Kpss/Çalışmama/Eksik hissetme

regrules

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2022
1.587
4.649
63
Merhabalar. Kpssye girdim, geçen seneye oranla netlerimde baya artışları var ama atanmaya yetmeyecek biliyorum. 1 sene daha hazırlanmak istiyorum, annem falan sağ olsun beni sıkıştıran bir insan değil. Tersine çalış tekrar dene diyor. Fakat ben artık bir ortamda konuşurken çalışmıyorum demekten çok rahatsızım. Kendimi eksik ve ezik görüyorum. Erkek arkadaşıma karşı da öyle hissediyorum. Onun mesleği ve kazancı çok iyi. Benim aylık gelirim yok yani harçlıklarım var sadece ama bu yaşta harçlık almak bile kötü hissettiriyor. (bu arada çalışmaktan gocunan biri değilim garsonluk paketleme vs işleri yaptım kısa süreli daha önce)

Geçen sene sağlık sebepleriyle kpss çalışmam kesintiye uğramıştı. Bu sene tekrar başlayacağım birkaç güne, 2024 kpss için ama sürekli stres yapmaya başladım çalışmıyorum diye. Bu duyguyu nasıl yenebilirim? Bir yandan iyi bir şey çünkü bana gaz veriyor ama bir yandan kendimi gerçekten çok kötü hissediyorum. Belki de iyi bir şeyler duymak için açıyorum konuyu ya da bir örnek duymak için..

Bu arada çok büyük bir mesele değil aslında ama artık kafaya takmaya başladım, herkes kendi ayakları üzerinde duruyor ben kaç yaşına geldim duramıyorum hala diye. Bu arada özelde çalışmak istemiyorum daha doğrusu 1 sene daha hazırlanacağım olmazsa kendimi özele atacağım. Elimde rahatça çalışma fırsatı ve zamanı varken bunu tepmek istemediğim için özelde çalışmak istemiyorum. Of yine darlandım bu arada, ister istemez sürekli bunu düşünmeye başladımm

Yaşınız kaç? O kadar iyi anlıyorum ki... Ben sırf kötü hissettiğim için ve kimseye açıklama yapmayım diye komşu, akraba, düğün, tatil falan unutmuştum. Erkek arkadaşım da vardı, onun da kariyeri çok iyiydi. Şu an hayatımda değil ama başaracağımı biliyordu sağ olsun. Harçlıklarla hesabımı ödedim, gezdim. Ailem de hep destekledi zaten yılardır.
Benim bölümde alım sayısı da az, ilân gelmesi de uzun sürüyor. Şu an 30'um ve anca atandım. Ben de öyle geçici işlerde çalıştım. Dersi hiç aksatmadım ama. Yeri geldi sıkıntıdan, belirsizlikten, aşk açısından falan ağlayarak ders de çalıştım. İpi bırakmayınca eninde sonunda oluyor. Bu ayın tadını çıkarın, sonra herkeste tatil modu bitince siz de güzel bi program hazırlayın. Yeni kitaplar, yeni kalemler, YouTube'da da bir sürü hoca var... Özelden de yazabilirsiniz. Her şey gönlünüzce ve hayırlısıyla olsun inş

Ya ne kadar rahatlıcı bir yorum Ben de 27 yaşındayım, sonuçlar açıklanınca millet sormaya başlayacak, naptın atanacak mısın, sonuçlar nasıl, atama günü elenecek yine soracaklar. O nedenle ben de zaten çok kişiyle muhatap olmak istemiyorum ama komşular bile soruyor. Girdin mi işe diye. Zaten stresliyim üstüne daha stres oluyorum, ezikleniyor gibi hissediyorum. Ama inanıyorum olacak, inancım tam. Çalışan her zaman başarır, benim derece yapandan neyim eksik diyorum.

Teşekkür ederim, çok sevdiğim birkaç hoca var. Onlarla hazırlandım bu sene, dediğim gibi zaman yetersiz kaldı. Seneye tekrar onlarla hazırlanacağım + farklı yayınların da soru bankalarını alacağım. Eksiğim daha çok test çözme yönündeydi. Bu arada sizin için de hayırlı olsun mesleğe başlamanız

Ahhh o sonuç açıklanma ve milletin soru sorma dönemi!.. Her seferinde, hayır bu sefer de olmadı, demek...
Ne güzel, hem temeliniz var hem de nerede eksik olduğunuzu biliyorsunuz. Sistemli şekilde de giderseniz başaracaksınız. Hiçbirimizin diğerinden eksiği yok.
Çok teşekkür ederim, Allah razı olsun. İnş sizden de seneye bu zaman iyi haberler alırız. Allah emeğinizi boşa çıkarmasın

Amin inşallah çok teşekkür ederimm size

Böyle hırs yapman güzel bir durum sen atanırsın.

Atanamayanlar genelde aman ne olcek, babam/kocam bana bakar kafasında olanlar.

