Kpedere gelen cezayi bizim odememiz

kimin kestiği önemli

haciz gelir

ne var alınacak yani haciz gelir de geliri vs yoksa neyi alacaklar

ama arabası traktörü hayvanı vs varsa alırlar tabii

amcayı bir arayıp sorsunlar kendininkini ne zaman ödeyecekmiş

ben amcanın ödemeyeceğini düşünüyorum açıkçası
kimin kestiği önemli

haciz gelir

ne var alınacak yani haciz gelir de geliri vs yoksa neyi alacaklar

ama arabası traktörü hayvanı vs varsa alırlar tabii

amcayı bir arayıp sorsunlar kendininkini ne zaman ödeyecekmiş

ben amcanın ödemeyeceğini düşünüyorum açıkçası
Kpederin arabası var. Sormuşlar ödenmezse haciz gelir denmiş. Kpederin oturduğu bina müşterek yani ust katta amcası var ama ceza 2 tarafa da gelmiş

Kesinlikle ödemem, kp istediği kadar üzülsün oğluna ağlamak yerine kardeşine ağlasın senin teras merakın yüzünden böyle böyle oldu diye. Hayır amcanın ödememe gibi bir lüksü yok ki niye alternatif yollar aranıyor eşinizle kardeşiniz arasında bölmek gibi. Hiç gerek yok adam kaçak teras yapıyor ceremesini neden siz çekesiniz bal gibi ödeyecek amcası nasıl ödeyeceği de onun sorunu.

Kp yumuşak yüzlü sanırım . Abisine söylemesi lazım bu durumu. Hadi söyleyemiyorsa eşiniz söylesin canım amcasının çocukları ödesin borcu

Önce bir nerden kime ne cezasi geldigini bir sorgulatin. E devletten görünmez mi böyle seyler? Tapu kimin üzerinde? Terasi yiktirsin gerekiyorsa. Sahsen ödemem o parayi kolay kolay
Evet haklisiniz. Sabah sabah ben de neye uğradığımi şaşırdım. Biz bi bakalım tam olarak ne için geldiğine

Alt kattaki kayınedere kesilmiş zceza

Ama o odeyemecek durumda olunca iki kardeş bolussek mi demişler

Insaati yapan ust kattaki amca
Ayri ayri ceza gelmis diyor bu ancak tapu kp uzerineyse mumkun
Ondada itiraz eder cunku yapan o degil hele haciz fln cok zor

Iyi günler. Kpeder köyde yaşıyor..Kpeder ve esimin amcası altlı üstlü oturuyorlar.alt katta kpeder üst kat amcasının. Amcası farklı yerde yaşıyor yazları 1 ay kalıp gidiyor.
Bir yıl kadar önce Eşimin amcası üst kata teras yapmak istedi. Balkonu genişletti yan tarafta arazi sahibi ile anlaşmazlık çıktı o tarafa bakan pencere varmış vs eşimin amcasını şikayet etti bunun üzerine kacak yapılaşma görüldü yaptığı ve kpeder ve esimin amcasına 30 bin ceza geldi ayrı ayrı. Bu durumda kpederin suçu yok çünkü kardeşi üst kata teras yapmak istedi onlar alt katta oturuyor..
Eşimin amcası kpedere gelen cezayi ödemek istemiyor siz ödeyin demiş Kpederin durumu yok sadece emekli maaşı var..ve hoop cezanın bir kısmını biz ödeyecekmişiz 🙄🙄🙄🙄 cezanın yarısını eşimin kardeşi yarısını biz. Bir haftada ödenirse biz 12.5 bin lira ödermişiz az ödenirmis sonra ödenirse biz 15 bin ödermişiz.
Kpeder üzülüyormuş çok eşim ödeyemem diyemezmis.
Şimdi benim bu durumla alakam yok. Biz iki memur maaşıyla geçinmeye çalışan insanlarız her ay 3 5 artırdigimizi kenara koymaya çalışırız. Yok yere niye olan paramizi cezaya verelim.. Eşimle tartıştım niye biz ödüyoruz ne alaka diye. Kpederin durumu yok onlar mi kredi çeksin dedi.
Neyse bir hafta içinde durumda değişiklik olmazsa yanı eşimin amcası tamamı ödemek istemezse bize kalacak
Eşimin amcası euro kazanıyor bu arada. Yanı onlar sebebiyle gelen cezayi ödeme imkanı var. Kaldı ki onun sebep olduğu bir durum.
Bu durumda siz me yaparsınız
esin amcasina gelen cexayi siz neden odeyesiniz ya?? Birkac bin degil bayada var yani 15 bin..Saglik sorunu olur durumu olmaz odersiniz ama keyfi icin teras yapan adamin cezasini asla odemeyin!!

