Kp vefat etti. Size ihtiyacım var.

Düğünde yaşadığım stresten dolayı bende vajinusmus oldum, lütfen bir an önce tedaviye başla.

Kv den Banada çok ikiyüzlü geldi. Şimdiden kendine yer yapıyor. Kimse kusura bakmasın ama bazı kadınlar, kocam ölsede oğlumun yanına yerleşsem diye bahane arıyor (benim kv de ve kp genç, bizimki de boşanmanın türlü yollarını arıyor yanımıza gelmek için).

Ayrıca herkes ölen eşinin yasını tutmuyor. Birinin cenazesine gittim (bu arada çocukları yok, yaklaşık 60 yıllık evlilerdi). Kadın daha cenaze morgdayken “ben yalnız kalamam, çamaşır makinesi şunun, tv bunun” diye malını paylaştırmaya başladı. Adamın yeğenleri içeride ağlarken onlara kızıyordu ne diye ağlıyorsunuz diye, kimse ona birşey demesin diye ben sonra ağlayacağım diyordu :KK48:.

Ölüm hayatın gerçeği.
İnsanlar bunu bilerek yaşamalı, eşi ölünce oğluyla yaşama planı yapan kadıb eşi hayattayken gelinine iyi davranmalı.

Ben hiç duygusal olamıyorum bu meselelerde. Tamam acı bir kayıp var da, konu sahibi de kendi geleceğini düşünecek muhakkak. Bu sözler nereye gidiyor belli değil mi?!

Babalarına kocalarına bakamayıp 7 aylık evli gelinin evine gönderen insanlara da çok empati yapmaya gerek yok zaten.

Konu sahibi siz de cenaze evindeki olayları kişisel algılamayın. Hiç düşünmeyin. Kaldı ki sizi zaten sevmeyen insanlardan yine beklenti içindesiniz, burada hata sizin. Gidin cenaze evinde görevinizi yapın, gerisi sizi bağlamaz. Sonra çıkın evinize gelin.

Belli ki anneniz felç, babanız kanserken sizi hiç mahveden olmamış. İnşallah olmaz, kimse yaşamasın yaşadıklarımı. Ben kp ri severdim. Evime getirdim, iki kızı da doktorken ben baktım. Allah kızlarına vicdan versin.
Olmadı, olamaz. Ben böyle meselelerde hesaplaşmak için beklemem çünkü. Hazmedemediyseniz cenazeye gitmeyin, gidip de orada “ aa bak buradayım ben her şeye rağmen” diyip arkalarından konuşmanız çok çirkin.

Beni neden gönderiyor evden? Ben bütün gün hizmet ettim. Topladım derledim. Bir şey yapmadım ki.

acısı var bazı şeyleri şuan için mazur gör herkesn aklına gelir
eşi ölmüş sonuçta kimle kalırım naparım diye.anneni yalnız göndermemk
için öyle demiş olabilir bence de mantıklı olmuş anneni yalnız bırakmaman
sen burda kal anneni bırak deseydi dahamı iyi olacaktı ozaman da annemi istemedi
derdi daha kötü olurdun bence boşver biraz zamana ver benim yerimde olsan kv nin yüzüne
bile bakmazdın neler yaptı şuan benle çok iyi ben mesafeliyim unutmuş gibi yaptım bazı şeyleri
iyi olmakda yarar var boşver...iyilik sende kalsın.görümcelerin iş yapmadı diye de kızma babaları ölmüş sonuçta benim allah korusun babam ölse evi isterse b.....götürsün umrum da bile olmaz...

Beni neden gönderiyor evden? Ben bütün gün hizmet ettim. Topladım derledim. Bir şey yapmadım ki.
Ya arkadasım yazmadan duramadım; onceki konularında haklı bulsam bile seni; cenazeden sonra anne sadece çocuklarıyla olmak isteyebilir; en azından bir gece; sadece manevi değil maddi şeyler konuşulabilir; mal paylaşımı yapılabilir, butun bunlar sadece ölen babanın çocuklarını ve eşini ilgilendirir; metanetli sabırlı olun siz; onların acısıçokbuyuktur( yasadığım şeyler)
Ha kv ile birlikte yaşarsınız ya da yasamazsınız; ne istiyorsunuz tavrınızı koyun; ama sizi ayırmış gibi dusunmeyin

ee heralde oğlunun yanında kalmasını isteyecek. Kadının eşi vefat etmiş kusura bakmayın ama anneniz acaba yanlış anlar mı kısmını düşünecek değil. Biraz ılımlı olun böyle zamanlarda lütfen.. İyilik yapın denize atın..

