KP kırdım mı, yoksa haklımıyım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
öncelikle iyi geceler hanımlar. Bu akşam kv ve kp ziyarete gittik herşey normaldi yemeklerizi yedik felan sonra kızım ve kp oynamaya başladılar kucağında oynuyorlardı fln sınra bana ters gelen bir şekil almaya başladı oyunu (yazarken bile tuhafıma gidiyor konduramıyorumda) ama odada herkes odada eşim kv fln. Neyse bozuldum ben tabii bişdeyde diyemedim o an, neyse sonra kalktık eve gelirken kapıda kızımı öptü fln dudağından bu kez ben şok oldum binada kızıma hani ben sana demiştim kimseye dudağından öptürmüyorduk dedim o da dede öpmek yok fln deyince direk bende dudağından öğretmiştm yasaktı onu diyo dedim. Çıktık geldik.
Uyuyamadım kafama taktım kv aradım dedim birşey konuştnmuzmu evet baban çok kırıldı fln yaptı bana. Şimdi gerçekten ben mi kötü niyetli düşündüm de kırdım kalplerini, yoksa onlarmı haklı bilemiyorum. Delireceğim uyku tutmuyor
Neyini uyku tutmuyor ya bide kirdimmi diye düşünüyosun allah askina evladın o senin yapmayin gözünüzü seveyim ya senin orda çocuğunu degil ip uyarman gerekiyodu direkt

öncelikle iyi geceler hanımlar. Bu akşam kv ve kp ziyarete gittik herşey normaldi yemeklerizi yedik felan sonra kızım ve kp oynamaya başladılar kucağında oynuyorlardı fln sınra bana ters gelen bir şekil almaya başladı oyunu (yazarken bile tuhafıma gidiyor konduramıyorumda) ama odada herkes odada eşim kv fln. Neyse bozuldum ben tabii bişdeyde diyemedim o an, neyse sonra kalktık eve gelirken kapıda kızımı öptü fln dudağından bu kez ben şok oldum binada kızıma hani ben sana demiştim kimseye dudağından öptürmüyorduk dedim o da dede öpmek yok fln deyince direk bende dudağından öğretmiştm yasaktı onu diyo dedim. Çıktık geldik.
Uyuyamadım kafama taktım kv aradım dedim birşey konuştnmuzmu evet baban çok kırıldı fln yaptı bana. Şimdi gerçekten ben mi kötü niyetli düşündüm de kırdım kalplerini, yoksa onlarmı haklı bilemiyorum. Delireceğim uyku tutmuyor
Kendi eşiniz ve babanız olsa dahi aynı tavrı sergilemelisiniz. Çocuğun mahremiyet duygusunun gelişmesi açaısından çok önemli. Kızınızı iyice tembihleyin bu konuda tabi ki ilerideki cinselliğine zarar vermeyecek şekilde. Yani baskı ile değil doğru zamanı doğru kişiyi ve yanlış olanları anlatarak ve vermes gereken tepkiyi öğrereterek.

Ayrıca acı ama bu konularda kimseye güvenmemeli çocuğunuzu herkesten korumalısınız bence. Yani ben tüm kalbimle doğrusunu yaptığınızı düşünüyorum. Neler yaşanıyor bu hayatta annesi olarak göreviniz.

Kendi çocuğunu dudağından öpüyor muymuş? Başka yer mi kalmamış? Üstelik ben çocukken öpülmeyi hiç sevmezdim. Bence hiç bir çocuk sevmez. (Şap şap öpmeyi kastediyorum.) Benim kvdem de sesli sesli öper çocukları. Ne kadar ses çıkarsa o kadar çok seviyormuş gibi geliyor herhalde. Çok şükür dudaktan öpülmemesi gerektiğini öğrendi. Siz de keşke suçluymuş gibi aramasaydınız

Ay töbe töbe kac yasında adam utanmıyormu ya
Dedeyle yalnız bırakmayın lütfen
Tek hatanız sonrasında sanki siz suclu gibi aramıs olmanız keske dediginizin arkasında durup öptürmeme yasagınızı orda bastıra bastıra belirtseydiniz