Iyi günler. Kpeder köyde yaşıyor..Kpeder ve esimin amcası altlı üstlü oturuyorlar.alt katta kpeder üst kat amcasının. Amcası farklı yerde yaşıyor yazları 1 ay kalıp gidiyor.
Bir yıl kadar önce Eşimin amcası üst kata teras yapmak istedi. Balkonu genişletti yan tarafta arazi sahibi ile anlaşmazlık çıktı o tarafa bakan pencere varmış vs eşimin amcasını şikayet etti bunun üzerine kacak yapılaşma görüldü yaptığı ve kpeder ve esimin amcasına 30 bin ceza geldi ayrı ayrı. Bu durumda kpederin suçu yok çünkü kardeşi üst kata teras yapmak istedi onlar alt katta oturuyor..

Eşimin amcası kpedere gelen cezayi ödemek istemiyor siz ödeyin demiş Kpederin durumu yok sadece emekli maaşı var..ve hoop cezanın bir kısmını biz ödeyecekmişiz 🙄🙄🙄🙄 cezanın yarısını eşimin kardeşi yarısını biz. Bir haftada ödenirse biz 12.5 bin lira ödermişiz az ödenirmis sonra ödenirse biz 15 bin ödermişiz.
Şimdi benim bu durumla alakam yok. Biz iki memur maaşıyla geçinmeye çalışan insanlarız her ay 3 5 artırdigimizi kenara koymaya çalışırız. Yok yere niye olan paramizi cezaya verelim.. Eşimle tartıştım niye biz ödüyoruz ne alaka diye. Kpederin durumu yok onlar mi kredi çeksin dedi.
Neyse bir hafta içinde durumda değişiklik olmazsa yanı eşimin amcası tamamı ödemek istemezse bize kalacak
Eşimin amcası euro kazanıyor bu arada. Yanı onlar sebebiyle gelen cezayi ödeme imkanı var. Kaldı ki onun sebep olduğu bir durum.
Ben amcayla konuşurdum kendi suçu niye siz ödeyesiniz

Öncelikle bu işin hukuk yönünü araştırın.
Bunun için size gönderilen ceza bildiriminde itiraz süreleri vardır, süreyi kaçırmayın mutlaka itiraz edin.

Resmi bildirim olmadan asla ceza/haciz olmaz. Amca telefonla bana bildirdi vs bir yöntem değildir.

Tapu kimin üzerine, ancak kayınpeder ve amca üzerine eşit hisseli bir tapu ise yarıya gönderip ceza vermiş olabilirler böyle bir durum var mı? Yoksa amca kendi borcunu size mi ödetiyor?

Yapacağınız birşey yoksa bir şekilde ödenmek zorunda kalınır da o noktadan daha çok uzaksınız. E devlet üzerinden de bakılabilir, hesap açtırması oldukça kolay, olmadı KP uzakta ise gelen belgenin fotosunu göndersin

Eşiniz amcayla konuşsun, bizim bunu ödeyecek durumumuz yok, babamın hiç yok. Kendiniz sebep oldunuz ödeyin diye

Kardesinin adına gelmiyor mu ceza ödemeyin binsin ona faiz .
Kafaalar zehir millette valla.

Siz amcaya yada aileden birilerine bir şey deyip kötü olmayın derim. Burda durumu halletmesi gereken eşiniz yada kp niz. Eşinize demişsiniz zaten biz niye ödüyoruz diye. Bu konuda diretip eşinizi ikna etmeniz lazım. Euro kazanması buraya göre parasını değerli kılar ama ne olursa olsun amcası yüzünden yenilmiş bir ceza var ortada. Hatta eşinize gerek kalmadan Kp nizin demesi lazım ki benim çocuklar evlerini ancak geçindiriyor üstelik onların suçu değil neden onlar ödeyecek. O euro kazanan amca zaten üçün beşin hesabını yapıyordur mutlaka. Yani onların çoğu ,burda herkesin onların parasında gözü varmış gibi hissedip ona göre davranıyor. Kendi suçu olduğu halde suçunu görmez sizin ona ödetmeye çalıştığınızı bile düşünür.

Köy büyük şehirdeyse belediye yetkilidir.
Bu aralar köy ve inşaat konusunda öğrendiklerimi paylaşayım.
Yanlışım varsa bilen düzeltsin.

Kayınpedere gelen ceza suça iştirak ya da suçu işleyen sıfatıyla ilgildir.
Arazi üzerindeki taşınmazsın imar izni, ruhsatı var mı?
Yoksa imar affından yararlanıldı mı?

