• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KP ile denize gitmek

Kayınpederiniz babanız yerinde idir. Çok fazla ince düşünmek bazı normal şeylerden bile sakınmak caiz değildir. Bi yarım kollu tişört eşofman altı ile gezebilirsiniz. Ben doğma büyüme İstanbullu yum. Ama eşimin tarafı köyde yaşar. Benimde kayınpederim bize kalmaya geldiğin de onların yanında nasıl giyinip nasıl hareket edecegimi sasirirdim. Bazı düşünceler İslamiyet açısından ele alınmadan direk geleneksel olarak hareket ediliyor. Eşimi sevdiğim için saygı duydum ve kpederimin alıştığı şekilde onları misafir ettim. Eşinin ve çocuklarının hatırı için biraz ılımlı olunabilir.

Ev klimaliysa cok sorun olmaz,
Ben acigim, tesetturle kiyaslamak gibi olmasin ama normalde disarda giymeyecegim rahatlikta seyleri kayinpederim evdeyken giyiyorum, ev ortaminda kasmiyorum yani.
[
Ev klima li da kV rahatsız oluyor actirmiyor.
Ben o kadar rahat biri değilim

Kayınpederiniz babanız yerinde idir. Çok fazla ince düşünmek bazı normal şeylerden bile sakınmak caiz değildir. Bi yarım kollu tişört eşofman altı ile gezebilirsiniz. Ben doğma büyüme İstanbullu yum. Ama eşimin tarafı köyde yaşar. Benimde kayınpederim bize kalmaya geldiğin de onların yanında nasıl giyinip nasıl hareket edecegimi sasirirdim. Bazı düşünceler İslamiyet açısından ele alınmadan direk geleneksel olarak hareket ediliyor. Eşimi sevdiğim için saygı duydum ve kpederimin alıştığı şekilde onları misafir ettim. Eşinin ve çocuklarının hatırı için biraz ılımlı olunabilir.
Burda sadece gelenek yada islami hususlar değerlendirilmiyor. İnsanların yani benim kişisel hassasiyetlerim var tek banyo VC bir ev küçük günlük girilecek peşpeşe banyoda çocuklar yikanacak onlar in giysileri vs vel hasıl normal bir ev ortamı değil odama kapısını kapatıp duşa giremiyorum duş orta yerde çıkarken ister istemez gorunebirsin köşe kapmaca oynayacaksin işte vs vs

Herşey bir yana kp nin yanında kapalı olmayacaksan tesettüre girmeseydin bence. Bir şeyi ya tam yapalım ya hiç yapmayalım. Benim de eksiklerim vardır mutlaka ama inanki cam silerken bile ferace giyinip siliyorum,tesettür sadece örtünmek demek değildir. Not:tesetturluyum ama her yerde ve her zaman.

Anlamadığım normalde ev hali k.pederinizin karşısına nasıl çıkıyordunuz ki bunu sorun ettiniz? Ev küçükse odanız ayrı olmayacaksa bu daha büyük bir sorun bence. Rahat edemeyecekseniz gitmeyin.

Herşey bir yana kp nin yanında kapalı olmayacaksan tesettüre girmeseydin bence. Bir şeyi ya tam yapalım ya hiç yapmayalım. Benim de eksiklerim vardır mutlaka ama inanki cam silerken bile ferace giyinip siliyorum,tesettür sadece örtünmek demek değildir. Not:tesetturluyum ama her yerde ve her zaman.
Canim bizde kp yanında iç çamaşırı ile gezmiyoruz en fazla saçimi görmüştür . Ben kendi babamın yanında bile dikkatli giyinen bir insanim. . Tam yapmak demek babanın kp yanında ferace giymek değildir. Babam yada kp yanında saçım açık durabilirim yarım ges kol da giyindim ama daha açık giymiş değilim çok şükür bizde biliyoruz tesettürlü olmayı.

Ne ilgisi var. Örtünmek zorunda değilsin kp.yanında islami olarak.

Cam silmek ile bu kıyaslanamaz.
Dini yorumlar yasak olduğu için çok detaya giremiyorum.

Anlamadığım normalde ev hali k.pederinizin karşısına nasıl çıkıyordunuz ki bunu sorun ettiniz? Ev küçükse odanız ayrı olmayacaksa bu daha büyük bir sorun bence. Rahat edemeyecekseniz gitmeyin.
Normalde yanında giyindigim gibi giyinemeyecegim içim sorun ediyorum. Buda ne yanında ferace giyerim ne de şort giyerim bol ve uzun giymeye çalışıyorum sacim bazen açık olabilirdi ama deniz evinde pek uzun giyilmiyyor ya onun için

Normalde yanında giyindigim gibi giyinemeyecegim içim sorun ediyorum. Buda ne yanında ferace giyerim ne de şort giyerim bol ve uzun giymeye çalışıyorum sacim bazen açık olabilirdi ama deniz evinde pek uzun giyilmiyyor ya onun için

Yarim kol bol tişört uzun etek pantolon tarzı bir sey giyerseniz sıcaktan bunalmazsınız. Denize giderken de haşemanizi giyip gidersiniz. Ben öyle yapıyorum. Ama ev çok küçük diyorsunuz o sorun işte.

Yahu dini kendinizce yorumlamayın rica ederim hiç tesettüre girmeseydin demissiniz bir de bilginiz yok fikriniz çok maşallah.Dinen kayınpeder öz baba hükmündedir mahremdir gelinin yanında kat kat örtülere bürünmesi gerekmez yani .

Böyle kesin hükümlerde bulunmadan evvel açın bi ilmihal okuyun.

