Kpss ve yıkılan hayallerim

Diğer mesleklerin atama sayısıyla neden kıyaslanıyor öğretmenlik anlamıyorum.Neden öğretmenler atanma hevesindeymiş!Ne hevesinde olalım?Neden bu kadar olay oluyor bir araştırın isterseniz.Binlerce öğretmen açığı var.Ama o açıklar ücretli öğretmenlerle asgari bile olmayan ücretlerle çalıştırılıyor.Hem de öğretmen olmayan 2 yıllık mezunlar,lise mezunları bile yapabiliyor.Bir ülkenin önce eğitim sistemini düzelteceksin ki gelişme gösterebilsin.Sonra öğretmenler niye ağlıyor?Matematik öğretmeniyim.Yaklaşık sadece benim branşımda 40 bin bekleyen var.Atama sayısı yılda en fazla 350.Dikkatinizi çekerim ihtiyaç olduğu halde.Madem 20 bin iyi bir rakam ihtiyaç yok neden binlerce ücretli öğretmen çalışıyor?Hangi meslekte var bu kavram?ücretli mühendislik?ücretli doktor?ücretli polis?

Daha kendi aramızda öğretmenlerin hakkını aramasını abartıyorsunuz diyen zihniyetler olduğu sürece daha çok benim çocuğum neden böyle?Neden okul böyle?neden eğitim sistemi kötü?Neden iş yok diye söylenir dururuz.Her şeyde olduğu gibi bunda da birlik olunmadığı sürece bir arpa boyu yol alınmaz!

Çok yanlış düşünüyorsunuz. Diyeceğim bu kadar. Formasyon olmasa apışıp kalacaksınız burda biz daha iyiyiz diye diretiyorsunuz.
Apisip kalmak ne demek ya. Yuksek lisansa hazirlaniyorum, dis ticaret de okuyorum bolumumde ikinci yabanci dil rusca da ogrendim illa ki bir seyler icin cabaliyorum. Herkes bana is icin kucak acmiyor ama her seyimiz de formasyona bagli degil. Hayalim ilkokul veya ortaokulda ogretmenlik yapmak oldugu icin boyle konustum ki ondan da vazgecmek zorunda kaldim zaten. Kpss hakkim olsaydi cogu egitim fakultesinden mezun olanlardan kat ve kat iyi bir ogretmen olurdum bundan da eminim

bilgi olarak daha fazla şey biliyor olabilirsiniz ama öğretmenlik için tek bu yetmiyor. eğer öyle olsaydı bir de mezun olduktan sonra formasyon almanız gerekmezdi. gelişim psikolojisi, öğrenme psikolojisi tarzı dersler var mı fen edebiyat fakültesinde? malum öğretmen olmak sadece ders bilgisiyle olmuyor
Evet secmeli ders olarak aliyoruz. Ogretim becerileri dersimiz vardi yabanci dil ogretirken kullanmamiz gereken teknikleri ve ikinci yabanci dil ogrenen ogrenci psikolojisini ogrendik bunlarin yaninda da zaten ingiliz ve amerikan tarihi, edebi tarihi, dilin yapisi arti olarak felsefe ve sosyoloji yani kocaman bir eksik yok fazlasi var...

Hayatimizin büyük bir cogunlugunu egitimle geciyoruz hepimizin emekleri var iyi bir is sahibi olmak icin o yuzden insallah herkes en kisa surede emeklerinin karsiligini alir.Icinde bulundugumuz sistemden ötürü bu biraz zaman alabiliyor önemli olan yilmadan pes etmeden mücadeleye devam etmek..Her zorlugun sonu guzellikler olsun insallah.🙃

Evet secmeli ders olarak aliyoruz. Ogretim becerileri dersimiz vardi yabanci dil ogretirken kullanmamiz gereken teknikleri ve ikinci yabanci dil ogrenen ogrenci psikolojisini ogrendik bunlarin yaninda da zaten ingiliz ve amerikan tarihi, edebi tarihi, dilin yapisi arti olarak felsefe ve sosyoloji yani kocaman bir eksik yok fazlasi var...
anlamak istemediğiniz şey şu fen edebiyat fakültesinin amacı bellidir eğitim fakültesininki bellidir madem bu kadar öğretmen olmak istiyordunuz eğitim fakültesinde okurdunuz orada da kendinizi geliştirebilirdiniz. sanki fen edebiyat çok zor eğitim fakültesi yata yata geçiyor gibi bir algınız var yani.