Konunuzu anlamayanlar, cok uc noktalara cekenler, adeta sizi sapik ilan edenler olmus.
Uslubunuzdan cahil cuhela bir insan olmadiginiz belli.
Dede torununu opebilir elbet oynayabilir ama o tarif ettiğiniz hareketi yapmaya basladiginda dede mudahale edebilirdi. Sevme bicimi mi kalmadi baska oyun mu yok Allah askina. Sapik demiyorum ama dusunememis.
Bu saatten sonra olayi kisisellestirip cok uzerinde durmadan Annecigim devir kotu sen ben dedesi ailesiyiz ona zarar vermeyiz ama bunu normal sanip baskasi yaptığında hos olmayabilir. Dudaktan opme mahremiyetine zarar verebilir. Ben de dün yanagindan opecekken kafasini cevirdi dudagini optum hemen o an anlattim. Siz alinmayin de gec git. Olmaz yani.

Demeyeyim diyorum ama bu tip vakalar da hep en yakinlardan geliyor. Cocuk kisisel sinirlarini ogrenmeli ve baskalari da.

Ayrica konu disi olacak ama dipnot marketlerde yumurtalara tek tek elleyip 1 yasinda bir bebek yaninizdan gecerken elinizi agzina da sokmayin sabinin. Gecen gun bu konuda ben de bir cildirdim.

Eşimin yanında dahi kızımın bezini değiştirirken sırtımı dönüyorum. Haklısınız. Neler duyuyoruz o insanlar da 'aaa bu sapık bne evleneyim bunla bir de çocuk yaparız sapıklığını yapar' düşüncesiyle evlenmiyorlar. Elimden geldiğince kızımı korurum. İnanır mısınız 6-7 aylıkken evde yalnız bırakıp bir yere gidemedim yavaş yavaş yeniyorum. Eşim böyle düşündüğümü duysa kalp krizi geçirir herhalde sapık mıyım ben diye ama elimde değil 🤦‍♀️

Yok artik....

Resmen adam sapik ilan edildi eminmiyiz.. demekki konu sahibide tam.emin olmadığı ve karşı tarafa haksızlık yaptığı düşüncesi ile aramış tekrar .. o şekilde yaptığına emin olsa arayıp nabız ölçmezdi.. korusun çocuğu ama bi gözlemlesin yada konuşsun kv ile .. hepimiz koruyoruz çocuklarımızı çizgileri çiziyoruz.. Ama yargısız infaz olmamalı
Bir çocuğu sadece sapık insanlar dudaktan opmemeli ,geri kalan herkes dudaktan opebilir diye düşünebilirsiniz siz ...ama çocuklar insanların niyetini okuma yeteneğine sahip değildir.Cocuk su şekilde düşünür ; dudaktan opme karşımdaki insanın bana olan sevgisini gösterme bicimiyse ,servisci amca...marketci amcanın çırağı,sokaktan geçen abi "beni çok sevdikleri için dudagimdan öptü " diye düşünür ve hayır diyerek o ortamdan uzaklaşıp yardım istemesi gerektiğini uygulamaya geciremez. Hayir diyebilmeyi,kişisel sinirlari korumanın önemini küçük yalardayken çocuğa ogretebilirsiniz ama "o da yapabilir,bunun da niyeti kötü değil" diye kısmı uygulatirsaniz çocuk hangi durumda uygulaması gerektiğini anlayamaz

Ben dedenin sapikca art niyetli oldugunu dusunmedim ama sakincali. Agiz insan vucudundaki en fazla mikrobun barindigi yerlerden. Korkunc bir sey. Iyi yapmissiniz

Kibar bile davranmışsınız. Kırım kırım kırılabilir. Bir şey derlerse de söyle ortalık çocuk tacizi haberleriyle doluyken böyle sorumsuzlukları sevmiyorum de. Ben sinirlendim burdan

Kusura bakmayın ama dedenin kendini kötü hissetmesi normal.