Ben olsam gitmezdim.
Bu sicaklarda evde yarim kollu bile cekilmiyor. Ne kadar dikkat ederseniz rahat edemeyeceksiniz. Birde yerde cok az varmis evinizde acin klimanizi tiril tiril giyinin daha rahat edersiniz..

bende tesettürlüyüm rahat edemezdim sahsen ama oyle kadinlar arasinda kp baba yaninda saliver modu degil yazma ince gomlek etek yada ince ceket tunik genis esofman olur sacimi asla gormemistir bansmin yaninda bile en fazla yazmadan bogazim gorunmustur oda bidiklet yaka hakim yaka giyerim herkesin kendi tercihi ama babamin yaninda acik rahat edemezken kp yaninda hiccc olunmaz

hanımefendi bilmediğiniz şeyler hakkında konuşmayın.

Kuran'da açık açık yazar kimler haricinde tesettüre girilmesi gerektiği.
kayınpeder de bunlardan biridir, açık açık yazar ayette.
kayınpederin yanında kadın tesettürsüz gezmek caizdir.

milletin neyi tam neyi yarım yaptığı hakkında ahkam kesmeden önce yorum yaptığınız şeyler hakkında bilgi edinin.

Kayinpederiniz evlendikten sonra bir nevi babaniz oluyor dogru ama mahremiyetiniz devam ediyor. Bende tesetturluyum kp yaninda basim acik gezemem, yada kisa kollu , acik bir kiyafetle vs. Yani cekincelerinizde haklsiniz. Bu tercihe acik bir konu degil bir insan tesetturlu ise ona gore davranip sorumlulugunu almak zorunda. Ama hasema giyip denize girer evde de idare etmeye calisirim derseniz gidin cocuklarinizdda mutlu olsun karar sizin

Ben olsam gitmezdim.
Bu sicaklarda evde yarim kollu bile cekilmiyor. Ne kadar dikkat ederseniz rahat edemeyeceksiniz. Birde yerde cok az varmis evinizde acin klimanizi tiril tiril giyinin daha rahat edersiniz..

valla sonuna kadar katılıyorum. kapandığımdan beri 1 veya 2 defa yatılı misafirliğe gittim -ki ailemin adetidir 1-2 hafta gitmek-
bir daha da gitmedim. kimsenin yanında rahat edilmiyor

konu sahibinin de hassasiyetlerim var dediğini okudum.
eşine bundan bahsedebilir. o rahat edemeyince çocuklara da faydası olmaz bence

Kayinpederiniz evlendikten sonra bir nevi babaniz oluyor dogru ama mahremiyetiniz devam ediyor. Bende tesetturluyum kp yaninda basim acik gezemem, yada kisa kollu , acik bir kiyafetle vs. Yani cekincelerinizde haklsiniz. Bu tercihe acik bir konu degil bir insan tesetturlu ise ona gore davranip sorumlulugunu almak zorunda. Ama hasema giyip denize girer evde de idare etmeye calisirim derseniz gidin cocuklarinizdda mutlu olsun karar sizin

hanımlar siz neye bakıp tesettüre girdiniz gerçekten?
ayetlere mi yoksa neye yani? ayette kayınpeder yanında tesettürsüz durmaya izin varken bu ne?
Allahın izin verdiğini kendinize yasak ediyorsunuz, bu doğru bir şey değil
ya da kendiniz naparsanız yapın da burda yanlış yönlendirmeyin insanları ya

dini yorumdan hapsi boylayacam ama ikidir aynı yorum yapılınca yok artık oldum

Yoo etmiyor baba hükmünde kayınpeder hatta esinizden ayrılsanız bile bu durum değişmez o derece.Lütfen bilmeden öyle yapılmalı böyle yapılmalı diye akıl vermeyin gece gece sinirlerini bozuyosunuz insanın.Herkes alim maşallah ama kaynak neresi belli değil

Boyle konulara da bayiliyorum. Muthis dindar ve en kapali hanimlarimiz hemen ahkam kesmeye gelirler. Sozlukte, instagramda, youtubeta ve tabii ki kkda. Her yerde en mukemmel tesetturu kendileri yaparlar. Evet en kapali sizsiniz. En musluman sizsiniz.

Reklamlardan sonra konu sahibecigim size gelecek olursam; ben olsam tesetturden bagimsiz olarak oyle bir ortamda tatile gitmezdim acikcasi. Cümbürcemaat ne o oyle. Keyifli olmaz bence. Bir de bin tane insan gidiliyor tatile, tutuluyor bir pansiyon, kadinlar tum gun temizlik yemek vs zaten yorulup geliyorlar. Ama yok ben keyif alirim diyorsaniz kp ve sizin aranizda nikah durumu olmadigi icin en azindan bi kisa kollu giyebilirsiniz. Altiniza da esofmandir etektir. Ama yok gitmicem diyorsaniz da esinize sikilacaginizi ve cümbürcemaat yorulacaginizi soyleyin. Kp yaninda rahat edemem derseniz de bunun dinle filan ilgisi olmadigini soyleyin. Benim dindarlik ya da tesetturle en ufak alakam yok ama kp yaninda ben de rahat edemiyorum acikcasi. Yetistirilme tarzi sanirim. Babamin yaninda da edemem cunku. Daha dogrusu herhangi bir tanidik yaninda :silah:

Gidersen evde uzun salaş yazlik elbiselerden filan giyebilirsin, şortla askılıyla gezmek şart değil yazlık diye.. Dinen baban oluyor zaten, sıkı sıkıya kapali giyinmek durumunda degilsin, biraz dikkat edersin, rahat da etmis olursun.. Disarda zaten kapali olacaksin, kimle gidersen git.. Aranizda baska problemler yoksa bi degisiklik olabilir senin icin de, gidip huzursuz mutsuz olmayacaksan..
Yemek+temizlik+kalabalik durumlari tatili tatillikten çıkarabilir, onu da soylemis olayım..

Back
X