Kpss ve ramazan

dream24

Guru
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2011
1.530
448
323
Merhabalar .....

Geçen senede öğretmenlik alan sınavında ramazana denk gelmişti .Ders çalışma bir haftalık süreçte orucumu tuttum sadece sınav günü tutmadım .

Bu sene hem gk gy , eğitim ve alan sınavı ve çalışma süreleri ramazan ayı içersinde taa ki 20 temmuz a kadar ...

Çok sıcak olan bir ildeyim .. Bilmiyorum bu seneye kadar orucumu hep tuttum.

Bir yandan ders çalışmam verimli olsun diyorum . Çünkü akşam çok geç iftar oluyor yaz döneminde .. Bir yandan vicdan muhakemesi .. Ne yapacağımı şaşırdım .

Bilmiyorum elimden geldiğince tutmak isterim . İşte zor bir durum .

bende girecegim kpss ye o zamanki durumuma bakıp karar verecegim oruc tutup tutmamak konusunda. bazı egitim dernekleri kpss nin ramazandan sonraya ertelenmesini istemis fakat hic ses cıkmadıgına gore ertelenmeyecek. allah yardımcımız olsun.

Geçen sene öabt sınavı tam ramazandaydı . Gece çalışılabilir ama uyku düzeni zor oluyor . Bilmiyorum . Zor bir konu .. Bu seferlik böyle olsun napalım

zor bir karar. Umarim en dogrusunu verirsin. malesef yap yada yapma diyemiyecegim, ama senin icin dua edicegim. bende hazirlaniyorum bir sinava, ben de ramazan da giricem. Sen de bana dua et olur mu ?

Bende gideceğim ve üstüne haftada uç gün formasyon için başka bir şehre gidip gelmem lazım saat 8 den aksam 10 a kadar ders ... :/ çok çok zor geldi ilk basta gözüme ama tutmamayı düşünmedim hiç. Biliyorum ki Rabbim onun bereketini ayrı verecektir.... Zor bir karar ama bunuda göz önünde bulundur derim. Allah hepimizin yardımcısı olsun..

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Konu sahibi arkadaşım; elbet zor bir karar ama oruç tutmaman halinde vicdanının rahat etmeyeceğini söylüyorsan inancında sıkıntı yok demektir. O yüzden iyi düşün derim.

Bir de dini konu açmak yasak. Muhtemelen herkes kafasına göre fetva verecek birazdan. Hatta belki tartışmalar olacak ve konun kapanacak.
Bu yüzden dini konularda, hele ki böyle bir konuda buraya danışmamanı öneririm. Çünkü hiçbirimiz fetva makamı değiliz ve bu konu yüzünden "tutma canım ne olacak sanki, kpss daha önemli." şeklinde yorum yapanlar olabilir. Bu laflarından ötürü günah işlemelerine sen aracılık etmiş olursun.

Kırılmayacağını umuyorum, tavsiyemdir yalnızca.

Allah yardımcın olsun. Dua edeceğim sana aklıma geldiğinde.

Bu İslam'da gecerli bi bahane oluyor mu bi arastir derim. Bir de nasip edecek olan Allah. ben de girecegm sinava. Allah korusun o gun oruc tutmamak aklmdan bile gecmedi. rizki veren Allah'tir

Bence sen ya konunu tasit yada kapattir cidden. Polemige donusme kapasitesi yuksek. Findik hakli.

benim o gün tahminimce adet dönemine gelecek o sebeple tutamayacagım oruç, fakat eger tutabilecek durumda olsaydım tutardım. önemli bir sınav evet ama sınav zaten sabahtan henuz açlık ve susuzluk hissedilmeyecek zaman, dolayısıyla ben zorlanacagımı düşünmüyırum :26: hatta sınavda su bile içmem sanırım oruçlu olan varsa aklı takılmasın diye karar sizin tabiki şimdiden başarılar dilerim

Fındık arkadaşımız açıklamış,hastalık,yolculuk ,hamilelik ve adet hali dışındaki olaylar keyfi sayılıyor sadece bu saydığım zamanlarda kaza orucu olur,sınav için kaza orucu olmaz.

Bence tutmalisiniz zaten sahura kadar uyanik olunuyor genelde gece calisabilirsiniz . Dini olarak da bunun tutmamak icin mazeret olmadigini biliyorum ben. Insallah sinaviniz iyi gecer 💕

Of of benim de derdim bu. Su alan sinavi olmayaydi iyiydi. Kpss yi kazanacagim diye oteki taraftaki sinavi kaybedecegim. :) ben tutamayacagim maalesef. Alana 5 temmuzdan sonra oturup calismayi dusunuyorum cunku. Hatta kampa girecegiz arkadaslarla. :)

ben de hem kpssye hem de 20 temmuzdaki alan sınavına gireceğim. sadece sınav günlerinde, yani toplam 2 gün, oruç tutmayacağım. diğer günlerde tutmayı düşünüyorum. sahura kadar çalışırım veya sabah kalkar kalkmaz çalışmaya başlarım diye düşünüyorum

kesinlikle orucumu tutardım ki tutacam da Allahın izni ile...ben de kpss ye girecek bir öğretmenim...bir sınav için mi orucumu terk edecem imkansız...Rabbim nasip etmişse olur siz zaten bu aylara kadar elinizden geleni yapmışsınızdır....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…