Bu konuda haksızsınız. Cenaze evinde kimsenin kusuruna bakılmaz, ayıptır. Siz o insanlara destek olmak için oradasınız. Yok 3 dk sarıldı yok evi çekip çevirdim hesabına girecekseniz hiç gitmeseydiniz.

İnsanların babası ölmüş, sizin ya da annenizin gönlünü hoş etmeyi düşünecek halleri yoktu. Oğluna da sen eve gel demesi oldukça doğal.

Öncesinde ne yaşadınız bilmiyorum ama bizim kültürümüzde ne olursa olsun cenazede kin gütmek, bana şunu bunu yapmışlardı demek ayıptır.

Bundan önceki açtığım konuda kp in tedavisi bende olacak, nasıl bakacağım yazmıştım. Ben de bir süre kaldı, iyiki de kalmış diyorum şimdi, içim rahat.

Geçen hafta cenaze evine gittik. Kızları bana suratını döndü. KV ile mesafeliyim. Aramam, sormam. Nişanlıyken 3 yıl, evlendikten sonra bile balayında burnumdan getirdi. 7 aylık evliyim, halen nefret doluyum. Sanki babalarını ben öldürmüşüm gibi suratıma bakmadılar.

3 gün boyunca bütün evin hizmetini tek başıma yaptım. Görümcelerim toparlanınca yardım ettiler. KV durup durup sarılıyor bana önceden yaptığı gibi. Hadi ölüsü var dedim ben de karşılık verdim ama 3 dakika sarılır mı bir insan.? Hep böyle yapar eder milletin yanında göğüslerine bastırıp şapur şupur öper. Mesafe koymama izin vermez yani.Annem bile garipsedi.

Gece ev çok kalabalıktı. Annemle beni akrabalarının evine bırakıyordu eşim kalmamız için. Eşime aynen şunu diyor; sen eve gel haaa!! Ya tamam acısına vereyim falan da, annem ilk kez evlerine gitti (davet edilmedi, geri çevrildi hep) annemin yanında niye söylüyorsun şunu?

İşe başlamak için geri döndüm ama haftası var yarın tekrar gidiyoruz. Bana bir akıl verin ben nasıl davranayım? Kadından nefret ediyorum. Eşim tek oğlan, herkese ben kimlerle yaşayacağım şimdi ben yalnız ne yaparım nefes alamam diyip ağlıyor. Offf vallahi içim şişti 1 haftadır. Kötü davranınca da ulan bu kadına bir şey olsa kızları beni boğar diyorum o_O

Kızları filan sizi boğmaz. Sizi suçlayan da yok. Çok alınganlık yapmışsınız. Açıkcası eşimin annesini sevmiyorum, babam vefat ettiğinde de yüzüne bakmadım hatta evime davet etmedim. Zaten acım vardı birde onunla uğraşamazdım. Sizden yaptıysanız Allah rızası için yapmışsınız. Yalnız takıldığım nokta neden eşinizle aynı yerde kalmadınız. Eşim bana en büyük destekçiydi. Kv ne derse desin eşinizin yanında olmanız lazımdı. Ayrıca şimdi ben nerede kalıcam vs kendini ilgilendiren şeyler. Eskiden nerede kalıyorsa şimdi yine orada kalsın. Bu sizi ilgilendirmez.

Bundan önceki açtığım konuda kp in tedavisi bende olacak, nasıl bakacağım yazmıştım. Ben de bir süre kaldı, iyiki de kalmış diyorum şimdi, içim rahat.

Geçen hafta cenaze evine gittik. Kızları bana suratını döndü. KV ile mesafeliyim. Aramam, sormam. Nişanlıyken 3 yıl, evlendikten sonra bile balayında burnumdan getirdi. 7 aylık evliyim, halen nefret doluyum. Sanki babalarını ben öldürmüşüm gibi suratıma bakmadılar.

