Kp vefat etti. Size ihtiyacım var.

Mrymak

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2015
761
599
103
39
Bundan önceki açtığım konuda kp in tedavisi bende olacak, nasıl bakacağım yazmıştım. Ben de bir süre kaldı, iyiki de kalmış diyorum şimdi, içim rahat.

Geçen hafta cenaze evine gittik. Kızları bana suratını döndü. KV ile mesafeliyim. Aramam, sormam. Nişanlıyken 3 yıl, evlendikten sonra bile balayında burnumdan getirdi. 7 aylık evliyim, halen nefret doluyum. Sanki babalarını ben öldürmüşüm gibi suratıma bakmadılar.

3 gün boyunca bütün evin hizmetini tek başıma yaptım. Görümcelerim toparlanınca yardım ettiler. KV durup durup sarılıyor bana önceden yaptığı gibi. Hadi ölüsü var dedim ben de karşılık verdim ama 3 dakika sarılır mı bir insan.? Hep böyle yapar eder milletin yanında göğüslerine bastırıp şapur şupur öper. Mesafe koymama izin vermez yani.Annem bile garipsedi.

Gece ev çok kalabalıktı. Annemle beni akrabalarının evine bırakıyordu eşim kalmamız için. Eşime aynen şunu diyor; sen eve gel haaa!! Ya tamam acısına vereyim falan da, annem ilk kez evlerine gitti (davet edilmedi, geri çevrildi hep) annemin yanında niye söylüyorsun şunu?

İşe başlamak için geri döndüm ama haftası var yarın tekrar gidiyoruz. Bana bir akıl verin ben nasıl davranayım? Kadından nefret ediyorum. Eşim tek oğlan, herkese ben kimlerle yaşayacağım şimdi ben yalnız ne yaparım nefes alamam diyip ağlıyor. Offf vallahi içim şişti 1 haftadır. Kötü davranınca da ulan bu kadına bir şey olsa kızları beni boğar diyorum o_O

Yaw cenaze evinde kim kime sarilmis bakmis önemi olmamali bukadar. Insanlar kendilerinde degildirler zaten. Yarin dün ne yaptiklarini unuturlar bile..
Bu zaman icerisinde yapilanlari unutup goz ardi edin bence. Insanlarin acisi var sonucta.

Yaw cenaze evinde kim kime sarilmis bakmis önemi olmamali bukadar. Insanlar kendilerinde degildirler zaten. Yarin dün ne yaptiklarini unuturlar bile..
Bu zaman icerisinde yapilanlari unutup goz ardi edin bence. Insanlarin acisi var sonucta.
İşte acısı çoktan bitti. Kiminle kalacağını hesaplıyor. Beni oğluyla evinde yatırmamak için başka yere yolluyor. Yani ben daha çok ağladım yemin ederim. Kadın halen aramızdaki buzları eritip, kiminle yaşayacağım derdind düştü. :(

Cenaze evi ,babası ölmüş biri zaten mantıken annesinin yanında olması gerekir annesinin hatırlatmış olması yani cenaze evi ya yapmayın şöyle şeyler ..
Beni neden gönderiyor evden? Ben bütün gün hizmet ettim. Topladım derledim. Bir şey yapmadım ki.

İşte acısı çoktan bitti. Kiminle kalacağını hesaplıyor. Beni oğluyla evinde yatırmamak için başka yere yolluyor. Yani ben daha çok ağladım yemin ederim. Kadın halen aramızdaki buzları eritip, kiminle yaşayacağım derdind düştü. :KK43:
Kiminle yaşayacağının hesabı içinde olduğu için yapmıyor yalnızlığın şokundan yapıyordur.

Uzaktan belki de biz daha dramatik düşünüyor olabiliriz görüp duyguları alan sizsiniz. Ama yine de şu an kaybın şokundan dolayı biraz daha zamana ihtiyaçları var hepsinin. Olanları görmezden gelin.