Kendi babanız olsaydı da aynısını düşünür müydünüz?

Çocuğa doğruyu yanlışı öğretmek, onu eğitmek, kendisini korumasını empoze etmek doğru sonuna kadar ancak bunu büyüklerimizi kırmadan yapsak?

Dedeyse dede gibi davransin oda.Cocugu dudaktan opmek ne demek.Hadi onu gectim hijyenik bile degil.Konu sahihi az bile yapmis.

Ben olsam aramazdım birşey konuştunuz mu diye. Sonuçta çocuğum için yanlış olabilecek bir davranış görmüşüm, kırılırsa kırılsın. Ayrıca hoş olmayan birşey gördüğümde bir şekilde çocuğumu uzaklaştırırım tuvalete götürme bahanesi gibi. Çocuğumu tembihlerim kimse duymadan, anlatırım. Kapıda olan şey tabiki hiç ama hoş değil dudağından öpmesi falan.

Benim kv oğlumu ağzından öpmeye kalktı öpecek yeri mi kalmadı çocuğun o ne saçma bir hareket bir daha yapma Allah aşkına deyip tersledim herkesin içinde bir daha da yapmadı. Kaldı ki sizinki kız çocuğu ve kp öpuyo ne alaka yani??

Herkes şok olmuştu çıkışmama bir kişiye bile kırıldı mı diye sormadım, kırılırsa kırılsın yani çocuğumdan onun mahremiyet eğitiminden daha önemli mi herkes haddini bilsin adam olsun. Keşke sen de hiç arayıp sormasaydın haklıyken bi de nerdeyse özür dileyecek duruma düşmüşsün.

Ne münasebet kırılacakmış. Yerden göğe kadar haklısınız ne üzülün ne de özür dileyin. Bu dudaktan öpme mevzusu da çok ama çok yanlış, bu konuda uzman görüşleri ortada zaten. Ayrıca öyle hikayeler okuyoruz ve görüyoruz ki çok dikkatli ve uyanık olmamiz lazım. En ufak bir vicdan muhasebesine girmeyin. Tartışmasız bir şekilde haklısınız. Beni dedelerim dudağımdan hiç öpmedi hatta kimse öpmedi bir tarafim eksik büyümedim.

Iyi yapmissiniz ben babama bile birakmiyorum kizimi tek olunca

Bence çok yerinde bir tepki vermişsin. Aşırı tuhaf geldi bana kayınpederin dudaktan öpüşü ne gördüm ne duydum. Ne o öle yavrunun başka öpülecek yeri mi kalmadı. Ben arkadaşlarımın kuzenlerimin çocuklarının ellerini yada kafasını yada boynunu öperim. El kadar çocuk mikrop geçer neticede. Hiç hoş değil yapmasın bidaha kocaman adam

Valla paralamadığınıza şükretsin. Şu devirde iki kere dikkatli olması lazım. Hiç de haksız değilsiniz. Cehennemin dibine kırılsın kırılıyorsa. Ne münasebet ya eskiden kim kimi dudağından öpüyordu ya çocuk dedenin elini öper dede çocuğun başını okşar. Bitti. Nokta. Ötesi yok. Çok aşırı agresifleşiyorum şöyle konularda.

Iyi yapmissiniz ben babama bile birakmiyorum kizimi tek olunca
Ben küçükken annem beni babamla cok birakti yalniz babam bana hicbir sey yapmadı ben de babama kızımı bıraktım marketime pazarima gittim 30 lu yaslarinda sapik olmayam babamin 60 li yaslarinda sapik dedeye donusmeyeceginden eminim çünkü o benim canim..Babaniz duysa bunu sizle sanırım konuşmaz aaa kızım hakli ama haberlerde neler goruyoruz demez. Kocasiyla kizini evde birakmayan anneler boşanın
Babasina kizini guvenmeyen anneler babanizi nufustan sildirin veya en guzeli psikolojik destek alin bu daha dogru olur.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X