Kpss ve yıkılan hayallerim

ama siz edebiyat okumayı tercih etmişsiniz

bu durumda öğretmenlik okuyanın "öğretmen olmak" için bu fakülteye girdim benim öğretmen olma imkanım elimden alınıyor deme hakkı varken siz edebiyatçı olmak için girdiniz

fakülteniz bittiğinde de Edebiyat Fakültesi mezunu olacaksınız

Fen Edebiyat Fakülteleri meslek edindirmek değil bilim üretmek için açılıyor (yani açılması gerekir)

Fen Edebiyat okur formasyon alırız şeklindeki inanış çok eski yıllara dayanıyor, bu ülkemizde böyle kabul edilegeldi ama gerçekçi değil

aynı bölümün hem Öğretmenliği hem bölümü varsa öğretmen olması beklenenler "öğretmenlik" mezunlarıdır

eğitimleri sıfır dahi olsa onlar o bölüme dair diplomalarını almışlardır

çok yakınımdaki bir kişi yıllar yıllar önce üniversite sınavına girerken tercihlerinde Fen Edebiyat Fakültesi X bölümünü yazmış o dönem sınıf öğretmenliği ve çeşitli öğretmenlikler gelirken

buradan mezun olunca da formasyon hakkımız var, zaten öğretmen olacağız, ben istediğim bölümü okuyayım diyerek

o okurken de formasyon hakkı kaldırıldı vs

mezun olalı 20 yılı geçti hala özelde çalışıyor arada bir hizmet içi kursa gitti vs de ek haklar verildi, küçük puan farkları ile atanamadı vs

özetle belki yorumumu şahsınıza yönelik yaptığım için katı gelebilir ama binlere öğretmenlik mezunu açıkta iken formasyon gibi bir çoğu da özel sektöre entegre edilmiş eğitimler ile öğretmen devşirilmesini hatalı buluyorum

bu demek değil ki ücretli öğretmenleri, hele de alan dışı ücretli öğretmenleri kabul ediyorum

evet önce ücretli öğretmenlik kaldırılır, öğretmenlik mezunlarından başlayarak atamalar yapılır, hala ihtiyaç bitmiyorsa da formasyon alan ya da alabilecek konumdaki Fen Edebiyat Fakültesi mezunları da alınır
Sirf formasyon hakkim icin bu bolumu secmedim ilgim ve istegim oldugu icin sectim ama tabi buna guvenerek secenler sonra da bolum degistirenler var. Biz de bu kadar emek veriyoruz ama egitim fakultesinde okuyan arkadasim derslere bile girmezken ben ogrencime daha fazla ne katabilirim diye didinip duruyorum. Belki de gozumun onunde boyle bir ornek oldugu icin bu sekilde dusunuyorum ama yine de bizim gereksiz oldugumuz herkese gore gercek ogretmenlerin(egitim fakultesi mezunlari) yoluna tas koydugumuzu dusunmeleri uzuyor. Ben de bu yuzden hayalim olan ogretmenlikten vazgecmek zorunda kaldim halbuki bu bolumu tercih ederken ders icerikleri beni heyecanlandirmisti cunku lisede ogretmenim de edebiyat mezunuydu ve bana cok cokk sey katti. Formasyon yerine yuksek lisans seklinde egitim dusunuluyor belki bolum arkdaslarimin fazladan okumasi herkesin icini rahatlatir

Yukarda yazmıştım bunun çözümü ihtiyaç kadar öğrenci almak, sonra hepimiz düşünüp duruyoruz sevdiğimiz okuduğumuz meslekler yerine baska işler yapıyoruz.
Mesela ben fen fakültesi mezunuyum, ne arkadaslarim ne ben ne de başka fakülteden arkadaşlarim öğretmenler kadar illa atanmaliyiz demiyoruz anlatmaya çalıştığım bu aslında. Yine sizin atamalarınız oluyor bizlerde o bile bir elin parmaklarını geçmez. Mezun var atama yok. Hatta bazı bölümlere iş bile yok. Siz öğretmenler nasil başka işler yapmak istemiyorsanız bizlerde okuduğumuz bölümlerle ilgili atanmak istiyoruz ama sizler kadar isyan etmiyoruz kontenjan açın diye.
Kimse kimseye okurken iş verme veya atanma sözü vermiyor üzgünüm. Kendimizi bu kadar yıpratıp intihar edecek duruma getirmeye gerek yok
Şuan mesleğimi bile yapamıyorum bambaşka bir meslek yapıyorum ama hala isyan edip intihar düşünmüyorum. Bir şekilde hayata tutunmak lazim
Siz hangi bölümden mezunsunuz?

Edebiyat fakultesiyle egitim fakultesinin dersleri ayni degil daha fazla sey ogrenmek icin edebiyat bolumunu secenler fazlalik ne guzel. Sirf ogretmen olmak icin hicbir sey bilmeden mezun olan ogretmenler yuzunden cogu insan ingilizceden sogudu. Isini severek ve hevesle yapanlari ayiriyorum ama ben ve edebiyatci arkadaslarim fazlalik harika 👍🏻
bilgi olarak daha fazla şey biliyor olabilirsiniz ama öğretmenlik için tek bu yetmiyor. eğer öyle olsaydı bir de mezun olduktan sonra formasyon almanız gerekmezdi. gelişim psikolojisi, öğrenme psikolojisi tarzı dersler var mı fen edebiyat fakültesinde? malum öğretmen olmak sadece ders bilgisiyle olmuyor

75. Bizim bölümümüzde taban puan ilk 20 bin atamasında 71, ikinci 20 bin olursa 66-68 oluyor. Gy-Gk hepimizin düşük geldiği için diye düşünüyorum.
Bu 70li puanla atananlar hangi brans oluyor acaba?

