• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kp vefat etti kv bizimle yaşamak istiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çok geç kalmışsınız alışmış artık istemez maalesef ki..
Benim dedem 2 sene oldu vefat edeli. Annemlerle altlı üstlü oturuyorlar. Babannem 65 yaşında kadın. Halen kendi yemeğini yapar eder. Annem ya da babam cagirirsa iner yemeğini yer çayını içer geri yukari evine cikar yatmaya. Yanı çok saçma tamam size gine gelsin ama kalması rahatsız verici gerçekten. Bence olan size olacak hemen eşinizle konuşmalısınız bu konuyu.

Yatalak olur bakarsınız gerçekten düşkün olur bakıma hadi gene bakarsınız ama bu nedir kadın resmen rahat etmenin derdinde bahaneyi de bulmuş. Anlayışsız insana ne denir bilemedim. Evin barkın rahatın zaten var nedir çocuklarını huzursuz ediyorsun kendine karşı cephe aldırıyorsun anlayamıyorum. Gerçekten sabır versin sizlere eşinizd çok haklısınız. Ama biran önce konuşup önünü almazsanız belli ki gitmeyecek

Acaba sizin ailenizden birileri biraz uzun süreli kalmaya gelse rahatsiz olup gider mi..Hem o arada annenize fln kayinpederinizin yokluğunu çok üzüldüğünü anlatır belki laf açılır illaki, anneniz de teselli edip ölüm hepimiz için mecbur alışacağız giden dönmüyor eşyalarını yenile hatıralarını kaldır evine geç diye mesaj verse:) Çünkü misafir misafiri istemez :) Belki sizinkiler gelirse kayinvalide rahat edemez. Pandemi olmasa ben olsam sürekli arkadaşlarımı çağırırdim rahat ettirmezdim evde.Ama baktın böyle taktiklerle olmuyor eşinle konuş annesiyle konuşamazsa rest çek.Cocugunun odasında kalıyormuş mesela çocuğun ağlasa fln odası için huysuzlansa gene mi gitmez..Ne yüzsüz bir kadin ya..Yemeklerde de öyle dokturme sürekli aynı şeyleri yap tek çeşit yap yanina salata yap eşine yetişemiyorum dersin kayinvalidenin sevmediği yemekleri yap yani öyle bise olsun ki orda rahat edemesin kendi gitsin evine..

Çocuklar konusunda çok hassasım ben.Meslegim gereği de oldukça dikkat ederim her anne böyledir zaten kurallarımiz uyku duzenimiz saglikli beslenme vs.Bütun hersey 8 ayda çöp oldu.Çocuklarin davranışları düzenleri alt üst oldu.Yedigimiz yiyeceklere,mutfaktaki eşyalara kadar değişti.Bir insana açıkça biz bunu yemiyoruz biz buna dikkat ediyoruz bu eşya burada durmali vs dediğiniz halde anlamıyorsa ne yapılır bilmiyorum çıldırma noktasına geldim.
Bir cinnet bu trajikomik durumu sonlandırır. İnsanların kurallarını ve düzenini bozmaya kimsenin hakkı yok.
Bu kadar laf anlamaz biriyse bu işi tatlı dil ile sonlandırmanız mümkün değil, zira anlamayacaktır.