3 gün boyunca bütün evin hizmetini tek başıma yaptım. Görümcelerim toparlanınca yardım ettiler. KV durup durup sarılıyor bana önceden yaptığı gibi. Hadi ölüsü var dedim ben de karşılık verdim ama 3 dakika sarılır mı bir insan.? Hep böyle yapar eder milletin yanında göğüslerine bastırıp şapur şupur öper. Mesafe koymama izin vermez yani.Annem bile garipsedi.

Gece ev çok kalabalıktı. Annemle beni akrabalarının evine bırakıyordu eşim kalmamız için. Eşime aynen şunu diyor; sen eve gel haaa!! Ya tamam acısına vereyim falan da, annem ilk kez evlerine gitti (davet edilmedi, geri çevrildi hep) annemin yanında niye söylüyorsun şunu?

İşe başlamak için geri döndüm ama haftası var yarın tekrar gidiyoruz. Bana bir akıl verin ben nasıl davranayım? Kadından nefret ediyorum. Eşim tek oğlan, herkese ben kimlerle yaşayacağım şimdi ben yalnız ne yaparım nefes alamam diyip ağlıyor. Offf vallahi içim şişti 1 haftadır. Kötü davranınca da ulan bu kadına bir şey olsa kızları beni boğar diyorum o_O
Eşi,babaları ölmüş.Biraz bazı şeyleri görmezden gelmek gerek.

İşte acısı çoktan bitti. Kiminle kalacağını hesaplıyor. Beni oğluyla evinde yatırmamak için başka yere yolluyor. Yani ben daha çok ağladım yemin ederim. Kadın halen aramızdaki buzları eritip, kiminle yaşayacağım derdind düştü. :KK43:
Yahu acısı olan insan yalnızlık korkusuna kapılır.Biraz sağduyu ya.Acısı olan insan yarı şoktadır.Kaç ay kendine gelemez.Kadının kocası ölmüş,sen kendi kocanla yatırmamak gibi hesapları düşünüyorsun.

Esiniz tabii ki annesinin yaninda evde kalacak cun ku babasi vefat etmis bu olmasi gereken zaten. Birde 3 gun boyunca tek basima ev islerini yaptim demissiniz babasini kaybetmis insanlar o aciyla kalkip ev isi yapacak degiller. Kv evde yalniz kalmayi istemiyorsa esinin yokluguna alisana kadar gorumcelerde ve sizde kalir 1 ay kalsa 3 /4 aya bir sira gelir olmasi gerekende bu bence acili bir insan yillardir hergun beraber yasadigi insan artik yok tabiki uzulecek yalniz yasamaktan korkacak alisana kadar evlatlari destek olmali. Biraz empati yapin yillar cabuk geciyor belki birgun sizde kv olacaksiniz ve bir anda yapayalniz kalacaksiniz.sagduyulu olun bukadar abartmaniza gerek yok

Allah aşkına cenaze evine gidiyorsunuz kayın pederiniz vefat etmiş siz neleri düşünüyorsunuz bu zamanlarda nefret olmaz küslük olmaz daha 7 aylık evlisiniz ne çabuk bu raddeye geldiniz hem görümcelerim yüzüme bakmıyor diye dert yanıyorsunuz hem kayın valideniz size sarılıyor diye dert yanıyorsunuz anlamadım derdinizi ben.

Kadının acısı var yok 3 dk sarılmış anneniz garipsemiş neden garipsiyor acısı varken insan en yakınına sarılır tabi ki isterse saatlerce sarılsın ne var ya.. Kaldı ki siz gelinsiniz tabii ki kayınvalidenin evinde kalmak yakışık alırdı böyle bir zamanda yani çok abartıyorsunuz ve tahammülsüzsünüz cenaze bu. Tabii ki sık sık gidip görünmeniz lazım bu zamanda eşin gitmek ister bu kadar da nefret dolmaya gerek yok böyle zamanlarda

Kabullenip affetsen mi acaba nefret daha büyük sorunları doğurur boşver insanlık sende yüreğinde kalsın kapat defterini devam et yoluna.Şuan ortada bir baba kaybı var çok acılılar sende candan yanaşmayı dene kv'den acaba annesinden bişey görmüşmü bunları düşünüp davran.

Acilari hafifleyene kadar sabret.

