• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kp vefat etti kv bizimle yaşamak istiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Biliyor birlikte yaşamak istemediğimi.Ben nasil tek kalicam diye eşime ağlıyor surekli.Gunduz de beraberiz zaten tek kalmıyor.Komsulari 35 yıllık komsu çoğu akraba.Hic yalnız kalmıyor.Kendini garantiye almak istiyor sanırım.
siz de desenize ne demek nasıl tek kalacağım bebek misin anne sen?
veya bilmemkimin nenesi dedesi 70 80 yaşında evde tek kalıyor
kalamıyorsan maddi durumun iyi bakıcı tutabilirsin de diyebilirsiiz

Farkindayim maalesef.Bunu farkedince konu açacak kadar bunaldim zaten.Acisi hafifleyince gider diye düşünüyorduk ama böyle rahatına geldi sanirim.Temizlik yemek cocuklar hersey bende.O da istediği gibi hareket ediyor herseye karışıyor istediği değişikliği yapıyor.Daha ne olsun.
işte bu noktada burası benim evim diyeceksiniz
demedikten veya kötü olmadıktan sonra olmaz düzelmez

Sadece o acı yasiyor gibi davranıyor.Bagira bagira ağlıyor isyan ediyor.Mahalleyi topluyor basina.Esim cok kiziyor uzuluyor.Aylardir manevi destek vermeye çalışıyoruz profesyonel yardim da alıyor.Ben bu durumdan da çok etkilendim depresyondayım zaten.Sürekli aci var evde.Hersey bitti diyor.Mutlu olamayız artık diyor.Bu da isin bir diğer boyutu.Çok bencilce davraniyor etrafındaki kimseyi düşünmüyor.O mutsuz ise herkes mutsuz o mutlu ise herkes mutlu zannediyor.Her zaman böyle kp öldüğünden değil yani.
ohooooo
çocuklar da etkilenir öyle birde isyan nedir
hepimiz öleceğiz eninde sonunda
isyankarlığından yine istemem

Allah kaynana na akıl fikir vicdan merhamet versin.. Allah korkmaz Allahtan utanmaz biri.. Rabbim den korkmayı nasip etsin ne diyeyim..

Merhaba başlıkta herşey çok açık zaten.Ben kayınvalidem ile yaşamak istemiyorum.8 yıldır aynı binada herkes kendi evinde yaşıyordu.Kv ile en başından aramızda soğukluk oluştu.Yasam tarzımız herseyimiz asiri farklı.Kavga gürültü yaşamadık hic ama mesafeliydik herkes kendi düzeninde yaşıyordu.Kp 8-9 ay önce vefat etti.Ayni binada olmamıza rağmen evinde kalmak istemiyor.Kv 55 yasinda cok saglikli yani herhangi bi muhtacligi kronik hastalığı yok.Esim devamli ilgileniyor.Kızı da bir sokak ötede oturuyor.Gelip gidiyor bende destek oluyorum.Kp öleli bizde gece de bizim evde kalıyor.Özel hayat diye birsey kalmadı.Ben zaten ilaç kullaniyorum depresyon tedavisi için.Hiçbirseye kimseye tahammülüm yok.Bütün düzenim alt üst oldu kv hic uyum sağlamıyor kendi düzenini bizim evde uygulamaya calisiyor.Depresyonum bu süreçte tekrar etti.Bunu nasıl konuşmalıyım kırıp dökmeden.Yardimci olur musunuz?Su an çok saglikli düşünemiyorum kendi başına.Eşimle konuştuk o rahat edemez evine gider diyordu devamli.8 ay oldu gitmiyor.Yani en azından gece evinde yatsa.Esim de haliyle annesine evine git diyemiyor o da arada kaldi.Lütfen gercekten yardimci olacak olanlar yorum yapsın.Çok sıkıntılı durumdayım psikolojik olarak.Bilmiyorum belki kötü biri olarak görebilirsiniz vicdansiz falan ama zamaninda çok büyük bir olay geldi başıma öyle böyle değil.Bize hic destek olmamıştı kv ve kp.Şiddetli depresyon geçirdim o zaman.Destek yerine köstek oldular daha kötü oldum.Sürekli onlar aklıma geliyor zamaninda bana destek olmadı şimdi nasil bizimle yasamak ister diye.Bilmiyorum sıkıştım kaldım asiri bunaldım.Kimse ile paylaşamıyorum.Lütfen yardimci olur musunuz bana?
Ben sunu anlamıyorm hastalık vs olmadıgı sürece ,ben kocamın ailesine neden ebeveynlik yapıyorum?
Aynı binada 55 yasında kadın yalnız kalamıyorm diyorsa,yatılı bakıcı tutun derim.
Evimdeki düzene karıstırmam yani.
Evlenirken imzayı annesine de mi attırmıs esiniz?
8 ay iyi dayanmıssınız.
Esiniz burda hatalı,evinize karıstırmamakla baslayın ise.
Düzenini kendi evinde kursun.

