• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KP ile denize gitmek

Ev kucucukmus ya ben rahat edemezdim. Kendi anne babam degil ben zaten tiksinirim erkeklerin girdigi tuvaletten surekli ayni tuvaleti kullanmak zorunda olmak bence cok fena. Bir de dus sirasi olacak. Denizde hasema ile halledersiniz de evde disarida ne yapacaksiniz? Eger uzun ince elbiseleriniz varsa olabilir. Ama onlar da bunaltir diyorsaniz bence gitmeyin.evde basiniz acik olur tabiiki ama askili ve kisa sort giyemezsiniz sanirim. Tatil beldeleri de deli sicak oluyor bu sekilde rahat edemezsiniz sicaktan mahvolursunuz gibi geldi bana.

Dini acidan yorum yapacam ban yemem insallah kpe hem nikah dusmuyor hem de namahrem degil. Yani artik oz babanizdan bi farki yok. Ben de tesetturluyum. Askili veya sort giymem (bunlari kendi babamin yaninda da giymem) ama esofman kisa kol yada kapri giyerim yaninda hic de rahatsiz olmam. Bence gidin zaten denize hasemayla gireceksiniz evde de cok kasmayin bi tiril tiril elbise veya ince bi esofman zaten oralar esiyodur da deniz kenariysa.

Evet tabi heryerde öyle hasema ile girerim denize ama işte eşim de gitmemi istiyor o da baban dini açıdan sakıncası yok diyor da ben rahatsız olurum bunu eşim e kırmadan nasil söylerim. ? Evin içinde rahatsız olurum diye düşünüyorum
Kocan tesettur konusunda vaaz verecek bilgiye sahip degil. Kp dolayli yoldan baban. Kan bagin yok. Nikahin dusuyor. Tesetturluysen kp yaninda tesettur sart.

Kocan tesettur konusunda vaaz verecek bilgiye sahip degil. Kp dolayli yoldan baban. Kan bagin yok. Nikahin dusuyor. Tesetturluysen kp yaninda tesettur sart.

nikah da düşmez, tesettür de şart değil. kaynağım Kuran, sizinki ne?
şu an basbayağı şirk koşuyorsunuz Allahın helal kıldığına haram diyerek.

Arkadaşlar çoğu kişi yazdiklarima kızmış. Ben zaten kuranda yasaktır kp nin yanında da tam tesettür şarttır demedim. Siz nasıl fikir beyan ettiyseniz,buda benim fikrim... Kimisi sormuş neye göre karar veriyorsun diye. Bu devrin pis ve çirkin davranan insanlarina göre... Birtek mesele kp değil. Biz tesettürlü bayanlar biraz daha hassas olmalıyız. Babamiz gibi oldukları kesin. Ama asla babam değil sonuç olarak. Burada neler neler okuduk. Kp hakkimizda ne düşünüyor bilemeyiz. Ayrıca tabiki kuranda babanizdir diyor. Ama aynı kuran peygamberlerin kizlarindan örnek verirken hiç sac baş açık gezdiklerini söylemiyor. Araştırma yap öyle konuş diyenlere söylüyorum: üç yıl dini egitimim var. Bu konuyu sizinle tartismiycam. Asıl siz biraz araştırma yapın. Insanlar tesettürlü bayanlarla resmen dalga geçiyor artık. Sizin bu 'rahat' davranışlarınız yüzünden... ıslamiyet bu değil. Tesettür, saçını örtmek değildir. Dilini sesini hareketlerini kadınlığını tesetturlemessen,tesetturluyum demeyeceksin. Lafim da konu sahibine değil ben ona yorumumu yapmistim. Lafim beni sorgulayanlara

Benimde esim annesinin yanına gidecekti annesinin evi 1 +1 gorumcelerimin evleride var esim 3 günlüğüne gidelim dedi ben kabul etmedim annesinin evi küçük sigmayiz ablalarinda oglanlari okuldan geldi evlerine bebegim küçük nasıl emzireyim dedim hem evlerinde klima var biz nereye sifalim dedim esim tamam ben Gideyim dedi yani eşine anlatmalisin

Canımcım bence kv ve görümcek iş yaptırmak için seni çağırdı. Ev küçük olunca e hali ile kalabalık olacaklarından vazgeçtiler sizin gelmenizi istemediler. Bence sen gitme hizmetçilikten başka bi iş yapmayacan. Hastalandım vs de gitme. Çocuklar istiyolarsa onları da kp ve kv ile şutla kafa dinle ;)

Peki gitmezseniz başka tatil şansı olacak mı?
Ben olsam başka tatil imkanım yoksa çocuklar için bir hafta kendim bunalsam da giderdim. Hem deniz çocuklar açısından çok sağlıklı hem çok eğlenceli, bir taşla kaç kuş. Kv yanında giyiminizi de nasıl rahat edecekseniz öyle ayarlarsınız, bir hafta idare edersiniz, uzun bir ev elbisesi güzel olmaz mı?