Kpss hiç kolay bir süreç değil. Psikolojik olarak çok sağlam olmak lazım

Ya seni o kadar iyi anlıyorum ki Maalesef kpss psikolojisi insanı zorluyor. Çok zoruma gidiyor benim de bazen bu şekilde olması. Ama ben senin yaklaşımını çok sevdim. Hayırlısıyla inşallah atanmak nasip olur, çok isterim senin adına bunu Milletin ne dediğini de takma. Hep konuşuyorlar. Ailen sana destek oluyorsa o yeter zaten.
Bu yaşta çalışmama olayı da, maalesef artık hayata çok geç atılıyoruz hepimiz. 30 unda 40 ında atanıyor insanlar artık. Ne yazık ki düzen böyle sen kendini suçlama hiç. İstediğin zaman bana da yazabilirsin. Çok mutlu ve huzurlu olursun inşallah atanıp

Siz de mi kpss çalışıyorsunuz şu an? Çok teşekkür ederim, evet dediğiniz gibi hayata çok geç atılıyoruz artık. Yani evlilik hayali bile kurmuyorum açıkçası, atanayım sonra sonra sonra. Maddiyat gerektiren şeyler çünkü ve evli çocuklu sınava giren insanlarla konuştum, çocuk olunca ayrı zor olduğundan bahsediyorlardı hep. İnşallah atanırız, emeklerimizin karşılıklarını alabiliriz. Gerçekten çok yorucu bir serüven bu kpss. Yaşamayan anlayamıyor. Yorumlarınız için de çok teşekkür ederim

Niye ezik hissedesin? Senelerce okumuşsun diplomanı almışsın. O senin altın bileziğin. Bugün olmazsa yarın olacak. Sistem sana bunu dayatmış. Bu senin sorunun değil.
Altın bilezik oldu gümüş bilezik, değeri düştükçe düşüyor gibi hissediyorum dediğiniz gibi psikolojik olarak zor bir süreç. Bilgi yanında ayrıca bunlarda ölçülüyor. Teşekkür ederim yorumunuz için

Büyük konuşmayayım da her insan üretip, çalışıp kendi emeğini yemeli. Hele ki TC şartlarında, yarının insanın başına ne getireceği asla belli değil. Amin inşallah teşekkür ederimmm

hangi bölüm? düzenli çalışma ile atanırsınız önemli olan istikrar. dışarda konuşulanları boşverin atansanız da konuşurlar. eğer öğretmenlik gibi atanmadığınızda kötü şartlarda çalışmak durumunda kalmayacaksanız bu sene olmazsa seneye özeli de deneyin derim

ben de başlamadım telefona çok bağımlıyım bırakıp odaklanıp çalışamıyorum ama çalışıcam inşallah allahın izniyle

Aynı dert bende de var. Ben bir yandan ozelde üç kuruşa çalıştım ama şu an kpss istediğim için daha az gün çalışacağım.
27 yaşındayım, annem doğru düzgün konuşmaz, hatta evlilik lafları yapmaya başladı şimdilerde. Benim erkek arkadaşım yok evlenmek de istemiyorum. Kpss çalışmak istiyorum. Eğer evdeysen çok iyi hazırlan. Bölümün neydi?

Netlerim yükseldi diyorsun bu bile bi şans daha vermen için sebep ben ne yapayım evli ve 2 çocukluyum nasıl çalışayım niyet bile edemiyorum benden geçti artık diyorum

Büyük konuşmayayım da her insan üretip, çalışıp kendi emeğini yemeli. Hele ki TC şartlarında, yarının insanın başına ne getireceği asla belli değil. Amin inşallah teşekkür ederimmm
Özellikle bi bayan içim çalışıp kendi emeğinin karşılığını alması çok daha önemli

Ben 2 çocuktan sonra atandım. Mütevazi olmayacağım benimki tam bir başarı hikayesi

Sosyal bilimlerden bi bölüm. Eğer bu sene de olmazsa dediğiniz gibi özele geçiş yapacağım yaşım daha da geçmeden.
ben de başlamadım telefona çok bağımlıyım bırakıp odaklanıp çalışamıyorum ama çalışıcam inşallah allahın izniyle
Napoyorsun telefonda mesela? Sürekli konuştuğun biri mi var yoksa sosyal medya sitelerinde mi geziyorsun? Bunun için Youtubeda Haluk Tatarın motivasyon videoları var. Onları izleyebilirsin.
Bir de bu sorun var, ben evlilik bile düşünmüyorum. Düşünemiyorum daha doğrusu. İş olmadan olmaz ama hayatı da çok erteliyor gibi hissettiriyor bu yandan ama dediğim gibi bu düşüncelerin baskısı da çalışmam için beni iyice motive ediyor.
Netlerim yükseldi diyorsun bu bile bi şans daha vermen için sebep ben ne yapayım evli ve 2 çocukluyum nasıl çalışayım niyet bile edemiyorum benden geçti artık diyorum
Çocukla inanılmaz zor haklısınız. Sınava girenlerden birkaç kişiyle tanıştım okul bahçesinde, evli çocukkular. Ders çalışsam her şeyi bir kenara koyup, ev işi vs bu kez çocuklarımdan çalmışım gibi hissediyorum diyorlardı.
Ben 2 çocuktan sonra atandım. Mütevazi olmayacağım benimki tam bir başarı hikayesi
Çok tebrik ederim, en zoru başarmışsınız gerçektenn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…