Biliyor birlikte yaşamak istemediğimi.Ben nasil tek kalicam diye eşime ağlıyor surekli.Gunduz de beraberiz zaten tek kalmıyor.Komsulari 35 yıllık komsu çoğu akraba.Hic yalnız kalmıyor.Kendini garantiye almak istiyor sanırım.

Çocuklar konusunda çok hassasım ben.Meslegim gereği de oldukça dikkat ederim her anne böyledir zaten kurallarımiz uyku duzenimiz saglikli beslenme vs.Bütun hersey 8 ayda çöp oldu.Çocuklarin davranışları düzenleri alt üst oldu.Yedigimiz yiyeceklere,mutfaktaki eşyalara kadar değişti.Bir insana açıkça biz bunu yemiyoruz biz buna dikkat ediyoruz bu eşya burada durmali vs dediğiniz halde anlamıyorsa ne yapılır bilmiyorum çıldırma noktasına geldim.
Eşiniz söyleyemez,siz konuşun.Aynı binadayız zaten artık herkes kendi düzenine alışsın deyin.Aynı binada yaptığı ciddem hoş değil.

Var.Onlar demiş kimsenin düzeni bozulmasın.Evini kapatma.Bu sefer duygu sömürüsü yapıyor bana evinde tek yasa diyorlar nasil yaşayacağım diye.
Ozman esiniz cuma günü sorsun ,evlendirelim mi seni diye:D
Sacmalık yani,evlensin ozman yalnız kalamıyorsa.
Bi ömür sizle yasayacagını nasıl düsünebiliyor yahu.

Nasıl sıfır suçlu kadın. Şimdi benim annemi kardeşimin yanına zorla götürseniz kalmaz çünkü kadının evi var ve başkasının evinde yaşanmayacağını bilir. İsterse kardeşim gel anne kal desin yine de kalmaz. Burada kesinlikle KV suçu var hatta o kadar suçlu ki duygu sömürüsü yapıp oğluna vicdan yaptırıyor. Oğlu da zaten bu duygu sömürüsüne kanıp eşinin bozulan psikolojisini takmayıp annesine dur diyemiyor.
Bence KV ve Eş ikisi de eşit kusurlu

Sifir suçlu dediysem kadin tonton harika biri demedim. Demek istedigim en "fesat" kaynana bile sadece oglunun izin verdigi kadar yapabiliyor. Oglu hiçbirseye kandigi yok. Adam sinir çizmeyi bilmiyor. Ana kuzusu iste. Ana ogul toksik bir iliski var ortada.

Yani konu sahibi kv'desi ile degil, esi ile evli. Suçlanilcak kiside, hesap sorulcak kiside sadece o es olur. Konu sahibide tam tersi, esine bir laf söyleyemiyor sadece kendini kv'deye karsi dolduruyor. Iyi yapsinda ama bu sekilde bos yere sadece sinir hastasi olur.

Kendinizi ezdirmeyin lütfen. Kayınvalidenin mantıklı hiçbir tarafı yok. Siz de depresyon tedavisi gören bir insansınız. Ondan çok size yazık.

8 aydıbakmışsınız yeter. Eşinizle konuşun, o halletsin. Eminim düzgün kelimeler bulacaktır annesiyle konuşmak İçin.

gençliği hor kullanmamak lazım. Kayınvalidenizin acısını yaşaması için 8 ay yanında olmuşsunuz. Ama o sonuçta ununu elemiş, eleğini asmış. Yaşayacağını yaşamış, çocuğunu büyütmüş, evlendirmiş.

