Kp vefat etti. Size ihtiyacım var.

Hadi bu cenaze evi. Ama nişan günümde, en mutlu olduğum düğün günümde beni, ailemi ağlattılar. Organisyon tutup harika bir kına yaptım, son yarım saat 3 kişi geldiler. Altınlarımı vermedim diye oğullarını bana düşman ettiler, hepsini verdim.
Soruyorum şimdi size. O zamanlarda hangisi empati yaptı? Babam kanserken ölmedi ya nişan olsun diye turturdular. Adamı kemoterapi alırken mahvettiler. Beklemediler 2 ay. Şimdi babaları da kanserden gitti. Hani empati???
Anlıyorum sizide babanıza Allah rahmet eylesin.
Herkes kendi yaşadığını biliyor, ama sen insanligindan ödün verme bence.
Bu zor günlerinde elinden geleni yap, mesafeni tekrar koy.
Cenaze evinde hoş değil böyle şeyler , insanın oturup herşeyi gözden geçirmesi için çok uygun bir zaman o onu dedi bu bunu yaptı ama ölen öldü.
Değmez bu kadar kine öfkeye sallayın gitsin ;)

Hakkım helal olsun. Aslında neden böyle huzursuzum biliyor musun. Ben hiç kötü davranamıyorum. Ne olursa olsun vicdana gelip ezdiriyorum kendimi. Daha bir laf edemedim kv ye. O yüzden burada patlıyorum :KK43: Eşim zaten ilgilensin. Benim de erkek kardeşim var, annemi atsa bir köşeye erkek mi derim ona. Ama beni ezdirmesin çok yoruldum :KK43: Sağolasın. Duygu yoğunluğuyla karaladım işte :KK43:

Ah canim ya. Keske her aile gelinine ve damatina öz ailesi gibi davransada durumlar bu hale gelmese.

Bundan önceki açtığım konuda kp in tedavisi bende olacak, nasıl bakacağım yazmıştım. Ben de bir süre kaldı, iyiki de kalmış diyorum şimdi, içim rahat.

Geçen hafta cenaze evine gittik. Kızları bana suratını döndü. KV ile mesafeliyim. Aramam, sormam. Nişanlıyken 3 yıl, evlendikten sonra bile balayında burnumdan getirdi. 7 aylık evliyim, halen nefret doluyum. Sanki babalarını ben öldürmüşüm gibi suratıma bakmadılar.

3 gün boyunca bütün evin hizmetini tek başıma yaptım. Görümcelerim toparlanınca yardım ettiler. KV durup durup sarılıyor bana önceden yaptığı gibi. Hadi ölüsü var dedim ben de karşılık verdim ama 3 dakika sarılır mı bir insan.? Hep böyle yapar eder milletin yanında göğüslerine bastırıp şapur şupur öper. Mesafe koymama izin vermez yani.Annem bile garipsedi.

Gece ev çok kalabalıktı. Annemle beni akrabalarının evine bırakıyordu eşim kalmamız için. Eşime aynen şunu diyor; sen eve gel haaa!! Ya tamam acısına vereyim falan da, annem ilk kez evlerine gitti (davet edilmedi, geri çevrildi hep) annemin yanında niye söylüyorsun şunu?

İşe başlamak için geri döndüm ama haftası var yarın tekrar gidiyoruz. Bana bir akıl verin ben nasıl davranayım? Kadından nefret ediyorum. Eşim tek oğlan, herkese ben kimlerle yaşayacağım şimdi ben yalnız ne yaparım nefes alamam diyip ağlıyor. Offf vallahi içim şişti 1 haftadır. Kötü davranınca da ulan bu kadına bir şey olsa kızları beni boğar diyorum o_O

Rabbim mekanını cennet eylesin.

Eşiniz ailede tek erkek çocuğuymuş tabi ki bir süre annesinin yanında olmalı. Aile dediğin böyle günlerde bir arada olmalı size ne derlerse hıı deyip geçin. Takmayın 3 günlük dünya.

Kadın yıllardır beraber aynı yastığa baş koyduğu kocasını kaybetmiş ya! Davranışlarını sorgulamak sizce de tuhaf değil mi?
Siz eşinizi kaybetseniz kendinizde olur musunuz?
Allah kimsenin başına vermesin. Dünyanın en zor şeyidir bu. Azıcık anlayışlı olun derim.
Şeytan içinize nifak tohumu ekmesin, ayıp.

