• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kp vefat etti kv bizimle yaşamak istiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kp riniz vefat ettiyse sadece o eşini kaybetmedi, çocukları da babalarını kaybetti. Çocukları acaba kendi acılarını yaşama fırsatı bulabildiler mi? Kv deniz herkesten rol çalıyor.

Havalar ısındı mesela siz ailenizin yanına gitmek istemeyecek misiniz veyahut tatile çıkayım çocuklarımla gibi bir isteğiniz yok mu? Hep eli ayağı tutan sağlıklı kv denizin yas sürecini bitirmesi için başını mı bekleyeceksiniz. Neredeyse 1 yıl olacak kp riniz vefat edeli artık herkes hayatına devam etmesi gerekmiyor mu, ölen bir daha geri dönmeyeceğine göre bir yerden başlamak
Tam olarak böyle.Eşime asla acısını yaşatmadı.Söyledim anne senin esin ama oğlunun da babasi onun da üzüldüğünü görmüyor musun seni toparlamaktan kendisini umuttu dedim.Sustu.Hicbirsey demedi.
Devamli acısını sürüyor ortaya.Bariz bencil.

ya insanı yaptığı iyiliğe de pişman ediyorlar ona yanıyorum ben, aynı binada oturmayı bile kaos haline getirip sonra da gelin istemedi diyorlar deliriyorum...

Merhaba başlıkta herşey çok açık zaten.Ben kayınvalidem ile yaşamak istemiyorum.8 yıldır aynı binada herkes kendi evinde yaşıyordu.Kv ile en başından aramızda soğukluk oluştu.Yasam tarzımız herseyimiz asiri farklı.Kavga gürültü yaşamadık hic ama mesafeliydik herkes kendi düzeninde yaşıyordu.Kp 8-9 ay önce vefat etti.Ayni binada olmamıza rağmen evinde kalmak istemiyor.Kv 55 yasinda cok saglikli yani herhangi bi muhtacligi kronik hastalığı yok.Esim devamli ilgileniyor.Kızı da bir sokak ötede oturuyor.Gelip gidiyor bende destek oluyorum.Kp öleli bizde gece de bizim evde kalıyor.Özel hayat diye birsey kalmadı.Ben zaten ilaç kullaniyorum depresyon tedavisi için.Hiçbirseye kimseye tahammülüm yok.Bütün düzenim alt üst oldu kv hic uyum sağlamıyor kendi düzenini bizim evde uygulamaya calisiyor.Depresyonum bu süreçte tekrar etti.Bunu nasıl konuşmalıyım kırıp dökmeden.Yardimci olur musunuz?Su an çok saglikli düşünemiyorum kendi başına.Eşimle konuştuk o rahat edemez evine gider diyordu devamli.8 ay oldu gitmiyor.Yani en azından gece evinde yatsa.Esim de haliyle annesine evine git diyemiyor o da arada kaldi.Lütfen gercekten yardimci olacak olanlar yorum yapsın.Çok sıkıntılı durumdayım psikolojik olarak.Bilmiyorum belki kötü biri olarak görebilirsiniz vicdansiz falan ama zamaninda çok büyük bir olay geldi başıma öyle böyle değil.Bize hic destek olmamıştı kv ve kp.Şiddetli depresyon geçirdim o zaman.Destek yerine köstek oldular daha kötü oldum.Sürekli onlar aklıma geliyor zamaninda bana destek olmadı şimdi nasil bizimle yasamak ister diye.Bilmiyorum sıkıştım kaldım asiri bunaldım.Kimse ile paylaşamıyorum.Lütfen yardimci olur musunuz bana?
Kirup dökmeden olmaz o is. Yakip yikacaksin.