Kuzenim ingiliz dil ve edebiyatı mezunu. Eğitim derslerini sadece son yıl formasyonda aldı. Evet öğretim teknikleri vs öğretiliyor ancak edebiyat fakültelerinde asla eğitim odaklı bir ders işlenmiyor. Size göre o zaman her mühendis öğretmen olabilir mi? Ya da eminim tıpçılar sınıf öğretmenlerinden daha fazla ve daha iyi matematik biliyorlardır, onlar girsin derslere? Böyle bir mantığı ben inanılmaz yanlış buluyorum. Çok bildiğiniz çok iyi öğreteceğiniz anlamına gelmiyor. Biz eğitim fakültelerinde 4 yıl boyunca sindire sindire farklı öğretim dersleri alıyoruz zorunlu. Ayrıyeten seçmeli almamız gereken eğitim dersleri de var. Yani edebiyat fakültesinde okuyor olmak sizi eğitim fakültelerinde okuyan öğretmenlerden çok daha iyi yapmaz. Bir şeyi bilmek var bir de öğrenciye göre aktarmak var. Aradaki ayrımı iyi yapmak gerek. Her derste sunumlar yapıyoruz sınıftakileri öğrenci gibi düşünerek. Birçok uygulamalı dersimiz var. Sizin düşüncenize göre o zaman kapatsınlar eğitim fakültelerini, edebiyat fakültesinden mezun olan herkes öğretmen olsun 1 sene formasyon alarak?

anlamak istemediğiniz şey şu fen edebiyat fakültesinin amacı bellidir eğitim fakültesininki bellidir madem bu kadar öğretmen olmak istiyordunuz eğitim fakültesinde okurdunuz orada da kendinizi geliştirebilirdiniz. sanki fen edebiyat çok zor eğitim fakültesi yata yata geçiyor gibi bir algınız var yani.
Ben arkadaşın hangi üniversitenin fen edebiyatında okuduğunu merak ettim. Şahsen her fen edebiyat öyle zorlamıyor. Belli üniversiteler var ki aferdesiniz ebesini belliyorlar.

Edebiyat fakultesiyle egitim fakultesinin dersleri ayni degil daha fazla sey ogrenmek icin edebiyat bolumunu secenler fazlalik ne guzel. Sirf ogretmen olmak icin hicbir sey bilmeden mezun olan ogretmenler yuzunden cogu insan ingilizceden sogudu. Isini severek ve hevesle yapanlari ayiriyorum ama ben ve edebiyatci arkadaslarim fazlalik harika 👍🏻
Fazla öğrenmek için seçmiş olacaklarını hiç sanmıyorum. Puana bakar bu işler. Eğitim fakültesi ve edebiyat fakültesinin amaçları bellidir. Daha fazla öğreniyor diye bir şey yok. Ben de edebiyat fak. Okudum ama hiçbir zaman eğitim fak. den daha iyiyim demedim diyemem. Denmemeli.

Sırf öğretmen olmak yuzunden hiçbir şey bilmeden mezun olanlar cümlesini hangi ozguvenle yazdınız hayret doğrusu. Bir şeyleri savunurken çarpıtma yapmayın.

Ben iki bolumu karsilastirmiyorum sadece anlatmak istedigim eksik bilgi birikimine sahip olmamamiza ragmen gecmiste formasyon alip atanmis ogretmenlerin bile gercek bir ogretmen olarak gorulmemesi. Egitim fakultesinde ilgimi cekmeyen dersleri sirf ogretmen olmak icin mi gormeliydim ya da severek okumak istedigim edebiyat bolumunu mu secip ogretmenlik sansimi mi denemeliydim kendi iyiligim icin tabiki ikincisini sectim. Kpss ile ogretmenlik hakkim artik yok evet yoluma devam ediyorum sansimi universitede kalabilmek icin deniyorum ama yine egitim fakultesi ogrencilerinden bi eksigimiz yok, onlarin yoluna engel olarak da gorulmemeliyiz bunu savunuyorum

Fazla öğrenmek için seçmiş olacaklarını hiç sanmıyorum. Puana bakar bu işler. Eğitim fakültesi ve edebiyat fakültesinin amaçları bellidir. Daha fazla öğreniyor diye bir şey yok. Ben de edebiyat fak. Okudum ama hiçbir zaman eğitim fak. den daha iyiyim demedim diyemem. Denmemeli.