Bir tek gelin vakası daha...Sende bizdensin desene...Bir komşu teyzemiz vardı tek oğlanla evlenmiş kadın neler çekmiş oğlum olursa onunla oturmam kızımı tek oğlana vermem demiş...Dört oğlu vardı ve ayrı tek yaşıyordu...Şimdi anlıyorum onu...Malesef oğlan tek olunca "oğluşum" modundan çıkamıyor..."Oğluş"larının en güzel günlerini zehir edenler eşiyle huzurunu bozmaya çalışanlar yüzsüzce davranabiliyorlar...
Açıkçası anne veya babanın tek kalması taraftarı değilim ne kadar iyi veya kötü olurlarsa olsunlar yalnızlık bence çok zor birşey bu sebepten sırf Allah rızası için yanına al derim...

Benim de annesi vefat edince yalnız kalan arkadasim ben kimin yanına sigarim bundan sonra bana kim bakar diye aglamisti. Ben de babamın cenazesinde yetim kaldim, artık babam yok diye aglamistim. Bunlar cenazede olan normal duygular.

Hadi bu cenaze evi. Ama nişan günümde, en mutlu olduğum düğün günümde beni, ailemi ağlattılar. Organisyon tutup harika bir kına yaptım, son yarım saat 3 kişi geldiler. Altınlarımı vermedim diye oğullarını bana düşman ettiler, hepsini verdim.
Soruyorum şimdi size. O zamanlarda hangisi empati yaptı? Babam kanserken ölmedi ya nişan olsun diye turturdular. Adamı kemoterapi alırken mahvettiler. Beklemediler 2 ay. Şimdi babaları da kanserden gitti. Hani empati???
Ya böyle konularda ben karşı tarafa kızmıyorum çok fazla. Babanız kemoterapi görürken erkek tarafı bastırıyor diye nisan yapan sizsiniz. Oğullarıyla evlenmek babanızdan daha önemli gorunmus onların dediğini yapmışsınız.

Bundan önceki açtığım konuda kp in tedavisi bende olacak, nasıl bakacağım yazmıştım. Ben de bir süre kaldı, iyiki de kalmış diyorum şimdi, içim rahat.

Geçen hafta cenaze evine gittik. Kızları bana suratını döndü. KV ile mesafeliyim. Aramam, sormam. Nişanlıyken 3 yıl, evlendikten sonra bile balayında burnumdan getirdi. 7 aylık evliyim, halen nefret doluyum. Sanki babalarını ben öldürmüşüm gibi suratıma bakmadılar.

3 gün boyunca bütün evin hizmetini tek başıma yaptım. Görümcelerim toparlanınca yardım ettiler. KV durup durup sarılıyor bana önceden yaptığı gibi. Hadi ölüsü var dedim ben de karşılık verdim ama 3 dakika sarılır mı bir insan.? Hep böyle yapar eder milletin yanında göğüslerine bastırıp şapur şupur öper. Mesafe koymama izin vermez yani.Annem bile garipsedi.

Gece ev çok kalabalıktı. Annemle beni akrabalarının evine bırakıyordu eşim kalmamız için. Eşime aynen şunu diyor; sen eve gel haaa!! Ya tamam acısına vereyim falan da, annem ilk kez evlerine gitti (davet edilmedi, geri çevrildi hep) annemin yanında niye söylüyorsun şunu?

İşe başlamak için geri döndüm ama haftası var yarın tekrar gidiyoruz. Bana bir akıl verin ben nasıl davranayım? Kadından nefret ediyorum. Eşim tek oğlan, herkese ben kimlerle yaşayacağım şimdi ben yalnız ne yaparım nefes alamam diyip ağlıyor. Offf vallahi içim şişti 1 haftadır. Kötü davranınca da ulan bu kadına bir şey olsa kızları beni boğar diyorum o_O
kp ölmüş ailesi daha bunun şokunu atlamatamadan , cenaze evine giden dedikoducu kadınlar gibi davranıyorsun, KV sana gelecek derdine düşmüşsün yazık ya , milletin acısı var sen ne derdindesin kardeşim k.bakma ama ana sokağa atılmaz tek oğlansa da bakmak zorunda.

