- 21 Ağustos 2014
- 524
- 322
- 73
LaftAn anlamiyorlar diye sinir olmaktan nasil vazgecebilir bende cildiriyorum resmen topku tasimada uzun sure giderken bebek cocuk aglayinca elimde degil direk cinlerim tepeme toplaniyo katlanamiyorum ve binmiyorum bayadir cozum bu sanirimiyide bakın size 3. mesajım koskoca kadınsınız illa benim istediğim gibi olacak diye söyleneni anlamıyorsanız çocukların nasıl laftan anlamasını bekliyorsunuz?
Bunu okurken bile midem bi acaip oldu...iyi yazmissin haa aklina gelmis hepsi...Tuvaletten çıkıp elini yıkamadan yemeğe girişenlere ne demeli?
Bir şey yapmadım diyip işin içinden çıkıyorlar.
Hadi yemeği yemedik kurtardık o eller her yere değince nereden kaçacağız ?
Lavaboyu bulaşık süngerimle yıkarım çünkü lavabom çamaşır suyuyla temizlenir sakıncası yok neticede o süngerle tencere tavada yıkıyoruz.
Tezgah beziyle yer silenlere uyuz olur o evde bir şey yemem zaten gördükten sonra alaka kesilecek derecede yaknlığım varsa kolaydır işim.
Şapır şupur yemek yiyenleri,burnunu karıştıran başka yerlerine de el sokanlar var :) ayaklarıyla oynayanlar,terli saçını hilalleyenler den,koltuk altının terini yoklayanlar dan,cık cık diş arası sesi çıkaranlardan,uzun ve kirli tırnaklardan,kısada olsa kirli tırnaklardan,ter kokanlar dan,evine ayakkabı ile girenlerden ki uzarrrr gider nefret ediyorum dayanamıyorum...
Birde havasz ve nefes kokusu dolmuş kalabalık ortamlardan uzak dururm midem almıyor minibüs olur lokanta ev olur.
Hasta mıyım acaba
Konu sahibine birsey demedim canim...H
Neye bianen dedin bunu simdi.bisey mi kacirdim
Gunluk kullan at dis fircalari olsa belki ama 6 ayda degisen bir obje. Gene de cok dis fircasiz kalsam hani aklima senaryo gelmiyo ama oyle bir senaryo olsaki o an elimin altinda bir tek esimin dis fircasi olsa onunla fircalama fikri midemi bulandirmaz. Bu adamla bilumum temasimiz var. Dis fircasindan tiksinsem nelerden tiksinmem lazim. Baska da bir sey demek istemiyorum bu konuda. Herkesin hassasiyetlerinin farkli oldugunu kabul ettim ben.Yüz havlusu olayı aslında çok doğru bende asla başkasının yüz havlusunu kullanmam, huylanıyorum eşimde olsa annemde olsa, sivilce çıkacakmış gibi geliyor, hatta benim kendime ait yüz havlum da yok, bikaç kere kullandın mı bakteri ürer nemli kalıyor çünkü, havlu kağıtla kurularım yüzümü.. Bi arkadaşım eşimin diş fıraçasıyla ben de dişimi fırçalarım ne var bunda demişti.. Buna şaşıyomusunuz sonuçta öpüşüyorda eşiyle
Çoğu konuda sanırım ben de kraliyet ailesindenim
Ama senin işin zormuş be Koalina ya, benim saraylı yönüm annemden geliyor, o da çok titiz ve temizdir, sen nasıl yaşadın o hallere nasıl katlandın ya
Aslında her şey dozunda iyidir abartmazsak titiz temiz olmak gerekli ve iyidir.
Lakin sevgilim için böyle değilim. Aynı tabaktan yerim, aynı bardagı kullanırım, aynı diş fırçasını kullanırım eğer başka yoksa (her zaman değil yani), ne bileyim bir çok şey paylaşıyoruz sonuçta aynı bardağı niye kullanmayım
Rahmetli kardeşim için de böyleydi, aynı kıyafeti giyerdik, ayakkabılarımız zaten ortaktı, aynı makyaj malzemeleri, bardak, tabak kullanırdım yani..