Siz gençliğinizin en güzel zamanlarındasınız. Sırf kayınvalide öyle istiyor, üst kattaki evine bir zahmet taşınmıyor diye niye sinir harbiyle geçiresiniz bu zamanları? Ki siz hasta olduğunuzda kaçmış hemen.

insan gençken çekiyor, sonra sonra çıkıyor bunların acıları. Ata ata, dişini sıka sıka.

size tavsiyem, başkalarının eline bırakmayın hayatınızı. Kötü olmayayım korkusuyla istediğiniz hayatı yaşamamış olmayın. İleride çok pişman olursunuz, keşke yapmasaydım dersiniz ama olan size olur. Hele ki depresyon hastalarında, bu gibi durumlar depresyonu kronikleştiriyor. Artık o depresif ruh hali karakter haline geliyor. Sonra çoluk çocuk ileride annem de hep mutsuz, hep şikayetçi diyor.

siz istediğiniz kadar ilaç kullanın, şartlarınızı düzeltmezseniz, iyileşseniz bile, bir yerlerde tekrar başa sarar.

Gelsin yemek yesin sizde. Bazen siz gidin oturmaya, bazen kızı gelsin. Ama bencil insanlar yüzünden siz kendinizi heba etmeyin. Kızı şuracıkta, ona bir şey yok. El kızı ya, mecbur çekecek, ona acıma yok.

eğer elden ayaktan düşmüş olsa, bir tuvalete gidemeyecek hali olsa o zaman insan Allah rızası İçin bakman lazım der. Ama sizde 55 yaşında hayatının en aktif zamanında bir kadın var.

rahatlatacaksa o sizi rahatlatsın. Çocuğa götürsün baksın vs.

önce eşinizle konuşun. Çok net bir şekilde anlatın kendinizi kavga etmeden. O da annesiyle konuşsun. O olmuyorsa siz konuşun. Ama istediğiniz düzene getirin hayatınızı. Belli ki siz vicdanlı bir insansınız ama karşınızdakiler değil.

temizliğini de siz yapmayın. Ya kızı gelsin yapsın, ya temizlikçi tutun. Siz de bir kere geldiniz bu hayata. Sizin canınız da kıymetli. Millete, hele ki ihtiyacı olmayan insana temizlik yapmak İçin gelmediniz.

ben benzer bir durumda kendi annemi çağırmıştım 1 ay boyunca. Mecbur gitmişlerdi ama en kilit nokta eşiniz. Onun sizi anlaması lazım.

Bu arada kendi psikiyatristimin anlattığı hikaye: bir hastası kayınvalideyle yaşıyor. Çok mutlular, memnunlar ama kadın devamlı depresyon tedavisinde. Kayınvalide de çok üzgün gelinim bu halde diye.

tedavi oluyor, görüyorlar ki asıl sorun kayınvalideyle aynı evde yaşamak. Kadın iyileşince evleri ayırmak istiyor, o zaman kayınvalide başlıyor gelini kötü görmeye.

kayınvalide çok iyi, çok yardımcı. Aman kızım elini sıcak sudan soğuk suya koyma, sen yorulma modunda. ama koca kadın kendi evinde bile sormadan bir yemek yapamıyor. Her şeyi sorma, onaylatma ihtiyacı.. kendi evini benimseyemiyor. Kendi hayatının Yönetimini eline alamıyor gibi. Bu da kadını depresyona itiyor.

yani iş güç olarak rahat olmak da her şey değil. Önemli olan sizsiniz. Lütfen başkalarının mutsuzluğu yerine, önce kendi mutluluğunuzu düşünün.

şu anlattığınız sahneleri tam 10 sene yaşadım, sizi öyle iyi anlıyorum ki, ve çok ta üzüldüm, yaptığımız iyilikler göreve dönüşmemeliydi, herkes yerini haddini bilmeliydi, ama öğrendiğim tek şey sizin de hayatınız gidiyor, hayatınıza ve ailenize sahip çıkın ve mutlaka eşinizin onayını alarak bişeyler yapın, ben o 10 senenin etkilerini hala şu gün olmuş atamıyorum, halaaa evime geldiğinde kalacak mı diye gerim gerim geriliyorum, bir de saygı da kusur etmedikçe sanki bizi saf salak falan sanıyorlar, yapıştıkça yapışıyorlar resmen, allah akıl versin diyorum başka bişey diyemiyorum...
ve çözüm bulduğunuzu okumak ve sizin adınıza de sevinmek istiyorum çünkü ben o filmi sinirlerim alt üst olarak izledim ve kimsenin de yaşamasını asla istemiyorum...