Eğer yapı kayıt ruhsatı, immar affı falan yoksa kayınpeder oturduğu daireyi kaçak yapmaktan inşaattan suçlanıyor olabilir.

İmar izni, yapı kayıt belgesi veya imar affı var ise kaçak yapının ortak arazi üzerinde olması, amca yokken yapıldıysa kayınpederin ilgilenerek kendi eliyle yaptırmış olması, kendi ilgilenmediyse elektrik su gibi şeyleri karşılaladıysa suça iştirak sayılıyor.

Sadece teras değil binanın tamamı için işlem uygulanıyorsa işiniz yaş.

Evin tamamen yıkılması söz konusu.
Kp evsiz kalmasından bahsediyorum. Amca rahat zaten yurt dışında.
Acil işin iç yüzünü öğrenmelisiniz.
Aksi halde parayı ödeyin diyen kayınpeder daha neler isteyebilir, ne kadar müşkül duruma düşebilir hayal etmek istemezsiniz.
Bence eşiniz ve kardeşi ilgilensinler.

Şuanki güncel duruma dönersek;
Süreç şikayetle başlar, süre verilir. Kaçak yapıyı yapan kişinin o sürede evini alınan ruhsata uyumlu hale getirmesi yani belediyede ya da yetkili merci kimse orada işlemi resmileştirmesi gerekiyor.
Resmileşmeyecek bir durum ise yıkması gerekiyor. Örn. İmar durumuna göre komşuya mesafesi ihlal edilmemeli. Ediliyorsa bu teras yasal olamaz.

Kayınperede gelen ceza kaçak yapıya dair uygunsuzluğu devam ettirmek, muhalefet etmekten.
Belediye yetkisini kullanıp yıktırırsa yıkım maliyetini ev sahiplerine fazlasıyla ödetir.
Cezanın her yıl için tekrarlanması ve hapis cezasına kadar yolu var.

Normalde köyleri bu konularda göz ardı ediyorlar ama ortada şikayet olunca gelip bunu yapmak zorunda kalıyorlar
Komşu yasal hakkını kullanmış.
Çünkü komşu mesafesini ihlal etmişler.

Kayın peder neyle karşı karşıya olduğunu bilsin.
İlgilenilmezse çok baş ağrıtır.
Umarım sadece işlem terasa yapılıyordur.
Sorun terassa yıktırın daha fazla baş ağrıtmadan.
Bir avukata danışın. Teras yıkılsa bile cezanın affı veya indirimi oluyor mu?

Olayın sizi ilgilendiren kısmına yorumum;
Ben olsam kayınpeder bilipte tersine gittiyse olayın 5 kuruş para vermem.
Fakat olay cahillikse, masumsa zaten benim durumum iyiyken emekli adamın kuş kadar maaşıyla 30.000 bin ödemesine vicdanım el vermez.

Demek ki kat mülkiyeti yok evlerinde, tapu ortak, ayrı ayrı değil. Toplam 60bin ceza geldi demek ki, amca da kafasına göre ikiye bölmüş, tabi kendi ödemesi gerekir etik olarak, ama resmiyette ikisi de borçlu görünüyor bu durumda. Ödenmezse haciz gelir eve yada üzerlerine ne varsa onlara.

Bence kayınpederiniz zamanında izin vermeyecekti yapılmasına ileride sorun çıkarsa kendine ceza gelmemesi için tedbir almalıydı.Bu durumda yapacak bişey yok kendisinin durumu olmadığı için sizin ödemeniz gerekir bence

Bence kayınpederiniz zamanında izin vermeyecekti yapılmasına ileride sorun çıkarsa kendine ceza gelmemesi için tedbir almalıydı.Bu durumda yapacak bişey yok kendisinin durumu olmadığı için sizin ödemeniz gerekir bence
Kpeder izim vermiş evet. Teras yapılan yer ortakmis. Ev de musterekmis. Yanı benimle ilgili olan bir şey değil. Aslında bir yanım kp ödesin izin vermeseydi diyor. Onların da durumu yok. Bizlik bir durum da yok. Ben maaşımı harcamayıp biriktireyim sonra yok yere cezaya gitsin para

baba ve amca arasındaki mevzu bu. Benim babam olsa asla ödemezdi amcamla kanlı bıçaklı olmayı göze alır kavga eder ödetirdi.
ama senin kp daha iyi niyetli mülayim amcaya söz geçiremeyecek bir tipse ve bu borcu üstlendiyse yapacak bir şey yok. E durumu da yokmuş ödemeye. Eşinin kardeşi ne diyor bu duruma?
Kp artık bu borcu üstlendiyse destek atmanız gerekir bence. Amcanın borcu diye düşünmeyin artık. O kısım pek sizi alakadar etmiyor.

Back
X