- 24 Ağustos 2016
- 3.751
- 6.293
- 158
- Konu Sahibi PinkMermaid
-
Yds’den en son 2016 mayısta 72 almıştım ,a grubundan da 80 küsürdü puanlarım , şu an ne durumdayım bilmiyorum, çok çalışmam gerek orası kesin ama çocukla nasıl olur bilmiyorum zira geceleri 12 ye doğru uyuyup sabah 11 e doğru uyanan ve gündüz hiç uyumayan bir çocuğum var... sanırım başarı hikayelerine ihtiyacım var ,motivasyona... sadece geceleri ve sabah erken saatlerinde çalışabilirim büyük ihtimal...yds den 90 üstü puan alacak, A grubunu da başaracak kapasiteniz varsa hiç durmayın zaten :) çocuk yaşı da çok ideal, gönlünüze göre olsun inş.
Yds’den en son 2016 mayısta 72 almıştım ,a grubundan da 80 küsürdü puanlarım , şu an ne durumdayım bilmiyorum, çok çalışmam gerek orası kesin ama çocukla nasıl olur bilmiyorum zira geceleri 12 ye doğru uyuyup sabah 11 e doğru uyanan ve gündüz hiç uyumayan bir çocuğum var... sanırım başarı hikayelerine ihtiyacım var ,motivasyona... sadece geceleri ve sabah erken saatlerinde çalışabilirim büyük ihtimal...
a grubu gerçekten zor, b grubu daha garantili ama kendinize güvendikten sonra neden olmasın. tek çocuk yaşı ideal,önce uyku düzeni kurun çünkü bir çocuk en geç onda yatakta olmalı hem size hem ona zarar,kararlı olursanız uyku düzeni oluşur,sizin de dinlenmeye ve kaliteli çalışmaya fırsatınız olur.Yds’den en son 2016 mayısta 72 almıştım ,a grubundan da 80 küsürdü puanlarım , şu an ne durumdayım bilmiyorum, çok çalışmam gerek orası kesin ama çocukla nasıl olur bilmiyorum zira geceleri 12 ye doğru uyuyup sabah 11 e doğru uyanan ve gündüz hiç uyumayan bir çocuğum var... sanırım başarı hikayelerine ihtiyacım var ,motivasyona... sadece geceleri ve sabah erken saatlerinde çalışabilirim büyük ihtimal...
İnşallah istediğim gibi olur , uyumak bile benim için lüks bir aktivite , geceleri çocuğum birkaç kez odasına çağırıyor bana çok düşkün, boynuma sarılıyor tekrar öyle uykuya dalıyor, ileride zor olmasın ve özgüvenli olsun diye 1 yaşından beri kendi odasında yatağında uyuyor yani aslında zombi gibi geziyorum bir de üstüne sıkı bir çalışma temposu , umarım başarabilirim...Çok çalışmanız gerekir. İstedikten sonra her şeyi başarırsınız diyorum ben, ama kolay olmayacaktır. Onu göze alıyorsanız başlayın derim. En azından içinizde kalmasın. Başarılar dilerim.
Evet kendimi inanılmaz yalnız da hissediyorum, yaşadığım yerde komşuluk da yok , kim kime tın tına... Dil çok nankör birşey ama bakalım..En son YDS den de bayağı iyi almışsınız..Bence yapabilirsiniz..Daha önce çalışıp sonra çalışmayınca insan bunalir bence de..
En çok alım yapılan bölümlerden mezun olduğum bölüm, 4 sene önce Göç uzman yardımcılığı için 500 kişi almışlardı ama işte garantisi yok tabii her sene farklı birşey oluyor...Açıkcası olacaksa da A grubu olsun isterim , uzman maaşları 9 bin civarı...Kpss çilesi çekeceksem çocukla birlikte hem de değmeli..özelde sizi köle olarak görüyorlar emin olun...yastan ziyade atanmak istediginiz alanda ne kadar alim oluyor o onemli, son donemde alimlar da iyice azaldi diye biliyorum ben, yanlis bilgilendirmek istemem ama,
once onu arastirin,
istediginiz puani alsaniz bile atanmaniza kadar yillar gececekse ben olsam ozelde devam ederdim.