Ama sonrasini bilemem.
Kv sizle kalmak isterse kabul etme
Nefret ettigin insanla yasayamazsin

Kizlari dururken kv nin gelinin evinde ne isi var ya dalga mi geciyorsunuz?? Bunu savunan hanimlar kaosla besleniyordur.net!!

Konu sahibi ben seni cok iyi anliyorum. Daha onceki mesajlarini da okudum az cok karakterin isildiyor zaten. Babasina sen bakmissin analarina da bi zahmet kizlari bakiversin. Oglunu tum gun goremeyecek sen de calisiyorsun size gelip napacak tum gun duvarla mi konusacak?? Gitsin kizlariyla dertlessin aglassin acisini paylassin iste.. Cenazede de gerekenin fazlasini yapmissin daha fazla ezdirme kendini. Hasta eşine, babalarina bakmadiklari yetmiyor gibi bi de sana dusman mi kesiliyorlar? Ayrica hesap pesinde olan sen degilsin o.. Acisini unutup kendine yanan, ben simdi kimlerle yasarim diyene askolsun anne iki tane kizin var onlar seni hic ortada birakir mi de yuru git.

Burada ayip sana diyenler kv gazabina ugramamis henuz umarim da hic ugramazlar. Acisi olana saygimiz sonsuz ama acisini kullananlar yerin dibine batsin bi zahmet.

Sen kv yi simdi al evine 1 yil sonra evliligim bitmek uzere diye konu ac buradaki herkes dicek ki hatayi bastan yaptin kv yi neden aldin yanina neden bukadar ezdirdin kendini vs vs...bugun biri konu acsin evlenip kv ile yasayacagiz diye aman ha derler. Laf edemiyorum hersey icimde patliyor diyorsun ya, ezdirme kendini hicbiseyi icine atma. Saygisizlik et demiyorum susma sadece.. Ne kadar erken hayir dersen okadar erken bu tipleri yoluna sokarsin.

Yasadigin seylerin neredeyse aynisini yasadim aynisini.... Asla yaranamazsin. Seni kocan sevsin yeter. Ailen icin tuket enerjini gerisi boş. Doymazlar çünkü

burada da herkes iyimser, ben seni anlıyorum canım. bunca zaman çektirdi çektirdi şimdi yalnız kalma korkusuyla (cenaze şoku adı altında) iyi davranıyormuş gibi diğer insanların gözünü boyuyor. etrafına sorsan harika bir kv diyecekler sen sen ol baştan konuş eşinle sizinle yaşamasını istemediğini son dakika söylersen sen kötü olursun.

Ya arkadasım yazmadan duramadım; onceki konularında haklı bulsam bile seni; cenazeden sonra anne sadece çocuklarıyla olmak isteyebilir; en azından bir gece; sadece manevi değil maddi şeyler konuşulabilir; mal paylaşımı yapılabilir, butun bunlar sadece ölen babanın çocuklarını ve eşini ilgilendirir; metanetli sabırlı olun siz; onların acısıçokbuyuktur( yasadığım şeyler)
Ha kv ile birlikte yaşarsınız ya da yasamazsınız; ne istiyorsunuz tavrınızı koyun; ama sizi ayırmış gibi dusunmeyin
Evinde yaklaşık 20 kişiyi yatırdı, diğer dünürleri varken konuşuyor, biz varken konuşamıyor olması ilginç.

Esiniz tabii ki annesinin yaninda evde kalacak cun ku babasi vefat etmis bu olmasi gereken zaten. Birde 3 gun boyunca tek basima ev islerini yaptim demissiniz babasini kaybetmis insanlar o aciyla kalkip ev isi yapacak degiller. Kv evde yalniz kalmayi istemiyorsa esinin yokluguna alisana kadar gorumcelerde ve sizde kalir 1 ay kalsa 3 /4 aya bir sira gelir olmasi gerekende bu bence acili bir insan yillardir hergun beraber yasadigi insan artik yok tabiki uzulecek yalniz yasamaktan korkacak alisana kadar evlatlari destek olmali. Biraz empati yapin yillar cabuk geciyor belki birgun sizde kv olacaksiniz ve bir anda yapayalniz kalacaksiniz.sagduyulu olun bukadar abartmaniza gerek yok
İnşallah ben gelinime kızım gibi davranırım, onun içinden geldikçe onunla olurum. Benden midesi bulanırsa sarılmama bile tahammül edemez işte böyle.

Back
X