Kpss ve yıkılan hayallerim

Yok hayır eminim 92 idi puanı . Hatta daha geçen gün konuştuk kuzenim ile eminim yani. Hatta özel hastaneler kuzenimi işe almak istemedi puanı yüksek olduğu için. Şuan İzmir'de bir üniversite de sosyal hizmetler bölümünü okuyor. Ondan önce de 2 yıllık iş sağlığı bölümünü bitirdi. Çok umutsuz diyor ki savruluyorum oradan oraya diyor
Hemsire miydi ?

Ocak ayinda yapilan merkezi atamada mulakat yoktu yakından takip etseydiniz bildirdiniz.Ben atama bekledigim icin takip ediyorum bilgim var .Diger kurumlarin acmis oldugu sozlesmeli alımlarda mulakat var.
Atanmayacağım şeyi neden yakından takip edeyim? Siz güzelce söylerseniz ben de öğrenmiş olurum değil mi?

Bugün tüm öğretmenlikler için sadece 20.000 atama yapılacağı açıklandı. Gözyaşlarıma engel olamıyorum. Zaten normalde bile yeterli alan bir bolume sahip değilim bir de üstüne bu korkunç sayı. Ailem bana kizamadi bile. Zaten bir atama bile nerdeyse 1 yıl sonra yapılıyor. Biz 60 bin hadi onu geçtim 40 bin beklerken bu sayı tüm hayallerimi yıktı. Bir de onca zaman umut verildi. Tüm psikolojim bozuldu. Şu zamanda gidip dışardan is bulmak zaten pandemi yüzünden imkansiz. Biliyorum bir çare bulamazsınız ama sadece içimi dökmek istedim.
Sizin alimlar gene binli rakamlar 20.000 cok iyi alim bir yerde.Çabalamak daha cok çalışmak için hedefin var üzülmek yerine olsun ben yaparım de azimli ol.Bak bana vazgeçtim devletten.Esnafliga olmadi saat hesabi usta ögreticilige dönüş yapacam.Mutsuz muyum?Hayir.Ben anca ruyalarda tayin isterimi kabullendim.(Ruyamda hep memurum😅)Eimden geleni başka alanda yaparım diye olacağa şükrediyorum.Sizde elinizden geleni yapip olmayana aglamak yerine alternatifler bulun hayatınıza

Arkadaş galiba öğretmen mülakatından bahsetmiyor. Birde belki ek atamalarda eğer önceki mülakata girip puanını aldıysa o sene içinde belki tercih yapmıştır. Emin değilim tam
Onu anladım da. Ben hiç mülakatsız alım görmedim son yıllarda. Olduğunu bilsem eşek gibi gkgy çalışır atanırım. Mülakattan eleyip duruyolar beni kontenjanda olmama rağmen çünkü.

Aslinda ögretmenlerin atamalari cok iyi ama bransa ayrıldıklarında sikinti var .Benim muhendislik kendi branşimda atanmam imkansiz 92 ustu olmasi lazim .Elimden geldiğince lisans mezunu isteyen diger alimlara başvuruyorum siz de oyle yapabilirsiniz.

Evet hemşire bölümü mezunu. Ama lisede o bölümü okudu,ondan dolayı atanamıyor olabilir mi,gerçi öyle bile olsa benim arkadaşım lisede hemşire bölümünü okudu ve şuan Tekirdağ Hastanesi'nde görev yapıyor yani oraya atandı.

Evet hemşire bölümü mezunu. Ama lisede o bölümü okudu,ondan dolayı atanamıyor olabilir mi,gerçi öyle bile olsa benim arkadaşım lisede hemşire bölümünü okudu ve şuan Tekirdağ Hastanesi'nde görev yapıyor yani oraya atandı.
Ben lisans sandim o yuzden sasirdim lise hemsirelik alim az oldugu icin atamasi sikintili diye biliyorum.

Aslinda ögretmenlerin atamalari cok iyi ama bransa ayrıldıklarında sikinti var .Benim muhendislik kendi branşimda atanmam imkansiz 92 ustu olmasi lazim .Elimden geldiğince lisans mezunu isteyen diger alimlara başvuruyorum siz de oyle yapabilirsiniz.
Başvurdum da mülakattan elendim ya da yedekte kaldım. Baktım şimdi dediğin gibiymiş, ilerde neden olmasın. Olabilir.

benim de branşım Türkçe 4 sene oldu hala 74ten yukarı çıkamadım alan ortalaması 50den aşağı inmiyor. 4 kez polislik komiser yardımcılığı askeriye denedim muvaffak olamadım 😁 dün bir belediye memur alıyordu başvuruya gittim aleni bir şekilde boş yere geldiniz belli dediler. Belki 500 koleje başvurdum İstanbul Ankara tecrübe yok dediler, vakıf üniversitesi mezunuyum özel üniversite almıyoruz şımarıksınız siz güle güle dediler yolladılar. Hala polislik için uğraşıyorum. Her atamada bilmem kaç bin var nasıl atanamıyorsun diyen at kafalı bir çevrem var. Bari etüt merkezi, dershane olsaydı onlar da olmuyor 🙁 ama bitmeyen bir umudum var. Zahmetsiz rahmet olmuyor. Allah emekleri zayi etmez. Tevekkül edip yola tekrar çıkın. Hepimizin hakkında hayırlısı.

Başvurdum da mülakattan elendim ya da yedekte kaldım. Baktım şimdi dediğin gibiymiş, ilerde neden olmasın. Olabilir.
Çalışıp gir bence yine branşın ne bilmiyorum ama benim arkadaşlarımda öyle elendi. Bu sene bir arkadaşım iki yıl eve kapandı artık mülakata bile psikolojik olarak hazırlandı. Şimdi atandı. Bir arkadaşımda okuduğumuz dönem son sınıftaydı ve ikinci üniversitesiydi. Bu sene oda 33 yaşında atandı. Hayırlısı ne zamansa o olsun canım

benim de branşım Türkçe 4 sene oldu hala 74ten yukarı çıkamadım alan ortalaması 50den aşağı inmiyor. 4 kez polislik komiser yardımcılığı askeriye denedim muvaffak olamadım 😁 dün bir belediye memur alıyordu başvuruya gittim aleni bir şekilde boş yere geldiniz belli dediler. Belki 500 koleje başvurdum İstanbul Ankara tecrübe yok dediler, vakıf üniversitesi mezunuyum özel üniversite almıyoruz şımarıksınız siz güle güle dediler yolladılar. Hala polislik için uğraşıyorum. Her atamada bilmem kaç bin var nasıl atanamıyorsun diyen at kafalı bir çevrem var. Bari etüt merkezi, dershane olsaydı onlar da olmuyor 🙁 ama bitmeyen bir umudum var. Zahmetsiz rahmet olmuyor. Allah emekleri zayi etmez. Tevekkül edip yola tekrar çıkın. Hepimizin hakkında hayırlısı.
Biz elimizden geleni yapalim sabirla; sonu güzel olur insallah ...

Back
X