Benim bölümümde Yds puanı, kpss’de istediğim puan türlerinde çok önemli , katkısı % 70-80 lere kadar çıkıyor, 72 düşük bir puan benim için hatta...istediğim kurumlar 80 yds puanı istiyor en az...çocuğumun uyku düzeni olsa iyi bir planlama yapabilirim ama en erken 10 da uyuyor gündüz uyumamasına rağmen , nasıl yapsam bilemiyorum ki...Yds puanları 5 yıl geçerli . 2016da 72 aldıysanız önceliğiniz kpss olsun o nedenle.
Tabi kpss çok uzun ve meşakkatli bir süreç en az 2 sene full time çalışmanız lazım. Alt yapınız olduğu için iyi bir planlamayla olur diye düşünüyorum ben. 3 yılınız var atanmak için zaten bence başarırsınız.
Çocukla çok zor bir süreç kesinlikle , bazen keşke devlete girdikten sonra çocuk düşünseydim diyorum...Kpss cok zor bi süreç...90 almak cocukla cok zor ama baska alternatif yoksa dene..başarı hikayesine ihtiyacın yok
Çocukla çok zor bir süreç kesinlikle , bazen keşke devlete girdikten sonra çocuk düşünseydim diyorum...
30-40 yaş arası nimettir nimet. Tam ideal yaştasın, tecruben birikimin deneyimin var. Cocuk da olmuş 3 yaş, kesinlikle gir sinavlarina. Çalış yaparsın. Benden hep destek tam destek :)Evet kızlar soruyorum size yaşım 32 , daha önce özel şirketlerde çalıştım ama çocuktan sonra ara verdim, çocuğum 3 yaşında ,devlete girmek istiyorum A grubundan , sizce yaşım çok mu geç tekrar hazırlanmam için , bu sene ingilizceyi halledeyim diyorum 90 üstü bir puan alsam Yds’den , seneye de A grubu odaklı çalışsam nasıl olur ?
Evde olmak bana göre değil gerçekten , ev rutini beni boğuyor hep aynı şeyler bulaşık, çamaşır, yemek , çocuk bak ...Yani yanlış anlaşılmasın çocuğumla vakit geçirdiğim için mutluyum ama ben sosyal olmak istiyorum kendi paramı kazanmak istiyorum ? Not: İktisadi ve idari bilimler fak mezunuyum , uluslararası ilişkiler .
Çalışma şartları , hakları , tatilleri ve parası daha tatminkar çünkü . Klişe ama özelde garanti durumu da yok , işinizde iyi olsanız da kadın olduğunuz için sırf mobbing’e uğrama ihtimaliniz var ve orası özel olduğu için hakkınızı aramanız daha zor ,patronun keyfinin bozuk olduğu bir gün bir anda işten de çıkartılabilirsiniz ki artık hayat şartları daha zor , herşey daha pahalı , devlette kendimi daha güvenli ve rahat hissedeceğim .Ben cocugum oldugunda ara verdim ama ozel sektorde mutluyum. Devlet isini hic dusunmedim kendi adima,universiteden ilk mezun oldugumda neredeyse tam puana yakin bir puan almistim Ales’ten,buna ragmen ozelde onumu daha acik goruyorum acikcasi. siz neden devlet isi istiyorsunuz ki?
Çok teşekkürler , motive edici bir yorum30-40 yaş arası nimettir nimet. Tam ideal yaştasın, tecruben birikimin deneyimin var. Cocuk da olmuş 3 yaş, kesinlikle gir sinavlarina. Çalış yaparsın. Benden hep destek tam destek :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?