Esim duygusal yaklaşıyor.Agliyor sızlıyor eşimin yaninda.Erkekleri bilirsiniz etkileniyorlar hemen.Esim cok farkında herseyin bizzat goruyor anlaşamıyoruz.Annesinin davranislari ortada.O da konuşuyor uyarıyor anne biz böyle yapıyoruz şöyle düzenimiz.Cocuklara sunu yediriyoruz bunu yedirmiyoruz tamam diyor o an çok geçmeden tam tersini yapıyor.Örneğin;Yemek öncesi cocukların eline ekmek ya da abur cubur veriyor.Anne yemek yemez kuru ekmekle karni doyuyor.Çorba sebze et hepsinden yediriyoruz cocuk gelisme çağında ihtiyaci var bunlara diye tane tane anlatiyorum esim de anlatıyor.Ama diger öğünde yine ekmeği veriyor ellerine.Devamli boyle aylardır.Esime canm mutfağa girmişken cayi koyar mısın diyorum.Firliyor hemen ben koyarım sen yorgunsun diyor ya da Alonya kendin koy diyor.Oglumla bir konu hakkında konuşmaya çalışıyorum oğlumun yerine konuşuyor.Cocukla iletisim kuramıyorum.Kitap okurken başlıyor konuşmaya su sunu demiş bu bunu demiş.Ya da diziye odaklanıyoruz surekli konuşuyor yorum yapıyor.Devamli boyle idare edilir gibi değil yani.

Valla benim babamda 2 yıl önce vefat etti.Annem 55 yaşındaydı o zaman.ilk yıl sadece 10 günlüğüne bana gelmiştir.bu yılda bende sadece 20 gün kaldı.bizden uzak oturuyor.Gelinimize henüz hiç gitmedi.10 saat yol var.Gitse bile senede en fazla bir ay kalır o da yalvar yakar.Ben evimde rahat ediyorum diyor.Başka kimseyle yaşayamam diye kendi söylüyor.Bir de gelince benim çocuklar bile anneanne sen evine ne zaman gideceksin diyorlar bir süre sonra.Yani evde birinin varlığı onları da rahatsız edebiliyor ,sonuçtq düzenleri değişiyor.Sizin çocuklar demez mi babaannelerine...Yani çok üzüldüm kaynananız gerçekten bencilmiş.Nasıl da rahat edebiliyor şaştım.Benim de kaynanam var.1 saat uzaklar bize.Çocukları hep başka memleketlerde.Yani bazen o da der tek duramam diye ama öyle bir şey olsa sağlıklı olduğu sürece en fazla 1,2 ay kalabilirim kışın.yoksa göç göç üstüne sürekli birarada bende duramam.Yani vicdan yapacağınız bir durum yok sonuna kadar haklısınız.Hakkınızı da çiğnetmeyin.

Vicdansız falan değilsiniz. Kadın gencecik, sapasağlam üstüne üstlük aynı binada yaşıyorsunuz. İnsan evinde rahat etmek ister, yeri gelir bacağını uzatır yatar, yeri gelir eşiyle öpüşür, yeri gelir tartışır. Evde sürekli bir başkasıyla yaşamak çok büyük problem bunu istememek en doğal hakkınız. Hayır kayınvalide nasıl rahat ediyor onu da anlamıyorum. Meseleyi eşiniz çözmeli diye düşünüyorum. Tabiyki seni istemiyoruz evine git diyemez ama güzel bir dille artık evinde yaşamaya başlaması gerektiğini ima eden şeyler söyleyebilir

ama onun bu durumu sizin çocukları mahfeder

yani o profesyonel destek veren de kendi hayatı olması gerektiğini vurgulamıyor mu

insan mücadele ile hayatta kalır

yani gün içinde meşgalesi olacak

kalkacak, iki kap yemek hazırlayacak, ortalığı süpürecek

çiçek yetiştirecek, evi havalandıracak vs vs

onun hayatı bitti ise artık mutlu olamazsa da kendi evinde mutsuz olarak gününü doldurmayı bekleyecek ama sizin çocukları da mutsuz etmeyecek

