihtiyaç varsa ona kosulur, bu elde ne varsa bir paket makarna da olur, çeyrek altın da olur..
Para yoksa bile insan evinde olan erzagi paylaşır, yine paylaşır.
Bilmiyorum biz öyle gördük, bana zorunda değil yorumları sanki komşudan bahsediliyormus gibi geliyor.
İnsan komşusunun darda olduğunu bilse koşar yahu, evlada olup da vermemek, ve bunu normal karsilamak bana ters geliyor.
Konu sahıbının kocası babasının konturune varıncaya alıyormus.
Adamın gıyabında bunu konusup Yuzune karsı veriyorlar. Adam nerden bilsin ki ciddi anlamda ihtiyacları oldugunu?
Hanı babasına kontör almasa veya baba alayım da para yok sen verir misin dese tamam.
Adamın Yuzune bunları yapıp, ıcten ıce para vermesini beklemek ne bileyim...

Acik acik konusun. Durumumuz belli, biraz destek ol maasindan deyin. Belli ki anlamazliktan geliyor

Adamın gıyabında bunu konusup Yuzune karsı veriyorlar. Adam nerden bilsin ki ciddi anlamda ihtiyacları oldugunu?
Hanı babasına kontör almasa veya baba alayım da para yok sen verir misin dese tamam.
Bu konu sizi neden bu kadar ilgilendirdi anlamadim soylemek istedigini söyle gec

Bu konu sizi neden bu kadar ilgilendirdi anlamadim soylemek istedigini söyle gec
Ilgılendırmedı birileri yazınca yazdıgım ıcın uyarı cikiyor yukarıda. Bende tıklayıp bakıyorum
Özellikle acıp bakmiyorum yanı sakın ol
Bı de insanları bilgilendiriyorumm, kayınpedere kontör falan aldıgınız konusunda .cıddıncıddı ekmek alamayacak durumdasınız sanmasınlar diye.

Yani evet o da ilginç.
Ekmek alacak parası olmayan insanın babasının kontorunu almasi da anormal.
Valla konu da normal tek bişey bulamadım 😂

Kayınpederiniz size para vermek, sizi geçindirme zorunda değil.
Aileniz para vermek, sizi geçindirme zorunda değil. Kimse size para yardımında bulunmak zorunda değil.
Bence siz bilerek onun yanında konuşmuşsunuz bir beklenti içerisinde olduğunuz belli yani. Ben konuşmayı bırak konusunu açamaz utanırdım.

Kayın pederinizin kendi evi yok mu. Yani yaşantısını sürekli sıra ile çocuklarında kalarak mı geçiriyor. Eğer ki emekli maaşı varsa her gittiği evde harcamalar için, misal olarak maaşından biraz verebilir.

Birikimi var dediğiniz de atla deve sanki , hem kocanız babasının huyunu biliyor para istemiyor hem de adamın yanında borç harç konuşuyorsunuz. Bunu yapana kadar kocanız çekip bir kenara konuşsa ya . Çok irrite edici ne o öyle adamın yanında şundan mı para alsak bundan mi alsak sürekli borç muhabbeti, vermeye mecbur bırakmak istiyorsunuz ama adam akıllıymış. Insan kırk kat yabancıya bile eli boş gitmez, ama yüzünüzden okunuyorsa demek ki şu neredeyse nefret dolu hisleriniz..

Birikimi var dediğiniz de atla deve sanki , hem kocanız babasının huyunu biliyor para istemiyor hem de adamın yanında borç harç konuşuyorsunuz. Bunu yapana kadar kocanız çekip bir kenara konuşsa ya . Çok irrite edici ne o öyle adamın yanında şundan mı para alsak bundan mi alsak sürekli borç muhabbeti, vermeye mecbur bırakmak istiyorsunuz ama adam akıllıymış. Insan kırk kat yabancıya bile eli boş gitmez, ama yüzünüzden okunuyorsa demek ki şu neredeyse nefret dolu hisleriniz..
He canım hee ondan

Bir şey sorabilir miyim burada yazan herkese: kayınpeder-kayınvalidenizin hesabında ne kadar para olduğunu biliyor musunuz? Eğer biliyorsanız nasıl veya ne vesileyle öğrendiniz? Ben dokuz yıl evli kaldım ve aklıma hiç böyle bir soru düşmedi de bu yüzden soruyorum. Lütfen kınamayınız. Gerçekten merak ettiğim için soruyorum.

ben de bilmem, ilgilenmem de.
Kendi annemin-babamın hesabında ki parayıda bilmem. Aynı şekilde buda beni ilgilendirmez.
Yani ev-araba gibi görünür şeyleri tabii bilirim iki aileninde, banka heaplarını, altınlarını vs nerden ve neden bileyim

Çoğu kişi yardım etmek zorunda değil demiş ama o iş öyle değil işte. Gelmeyecek o zaman. Çünkü karı koca bir tost yapıp yer ama misafir gelince öyle olmuyor kim ne derse desin. Durumu yaşamayan anlayamaz.

Yanında şundan mi istesek bundan mi istesek demek yerine direk adamdan isteyin. İsteyenin bir yüzü kara..
Bir de inşallah durumunuz en kısa zamanda düzelir..

Yahu borç isteyeceksiniz istersiniz ,millet Size vermek zorunda değil. Ailenizle kiyaslamaniz çok ayıp . Ben asla ima etmem sıkıştık Vs demeye hiç mı yüzünüz kizarmiyor.
Evinizde kalmasına izin verdiyseniz bikaç gün yediğide batmasın. Altı üstü eve 1 kişi eklenMiş 10 kişi değil. Yediğinden batmassiniz.
Kontor ilaç olayinı da yeni gördüm . Onun icin parasini isteyin almayın . İma edene kadar biz alıcak durumda değiliz deyip tavır koyabilirsinjz.

Ay çok ayıp yaptığınız. Evinizde misafir gelen birinin yanında para muhabbeti yapmak kusura bakmayın ama dilencilik sizin yaptığınız. Geçinemiyorsanız evlenmeyecektiniz. Kimseden beklenti içine girmeyin aileniz iyilik olsun diye yapıyor olabilir ama vermek zorunda değil. Onlar içinden gelip veriyo diye kayınpederinizi zorunluymuş gibi davranmamalısınız.
Birde iyi davranmıyormuşsunuz pes.

Ben evinde uzun süre kaldığım insanların bu kadar sıkıntıda olduğunu görüp ölü taklidi yapamazdım. Tabi ki para vermeye mecbur değil ama yaptığı düpedüz duyarsızlık. 2 ekmek alıp gelmek zor olmasa gerek.

Burda o misafir bi tabak koy diyenelre sasiriorum tabiki babasidir oda onun kadin ondan gocunmuyorki biz bu kadar sikintida iken konusuoz duyuyo neden cikarip bunu alin demio dio hakli olarak

Burda herkes bakıyorsam para vericek kp diye anladı beni oysaki o kadar yaninda konusiyoruz sadece sormasini beklerdim paraniz mi yok
Seni anliyorum canim.benim kp de boyle.insan bi sorar ihtiyacinizmi varmi durumunuz nasil.bu bile yeter bize.benim kendi ailem hep sorar mesela.ama kp dusuncesiz.kizdigimiz nokta bu aslinda. cocugum olcak hic sormuyor eksik bisey varmi diye.

Back
X