Merhaba başlıkta herşey çok açık zaten.Ben kayınvalidem ile yaşamak istemiyorum.8 yıldır aynı binada herkes kendi evinde yaşıyordu.Kv ile en başından aramızda soğukluk oluştu.Yasam tarzımız herseyimiz asiri farklı.Kavga gürültü yaşamadık hic ama mesafeliydik herkes kendi düzeninde yaşıyordu.Kp 8-9 ay önce vefat etti.Ayni binada olmamıza rağmen evinde kalmak istemiyor.Kv 55 yasinda cok saglikli yani herhangi bi muhtacligi kronik hastalığı yok.Esim devamli ilgileniyor.Kızı da bir sokak ötede oturuyor.Gelip gidiyor bende destek oluyorum.Kp öleli bizde gece de bizim evde kalıyor.Özel hayat diye birsey kalmadı.Ben zaten ilaç kullaniyorum depresyon tedavisi için.Hiçbirseye kimseye tahammülüm yok.Bütün düzenim alt üst oldu kv hic uyum sağlamıyor kendi düzenini bizim evde uygulamaya calisiyor.Depresyonum bu süreçte tekrar etti.Bunu nasıl konuşmalıyım kırıp dökmeden.Yardimci olur musunuz?Su an çok saglikli düşünemiyorum kendi başına.Eşimle konuştuk o rahat edemez evine gider diyordu devamli.8 ay oldu gitmiyor.Yani en azından gece evinde yatsa.Esim de haliyle annesine evine git diyemiyor o da arada kaldi.Lütfen gercekten yardimci olacak olanlar yorum yapsın.Çok sıkıntılı durumdayım psikolojik olarak.Bilmiyorum belki kötü biri olarak görebilirsiniz vicdansiz falan ama zamaninda çok büyük bir olay geldi başıma öyle böyle değil.Bize hic destek olmamıştı kv ve kp.Şiddetli depresyon geçirdim o zaman.Destek yerine köstek oldular daha kötü oldum.Sürekli onlar aklıma geliyor zamaninda bana destek olmadı şimdi nasil bizimle yasamak ister diye.Bilmiyorum sıkıştım kaldım asiri bunaldım.Kimse ile paylaşamıyorum.Lütfen yardimci olur musunuz bana?
Simdi benim aklima ilk gelen,ani-animsat..
Allah rahmet etsin bir tanidigimiz vardi.Esi vefat edince ondan kalan arabaya bakmak surekli yasanmisliklarini animsattigi icin arabasini sattirmisti.Belki kendi evine gitmek onda da boyle bir hissiyata neden oluyordur.Alisma sureci derdim ama 8 ay cok uzun.Bir gecis evresi icin bile cok uzun.Haydi kalsin diyelim ki kalabilir,sonuc olarak esinizin annesi elbette bir sekilde zor zamanlarinda destek verilmeli. Gelin gorun ki sizde mental acidan onu idare edebilecek bir duzeyde degilsiniz.Bence esinizle uygun bir dil cercevesinde konusun,bu surec uzadikca sizde zaten dertli oldugunuz icin evliliginiz yara alacak gibi hisettim ben.

Sizde gidin kv'nin evinde yatın gece. Güzel bir kavga çıkarıp kendisini evine yollayın zaten bina aynı.yada kendi annezini misafir alın eşinde rahat etmesin evde diken üstünde kalırsa çözüm bulur.

Kusura bakmayın ama söylemek zorundayım ki bu konuda iş tamamen eşinize düşüyor. Meseleyi o halledecek. Annesiyle o konuşacak. Siz hiç müdahale etmeyin. Madem depresyon geçiriyorsunuz, eşinize söyleyeceksiniz ve ya o evine iner ya da ben başka eve giderim o gidene kadar diyeceksiniz. Muhtaç olsa, evi barkı olmasa neyse. Bir de aynı apartmanda yaşıyorsunuz. Olmaz canım, sağlığınızı düşünün ve eşinize baskı yapın. Yoksa ben deliricem, gidicem deyip mühlet verin.

Kötü birisi, vicdansız falan değilsiniz. İçinizden bile böyle şeyler geçirmeyin. Hastalık ya da muhtaçlık yoksa ben karşıyım birlikte yaşamaya. Üstelik çok genç kayinvalideniz. 55 yaş ne ki. Herkes kendi evinde kalmalı.

Dediğiniz gibi özel hayat kalmaz, çocukların düzeni sekteye uğrar. Çok yanlış. Anladığım kadarıyla görümceniz halden anlayan biri değil. Bu durumda iş eşinize düşüyor. Direkt anlatacak. Zaten aynı apartman yani. Bu işin kırıp dökmeden yolu yok. Kırılırsa da kırılsın ayrıca. 8 aydır da siz kırılıyorsunuz.

82 yaşında dedem covidden vefat etti. 78 yaşındaki babannem bir gün kalmadı ne annemlerde ne halamda. Dedi ki "evimden soğumak istemiyorum. Hasta olursam gelirim." Bakın bunu 78 yaşındaki kadın düşünüyor. Ki evler de ayni apartman falan değil evler arasında yarım saat mesafe var araba ile.

