Kraliyet Ailesinden Misin?

iyide bakın size 3. mesajım koskoca kadınsınız illa benim istediğim gibi olacak diye söyleneni anlamıyorsanız çocukların nasıl laftan anlamasını bekliyorsunuz?
LaftAn anlamiyorlar diye sinir olmaktan nasil vazgecebilir bende cildiriyorum resmen topku tasimada uzun sure giderken bebek cocuk aglayinca elimde degil direk cinlerim tepeme toplaniyo katlanamiyorum ve binmiyorum bayadir cozum bu sanirim

Bunu okurken bile midem bi acaip oldu...iyi yazmissin haa aklina gelmis hepsi...

Konu sahibininbahsettigi sanirim buyuk cocuklar... Yoksa bebek laftan anlamaz genelde... Omrum ucak yolculugunda gecti ve hep bi bebek aglamasi.. Bekarken sinir olurdum... Bi sussalar diye bakardim ama anne olduktan sonra cok farkli dusunmeye basladim...

Gunluk kullan at dis fircalari olsa belki ama 6 ayda degisen bir obje. Gene de cok dis fircasiz kalsam hani aklima senaryo gelmiyo ama oyle bir senaryo olsaki o an elimin altinda bir tek esimin dis fircasi olsa onunla fircalama fikri midemi bulandirmaz. Bu adamla bilumum temasimiz var. Dis fircasindan tiksinsem nelerden tiksinmem lazim. Baska da bir sey demek istemiyorum bu konuda. Herkesin hassasiyetlerinin farkli oldugunu kabul ettim ben.

Ayy ne bileyim nereden geliştirdim bu tutumları bilemem...
Aile titiz olsa anlarım da titizliğin ötesinde pis bizimkiler:)
Hal böyle olunca da sen kime çekti bilmem, yumurtadan çıktın kabuğunu beğenmezsin sözleri havada uçuşur...
Kardeşin için başın sağolsun, hep içimi sızlatıyorsun

Burada bahsedilen genel yaşlı insanların aksine benim rahmetli babannem çok titiz bir kadındı.
70küsür yaşındaydı hala ağdasını yapardı.Basma eteğini yazmasını bile ütülettirir öyle giyerdi.
Saçlarını banyodan sonra örerdi.Kimsenin bardağından falan da içmezdi.
Yatağına biri oturacak olsa kızardı.

LaftAn anlamiyorlar diye sinir olmaktan nasil vazgecebilir bende cildiriyorum resmen topku tasimada uzun sure giderken bebek cocuk aglayinca elimde degil direk cinlerim tepeme toplaniyo katlanamiyorum ve binmiyorum bayadir cozum bu sanirim
rabbim nasip eder bi bebek sahibi olduğunda binersinizde katlanırsınız da meraklanmayın.....bende gençken çocuklara bebe derdim....şuan hiç sevmem yakıştırmam bu tabiri anlatabildim mi?

Sağol canım ondan bahsetmek hoşuma gidiyor o nedenle hep onu da katıyorum bu aralar muhabbetime

Ee tabi aileden farklı oldugun için yadırgıyorlardır biz de teyzelerim de annem de hepimiz sülalecek titiz olduğumuz için batmıyo yaptıklarımız

Hele en büyük teyzem asırı takıntılı ya eve gelenlere çorap verir alın temiz temiz giyin diye Corap olmuyorsa galoş giydirir ayakkabıyı cıkarttırmaz Dışarıdan geldiğin kıyafetle evde oturtmaz dışarı ve ev kıyafetleri ayrı ayrıdır

Ben de çok rahatsız olurum bu gibi şeylere ama söyleyemem. .
En iyisini siz yapıyorsunuz valla söyleyeceksin dikkat edecek
Niye kendimizi yıpratalım??

komşudan gelen yemekler konusunda ben de çok utanarak söylüyorum ki çöpe gidiyor. öyle ki halamın teyzemin evinde bile yemek yiyemiyorum içim almıyor annemden başkasının yemeğini. yarın öbür gün evlendiğimde kayınvalidemin yemeklerini nasıl yiyeceğim kim bilir

mutfakta ki sarı bezi elleyememe de var bir de dimi :)
O sarı bez bir de sarılıktan çıkıp rengi dönüp kaygan hale gelmişse

Bu kadar otobüs yolculuğu yaparım değil 12 saat 1 saat aralıksız ağlayan, mızıldayan çocuğa denk gelmedim.
Sakınılan göze çöp batar misali size denk geliyor sanırım.
Aynen bu oluyor, bir tane çocuk varsa o da benim arkama düşer kesin...

