Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben bir tane ALES denemesine başladım 4 gündür sadece türkçe kısmını bitiremedim matematiğe hiç başlamadımben p.tesi ile birlikte başlıcam canım bu kez inşallah![]()
canım bence çoğul olarak düşünme yani kitaplarım diyorsun ya onu diyorum zaman az ya şimdi kitap bitirmeye yönelirsen stress olursun bitiremeyebilirsin yani çok doğal kendini ona odaklama tamamen, ve bir günde 1 ales denemesi demek 3 saat demek, ingilizceye pek vakit kalmıyor yoruluyorsun yani canım ama ben kararlıyım inşallah ingilizceden ders çalışıcam deneme çözecek kıvamda değilim dildenalesten çözücem ama
![]()
bende aynen :))KPDS çok yaklaştı ve ben çok korkuyorum, sanırım pekte hazır değilim of off :18:![]()
![]()
bugün son akşam kızlar yarın buraya raporlarımızı yazıcaz anlaştık mıben konu çalışıcam
![]()
bende var aldım ama daha hiç başlamadım aslında sonradan da aldığıma pişman oldum çünkü 2011 de sınav sistemi değişmiş eski soruları çözmek çok da fayda getirmeyecek teknikler açısından diye düşündüm ama ordaki bilmediğimiz kelimelere çalışmak tabiki faydalı olur yine de.kızlar bende mayıs kpds girdim ilk defa ve puanım 61,25 di ama malesef yeterli değildi en azından 70 almam gerekiyor. Ama ben temmuz kpss sınavından sonra hiç birtürlü kitap kapagını bile kaldırmadım :)) şimdide 1 ay kala kpds çalışacağım ne yaparsam artık. internette pegem yayınlarının tamamı çözümlü kpds soruları varmış mayıs kpds dahil.kullanan var mı aranızda en azından onu aalıp onları çözeceğim sadece :)
nihayet çalışmaya başladım ve daha ilk sayfadan kafama bir şey takıldı soruyorum
KPDS-mayıs 2006
soru7:cross border shopping is fundamental right under EU lawand ...... as a from of tax evasion
a-must not have been regarded
b-had not been regarded
c-should not been regarded
d-would not been regarded
e-was not being regarded
"çözüm:seçeneklere baktığınızda bol bol modal fiil görüyorsunuz, doğal olarak bu bir modal sorusu diye düşünüp ve cümleyi anlamaya çalışıp, ona göre doğru modal fiilini arayacaksınız.
ÖNERİ:Ancak benim size önerim önce verilen cümlenin zamanına bakmanızdır. Cümlenin zamanı "is" ile present verilmiş, o zaman past olan seçenekleri eleriz, yani a,b,d,e gider sadece c kalır doğru cevap c " demiş kızlar ama anlamadığım nokta a seçeneğine nasıl past der gayette present perfect onun zamanı ya?bana bir açıklar mısınız bu arada soru ve çözümü akının kitabından alıntıdır
Kızlar iyi ki söylediniz kaçırıcaktım yoksa başvuru tarihini, bakmak da aklıma gelmezdi. Girsem de bişey yapamıcam ama neyse :26: O zaman çalışmalara ne zaman başlıyoruz birbirimizi motive edelim biraz![]()