Kendinizi ezdirmeyin lütfen. Kayınvalidenin mantıklı hiçbir tarafı yok. Siz de depresyon tedavisi gören bir insansınız. Ondan çok size yazık.
8 aydıbakmışsınız yeter. Eşinizle konuşun, o halletsin. Eminim düzgün kelimeler bulacaktır annesiyle konuşmak İçin.
gençliği hor kullanmamak lazım. Kayınvalidenizin acısını yaşaması için 8 ay yanında olmuşsunuz. Ama o sonuçta ununu elemiş, eleğini asmış. Yaşayacağını yaşamış, çocuğunu büyütmüş, evlendirmiş.
Siz gençliğinizin en güzel zamanlarındasınız. Sırf kayınvalide öyle istiyor, üst kattaki evine bir zahmet taşınmıyor diye niye sinir harbiyle geçiresiniz bu zamanları? Ki siz hasta olduğunuzda kaçmış hemen.
insan gençken çekiyor, sonra sonra çıkıyor bunların acıları. Ata ata, dişini sıka sıka.
size tavsiyem, başkalarının eline bırakmayın hayatınızı. Kötü olmayayım korkusuyla istediğiniz hayatı yaşamamış olmayın. İleride çok pişman olursunuz, keşke yapmasaydım dersiniz ama olan size olur. Hele ki depresyon hastalarında, bu gibi durumlar depresyonu kronikleştiriyor. Artık o depresif ruh hali karakter haline geliyor. Sonra çoluk çocuk ileride annem de hep mutsuz, hep şikayetçi diyor.
siz istediğiniz kadar ilaç kullanın, şartlarınızı düzeltmezseniz, iyileşseniz bile, bir yerlerde tekrar başa sarar.
Gelsin yemek yesin sizde. Bazen siz gidin oturmaya, bazen kızı gelsin. Ama bencil insanlar yüzünden siz kendinizi heba etmeyin. Kızı şuracıkta, ona bir şey yok. El kızı ya, mecbur çekecek, ona acıma yok.
eğer elden ayaktan düşmüş olsa, bir tuvalete gidemeyecek hali olsa o zaman insan Allah rızası İçin bakman lazım der. Ama sizde 55 yaşında hayatının en aktif zamanında bir kadın var.
rahatlatacaksa o sizi rahatlatsın. Çocuğa götürsün baksın vs.
önce eşinizle konuşun. Çok net bir şekilde anlatın kendinizi kavga etmeden. O da annesiyle konuşsun. O olmuyorsa siz konuşun. Ama istediğiniz düzene getirin hayatınızı. Belli ki siz vicdanlı bir insansınız ama karşınızdakiler değil.
temizliğini de siz yapmayın. Ya kızı gelsin yapsın, ya temizlikçi tutun. Siz de bir kere geldiniz bu hayata. Sizin canınız da kıymetli. Millete, hele ki ihtiyacı olmayan insana temizlik yapmak İçin gelmediniz.
ben benzer bir durumda kendi annemi çağırmıştım 1 ay boyunca. Mecbur gitmişlerdi ama en kilit nokta eşiniz. Onun sizi anlaması lazım.