• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KPDS 2012 Sonbahar Dönemi'ne Hazırlanacaklar

ben hiç öyle bir şeyle karşılaşmadım açıkçası :1: Varsa da ben bilmiyorum :))

canım ben unutmuşum hepten yani çok fena durumdayım ya:50:peki must go olsa present oluyo bu değil mi, must drank olunca past oluyor, must will come olunca future oluyo, must have v3 kalıbını gördüğümde bu past mıdır yani kural mı bu?

canım ben unutmuşum hepten yani çok fena durumdayım ya:50:peki must go olsa present oluyo bu değil mi, must drank olunca past oluyor, must will come olunca future oluyo, must have v3 kalıbını gördüğümde bu past mıdır yani kural mı bu?

must go presenttır
must + infinitive -->present
infinitve ek almamış mastar yani yukardaki must go gibi bunun dışında bir de must have V3 var o da past başka da yok

must drank diye bir şey yok past yapacaksan must have drunk olur.

must will diye de bir şey yok sadece iki versiyon var yani:

1.must go
2.must have gone

ille de çok versiyon olsun istiyosun sende :1: işleri zorlaştırma canım :))

NOT: yukarda infinitive dedim ama o yalın değildi yaa sonra dank etti to alanlara deniyordu o sanırım bende karıştırdım :1:

Son düzenleme:
must go presenttır
must + infinitive -->present
infinitve ek almamış mastar yani yukardaki must go gibi bunun dışında bir de must have V3 var o da past başka da yok

must drank diye bir şey yok past yapacaksan must have drunk olur.

must will diye de bir şey yok sadece iki versiyon var yani:

1.must go
2.must have gone

ille de çok versiyon olsun istiyosun sende :1: işleri zorlaştırma canım :))
çok canım hiç zorlaştırmam böylesi fıstk gibiymiş:34:ya ingilizcede12 tense olunca bende yeni başladım çalışmaya kendi kendime mantık arıyorum işte adam gibi bir grammer kitabı alsam iyi olacak akının ingilizce ders notları kitabını almayı düşünüyorum bu arada çok saol canım bani baya aydınlattın:28:bu kural diğer modallarda da geçerli değil mi şöyle bir şey hatırlıyorum da ben can mesela present modalıdır ama could past modalıdır böyle de bir şey var değil mi ama kesin sınırları yok sanırım çünkü ben must modalının past kullanımını senle öğrendim bana must hep present gelir bu da ingilizcede doğru bilinen yanlışlar arasında ya da eksik bilgi diyelim:52:

çok canım hiç zorlaştırmam böylesi fıstk gibiymiş:34:ya ingilizcede12 tense olunca bende yeni başladım çalışmaya kendi kendime mantık arıyorum işte adam gibi bir grammer kitabı alsam iyi olacak akının ingilizce ders notları kitabını almayı düşünüyorum bu arada çok saol canım bani baya aydınlattın:28:bu kural diğer modallarda da geçerli değil mi şöyle bir şey hatırlıyorum da ben can mesela present modalıdır ama could past modalıdır böyle de bir şey var değil mi ama kesin sınırları yok sanırım çünkü ben must modalının past kullanımını senle öğrendim bana must hep present gelir bu da ingilizcede doğru bilinen yanlışlar arasında ya da eksik bilgi diyelim:52:

can past olarak hem could olabiliyor ama farklı anlamlarda da kullanılıyor o geçmiş anlamda değil de rica anlamında falan. hem de could have V3 de oluyor. Genel olarak ama modeller hep bu 2 versiyonlu.

Merhaba arkadaşlar bende kpds sonbahar donemine gireceğim. Hazırlanmaya başlayamadım ama pazartesi başlamayı düşünüyorum. Ancak kursa gidemem. internetten araştırıyorum kaynakları. Hepimize şimdiden başarılar diliyorum.

Merhaba arkadaşlar bende kpds sonbahar donemine gireceğim. Hazırlanmaya başlayamadım ama pazartesi başlamayı düşünüyorum. Ancak kursa gidemem. internetten araştırıyorum kaynakları. Hepimize şimdiden başarılar diliyorum.

Teşekkürler tatlım sana da başarılar, ben de bugün başladım. Yazdan önce çalışmış bitirmiştim bazı konuları ama şimdi unuttum tekrar etmem lazım bir de kelime eksiğim çok. Ben de internetten kaynak arıyorum. Ama bulamadım pek bir şey. Bulan olursa yardım eder umarım bize :16:

Teşekkürler tatlım sana da başarılar, ben de bugün başladım. Yazdan önce çalışmış bitirmiştim bazı konuları ama şimdi unuttum tekrar etmem lazım bir de kelime eksiğim çok. Ben de internetten kaynak arıyorum. Ama bulamadım pek bir şey. Bulan olursa yardım eder umarım bize :16:

bir de önceki sayfalarda bir arkadaş paylaşmıştı kurgusal sözlük diye çok güzel bir sözlük var hafıza teknikleri ile ilgili onu da indirebilirsiniz ;)

bir de önceki sayfalarda bir arkadaş paylaşmıştı kurgusal sözlük diye çok güzel bir sözlük var hafıza teknikleri ile ilgili onu da indirebilirsiniz ;)

Teşekkürler canım indirdim bakıyorum şimdi :17:

Bu arada kpds için internet üzerinden başvuruyu nasıl yapıyoruz bilen var mı? İnteraktif bankacılıktan yapmak istiyorum ama hangi hesap numarası falan bilmiyorum :26:

Bu arada kpds için internet üzerinden başvuruyu nasıl yapıyoruz bilen var mı? İnteraktif bankacılıktan yapmak istiyorum ama hangi hesap numarası falan bilmiyorum :26:

canım internet üzerinden hiç bilmiyorum ama yapılıyordur o şekilde de diğer türlü bankamatikten yatırıyorsun canım kartsız işlemi seçiyorsun o seni yönlendiriyor yalnız paranı nakit öde tam olsun yani bankamatikte para yoksa para üstünü vermeyebiliyor telefon numaranı yazıyorsun bankadan sana mesaj geliyor para üstünüzü gelip bankadan alabilirsiniz diye boş yere uğraş yani...parayı yatırdıktan sonra da eğer ilk girişinse sınava üniversiteye gidip 3 lira ödeyip mükemmel bir resim çektirip:37:başvurunu yapıyorsun hayırlı uğurlu olsun deyip sınav gününü beklyorsun:52:

internet bankacılığını kullanarak yatırdım ben parayı o da şöyle hesap numaramı şifremi girdim sonra ödemelere geçtim eğitimi seçtim osym'yi seçtim orda otomatik sınavlar geliyor kpdsyi seçtim. Tabi hesapta para vardı o şekilde yatırdım. O istenen müşteri numarası bankamatik kartının üstünde yazıyor. Ama sanırım önceden kartını açtırmış olman gerekebilir internet üzerinden işlem yapabilmek için.

Eğer internetten yapıyorsan ösym'nin hesap numarasını bilmene gerek yok o zaten otomatik gözüküyor sitede.

Off ya gramerden ileri gidemedim bir türlü çıldırıcam bu gidişle olmicak bu sefer :S

gramerle çok vakit kaybetme bence bir günde sabahtan akşama çalışıp halledebilirsin daha çok teknik çalış bence. Gramer çalışman bitince de Gramer bilgini nasıl bir teknikle sınava uygulaman gerek onu öğren.

Mesaj kutun dolmuş kpsshayali ingilizce vocabulary kitabının ismini sormuşsun bana:
essential academic vocabulary kitabın ismi. şu kitap: Kitap Aklama

Son düzenleme:
Back
X