• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kredi ile alınan ev

xsxeremim

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2008
797
273
333
40
arkadaşlar öncelikle hepinize merhaba..benim kaç gündür aklıma takılan bir şey var...eşimde bende çalışıyoruz.5 ay önce ev aldık..evin kredisini eşim çekti kendi adına.ve tapuda onun adına tabi...yalnız krediyi ortak ödüyoruz az da değil her ay 3 milyara yakın kredi ödeniyor bankaya...
bu kredi daha 4 yıl ödenecek ve kefil olarak imzada attım ben bankada...eve bankadan ipotek konuldu...şu saatten sonra o tapuyu ortak yapmak,ya da benden habersiz satış vs. yapmasını engellemek mümkün mü...lütfen özellikle hukukçu bayanlar yardımcı olur musunuz.

Pek bir bilgim yok ama tapuyu ortak yapabilirsiniz diye biliyorum

Tapunun ortak olmasina gerek yok.
Herhangi bir durumda evlendikten sonra edinilen mallar ikiye bölünüyor...

Bir de banka kredisi bitmeden zaten satis yapılamaz...

Son düzenleme:
arkadaşlar öncelikle hepinize merhaba..benim kaç gündür aklıma takılan bir şey var...eşimde bende çalışıyoruz.5 ay önce ev aldık..evin kredisini eşim çekti kendi adına.ve tapuda onun adına tabi...yalnız krediyi ortak ödüyoruz az da değil her ay 3 milyara yakın kredi ödeniyor bankaya...
bu kredi daha 4 yıl ödenecek ve kefil olarak imzada attım ben bankada...eve bankadan ipotek konuldu...şu saatten sonra o tapuyu ortak yapmak,ya da benden habersiz satış vs. yapmasını engellemek mümkün mü...lütfen özellikle hukukçu bayanlar yardımcı olur musunuz.

Evlendikten sonra edinilen malların hepsi ortaktır zaten.Siz feragatname imzalamadıysanız evi alırken.Eşiniz evi satsa bile satış iptali davası acabilirsiniz.Bu davayı actıgınızda eşinizin yaptıgı satıs gecersiz olur...
Bankada borc bitene kadar banka evi ipotekler.
Eşinizin evi satması için karsı tarafın ipotegi kabul etmesi gerekir.Yada karsı taraftan parayı alır banka borcunu kapatır,evin yeni sahibi o ev için sizin kulkandıgınız bankadan kredi kullanır....Tabi bu durum karsı taraf kredili ev almayı istiyorsa olur.Genelde pek tercih edilmez.İpotekli mal almak alan için çok problemlidir.Kabul eder herseye imza atarsa o zaman sizin borcunuzuda kabul etmiş olur.

Yeni kanun sonrası evlenmişseniz zaten edinilen mallar ortak.velevki öncesi ise tapu müdürlüğüne gidip aile konutu olduğunu belirtip şerh koydurulabilir.sizden izinsiz satış engellenebilir diye duymuştum haber bülteninde.yanlışsam hukukçu arkadaşlar düzeltir :)

Evlendikten sonra edinilen malların hepsi ortaktır zaten.Siz feragatname imzalamadıysanız evi alırken.Eşiniz evi satsa bile satış iptali davası acabilirsiniz.Bu davayı actıgınızda eşinizin yaptıgı satıs gecersiz olur...
Bankada borc bitene kadar banka evi ipotekler.
Eşinizin evi satması için karsı tarafın ipotegi kabul etmesi gerekir.Yada karsı taraftan parayı alır banka borcunu kapatır,evin yeni sahibi o ev için sizin kulkandıgınız bankadan kredi kullanır....Tabi bu durum karsı taraf kredili ev almayı istiyorsa olur.Genelde pek tercih edilmez.İpotekli mal almak alan için çok problemlidir.Kabul eder herseye imza atarsa o zaman sizin borcunuzuda kabul etmiş olur.

öncelikle cevap için çok teşekkür.feragatnama tabiyki imzalamadım..diyelimki 4 yıl sonra evin kredisi bitti eşim benden habersiz sattı??yada bu 4 yıllık dönemde kardeşine vs devretti,o da tüm bu yukardaki şartları göstermelik kabul etti...kafamı bunlarla yormak istemiyorum, ilerde onun benden habersiz hiçbirşey yapmamasını istiyorum edinilen mallar konusunda

Yeni kanun sonrası evlenmişseniz zaten edinilen mallar ortak.velevki öncesi ise tapu müdürlüğüne gidip aile konutu olduğunu belirtip şerh koydurulabilir.sizden izinsiz satış engellenebilir diye duymuştum haber bülteninde.yanlışsam hukukçu arkadaşlar düzeltir :)

bunu bende duydum fakat ipotekli eve şerh konulur mu asıl soru o:28:

bunu bende duydum fakat ipotekli eve şerh konulur mu asıl soru o:28:[/QUO]
ki sizin için baktım sitelere
Aile konutu şerhinin konulma zamanı yoktur. Şerhin bildirici etkisi nedeni ile ,

Gazetelere çıkan son HGK kararı gereğince ipoteğin fekki(ipoteğin kaldırılması) yönünde dahi dava açılabilinir.
Çünkü

Türk Medeni Kanununun 194/1. maddesi " eşlerden biri diğer eşin açık rızası bulunmadıkça, aile konutu ile ilgili kira sözleşmesini feshedemez; aile konutunu devredemez veya aile konutu üzerindeki haklarını sınırlandıramayacağını " hükme bağlamıştır.