Lakinnn sakız ve agız şapurdatmada sevgilim de dahil kimseye tahammülüm yoktur
Titiz insanların karsilastigi durum hep "sen bizi sevmiyorsun", "kokoş", "saraylı mısın" bla bla bla
rabbim nasip eder bi bebek sahibi olduğunda binersinizde katlanırsınız da meraklanmayın.....bende gençken çocuklara bebe derdim....şuan hiç sevmem yakıştırmam bu tabiri anlatabildim mi?LaftAn anlamiyorlar diye sinir olmaktan nasil vazgecebilir bende cildiriyorum resmen topku tasimada uzun sure giderken bebek cocuk aglayinca elimde degil direk cinlerim tepeme toplaniyo katlanamiyorum ve binmiyorum bayadir cozum bu sanirim
Ayy ne bileyim nereden geliştirdim bu tutumları bilemem...
Aile titiz olsa anlarım da titizliğin ötesinde pis bizimkiler:)
Hal böyle olunca da sen kime çekti bilmem, yumurtadan çıktın kabuğunu beğenmezsin sözleri havada uçuşur...
Kardeşin için başın sağolsun, hep içimi sızlatıyorsun
rabbim nasip eder bi bebek sahibi olduğunda binersinizde katlanırsınız da meraklanmayın.....bende gençken çocuklara bebe derdim....şuan hiç sevmem yakıştırmam bu tabiri anlatabildim mi?
AHA HA HA "bekara kadın boşamak kolaymış" bi özlü sözde bendenbos ver tatlim, esekten dusenin halini esekten dusen anlarmis
komşudan gelen yemekler konusunda ben de çok utanarak söylüyorum ki çöpe gidiyor. öyle ki halamın teyzemin evinde bile yemek yiyemiyorum içim almıyor annemden başkasının yemeğini. yarın öbür gün evlendiğimde kayınvalidemin yemeklerini nasıl yiyeceğim kim bilir..........
eve girer girmez hemen ellerimi yıkarım (wc ihtiyacım olsa, susuzluktan ölsem bile)
girdiğim ortamda ilk iş pencere kapı açarım yaz kış fark etmez,
sigara kullanmama rağmen dolu kül tablasından nefret ederim,
komşudan gelen yemekler hep gizlice çöpe (Allah affetsin),
toplu taşıma araçlarını kullanmıyorum, mecbur kalırsam dokundukça, oturdukça midem kalkar,
nasıl insanlar oturdu diye düşünmekten kendimi krize sokarım,
yeşillikleri en az üç kez suyunu değiştirir yıkarım(nerdeyse deterjan kullancam)
gittiğim yerlerde başkalarının ev terliklerini mecburen giyer huzursuzluktan kıvranırım
yemek yaparken her hamleden sonra ellerimi sabunlarım(bir yemek ortalama 6-7 eder)
kocişi duş almadan yatağımıza asla yatırmam
başkasının giydiği kıyafetleri asla giyemem( birini kıramaz da verirsem geri almam)
hastanelerden nefret ederim hep kirli gelir bana, kokusundan hasta olur gelirim
en fenası da yemekte çıkan saç... (diyelim oldu, bırakırım ve en az 3-4 ay o yemekten de yiyemem)
daha neleeer neler arkadaşım, bunlar bi kaç dk da aklıma geliverenler
bana göre normalsin ama okuyanlara göre biz normal miyiz bilemiyorum :)
Ben prensesim,çamurlu su içmem
-Çöldeysen içersin prenses
Ben prensesim çöllere düşmem
-Gözlerini aç, çöldesin prenses! bu da bize gelsin
O sarı bez bir de sarılıktan çıkıp rengi dönüp kaygan hale gelmişsemutfakta ki sarı bezi elleyememe de var bir de dimi :)
Aynen bu oluyor, bir tane çocuk varsa o da benim arkama düşer kesin...Bu kadar otobüs yolculuğu yaparım değil 12 saat 1 saat aralıksız ağlayan, mızıldayan çocuğa denk gelmedim.