İşte acısı çoktan bitti. Kiminle kalacağını hesaplıyor. Beni oğluyla evinde yatırmamak için başka yere yolluyor. Yani ben daha çok ağladım yemin ederim. Kadın halen aramızdaki buzları eritip, kiminle yaşayacağım derdind düştü. :KK43:
Belki yalniz kaldim kiminle yasarim ne yaparim diye oylesine soyleniyordur. Lafin gelisi yani üzüntüden. Sizin aciniz onun kadar buyuk olmadigi icin, acaba bize mi yerlesir diye kuruntuya kapilmissiniz gibime geldi.
Gorumcelerinizin surati da babalarinin öldügü icin oyledir. Uzerinize alinmayin. Bu kayip icerisinde sizinle olan husumetlerini dusunecek ona gore size tavir yapacak degiller bence babalari ölmüs sonucta.
Kvde de onune gelene sariliyordur yakinlarina acisindan..
Yani boyle cikarimlar yapmayin ve yazdigim gibi dusunmeye calisin simdilik ortada birsey yok sonucta daha. Siz ayri dert onlar ayri dert icerisindesiniz.
Neler yasadiniz daha oncesinde bilemem. Ama dedigim gibi bu surecte gormezden gelin ve aldirmayin unutun gitsin. Cunki akli selim davranamayan olur ..kp vefatindan dolayi.

Kim ne derse desin seni çok iyi anlıyorum arkadaşım.aynısından bende de var çünkü.ben şimdi yalnız naparım diyorsa tek oğlu olan eşinizin yani sizin eve yerleşmenin yolunu yapıyor.geçmiş olsun sana.
:((( Allah yüzümüze baksın. Zaten nişanlılığımdan, evliliğimden sayesinde 1 gün bir şey anlamadım. Hakkaten geçmiş olsun sana da bana da..

Şu mübarek ayda biraz daha olumlu olun bence.Kendinizi onların yerine koyun hoşgörü,empati bi deneyin birşey kaybetmezsiniz.

Yazık insanlar aile büyüğünü kaybetmiş, siz hala benim annem de benim annem.
Hadi bu cenaze evi. Ama nişan günümde, en mutlu olduğum düğün günümde beni, ailemi ağlattılar. Organisyon tutup harika bir kına yaptım, son yarım saat 3 kişi geldiler. Altınlarımı vermedim diye oğullarını bana düşman ettiler, hepsini verdim.
Soruyorum şimdi size. O zamanlarda hangisi empati yaptı? Babam kanserken ölmedi ya nişan olsun diye turturdular. Adamı kemoterapi alırken mahvettiler. Beklemediler 2 ay. Şimdi babaları da kanserden gitti. Hani empati???

Sizin eve yani oğlunun yanına yerleşmek için yol yapıyor bencede canım
Aslında doğru olan ne olursa olsun anadır deyip başımıza taç etmek ama kendimi senin yerine koydugumda bunu yapmak zor yani yapmak istemiyor insan
Bu durumda sana ne öneride bulunacağım bilmiyorum ama sizde yaşama ihtimalini aklının bir köşesinde bulundur

Sizin eve yani oğlunun yanına yerleşmek için yol yapıyor bencede canım
Aslında doğru olan ne olursa olsun anadır deyip başımıza taç etmek ama kendimi senin yerine koydugumda bunu yapmak zor yani yapmak istemiyor insan
Bu durumda sana ne öneride bulunacağım bilmiyorum ama sizde yaşama ihtimalini aklının bir köşesinde bulundur
Ben de şunu anlamıyorum; iki kızının da kv si dul. İkisi de onlarla yaşamıyor. Ben neden böyle imalara msruz kalıyorum...Görümcelerim de kv ile yaşasınlar. Hem de birinin tek oğlu, başka evladı yok, km lerce ötede yalnız yaşıyor kadın. Benim ki en gençleri bir de..

Allahtan annemin oglu yok! Babami kaybedeli nerdeyse 20 sene olacak,ama üzüntüsü ve kayip duygusu hic birimizde gecmedi. Siz babanizi kaybettiniz mi bilmiyorum,ama o ilk aylar hele o kadar kötü ki aile icin,yasamayan bilmez. Kv de belki ölümü hatirladigi icin size pisman olup sarilmistir. Bilemezsiniz. Ama ne olursa olsun. Ogluda kizlari gibi annesine bakmak zorunda. Bu beraber yasayin demek degildir,ama bundan sonra annesine destek olmak zorunda. Kuzenlerim eslerinin korkusundan hasta annelerini babalari öldügünde bile bir gün evlerine götürmediler. Bende o günden bu güne evlerine adim atmam. Cok sey yasamis olabilirsiniz. Uzak durmak istemenizi anlarim ama ortada bir cenaze var. Simdi hesap zamani degil.