kp nasıl vefat etti

yani böyle beklenmeyen feci bir vefat falan mı yaşı kaçtı

kv nizin bu tepkileri bana biraz abartılı geldi de
Icinden is yapmak gelmiyormuş.Evinde tek duramıyormuş.Istedigi işleri yapıyor bag bahçe.Önceden de evinde hic oturmazdı.Aksam genelde bize hazır yemeğe Çaya geliyor sonra kalıyor işte.Tam aile vakit gecirecegim zaman.Ani kalp krizinden.Esine bağımlı olan tek basina hic birsey yapamayan bir kadın.Okuma yazması var kafa zehir ama herseyi nasılsa esi yapıyor diye sürekli onun yönlendirmesi ile yaşayan bir kadındı.Markete koysan kendi basina alışveriş yapamaz.Simdi de esim yapıyor her isini.Ev işleri kısmını zaten ben yapıyorum.Buyuk ihtimalle.Birileri isi gücü halletsin yanımda olsun diye bizimle yasamak istiyor.Tek basina kendi hayatının sorumluluğunu almak istemiyor uzerine.

Icinden is yapmak gelmiyormuş.Evinde tek duramıyormuş.Istedigi işleri yapıyor bag bahçe.Önceden de evinde hic oturmazdı.Aksam genelde bize hazır yemeğe Çaya geliyor sonra kalıyor işte.Tam aile vakit gecirecegim zaman.Ani kalp krizinden.Esine bağımlı olan tek basina hic birsey yapamayan bir kadın.Okuma yazması var kafa zehir ama herseyi nasılsa esi yapıyor diye sürekli onun yönlendirmesi ile yaşayan bir kadındı.Markete koysan kendi basina alışveriş yapamaz.Simdi de esim yapıyor her isini.Ev işleri kısmını zaten ben yapıyorum.Buyuk ihtimalle.Birileri isi gücü halletsin yanımda olsun diye bizimle yasamak istiyor.Tek basina kendi hayatının sorumluluğunu almak istemiyor uzerine.
Siz konuştunuz mı eşinizle ?

ama zaten alacağı bir sorumluluk yok ki

yani deseniz ki o memlekette biz X şehirdeyiz amenna

ama yine eşin yapar alışverişi yine doktora vs götürülür ne bileyim bir sıkıntı yaşarsa aynı binadasınız

ben halen nasıl bu kadar pişkin olduğuna anlam veremiyorum

yani o çocuklar falan ağlamıyor mu zaten okul yok bir şey yok evler sinir harbi bir de babaanne çekilmez ki

hatta yemeğini de siz yapın yani yaptığınızdan koyarsınız bir tepsiye yer ama bu akşam aile vaktinin ortasında her şeye maydanoz birisi çekilmiyor

bir de çocuklarla bizim kafa yapımız bile uyuşmazken bir üstteki nesil için çok uç hareketlere göz yumuyor olabiliriz

çocuklar gerilir yaşları kaç bilmiyorum ama tepki vermiyorlar mı

bizim evdeki canavar istemediği misafire dahi trip atıyor

Kp riniz vefat ettiyse sadece o eşini kaybetmedi, çocukları da babalarını kaybetti. Çocukları acaba kendi acılarını yaşama fırsatı bulabildiler mi? Kv deniz herkesten rol çalıyor.

Havalar ısındı mesela siz ailenizin yanına gitmek istemeyecek misiniz veyahut tatile çıkayım çocuklarımla gibi bir isteğiniz yok mu? Hep eli ayağı tutan sağlıklı kv denizin yas sürecini bitirmesi için başını mı bekleyeceksiniz. Neredeyse 1 yıl olacak kp riniz vefat edeli artık herkes hayatına devam etmesi gerekmiyor mu, ölen bir daha geri dönmeyeceğine göre bir yerden başlamak gerek