Uzun oldu biraz ama ben yazınızdaki üzüntü ve sıkıntınızı hissettim. Ve çok üzüldüm. Lütfen eşiniz konuşsun annesi ile. Siz de evinizde kendi düzeninizde huzurla oturun inşallah.. Allah yardımcınız olsun :)

Yerinde olsam hazır yaz da kapıdayken " Anne aylardır evin kapalı, yaz temizliği için bir kadın bulup evini temizletelim ki bugün yarın evinde kalacaksın ev kirli olmasın sana da yük olmasın rahatça geç evine. Sen de eve geçince ben de kendi evimin temizliği ile ilgilenecem evde birileri varken yapılmıyor" derim. Açıkça bu, " Kadın ! Bi kalk git! " Demek oluyor zaten 😁

55 çok genç ya. Hani kendi işini göremeyecek durumda desem değil. Eşinize söyleyebilirsiniz kayınvalideye nasıl anlatabilirsiniz ki bunu. Zaten aynı apartmandaymışsınız baya anlayışsızlık bence. Bir merdiven uzaklıkta hala yakın olmak mı istiyor.

Merhaba başlıkta herşey çok açık zaten.Ben kayınvalidem ile yaşamak istemiyorum.8 yıldır aynı binada herkes kendi evinde yaşıyordu.Kv ile en başından aramızda soğukluk oluştu.Yasam tarzımız herseyimiz asiri farklı.Kavga gürültü yaşamadık hic ama mesafeliydik herkes kendi düzeninde yaşıyordu.Kp 8-9 ay önce vefat etti.Ayni binada olmamıza rağmen evinde kalmak istemiyor.Kv 55 yasinda cok saglikli yani herhangi bi muhtacligi kronik hastalığı yok.Esim devamli ilgileniyor.Kızı da bir sokak ötede oturuyor.Gelip gidiyor bende destek oluyorum.Kp öleli bizde gece de bizim evde kalıyor.Özel hayat diye birsey kalmadı.Ben zaten ilaç kullaniyorum depresyon tedavisi için.Hiçbirseye kimseye tahammülüm yok.Bütün düzenim alt üst oldu kv hic uyum sağlamıyor kendi düzenini bizim evde uygulamaya calisiyor.Depresyonum bu süreçte tekrar etti.Bunu nasıl konuşmalıyım kırıp dökmeden.Yardimci olur musunuz?Su an çok saglikli düşünemiyorum kendi başına.Eşimle konuştuk o rahat edemez evine gider diyordu devamli.8 ay oldu gitmiyor.Yani en azından gece evinde yatsa.Esim de haliyle annesine evine git diyemiyor o da arada kaldi.Lütfen gercekten yardimci olacak olanlar yorum yapsın.Çok sıkıntılı durumdayım psikolojik olarak.Bilmiyorum belki kötü biri olarak görebilirsiniz vicdansiz falan ama zamaninda çok büyük bir olay geldi başıma öyle böyle değil.Bize hic destek olmamıştı kv ve kp.Şiddetli depresyon geçirdim o zaman.Destek yerine köstek oldular daha kötü oldum.Sürekli onlar aklıma geliyor zamaninda bana destek olmadı şimdi nasil bizimle yasamak ister diye.Bilmiyorum sıkıştım kaldım asiri bunaldım.Kimse ile paylaşamıyorum.Lütfen yardimci olur musunuz bana?
Bu sorunu siz değil eşiniz çözecek. Ev ev üstüne olmaz zaten. İlla ben söyleyeceğim diyorsan kırıp dökmen lazım. Çünkü kendin bilen biri olsaydı sizin evinize çöreklenmezdi 🤷‍♀️

Benim anneannem 85 yasinda 11 yil once dedem vefat etti. O zamandir kendi evinde yalniz yasiyor. Cocuklari ne kadar israr etse de birkac gun kalip evine donuyor sonra.
Millet de oglunun evine kapak atmak icin firsat kolluyor. Allahim sen koru yarabbim. Kaynana ile yasama fikri beni cok geriyor ilerde olmaz insallah. Daha 55 yasindaymis hem de ayni apartmanda yasiyormus. Musade etmeyin.