Muhtaç değilmiş size neden vicdansız olasınız. Yas süreci de dolmuş. Valla anne evini temizleyelim istersen, geçince için rahat etsin diyebilirsiniz. Bir ihtimalde anlayışlı bir insansa görümcenize söyleyin. O annesine desin. Kendi fikriymiş gibi anne istersen evine geç, sende daha rahat edersin, ev üstüne ev olmuyor falan der
Görümce annesine tembihliyor sakin yalnız kalma abimlerde kal yalnız yatma diye 😒

ama zaten alacağı bir sorumluluk yok ki

yani deseniz ki o memlekette biz X şehirdeyiz amenna

ama yine eşin yapar alışverişi yine doktora vs götürülür ne bileyim bir sıkıntı yaşarsa aynı binadasınız

ben halen nasıl bu kadar pişkin olduğuna anlam veremiyorum

yani o çocuklar falan ağlamıyor mu zaten okul yok bir şey yok evler sinir harbi bir de babaanne çekilmez ki

hatta yemeğini de siz yapın yani yaptığınızdan koyarsınız bir tepsiye yer ama bu akşam aile vaktinin ortasında her şeye maydanoz birisi çekilmiyor

bir de çocuklarla bizim kafa yapımız bile uyuşmazken bir üstteki nesil için çok uç hareketlere göz yumuyor olabiliriz

çocuklar gerilir yaşları kaç bilmiyorum ama tepki vermiyorlar mı

bizim evdeki canavar istemediği misafire dahi trip atıyor
damdan abla
benim de ergen kızım evdeki misafire kızsa (aylardır misafir yok gerçi de) direk yüzü ile bile tepki veriyor
yani tripli durarak bile
siz böyle bir durumda ne yapıyorsunuz?
sizinki daha küçük tabi de benimki kocaman birde (15 yaş) :D

Tam olarak böyle.Eşime asla acısını yaşatmadı.Söyledim anne senin esin ama oğlunun da babasi onun da üzüldüğünü görmüyor musun seni toparlamaktan kendisini umuttu dedim.Sustu.Hicbirsey demedi.
Devamli acısını sürüyor ortaya.Bariz bencil.
gerçekten
yaz geliyor ailenize tatile vs gitmek isteseniz ne olacak
ve muhakkak gidin sakın aman annem tek kalmasın diye çekmeyin kendinizi

Merhaba başlıkta herşey çok açık zaten.Ben kayınvalidem ile yaşamak istemiyorum.8 yıldır aynı binada herkes kendi evinde yaşıyordu.Kv ile en başından aramızda soğukluk oluştu.Yasam tarzımız herseyimiz asiri farklı.Kavga gürültü yaşamadık hic ama mesafeliydik herkes kendi düzeninde yaşıyordu.Kp 8-9 ay önce vefat etti.Ayni binada olmamıza rağmen evinde kalmak istemiyor.Kv 55 yasinda cok saglikli yani herhangi bi muhtacligi kronik hastalığı yok.Esim devamli ilgileniyor.Kızı da bir sokak ötede oturuyor.Gelip gidiyor bende destek oluyorum.Kp öleli bizde gece de bizim evde kalıyor.Özel hayat diye birsey kalmadı.Ben zaten ilaç kullaniyorum depresyon tedavisi için.Hiçbirseye kimseye tahammülüm yok.Bütün düzenim alt üst oldu kv hic uyum sağlamıyor kendi düzenini bizim evde uygulamaya calisiyor.Depresyonum bu süreçte tekrar etti.Bunu nasıl konuşmalıyım kırıp dökmeden.Yardimci olur musunuz?Su an çok saglikli düşünemiyorum kendi başına.Eşimle konuştuk o rahat edemez evine gider diyordu devamli.8 ay oldu gitmiyor.Yani en azından gece evinde yatsa.Esim de haliyle annesine evine git diyemiyor o da arada kaldi.Lütfen gercekten yardimci olacak olanlar yorum yapsın.Çok sıkıntılı durumdayım psikolojik olarak.Bilmiyorum belki kötü biri olarak görebilirsiniz vicdansiz falan ama zamaninda çok büyük bir olay geldi başıma öyle böyle değil.Bize hic destek olmamıştı kv ve kp.Şiddetli depresyon geçirdim o zaman.Destek yerine köstek oldular daha kötü oldum.Sürekli onlar aklıma geliyor zamaninda bana destek olmadı şimdi nasil bizimle yasamak ister diye.Bilmiyorum sıkıştım kaldım asiri bunaldım.Kimse ile paylaşamıyorum.Lütfen yardimci olur musunuz bana?
Uzak biryerde yaşasa destek olun yakınınızda biyere taşınsın diyecektim ama zaten aynı apartman . Maalesef ev ev üstüne olmaz siz gelin olarak ona yardımcı oluyor saygıda kusur etmiyorsanız vicdan yapmanıza gerek yok bence...

