meraba arkadaşlar. sıkkınım bugün bana bi akıl vereniniz olur belki ya da rahatlayacak bi kaç şey söyleyeniniz.
bu yıl üniversiteyi bitirdim. öğretmen oldum çok şükür ama sınav açıklandı bugün ve atanmama yetmeyecek bi puan aldım. normalde üniversitede çok iyiydi derslerim iyi bi ortalamayla mezun oldum ama işte sistemden dolayı kpss engelini geçmem lazımdı ama ben bunu yapamadım. asıl derdim şu. ben bu sene son sınıftayken sözlendim 5 yıldır çıkıyorduk ve artık adı konsun istedik. kasım ayında oldu sözümüz.
annemler beni verirken en az iki yıl bekleyelim düğün için demişlerdi. benim okulum bitecekti atanacaktım ve seneye yaza da adaylığım kalkınca düğün olacaktı. ama şimdi durum böyle olunca ben bu sene atanamayacağım. sözlümle konuştuk o atanmayınca olmaz bi sene daha beklememiz en mantıklısı dedi. ben seneye yaza atanırsam ve yine seneye yaza düğün olursa yine ayrılcaz en az bir sene.
hayallerim suya düştü. evlilik planlarım. her şey mahvoldu. bu aradaki iki sene bizi çok yorar mı. ilişkimizi yıpratır mı. o benden uzak bi şehirde görev yapıyo. ben onun ailesiyle aynı ilçedeyim. offf yazamadım da aklımdakileri. yorumlarınıza desteğinize ihtiyacım var.
çok mu çalıştınız kpss ye, olmayınca bütün hayaller suya düştü?..bunun için yıllarca giren var o kadar kolay değil...
bence bu sene sıkı bir şekilde çalış seneye atan.. 1 yıl adaylık geçsin..o 1 yılda birikimi yap..sonra evlen..
niye evlenmek için acele ediyorsun ki.. hayallerini kaybetmedin ki sadece erteledin...
meraba arkadaşlar. sıkkınım bugün bana bi akıl vereniniz olur belki ya da rahatlayacak bi kaç şey söyleyeniniz.
bu yıl üniversiteyi bitirdim. öğretmen oldum çok şükür ama sınav açıklandı bugün ve atanmama yetmeyecek bi puan aldım. normalde üniversitede çok iyiydi derslerim iyi bi ortalamayla mezun oldum ama işte sistemden dolayı kpss engelini geçmem lazımdı ama ben bunu yapamadım. asıl derdim şu. ben bu sene son sınıftayken sözlendim 5 yıldır çıkıyorduk ve artık adı konsun istedik. kasım ayında oldu sözümüz.
annemler beni verirken en az iki yıl bekleyelim düğün için demişlerdi. benim okulum bitecekti atanacaktım ve seneye yaza da adaylığım kalkınca düğün olacaktı. ama şimdi durum böyle olunca ben bu sene atanamayacağım. sözlümle konuştuk o atanmayınca olmaz bi sene daha beklememiz en mantıklısı dedi. ben seneye yaza atanırsam ve yine seneye yaza düğün olursa yine ayrılcaz en az bir sene.
hayallerim suya düştü. evlilik planlarım. her şey mahvoldu. bu aradaki iki sene bizi çok yorar mı. ilişkimizi yıpratır mı. o benden uzak bi şehirde görev yapıyo. ben onun ailesiyle aynı ilçedeyim. offf yazamadım da aklımdakileri. yorumlarınıza desteğinize ihtiyacım var.
ben de tarihçiyim nişanlıyım, bu yıl kpssden pek umudum yoktu, hadi dedim evlenelim.
yoksa seneye yine aynı stres aynı ertelemeler.
çünkü sen düğün yapmak için sınavın sonucunu bekleyeceksin. oda yine ağustos ayını bulacak ki, o tarihten sonra hadi demeyle düğün yapılmıyormuş.
ben nişanlıma söyledim. zannetmeki 85-90 alcam da atancam, yok öyle bişey. 78 puanıım var yetmiyordu, bu yılda 73 aldım.
çalıştığım halde puanı düşürdüm işte. kısacası kpssnin garantisi yok arkadaşım.
ben nişanlıma söyledim, atanırsam bir yıl ayrılığı göze alacakmıyız, evliliğimizin ilk yılı ayrı geçebilir, bak haberin olsun dedim.
kabul etti herşeyi. sınavdan sonra düğün kararı aldık. temmuzda bitirdik işlerimizi. ekimde düğünümüz var.
hadi hayırlısı. kısaca düğünü erteleme. ama sen şanslısın ingilizceye atanmak daha kolay, sık dişini bir yıl seneye atanırsın.
işte düşününce bu durumda nerden baksak en az 2 yıl bekemek gerekecek. aslında bizim pek bi acelemiz yok ama etraf çok sıkıştıracak bizi. bi süre sora onların yüzünden bizim de aramız bozmasın istiyorum. ne kadar takmak istemesek de bi yerden sonra bıkıyosunuz söylenenlerden. bakalım artık yoluma ne çıkacak yaşayıp görcem. seni de tebrik ederim şimdiden. inşallah 1 yıl ayrı kalmak durumunda kalmazsınız.
bence evlen evliyken de hazılanabilirsin niye ayrı kalasın ki. seneye eylülde atanacağın garanti değil.2 yıl ayrı kalacağınıza 1 yıl kalın.. açıkçası ben evliliği seviyorum tabi nişanlın iyi biri ise.ailemin yanından daha huzurluyum
önündeki günler mutluluk, huzur getirsin sana.
ama düğün planını öyle bir aya koymalısın ki, bu sınav sana engel olmasın.
çünkü sonucu garanti değil.
ama tabiki acelen yoksa, rahat rahat hazırlan evliliğe de.
hakkında hayırlısı olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?