Allah rızasi icin kapananlar, ayni zamanda Allahin ayetle acıklayarak uygun gördügü kp yaninda acık gezilebilir durumunu taşlamaya gelmişler. Ne kadar da kendinizle çelişiyosunuz.

Canim diz alti pijama türü incecik pazarlarda satilan giysiler var 10 tl falan. Al bi kac tane. Xl bol tisört giy kp yaninda ne var bunda. Cok istiyosan başınada cel esarbini. Kp in halinde bi gariplki yoksa sen de kasma. Banyodan giyinik cık havluyla cikma yani. Bizim yazlikta ust katta banyomuz var ama her ihtimale karsi ben giyinik cikarim.

Bosver sen kasma kendini cocuklarda istiyo git bol bol denizde vakit gecirirsin sen raht edemick gbi olursan baba cocuklar senle denize gitmek istiyo dersin yollarsin onlari :)

Nikah asla düsmez. Hatta bu tur evliliklerin yolu acilmamasi icin dinen de hukukende kocandan resmi yollarla bosansan bile kp ile ne dini ne resmi nikah yapamazsin.

Bence siz bırakin bu vaaz işini.

hanımefendi bilmediğiniz şeyler hakkında konuşmayın.

Kuran'da açık açık yazar kimler haricinde tesettüre girilmesi gerektiği.
kayınpeder de bunlardan biridir, açık açık yazar ayette.
kayınpederin yanında kadın tesettürsüz gezmek caizdir.

milletin neyi tam neyi yarım yaptığı hakkında ahkam kesmeden önce yorum yaptığınız şeyler hakkında bilgi edinin.
Nerde var o ayet söyleyinde bizde bakalım hiç öyle bir ayet görmedim de merak ettim doğrusu...

Cidden midemi bulandırdınız

Nikah düşme muhabbeti oldum olası midemi bulandırmıştır zaten

Kp = baba ötesi yok, nikah düşüyor diye kim kpyle evlenir? Kim??? Gerçekten kim çocuğunun dedesiyle evlenir, baba dediği adamla cinsellik yaşar?

Nikah düşüyor diye insanlar iğrenç, ahlakdışı evlilikleri yapabilirler mi yani???

Kpyle evlenilebilir şeklinde olaya bakmak için cidden sapkın olmak gerekiyor. Allah ıslah etsin sizin zihniyette olanları.

Son düzenleme:
Ne kadar çok atıp tutan var yok kp yanında başı açık gezmemelisin yapacaksan tam yap bla bla. Kayınbaba mahremdir nikah düşmez hiçbir zaman. Açında bir ilmihal okuyun. Pekala baş açık durulabilir. Bir mahzuru yoktur. Ha konu sahibi kendi rahat edemez başını örtese başka ancak ayette belirtilen bir durum hakkında kendi kafanızdan sallamasyon bilgiler uydurup insanları yanlış yönlendirmeyin. Allah'ın caiz olarak hüküm verdiğine siz haram diyemezsiniz.

Şimdi siz tesettürlüsünüz ama denize giderken açılıyorsunuz? Kp yanında da açılamayacağınız için çekiniyor musunuz?
Ortalığı karıştırmak istemem ama denizde açılacak kadar çekinceniz yoksa kpden de çekinmeyin. Babanız sayılır.

Ben de çarşamba günü kp kv yanına izmire yazlığa gideceğim eşimle. Tesettürlüyüm. Bol çiçekli pantolonlarım var üzerine de ince epil epil bluzlar giyiyorum evin içinde başım da açık. O benim babam. Ondan neden çekineyim. Ama görümcemin eşi filan varsa bi yazma yaparım başıma. Yani hiç zor değil. Çekinecek birşey yok.
Hayatı kendine zorlaştırma. Tabi ki ferace çarşaf uzun etek giymen zor olur. Akrabalarımızı da el gibi göremeyiz değil mi?

Back
X