Evi,düzeni,maaşı,bagi bahcesi herseyi var.Kp maddi birçok olanak birakti Allah rahmet eylesin.Kizi cok anlayışsız.Evlendigimizde de bizimle beraber oturmak istemisti.Anlasamadigimiz halde bu ısrarı niye bilmiyorum.

Kv'dende 0 suç var. Tekrar ediyorum sifir. Depresyon tedavisi tek basina birsey ifade etmez. Depresyonu yaratan etkenleri ortadan kaldirmazsan, istersen 100 yil hap iç birsey degismez. Sadece sen kendini daha kötü his edersin, demagoji yaparsin "baaak haplar içiyorum neler oluyor" diye kendine acirsin.

Kv'de bu gücü esinden buluyor. Bastan beri ayni evde kalmak istedi ve orda nisani bozmak yerine ayni binayi tercih ettin. Onca olay olmus, halen ayni binadasin. Haplar aliyorsun ve esin tik demiyor. Gayet diyebilir annesine "biz zaten hep sana yardimci oluruz fakat artik tekrar düzen kurmanin zamani geldi" diye.

Hep iyi gelin, iyi es olacam diye hep kendinden feragat ettin, kv'deyi sadece suçladin. Yillar önce olay çikarsaydin, evi tasisaydin, simdide artik olay çikartip kv'denin kendi evine dönmesini saglasaydin.. Ama yapmazsin tabi çünkü biliyorsun esin anneci. Ilk olayda seni degil, annesini seçecegini. Ve esin tabiki bulunmayan hin kumasi oldugu için.. Kisir döngü iste.

Insanin tek bir hayati var. Kendin seçersin o hayati nasil geçirecegini.

siz değil eşiniz konuşsun zaten aynı binadaymışsınız ihtiyaçlarını kolaylıkla görebilirsiniz enazından uyumaya gitse iyi olur

Pessss o eşine pes ama kv ye değil. Buna müsade eden adamdan bir yol olmaz hiç öyle arada kaldı mıymıylarına girmeyin boşuna.

Kv'dende 0 suç var. Tekrar ediyorum sifir. Depresyon tedavisi tek basina birsey ifade etmez. Depresyonu yaratan etkenleri ortadan kaldirmazsan, istersen 100 yil hap iç birsey degismez. Sadece sen kendini daha kötü his edersin, demagoji yaparsin "baaak haplar içiyorum neler oluyor" diye kendine acirsin.

Kv'de bu gücü esinden buluyor. Bastan beri ayni evde kalmak istedi ve orda nisani bozmak yerine ayni binayi tercih ettin. Onca olay olmus, halen ayni binadasin. Haplar aliyorsun ve esin tik demiyor. Gayet diyebilir annesine "biz zaten hep sana yardimci oluruz fakat artik tekrar düzen kurmanin zamani geldi" diye.

Hep iyi gelin, iyi es olacam diye hep kendinden feragat ettin, kv'deyi sadece suçladin. Yillar önce olay çikarsaydin, evi tasisaydin, simdide artik olay çikartip kv'denin kendi evine dönmesini saglasaydin.. Ama yapmazsin tabi çünkü biliyorsun esin anneci. Ilk olayda seni degil, annesini seçecegini. Ve esin tabiki bulunmayan hin kumasi oldugu için.. Kisir döngü iste.

Insanin tek bir hayati var. Kendin seçersin o hayati nasil geçirecegini.
Nasıl sıfır suçlu kadın. Şimdi benim annemi kardeşimin yanına zorla götürseniz kalmaz çünkü kadının evi var ve başkasının evinde yaşanmayacağını bilir. İsterse kardeşim gel anne kal desin yine de kalmaz. Burada kesinlikle KV suçu var hatta o kadar suçlu ki duygu sömürüsü yapıp oğluna vicdan yaptırıyor. Oğlu da zaten bu duygu sömürüsüne kanıp eşinin bozulan psikolojisini takmayıp annesine dur diyemiyor.
Bence KV ve Eş ikisi de eşit kusurlu

Var.Onlar demiş kimsenin düzeni bozulmasın.Evini kapatma.Bu sefer duygu sömürüsü yapıyor bana evinde tek yasa diyorlar nasil yaşayacağım diye.

