kpss kâbusu

Ben de öabtye hazirlaniyorum. 1 eylulden beri dersaneye gittim artik cok bunaldim calismaktan. Geldiler bana yani motivasyon falan da kalmadi. Nolacak bilmiyorum

Yorum ağırlıklı soruyolar bize.biraz ilerleyip deneme çözmeyi düşünüyorum. Detaylarda boğuluyorum bazen.4-5 dersim kalmış bugün hesapladım.kendimi çok geri kalmış hissediyorum.

gireceğin kurumların hangi puan türü ile aldığına bak

atıyorum P79 P 83 P 91 gibi sayılar

sonra bu puan türlerinin ders ağırlığına bak

ona göre derslerden giriyorsun

ama zaten ul ar kendi bölümün hukuk maliye vs giriyorsun galiba da mesela Çeko İstatistik falan gerekmiyor

tek tek kurum bazlı bak

B grubu sadece çift yıllarda

2017 de girsen de atama yok

ikisi aynı sınav yani Genel Kültür Genel Yetenek bölümü, aynı bir sınav çözüyorsun ikisinin puanı da hesaplanıyor

KPSS topiğine bak daha aydınlatıcı bilgiler vardır

Nasil hesapliycam o kadar kurumu
O kadar puani ya keske bi uls.ar.ils.kilerci ciksa da anlatsa :)
Sagol ama uzun uzun yzmissin

Siz cozebildiniz mi nasil oldugunu :)
Ben aksamdan beri safa dondum :)

Tam çözmüş değilim, lazım da değil bana gerçi ama zamanında bakmıştım, mesela ben iktisatçı olduğum için gk gy ve a grubundaki testler ve öğleden sonra içiniçin istatistiğe gitmem gerekiyordu. Her kurumun puan türü farklı, oransal olarak ağırlık dağılımları farklı, kimi kurum ağırlıklı olarak maliye istiyor, kimisi dil (yds puanı) kimisi iktisat... Yds'ye de girmek lazım tabi. Sonra kurumların sınavına girmek lazım, başarılı olursan mülakata çağırıyorlar, mülakatta elenen çok oluyor genelde. Çok uzun ve karışık yani, ciddi anlamda bunu hedefleyenlere kolay gelsin, Allah sabır versin diyorum oturup ona hazırlanmak bana göre değil :) isterseniz b grubundan da girersiniz. ama kısaca çok fazla puan türü var ve bunlarda o testlerin ağırlıkları etkili.

Bu sene mezun oldum.Öğretmenlik için kpss(öabt) ye hazırlanıyorum.kpss finallerime denk geldiği için çok iyi geçmedi.aslında eylülde başladım çalışmaya ama araya sınavlar okul staj girdi hep.şimdi alana başladım ama 10 dan fazla konumuz var ve kpss kitapları eksik olduğu için bilgi açısından okul kitaplarından hazırlanıyorum. Her kitap ortalama 200 sayfa.hem yetiştirememe telaşı,hem oruçta çalışmanın zor olması beni epey yordu.çok stres altındayım. Olmassa o kpss kitaplarını baştan çalışmak, kpss ye 3.kez hazırlanmak beni çok geriyo.yazıp rahatlamak ve tavsiyelerinizi almak istedim.
Canım kardeşimde aynı sıkıntıda. İnşallah güncelleme: atandım yazdığın günleri görürüz.
Rabbim kolaylıklar versin.

Dinciler de telas yapiyosa biz ne yapalim 85 le kapatti. Yani canim 60 puan almak zor geliyorsa bosver çalışma zaten
60 la kapatmadı 64 le kapattı.o da 2. Atamada.ağustos atamasının olmadığını biliyorsunuzdur.ayrıca daha iyi bi puan alıp kendi şehrime atanmam gerekiyo.çalışıp çalışmayacağımı sizden öğrenecek değilim.mübarek günde sataşmayın.

Back
X