gerçekten
yaz geliyor ailenize tatile vs gitmek isteseniz ne olacak
ve muhakkak gidin sakın aman annem tek kalmasın diye çekmeyin kendinizi
Ömrü boyunca basini bekleyemem ki.Kendimi çekmem tabiki.O kendi hayatına bakmıyorsa ben kendi hayatıma bakacağim

Açık açık eşin evde yokken kahve yapıp karşılıklı sakince konuşmaya çalışıcaksın.Açık dediğim seni istemediğimizi düşünme yine sana maddi manevi destek oluruz eşimin annesisin sonuçta ama bizimde özel alanımız olmalı vs vs konuşmanı önceden düşünürsün.Ama ben olsam beni bu kadar kırmış birine direk istemediğimi söylerim ki yapmışlığımda var

Kısmen doğru dedikleriniz haklısınız.Ayni binada asla oturmamaliydim en bastan.En büyük hatam sorunun kaynagi bu biliyorum.Eşim de hatalı.Ama kv sıfır suçlu değil bence.Kp ile problem yaşamıyorduk hiç.Hep kv ile sorun yaşadım en başından beri.Eşimin anne düş yakamızdan demedigi kaldi bi.Devamli konuştu herseyi sessiz kalmadı ikili oynamadı.Siz bizim hayatımıza karışmayın bizde size dedi.

Evet düs yakamizdan demeli. Yillar önce o evden tasinmaliydin. Ama hepsine sende sustun. Esinde bunu bir erdem yada muhtesem bir iyilik olarakta görmez, olmasi gereken olarak görür. Yada "pekte rahatsiz degil Alonya" olarak görür.

Kimse sana madalya takmiyor "en iyi alttan aldin" diye. Sen depresyonlar ile bas etmeye çalisirken önceligin daima kendin olmali. Esinede restini çekmelisin. Durumun çok vahim oldugunu izah etmelisin. Anlamiyorsada o evden çikip kendi annenlere gitmelisin. Madem birinin annesi ile yasayacaksan, kendi annen ile yasa.

Sessiz sedasiz çözülcek bir mesele degil bu. Bazen insan dislerini göstermeli.

Bu tavırlarını çocuklar görmesin. Depresif, mutsuz, en baştan çaresizliği kabul etmiş bireylere donusecekler kvnin yaptıklarını göre gore
Çocukları uzak tutuyorum.2 yaşındaki yaninda ağlayan olunca cildiriyor.Biliyor kv bu durumu onların yanında yapmıyor.Kendi evine bağırarak ağlamak için giriyor sadece.

Evlendirin bence
Kadın çok bencil
Zaten aynı apartmanda bir uyumadan uyumaya evine gidecek onuda yapmıyor.
İnsanların çocukları yurt dışında çalışıyor bayramdan bayrama görüyorlar birbirlerini 8 ay gidip kalmıyorlar yanlarında

Evet düs yakamizdan demeli. Yillar önce o evden tasinmaliydin. Ama hepsine sende sustun. Esinde bunu bir erdem yada muhtesem bir iyilik olarakta görmez, olmasi gereken olarak görür. Yada "pekte rahatsiz degil Alonya" olarak görür.

Kimse sana madalya takmiyor "en iyi alttan aldin" diye. Sen depresyonlar ile bas etmeye çalisirken önceligin daima kendin olmali. Esinede restini çekmelisin. Durumun çok vahim oldugunu izah etmelisin. Anlamiyorsada o evden çikip kendi annenlere gitmelisin. Madem birinin annesi ile yasayacaksan, kendi annen ile yasa.