E tabi ki bebeklere söylenecek halimiz yok hatta uçak inip kalkarken kulak tıkanmasından çok ağlıyor onlar, üzülüyorum yani yapacak bir şey yok. Bebek daha esne diyemezsin, sakız çiğnetemezsin ki...

geçen trene bindik eşimle 3 saate yakın bi yolculuktu. akşam 21-24 arası oluyor bunlar.
Allahım trende 3-4 tane velet bulmuşlar birbirlerini sanırım 2 si kardeş diğerleri de trendeki başka çocuklar... nasıl bağırıp oradan oraya koşuyorlar, ağlıyolar, zıplıyolar.. , ana babaları da öyle oturuyor.
vagon değiştirdik sonunda.

Hayır, gerçekten sadece empati veya kendi başına gelme ile çözülebilecek değil bir sorun değil bu çocuk sesi, ağlaması, durmaması mevzusu. "Anne olunca anlarsın.", "Çocuğun olunca seni de görürüz." vb. lafları inatla söylediğinizde sorumsuz, vurdumduymaz davranışlarınız yokolmuyor. Defalarca söyleniyor zaten, çocuk hastaysa, anne/babanin ilgisi, çabası veya mahçubiyeti ortadaysa zaten kimse sesini çıkarmıyor. İnsanız sonuçta çocuğum yok diye zor durumda ve elinden hiç bir şey gelmeyen insanın halini anlayamaz mıyım? Tabii ki anlarım, ama çaresiz ebeveyn ve kayıtsız ebeveyn arasındaki farkı da anlayabilirim bu kadar basit.

Benim 7 tane papağanım var...Papağan bu öter değil mi? Ses tellerini mi keseyim? Aksilik ya güneş doğar doğmaz çok neşeli olup 7'si birden ötüyor... Ancak komşular rahatsız olmasın diye sabah 5'te kalkıp üzerlerini küçük bir açıklık kalacak şekilde örtüyorum böylece karanlık oluyor ve ötmüyorlar...Geceden örtersem havasız kalıyorlar mecburen gün doğumu ile kalkıyorum.
Eve misafir gelecekse salondan odaya geçiriyorum kuşları. Ben onları öperim de severim de pislikleri batmaz ancak tüyünden sesinden rahatsız olanlar olabilir diye... Yani ben sırf insanlar rahatsız olmasın diye uykumdan feragat edebiliyorsam, dip köşe temizleyip titizleniyorsam başkalarının da hassasiyetlerini düşünüyorsam anne babalar da gerekli hassasiyeti gösterebilirler bence...
Sonuçta ben de biliyorum evde kuş var beğenmeyen gelmesin, sesinden rahatsız olan kulaklık taksın demeyi. Ama demiyorum...O yüzden bazı laflara karnım tok :)

AHA HA HA "bekara kadın boşamak kolaymış" bi özlü sözde benden

Hahaha aynen oyle yaa…vallahi insan anne olunca gercekten anliyor..benim cocuksuz is arkadaslarim var..cok bencil ve acimasiz oluyorlar bazen yorum yaparken cocuklar hakkinda…

Varya bazilari mal gibide bakiyor bebek aglayinca…hahaha bi kere buyuk bir magazadayiz bebisle ben..basladi aglamaya..6 aydan kucuk daha ilk haftalardi galiba…cocuk agucuktan anlamazki agucuk yapayimda yuzunu guldureyim..kaldiki bu her zaman ise yaramiyorda…bende herkese geri baktim, hani ne bakiyorsunuz gibisinden..yani cocugu cimdirip susturamazdim dimi???

Buarada buyuk cocuk demisken…4-5-6 yasindaki her cocukta bir olmuyor..biri anliyor digeri anlamiyor…sorun mudahale etmeyen ve dur demeyen anne babalarda bana kalirsa…ama bazen onlari bile anlayabiliyorum…bikiyorlar demekki bir sure sonra yaramaz cocuktan, duyarsiz oluyorlar.

aynen öyle canım...çocuklarımla hiç böle bi durum yaşamadım şükür ikiside sakin ama ..... ablamın var mesela şırnakta bi kasabadalar çocuk hep yalnız büyüdü ....yabancının sevmesine kalabalığa tahammülü yok ağlıyo....ne yapsın şimdi binmesin mi otobüse? neyle gelsin memlekete? ışınlansın mı? ....bu çocuğunda ablamında suçu değil....şartlar böle yaptı....

Çok güzel ifade etmişsiniz de insanlar anlamayı istemedikçe anlayamıyorlar. Bin kere falan yazıldı bu sanırım ama hala çocuk katili muamelesi görüyor insanlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…