Allahtan annemin oglu yok! Babami kaybedeli nerdeyse 20 sene olacak,ama üzüntüsü ve kayip duygusu hic birimizde gecmedi. Siz babanizi kaybettiniz mi bilmiyorum,ama o ilk aylar hele o kadar kötü ki aile icin,yasamayan bilmez. Kv de belki ölümü hatirladigi icin size pisman olup sarilmistir. Bilemezsiniz. Ama ne olursa olsun. Ogluda kizlari gibi annesine bakmak zorunda. Bu beraber yasayin demek degildir,ama bundan sonra annesine destek olmak zorunda. Kuzenlerim eslerinin korkusundan hasta annelerini babalari öldügünde bile bir gün evlerine götürmediler. Bende o günden bu güne evlerine adim atmam. Cok sey yasamis olabilirsiniz. Uzak durmak istemenizi anlarim ama ortada bir cenaze var. Simdi hesap zamani degil.
Keşke bana annelik yapacak kadar yüce gönüllü olsaydı. Benim de iki annem olurdu, kaybetmez kazanırdım. Elimi versem kolumu kaptırdım. Annecim diye sarıldıkça oğluna, kızlarına beni şikayet etti. Aldığım hediyeleri şunun kızı aldı, bunun kızı aldı diye yalanlar söyledi. Hepsini bana düşman etti. Evime gelse yine oğlu yokken bana lafları sokup, oğlu gelince açacak ağzını. Bu kadına bakmıyorum diye evime gelmeyen gelmesin zaten.

Keşke bana annelik yapacak kadar yüce gönüllü olsaydı. Benim de iki annem olurdu, kaybetmez kazanırdım. Elimi versem kolumu kaptırdım. Annecim diye sarıldıkça oğluna, kızlarına beni şikayet etti. Aldığım hediyeleri şunun kızı aldı, bunun kızı aldı diye yalanlar söyledi. Hepsini bana düşman etti. Evime gelse yine oğlu yokken bana lafları sokup, oğlu gelince açacak ağzını. Bu kadına bakmıyorum diye evime gelmeyen gelmesin zaten.

Gülüm bak cok dolusun anliyorum. Hakli oldugun bir sürü konu da vardir,ama gün ola hayir ola. Kadin daha yeni esini kaybetmis. Esinde babasini. Sana kimse "ay annecim" diye saril demiyor. Demem sadece o ki: kendini fazla gaza getirme. Annesiyle birlikte yasamak istemiyorsan bunu söylersin olur biter. Ama bu saatten sonra esin mecbur daha cok ilgelenecek.sen her defasinda böyle kafayi takarsan cok yipranirsin. Birak acilarini yasasinlar. Hakkini helal etme,etmek istemiyorsan.

Ben de şunu anlamıyorum; iki kızının da kv si dul. İkisi de onlarla yaşamıyor. Ben neden böyle imalara msruz kalıyorum...Görümcelerim de kv ile yaşasınlar. Hem de birinin tek oğlu, başka evladı yok, km lerce ötede yalnız yaşıyor kadın. Benim ki en gençleri bir de..

Belki bizde ilerde aynı durumda olacağız ama sağlıklı iken el ayaktan kesilmemişken evlatlarımızı sıkıntıya sokmak isteyemeyiz diye düşünüyorum

Eşinle konuşup annesine olan kırgınlıklarından bahset sağlık sorunu olmadığı sürece aynı evde yasamanizin sizin için sıkıntılı olacağını soyleyebilirsin eşinin tutumuda çok önemli

Gülüm bak cok dolusun anliyorum. Hakli oldugun bir sürü konu da vardir,ama gün ola hayir ola. Kadin daha yeni esini kaybetmis. Esinde babasini. Sana kimse "ay annecim" diye saril demiyor. Demem sadece o ki: kendini fazla gaza getirme. Annesiyle birlikte yasamak istemiyorsan bunu söylersin olur biter. Ama bu saatten sonra esin mecbur daha cok ilgelenecek.sen her defasinda böyle kafayi takarsan cok yipranirsin. Birak acilarini yasasinlar. Hakkini helal etme,etmek istemiyorsan.
Hakkım helal olsun. Aslında neden böyle huzursuzum biliyor musun. Ben hiç kötü davranamıyorum. Ne olursa olsun vicdana gelip ezdiriyorum kendimi. Daha bir laf edemedim kv ye. O yüzden burada patlıyorum :( Eşim zaten ilgilensin. Benim de erkek kardeşim var, annemi atsa bir köşeye erkek mi derim ona. Ama beni ezdirmesin çok yoruldum :( Sağolasın. Duygu yoğunluğuyla karaladım işte :(

Şu an eşini kaybetti ve manevi destek olarak oğluna ihtiyacı var.Size sarılmasina bile tahammül edemiyorsunuz. Yüzünüze bakilmaması acılarından olabilir. Sohbet edilecek yer değildir cenaze evi.Daha empatik düşünseniz iyi olur.

Back
X