Zamanında eşine tekmeyi basmalıydın. Şimdi kv sana yerleşmenin yollarını yaparken, eşin çoktan kabullenmiş bile olabilir. Benimki bana böyle bir şeyi düşündüğünü dahi ima edemez. Kim bakıyorsa baksın anasına benim evimde bakılmayacağını adı gibi bilir.

Çok düşünüyorsa kızları alsın yanına

kp ölmüş ailesi daha bunun şokunu atlamatamadan , cenaze evine giden dedikoducu kadınlar gibi davranıyorsun, KV sana gelecek derdine düşmüşsün yazık ya , milletin acısı var sen ne derdindesin kardeşim k.bakma ama ana sokağa atılmaz tek oğlansa da bakmak zorunda.
Görümcelerim bana örnek olsun önce onlar aldın kv delerini o zaman. Kızlarına gelince kıyamaz kv ile oturmalarına, geline gelince yolunu yapar. Evet acısı olan birine göre fazla iki yüzlülük.

Ya böyle konularda ben karşı tarafa kızmıyorum çok fazla. Babanız kemoterapi görürken erkek tarafı bastırıyor diye nisan yapan sizsiniz. Oğullarıyla evlenmek babanızdan daha önemli gorunmus onların dediğini yapmışsınız.
İste tam da bunu soyleyecektim ben. İnsan oyle bir durumda nasil nisan yapar? Yaparsa da boyle hice sayilir. Anneniz nasil izin verdi,siz nasil yaptiniz o nisani konu sahibi hayret ettim. Simdi hic bosa dovunmeyin

Uzgunum ama kv sana kaldi bence. Tek oglan ve şimdi ben yalniz kalamiyorum moduna girecek. Ogluna benim senden baska kimim kaldi diyecek. Seni de gogsune bastirip milletin gozunu boyayacak iste. Sen kv yi istemeyince herkese ben onu nasil severim cigerime basarim ama iste nankor el kizi diyecek

Kimse kimseye bakmak zorunda değil..

İste tam da bunu soyleyecektim ben. İnsan oyle bir durumda nasil nisan yapar? Yaparsa da boyle hice sayilir. Anneniz nasil izin verdi,siz nasil yaptiniz o nisani konu sahibi hayret ettim. Simdi hic bosa dovunmeyin
İnsanlar kendilerini suçlamak yerine başkalarını suçlayarak vicdan azaplarından kurtulmayı tercih ediyorlar. 2011'de benim babam hastayken 5,5 ay sözlü bekledim, o durumda nişan vs yapılamazdı. O bekleme sürecinde de terk edildim. Hiç önemi yok, keşke babam sağ olsaydı.

İnsanlar kendilerini suçlamak yerine başkalarını suçlayarak vicdan azaplarından kurtulmayı tercih ediyorlar. 2011'de benim babam hastayken 5,5 ay sözlü bekledim, o durumda nişan vs yapılamazdı. O bekleme sürecinde de terk edildim. Hiç önemi yok, keşke babam sağ olsaydı.
Her iste bir hayir varmis gercekten. Babaniz elbette o asamada cok daha onemli olmali. Allah rahmet eylesin. Nisani yapmis olsaydiniz kendinizi omur boyu suclu hissederdiniz bence.

Orta bir ölüm, bir can kaybı, bir acı varken bunları düşünmek hizmet ederken bile (3gün bütün evin hizmetini ben yaptım demişsiniz babası ölen kadın eşi ölen kadın nasıl ne halde yapacaktı) hiç hoş değil bence. İnsanlar cenazelerde yıllarca küs oldukları düşmanlarıyla bile barışır o acıyı paylaşır . Siz kvalidenizin size sarılmasındaki yapmacıklıktan dertlenmişsiniz. Bana tuhaf geldi. Kadının eşi ölmüş. Hayat arkadaşı gitmiş. Eminim ki kafasından geçecek en son şey sizsiniz şuan. Bence biraz sakin kafayla düşünün...

Her iste bir hayir varmis gercekten. Babaniz elbette o asamada cok daha onemli olmali. Allah rahmet eylesin. Nisani yapmis olsaydiniz kendinizi omur boyu suclu hissederdiniz bence.
Evet aynen öyle. Sağolun. Bu arada sizin nick bana hep fofenk fofenk'i hatırlatıyor. Ay konuyla çok alakasız oldu ama sizin nicki ne zaman görsem öyle bi gülme geliyor hihi :D

Back
X