Aile konutu olan ve bu durum tapu sicilinde belli olmasa bile şerhin bildirici etkisinden dolayı İPOTEĞİN FEKKİNE yönelik dava açılabilinir.

Saygılarımı sunarım .Av.Erdal

http://www.turkhukuksitesi.com dan alıntı

Son düzenleme:

merhaba cnm ben tapuda çalışıyorum bunun için iki seçenek var birincisi eşin evin 1/2 sini sana satış yapar ev ortak olur. yada aile konut şerhi koydurursun senden habersiz satış yapamaz

bunu bende duydum fakat ipotekli eve şerh konulur mu asıl soru o:28:[/QUO]
ki sizin için baktım sitelere
Aile konutu şerhinin konulma zamanı yoktur. Şerhin bildirici etkisi nedeni ile ,

Gazetelere çıkan son HGK kararı gereğince ipoteğin fekki(ipoteğin kaldırılması) yönünde dahi dava açılabilinir.
Çünkü

Türk Medeni Kanununun 194/1. maddesi " eşlerden biri diğer eşin açık rızası bulunmadıkça, aile konutu ile ilgili kira sözleşmesini feshedemez; aile konutunu devredemez veya aile konutu üzerindeki haklarını sınırlandıramayacağını " hükme bağlamıştır.

Aile konutu olan ve bu durum tapu sicilinde belli olmasa bile şerhin bildirici etkisinden dolayı İPOTEĞİN FEKKİNE yönelik dava açılabilinir.

Saygılarımı sunarım .Av.Erdal

http://www.turkhukuksitesi.com dan alıntı

bu yazıdaki ipotekten kastedilen bence başka bir borçtan dolayı ev üzerine konunan ipotek...bizimki bankadan çekilen kredi sonucu bankanın koyduğu ipotek...tapu müdürlüğünü mü arasam yardımcı olurlar mı acaba...

merhaba cnm ben tapuda çalışıyorum bunun için iki seçenek var birincisi eşin evin 1/2 sini sana satış yapar ev ortak olur. yada aile konut şerhi koydurursun senden habersiz satış yapamaz[/Q

çok teşekkürler cevabınıza..peki satış yaparken yine tapu masrafları sıfırdan mı ödenir..
yada şerh koydurtsam ,aile konutu şerhi konurken masraf öder miyim...

bu yazıdaki ipotekten kastedilen bence başka bir borçtan dolayı ev üzerine konunan ipotek...bizimki bankadan çekilen kredi sonucu bankanın koyduğu ipotek...tapu müdürlüğünü mü arasam yardımcı olurlar mı acaba...

krediyi eşiniz çektiyse farketceğini sanmıyorum :26: ama tabiki sonuçta bu konuyu en iyi bu işin ehli bilir.siz mutlaka arayın
:ssz:

Tapunun ortak olmasina gerek yok.
Herhangi bir durumda evlendikten sonra edinilen mallar ikiye bölünüyor...

Bir de banka kredisi bitmeden zaten satis yapılamaz...

Ben de şunu merak ediyorum, boşanma anında ikiye bölünüyor ama boşanmadan önce satabilir mi?

biz de krediyle ev almıştık,ev benim üzerimeydi,kredi de benim üzerimeydi ve ben evi sattım..ne bankada ne tapuda eşimi soran olmadı...boşanmadan önce sattım resmi işlerde hiç bir sorun çıkmadı

aile konutu şerhi koydurabilirsin tatlım.yarı hisseyi almak istersen masraf çıkar.niye bu yolu düşündün?evlendikten sonra alınan tüm mallarda edinilmiş haklarda ortaktır ibaresi geçerlidir.

biz de krediyle ev almıştık,ev benim üzerimeydi,kredi de benim üzerimeydi ve ben evi sattım..ne bankada ne tapuda eşimi soran olmadı...boşanmadan önce sattım resmi işlerde hiç bir sorun çıkmadı

yani söylemek istediğiniz eğer eşim isterse ( içten içe boşanmayıda düşünüyorsa) benden habersiz çok rahat satar sanırım...bu kadar borcun sıkıntısını çeken ben, ellerim bomboş kalabilirim ortada:-((( bana burada tapuda çalışan arkadaşların söylediği çok mantıklı geliyor aile konut şerhi koymak...bunu araştıracağım ve en kısa zamanda yapmayı düşünüyorum..tabi yönlendirme bekliyorum arkadaşlardan muhtarlıktan ikametgah ile tapuya gidilecek sanırım.

aile konutu şerhi koydurabilirsin tatlım.yarı hisseyi almak istersen masraf çıkar.niye bu yolu düşündün?evlendikten sonra alınan tüm mallarda edinilmiş haklarda ortaktır ibaresi geçerlidir.

evet aile konut şerhi koymak daha mantıklı seninde söylediğin gibi...zaten bir sürü masraf ettik eve eskiden kiracıydım hiç doğru düzgün eşya yoktu,şimdi elde avuçtada pek bir şey kalmadı...tapuyu yarı hisseli almak daha masraflı..benim tek istediğim şey eşimin benden habersiz hiçbirşey yapmaması bu konuda...çünkü bu devirde kimin yarın ne olacağı belli olmuyor...özellikle ailesi o kadar paraya düşkün ki bir 5-10-20 yıl sonrasınıda düşünmek zorundayım.
evet dediğin gibi alınılmış herşey ortak tabi ama görüyoruz boşanma anında veya öncesinde canavarlaşan çiftleri...hiçbirşey eşimin insiyatifine kalmamalı,kanunlarla olmalı...şerhte bu konuda güzel bir çözüm...

Back
X