Sırf öğretmen olmak yuzunden hiçbir şey bilmeden mezun olanlar cümlesini hangi ozguvenle yazdınız hayret doğrusu. Bir şeyleri savunurken çarpıtma yapmayın.
Ozguvenle degil gorduklerim yuzunden soyledim. Lisede 30 kisilik dil sinifinda oldugum icin suan birkac tane gelecegin ingilizce ogretmeninin bu dusuncesini ben biliyorum

Zaten şu an önüne gelen üniversite bölüm açıyor. Mezun oluyorlar içleri boş hepsını diyemem genellemekten hoşlanmam çünkü fen edebiyat zaten öğrencilerini akademik olarak yetişmekle mükellef buna göre eğitim veriliyor. Ancak bilinen üniversitelerin verdiği eğitimle herhangi bir üniversitenin eğitimi bir değil. Ben 2013 girişliyim o sene eşşek gibi çalıştım. Benım aldığım puanla millet hukuk tıp okuyorken ben bölümünü okudum. Niye? Tercih günü kalkıp açıklama yaptılar 7 branşın eğitim fakültesi kapatıldı bölümlerden öğretmen çıkıcak dendi. Yani eğitim fakültedi yoktu branşımın bu yüzden bana kalkıp biri sen eğitim fakültesine niye gitmedin diyemez zira yoktu. Biz girdikten 2 3 sene sonra mahkeme yoluyla açıldı. Pişman değilim ama kalkıp her fen edebiyatın bilmem hangi üniversitenin öğrencisiyle aldığı eğitim ile benim aldığım bir değil. Ha yalan yok belki eğitim fakültesi o sene olsaydı gitseydim bu kadar donanımlı olur muydum asla bunu kimse inkar edemez. Ama kalkıp her yere bölüm açma arkadaş eğitim fakülteside her yere açma düzgün vizyonlu bir eğitim ver. Bak aöf okuyup formasyon alıp sınava giriyorlar. Şaka gibi

Apisip kalmak ne demek ya. Yuksek lisansa hazirlaniyorum, dis ticaret de okuyorum bolumumde ikinci yabanci dil rusca da ogrendim illa ki bir seyler icin cabaliyorum. Herkes bana is icin kucak acmiyor ama her seyimiz de formasyona bagli degil. Hayalim ilkokul veya ortaokulda ogretmenlik yapmak oldugu icin boyle konustum ki ondan da vazgecmek zorunda kaldim zaten. Kpss hakkim olsaydi cogu egitim fakultesinden mezun olanlardan kat ve kat iyi bir ogretmen olurdum bundan da eminim
Tüm eğitim fakülteliler muhteşem demedim zaten. Ama eğitim fakültesine fen edebiyat bölümlerinden daha yüksek puanla alım oluyordu bizim zamanımızda. Demek ki öğretmenlik öncelikle eğitimin fak. hakkı. Bi çok öğretmen de kendini geliştiriyor merak etmeyin.

benim de branşım Türkçe 4 sene oldu hala 74ten yukarı çıkamadım alan ortalaması 50den aşağı inmiyor. 4 kez polislik komiser yardımcılığı askeriye denedim muvaffak olamadım 😁 dün bir belediye memur alıyordu başvuruya gittim aleni bir şekilde boş yere geldiniz belli dediler. Belki 500 koleje başvurdum İstanbul Ankara tecrübe yok dediler, vakıf üniversitesi mezunuyum özel üniversite almıyoruz şımarıksınız siz güle güle dediler yolladılar. Hala polislik için uğraşıyorum. Her atamada bilmem kaç bin var nasıl atanamıyorsun diyen at kafalı bir çevrem var. Bari etüt merkezi, dershane olsaydı onlar da olmuyor 🙁 ama bitmeyen bir umudum var. Zahmetsiz rahmet olmuyor. Allah emekleri zayi etmez. Tevekkül edip yola tekrar çıkın. Hepimizin hakkında hayırlısı.
Merhaba kader ortağım 😊Benim de branşım Türkçe,6 yıl oldu mezun olalı , bende atamayı 1 puanla kaçırdım.Benden düşük alıp mülakatla atanan 17 kişiye hakkımı helal etmiyorum, maalesef yüksek puan yoksa mülakatta da torpil dönüyor.Ne olursa olsun umudumu yitirmiyorum ama bu yıl ikinci üniversiteme başladım,her nasip vaktine esirdir diyorlar ya bizim vaktimiz gelmemiş daha demek ki.Allah hepimize hayırlı kapılar açsın inşallah 💐

Merhaba kader ortağım 😊Benim de branşım Türkçe,6 yıl oldu mezun olalı , bende atamayı 1 puanla kaçırdım.Benden düşük alıp mülakatla atanan 17 kişiye hakkımı helal etmiyorum, maalesef yüksek puan yoksa mülakatta da torpil dönüyor.Ne olursa olsun umudumu yitirmiyorum ama bu yıl ikinci üniversiteme başladım,her nasip vaktine esirdir diyorlar ya bizim vaktimiz gelmemiş daha demek ki.Allah hepimize hayırlı kapılar açsın inşallah 💐
İnşallah hocam. İsteyen, emek veren herkese nasip etsin rabbim. Sevindim adınıza. Hala umut edip çabalayanları gördükçe mutlu oluyorum inanın. Ne okuyorsunuz ?

Back
X