Sirf formasyon hakkim icin bu bolumu secmedim ilgim ve istegim oldugu icin sectim ama tabi buna guvenerek secenler sonra da bolum degistirenler var. Biz de bu kadar emek veriyoruz ama egitim fakultesinde okuyan arkadasim derslere bile girmezken ben ogrencime daha fazla ne katabilirim diye didinip duruyorum. Belki de gozumun onunde boyle bir ornek oldugu icin bu sekilde dusunuyorum ama yine de bizim gereksiz oldugumuz herkese gore gercek ogretmenlerin(egitim fakultesi mezunlari) yoluna tas koydugumuzu dusunmeleri uzuyor. Ben de bu yuzden hayalim olan ogretmenlikten vazgecmek zorunda kaldim halbuki bu bolumu tercih ederken ders icerikleri beni heyecanlandirmisti cunku lisede ogretmenim de edebiyat mezunuydu ve bana cok cokk sey katti. Formasyon yerine yuksek lisans seklinde egitim dusunuluyor belki bolum arkdaslarimin fazladan okumasi herkesin icini rahatlatir

konu fazla okumak az okumak bilmek bilmemek değil ki

öğretmen yetiştirmek için bir okul açılmış ve öğretmen olacaklar o okula gidiyor

bu durumda da o iş için açılmış okula gidenlere siz bekleyin başkaları öğretmen olsun denilmez ki

konu şahsınız özelinde değil zaten eğitimin geldiği çarpık düzene dair

1500'deyim İngilizce Öğretmenliğinde. 41'i açmam mümkün değil, kronik rahatsızlıklarım var. Gerekli donanımda hastaneleri olmayan ilçeleri dahi yazamam. İsyanım geçen yıl 68'le önceki yıl 66 ve 71'le benim gidebileceğimden çok daha iyi yerlere gitmiş tanıdıklarım varken sırf alım düşüklüğüyle açıkta kalacak ya da yaşayamayacağım yerlere gitmek zorunda olmama.
5-6 yıl önce kuzenim gardiyanlık için sınava girdi ve 82 puan aldı atanamadı😞ama kuzenimin arkadaşı 57 puan ile atandı . Yine başka bir kuzenim hemşirelik bölümünden mezun,5 yıldır KPSS ye giriyor ve puanları çok çok iyi ilk yıl 92 puan aldı ne atanabildi nede özelde iş bulabildi. Şuan 2. Üniversitesini okuyor ve hâlâ KPSS ye giriyor ama maalesef atanamıyor. Allah'ım kimsenin emeğini boşa çıkarmasın insallah . Bende dahil olmak üzere atanmak isteyen herkese atanmayı nasip etsin inşallah 🤲🤲🤲🤲

5-6 yıl önce kuzenim gardiyanlık için sınava girdi ve 82 puan aldı atanamadı😞ama kuzenimin arkadaşı 57 puan ile atandı . Yine başka bir kuzenim hemşirelik bölümünden mezun,5 yıldır KPSS ye giriyor ve puanları çok çok iyi ilk yıl 92 puan aldı ne atanabildi nede özelde iş bulabildi. Şuan 2. Üniversitesini okuyor ve hâlâ KPSS ye giriyor ama maalesef atanamıyor. Allah'ım kimsenin emeğini boşa çıkarmasın insallah . Bende dahil olmak üzere atanmak isteyen herkese atanmayı nasip etsin inşallah 🤲🤲🤲🤲
92 puan ile nasil atanamamis anlam veremedim yanlisiniz olmasin

Edebiyat fakultesiyle egitim fakultesinin dersleri ayni degil daha fazla sey ogrenmek icin edebiyat bolumunu secenler fazlalik ne guzel. Sirf ogretmen olmak icin hicbir sey bilmeden mezun olan ogretmenler yuzunden cogu insan ingilizceden sogudu. Isini severek ve hevesle yapanlari ayiriyorum ama ben ve edebiyatci arkadaslarim fazlalik harika 👍🏻
Çok yanlış düşünüyorsunuz. Diyeceğim bu kadar. Formasyon olmasa apışıp kalacaksınız burda biz daha iyiyiz diye diretiyorsunuz.

Valla eskiden yoktu şu an her yerde var. Yoksa da 1 elin parmağını geçmez. Mesela en son hangi atamada mülakat olmadı?
Ocak ayinda yapilan merkezi atamada mulakat yoktu yakından takip etseydiniz bildirdiniz.Ben atama bekledigim icin takip ediyorum bilgim var .Diger kurumlarin acmis oldugu sozlesmeli alımlarda mulakat var.

92 puan ile nasil atanamamis anlam veremedim yanlisiniz olmasin
Yok hayır eminim 92 idi puanı . Hatta daha geçen gün konuştuk kuzenim ile eminim yani. Hatta özel hastaneler kuzenimi işe almak istemedi puanı yüksek olduğu için. Şuan İzmir'de bir üniversite de sosyal hizmetler bölümünü okuyor. Ondan önce de 2 yıllık iş sağlığı bölümünü bitirdi. Çok umutsuz diyor ki savruluyorum oradan oraya diyor

Back
X