Sessiz sedasiz çözülcek bir mesele degil bu. Bazen insan dislerini göstermeli.
Haklisiniz hem de çok.Sürekli ilaçlarla yaşamak istemiyorum.Kendim için çocuklarım için saglikli olmak zorundayım.Ki bahsi gecen insan benim için hiçbir şeye değmez.Onun yüzünden sağlığımdan olmak kendime çocuklarıma evliliğime haksızlık.Eşim de bu sefer elini taşın altına koymak zorunda koymazsa kendisi bilir.Zaten o da mutlu değil şu anki durumdan.

damdan abla
benim de ergen kızım evdeki misafire kızsa (aylardır misafir yok gerçi de) direk yüzü ile bile tepki veriyor
yani tripli durarak bile
siz böyle bir durumda ne yapıyorsunuz?
sizinki daha küçük tabi de benimki kocaman birde (15 yaş) :KK70:

Odasında takılabilir

Bizimki 3-4 yaşında iken falan sorun daha fazlaydı tv vs izlemek isterdi konuşunca duyamazdı kızardı

Hep yazarım çocuğun ana baba ile geçireceği 2-3 saat var onda da misafir gelmemeli çat kapı diye

Artık evler daha uygun giysin odasında otursun tv vs de netten baksın

Ben de çok misafirperver değilim zaten 😀😀

Ben nedense kayinvalidenizi art niyetli gördüm gencecik kadın muhtaç değil aile apartmanında yaşıyor yani sizinle kalması için hiç bir sebep yok korkuyo olaylarına da inanmıyorum bir iki gün korkar sonra alışır bence bile isteye sizi huzursuz etmek için yapıyor benim kayınvalidem 70 yaşında kayinpederim yıllar önce vefat etmiş ve evlerimiz de uzak ona rağmen elden ayaktan düşmediği sürece bakıma muhtaç olmadığı sürece aynı evde kalmam diyorum eşime ki hasta oldu evimde çocuk gibi baktım iyi ettim yine evine gitti ha benimki de ölüyo birlikte yaşamak için ama yok olmaz ev ev üstüne siz eşinize rest çekin gerekirse bu olaylar tatlılıkla olmaz illaki olay çıkıcaktır ama yapacak ta bisi yok ...

Çok ilginç insan eşiyle yaşadığı evi düzenini hatıralarını istemez mi? Anneannem dedemi kaybedeli 4 yıl oldu annem yalvarıyor gel yanımda kal diye kadın evimden başka yerde rahat edemem diyor gelmiyor. Benim babamı kaybedeli de 6 ayı geçti anneme gel kal diyorum yok diyor bilmiyorum çevremdeki çoğu kadın böyle düşünüyor benim. İnsan evindne başka üstelik kalabalık çocuklu insanların yanında nasıl rahat eder ki? Kırmadan söylemenin yolu yok maalesef illaki kırılacak ayıp vede günah karı koca ilişkisini bişe etkiliyormuş olmaz öyle

Bence konuşulmalı. Aynı binadasınız zaten.

İş başa düşüyor yanı size!
Açık açık konusun.

Bence net bir sekilde evinize gidin deyin. Ozel hayatimiz kotu etkileniyor surekli yatili misafirlik bizi kotu etkiledi deyin... uzatmaya dolandirmaya gerek yok. Iyi bile dayanmissiniz. Herkes kendi evine 😅

Yaptığı simarikliktan başka değil kaç yaşında terbiyesiz kadın.Bazin insanlar çocuğunun yuvasını yıkmak pahasına,istenmediği yerde böyle rahat takılıyorlar ya ifrit oluyorum.Bu karar bencillik fazla.Allah yardımcınız olsun ama.ben olsam alır karşıma konuşurum daha da anlamazsa kavga çıkartırım ben gocunup duracağıma o gocunsun.Maalesef bizim topllumumuz çok cahil.allah yardımcınız olsun.dilerim kısa zamanda cozersiniz

Siz çok haklısınız. Birde aranızda soğukluk olmasına rağmen size yerleşmek istemesi çok itici bir davranış. Siz neden düşünüyorsunuz kırılacak diye, kendisi düşünüyor mu gelinim oğlum rahatsız olacak diye, gayet bencil davranıyor. Bu konu eşinizin çözmesi gereken bir konu. Siz söyleseniz ağır gelir fakat eşiniz kardeşine yada annesine bunu söyleyebilir. Siz de gayet tabi eşinize rahatlıkla söyleyebilirsiniz. Nasıl çözüyorsa çözsün. Eğer çözemiyorsa eşinizin de parmağı vardır ben diyeyim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X