işte bu tek yaşamama fikrinin dayanağı ne

yani eskiden de mi kalmazdı evde tek

dedem vefat ettiğinde anneannem 62 yaşındaydı bir gün ben nasıl kalacağım demedi 85 yaşında hala aynı

hem de memlekette vs değil Ankara'da akraba vs yok yakınlarında ,

yine babaannem gelmem ben size diye çok direndi de bacağı kırıldığında mecburen gitti halama 75 üstü idi

ben aynı apartmanda sizin eve nasıl geldi ona da takıldım

yani kp vefat etti

gider çocuklar akrabalar vs kv ile kalır bir iki gün

sonra herkes yavaş yavaş çekilir

"evinde tek yaşa" diyorlar, diye duygu sömürüsü mü olur zaten aynı apartmandayız ne teki der geçersiniz

sizde çocuk yok sanmıştım ilk okuyunca, çocuk da varmış

bu durumda zaten kv nin hali tavrı daha da ilginç yani genelde yaşlılar bizim kafamız götürmüyor moduna geçer

çocukların da düzeni değişir kısıtlanırlar vs vs

çözüm basit kötü olmayı göze alın ve en azından gece evine git deyin

yaz geldi evinde takılsın siz de evinizde tkaılın

bu evlerde yatacak çok yer de yok ki

nerede takılıyor

eve çıkıp giysilerini alıp size mi getiriyor

evde mesela banyo kavgası yapın, bizim evde 3 kişi dışarıdan geliyoruz kuyruk oluyor, ona onun evini kullandırın ya da ona senin evde şunu yapalım deyin ve her gün onun ayrı bir evi olduğunu vurgulayın

akşam oldu sen evine geç artık demekten de çekinmeyin

ağlar kalır

ertesi gün tekrar söyleyin

tekrar ağlar kalır

bir iki derken o da en fazla gelin beni evden kovuyor der

bir de destek olacak o kardeşlere vs de söyleyin böyle daha kötü oluyoruz ikimiz de diye

Evi,düzeni,maaşı,bagi bahcesi herseyi var.Kp maddi birçok olanak birakti Allah rahmet eylesin.Kizi cok anlayışsız.Evlendigimizde de bizimle beraber oturmak istemisti.Anlasamadigimiz halde bu ısrarı niye bilmiyorum.
müssade etmeyin düzen kurmasına kesinlikle
bişeyinize karışıyorsa benim düzenim böyle diyin
o değiştirince siz de değiştirin kendi istediğiniz gibi
çocuğunuz yok mu gürültü patırtıyı kafası götürüyor mu kv nin
kızına hiç gitmiyor mu?
55 yaşındasın mübarek.. dur işte evinde

Sadece o acı yasiyor gibi davranıyor.Bagira bagira ağlıyor isyan ediyor.Mahalleyi topluyor basina.Esim cok kiziyor uzuluyor.Aylardir manevi destek vermeye çalışıyoruz profesyonel yardim da alıyor.Ben bu durumdan da çok etkilendim depresyondayım zaten.Sürekli aci var evde.Hersey bitti diyor.Mutlu olamayız artık diyor.Bu da isin bir diğer boyutu.Çok bencilce davraniyor etrafındaki kimseyi düşünmüyor.O mutsuz ise herkes mutsuz o mutlu ise herkes mutlu zannediyor.Her zaman böyle kp öldüğünden değil yani.

ama onun bu durumu sizin çocukları mahfeder

yani o profesyonel destek veren de kendi hayatı olması gerektiğini vurgulamıyor mu

insan mücadele ile hayatta kalır

yani gün içinde meşgalesi olacak

kalkacak, iki kap yemek hazırlayacak, ortalığı süpürecek

çiçek yetiştirecek, evi havalandıracak vs vs

onun hayatı bitti ise artık mutlu olamazsa da kendi evinde mutsuz olarak gününü doldurmayı bekleyecek ama sizin çocukları da mutsuz etmeyecek

kp nasıl vefat etti

yani böyle beklenmeyen feci bir vefat falan mı yaşı kaçtı

kv nizin bu tepkileri bana biraz abartılı geldi de

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X