Sakınılan göze çöp batar misali size denk geliyor sanırım.
E tabi ki bebeklere söylenecek halimiz yok hatta uçak inip kalkarken kulak tıkanmasından çok ağlıyor onlar, üzülüyorum yani yapacak bir şey yok. Bebek daha esne diyemezsin, sakız çiğnetemezsin ki...Konu sahibininbahsettigi sanirim buyuk cocuklar... Yoksa bebek laftan anlamaz genelde... Omrum ucak yolculugunda gecti ve hep bi bebek aglamasi.. Bekarken sinir olurdum... Bi sussalar diye bakardim ama anne olduktan sonra cok farkli dusunmeye basladim...
Hayır, gerçekten sadece empati veya kendi başına gelme ile çözülebilecek değil bir sorun değil bu çocuk sesi, ağlaması, durmaması mevzusu. "Anne olunca anlarsın.", "Çocuğun olunca seni de görürüz." vb. lafları inatla söylediğinizde sorumsuz, vurdumduymaz davranışlarınız yokolmuyor. Defalarca söyleniyor zaten, çocuk hastaysa, anne/babanin ilgisi, çabası veya mahçubiyeti ortadaysa zaten kimse sesini çıkarmıyor. İnsanız sonuçta çocuğum yok diye zor durumda ve elinden hiç bir şey gelmeyen insanın halini anlayamaz mıyım? Tabii ki anlarım, ama çaresiz ebeveyn ve kayıtsız ebeveyn arasındaki farkı da anlayabilirim bu kadar basit.
AHA HA HA "bekara kadın boşamak kolaymış" bi özlü sözde benden
aynen öyle canım...çocuklarımla hiç böle bi durum yaşamadım şükür ikiside sakin ama ..... ablamın var mesela şırnakta bi kasabadalar çocuk hep yalnız büyüdü ....yabancının sevmesine kalabalığa tahammülü yok ağlıyo....ne yapsın şimdi binmesin mi otobüse? neyle gelsin memlekete? ışınlansın mı? ....bu çocuğunda ablamında suçu değil....şartlar böle yaptı....Hahaha aynen oyle yaa…vallahi insan anne olunca gercekten anliyor..benim cocuksuz is arkadaslarim var..cok bencil ve acimasiz oluyorlar bazen yorum yaparken cocuklar hakkinda…
Varya bazilari mal gibide bakiyor bebek aglayinca…hahaha bi kere buyuk bir magazadayiz bebisle ben..basladi aglamaya..6 aydan kucuk daha ilk haftalardi galiba…cocuk agucuktan anlamazki agucuk yapayimda yuzunu guldureyim..kaldiki bu her zaman ise yaramiyorda…bende herkese geri baktim, hani ne bakiyorsunuz gibisinden..yani cocugu cimdirip susturamazdim dimi???
Buarada buyuk cocuk demisken…4-5-6 yasindaki her cocukta bir olmuyor..biri anliyor digeri anlamiyor…sorun mudahale etmeyen ve dur demeyen anne babalarda bana kalirsa…ama bazen onlari bile anlayabiliyorum…bikiyorlar demekki bir sure sonra yaramaz cocuktan, duyarsiz oluyorlar.
Hayır, gerçekten sadece empati veya kendi başına gelme ile çözülebilecek değil bir sorun değil bu çocuk sesi, ağlaması, durmaması mevzusu. "Anne olunca anlarsın.", "Çocuğun olunca seni de görürüz." vb. lafları inatla söylediğinizde sorumsuz, vurdumduymaz davranışlarınız yokolmuyor. Defalarca söyleniyor zaten, çocuk hastaysa, anne/babanin ilgisi, çabası veya mahçubiyeti ortadaysa zaten kimse sesini çıkarmıyor. İnsanız sonuçta çocuğum yok diye zor durumda ve elinden hiç bir şey gelmeyen insanın halini anlayamaz mıyım? Tabii ki anlarım, ama çaresiz ebeveyn ve kayıtsız ebeveyn arasındaki farkı da anlayabilirim bu kadar basit.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?