Merhaba başlıkta herşey çok açık zaten.Ben kayınvalidem ile yaşamak istemiyorum.8 yıldır aynı binada herkes kendi evinde yaşıyordu.Kv ile en başından aramızda soğukluk oluştu.Yasam tarzımız herseyimiz asiri farklı.Kavga gürültü yaşamadık hic ama mesafeliydik herkes kendi düzeninde yaşıyordu.Kp 8-9 ay önce vefat etti.Ayni binada olmamıza rağmen evinde kalmak istemiyor.Kv 55 yasinda cok saglikli yani herhangi bi muhtacligi kronik hastalığı yok.Esim devamli ilgileniyor.Kızı da bir sokak ötede oturuyor.Gelip gidiyor bende destek oluyorum.Kp öleli bizde gece de bizim evde kalıyor.Özel hayat diye birsey kalmadı.Ben zaten ilaç kullaniyorum depresyon tedavisi için.Hiçbirseye kimseye tahammülüm yok.Bütün düzenim alt üst oldu kv hic uyum sağlamıyor kendi düzenini bizim evde uygulamaya calisiyor.Depresyonum bu süreçte tekrar etti.Bunu nasıl konuşmalıyım kırıp dökmeden.Yardimci olur musunuz?Su an çok saglikli düşünemiyorum kendi başına.Eşimle konuştuk o rahat edemez evine gider diyordu devamli.8 ay oldu gitmiyor.Yani en azından gece evinde yatsa.Esim de haliyle annesine evine git diyemiyor o da arada kaldi.Lütfen gercekten yardimci olacak olanlar yorum yapsın.Çok sıkıntılı durumdayım psikolojik olarak.Bilmiyorum belki kötü biri olarak görebilirsiniz vicdansiz falan ama zamaninda çok büyük bir olay geldi başıma öyle böyle değil.Bize hic destek olmamıştı kv ve kp.Şiddetli depresyon geçirdim o zaman.Destek yerine köstek oldular daha kötü oldum.Sürekli onlar aklıma geliyor zamaninda bana destek olmadı şimdi nasil bizimle yasamak ister diye.Bilmiyorum sıkıştım kaldım asiri bunaldım.Kimse ile paylaşamıyorum.Lütfen yardimci olur musunuz bana?
Muhtaç değilmiş size neden vicdansız olasınız. Yas süreci de dolmuş. Valla anne evini temizleyelim istersen, geçince için rahat etsin diyebilirsiniz. Bir ihtimalde anlayışlı bir insansa görümcenize söyleyin. O annesine desin. Kendi fikriymiş gibi anne istersen evine geç, sende daha rahat edersin, ev üstüne ev olmuyor falan der

Kv'dende 0 suç var. Tekrar ediyorum sifir. Depresyon tedavisi tek basina birsey ifade etmez. Depresyonu yaratan etkenleri ortadan kaldirmazsan, istersen 100 yil hap iç birsey degismez. Sadece sen kendini daha kötü his edersin, demagoji yaparsin "baaak haplar içiyorum neler oluyor" diye kendine acirsin.

Kv'de bu gücü esinden buluyor. Bastan beri ayni evde kalmak istedi ve orda nisani bozmak yerine ayni binayi tercih ettin. Onca olay olmus, halen ayni binadasin. Haplar aliyorsun ve esin tik demiyor. Gayet diyebilir annesine "biz zaten hep sana yardimci oluruz fakat artik tekrar düzen kurmanin zamani geldi" diye.

Hep iyi gelin, iyi es olacam diye hep kendinden feragat ettin, kv'deyi sadece suçladin. Yillar önce olay çikarsaydin, evi tasisaydin, simdide artik olay çikartip kv'denin kendi evine dönmesini saglasaydin.. Ama yapmazsin tabi çünkü biliyorsun esin anneci. Ilk olayda seni degil, annesini seçecegini. Ve esin tabiki bulunmayan hin kumasi oldugu için.. Kisir döngü iste.

Insanin tek bir hayati var. Kendin seçersin o hayati nasil geçirecegini.
Kısmen doğru dedikleriniz haklısınız.Ayni binada asla oturmamaliydim en bastan.En büyük hatam sorunun kaynagi bu biliyorum.Eşim de hatalı.Ama kv sıfır suçlu değil bence.Kp ile problem yaşamıyorduk hiç.Hep kv ile sorun yaşadım en başından beri.Eşimin anne düş yakamızdan demedigi kaldi bi.Devamli konuştu herseyi sessiz kalmadı ikili oynamadı.Siz bizim hayatımıza karışmayın bizde size dedi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X