kredi kartı borcu

ironihayat

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2009
1.528
9
116
İstanbul
kızlar merhaba.

benim derdimde kredi kartıyla. o kadar çok harcıyorum ki alışkanlık oldu sanırım artık bende. şimdi gelelim derdime.

5000 tl limitim var benim aldığım maaş 1000 tl. ben maaşımı alınca 80 tl elektrık faturası yatırıyorum 500 kredi kartına ve gerı kalan ne varsa harcıyorum. yemek yarası derdım yok yol parası derdım yok ama bu para nereye gıdıyor. kıyafet alacagım zaman hemen ılk aklıma gelen kart oluyor nasıl olsa limitim var dıye ıstedıgımı alıyorum.

gecen hafta 3 cumhurıyet 3 ceyrek altın aldım kredi kartına taksıtle en azından kendımı borca baglıyım taksıt taksıt oderım dıye dusundum.boş yere para odemektense az komısyonla altın odemıs olurum dıye dusundum ve son lımıtıme kadar aldım altın.

düşünüyorum iyimi yaptım kötümü. bu seferde bankaya 5000 borcum var. bu aldıgım 1000 tl ıle ben nasıl bıtırcem o kadar borcu.her ay 500 odesem 10 ayda anca bitiririm.

Cok ıyı yapmıssın bence kesınlıkle, hem altın da o kadar dusuk kı ıyı bır zamanlama secmıssın. 10 ay sonra kac gramlık bırıkımın olacak. Mecbur kısacaksın lımıtın olmadıgı ıcın, bende kredı kartımdan cok harcıyodum heemde taksıtler bıtmıyordu sımdı taksıtle ıgne bıle almıyorum cok rahatladım

ben olsam bankadan 5000 tl kredi çekerdim, uzun vadeli aylık ödemesi 300 tl civarında olması muhtemel, sonra kredi kartını kapatır ve kartı iptal ettirirdim, krediyide taksit taksit öderdim. başka şekilde zor kurtulursun.

altın almakla iyi yapmışsın:34:
kartı alışkanlık yapan biri çok zor vazgeçer kendimden biliyorum:ssz:
her ay düzenli ödeme yapıp (500 civarı), kartını kapat, 4000 limitim var yıllardır bitmek bilmedi aldıkça al nereye kadar
kapatmaya karar verdim yoksa borçtan kurtulamayacağım...

Son düzenleme:
ooooff off kredi kartından dayanamayıp bende alıyorum bişey sonra ödemesi:( okadar zor ki maaşım yetmiyo 3 aydır asgarinin altında ödüyorum sürekli bende senin gibi altın alıp taksit yaptırmıştım ama hiç iyi fikir gibi gelmedi sonradan bana ödeyemedim çünkü:(

Konu, içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.

ben olsam bankadan 5000 tl kredi çekerdim, uzun vadeli aylık ödemesi 300 tl civarında olması muhtemel, sonra kredi kartını kapatır ve kartı iptal ettirirdim, krediyide taksit taksit öderdim. başka şekilde zor kurtulursun.

içim rahatladı yorumlarınızı okuyunca acaba yanlış mı yaptım dedim durdum sürekli.

aslında kredi çekebilirim 10000 mesela bunun 5000 kredi kartını kapatıp gerı kalan 5000 tekrar altın alıp senın dedıgın gıbı 24 ay 300 oderım dıye dusunmedım değil aslında.

ama bu seferde öde öde bitmez her ay 500 yatırıp 10 ayda bitirmek daha mantıklı geldi hiç kredi kartına dokunmadan aylık kendıme 300 tl ayırıp hatta 1 gram altın bile alabılıyorum. hesaplarıma göre
.

Ben de olsam böyle yapardım ki işe girersem yapıcam inşallah=)

Aynen senin durumundayım ben de ironihayat.Eğer iradene sahip olamayan biriysen kredi kartına hiç bulaşmayacaksın maalesef.:44:

Son düzenleme:
Ben de olsam böyle yapardım ki işe girersem yapıcam inşallah=)

Aynen senin durumundayım ben de ironihayat.Eğer iradene sahip olamayan biriysen kredi kartına hiç bulaşmayacaksın maalesef.:44:

günaydın.

evet aynen öyle irademe sahip olamıyorum.dün işten çıktım attım kendimi alışveriş merkezine. 3 tane gömlek aldım kasaya gidiyorum ama aklıma gelmiyor karta borcumun olduğu dedim ben bunları bırakıyım hiç birşey düşünmeden aldığım yere koydum hemen attım kendimi dışarıya.ama alsaydım iyiydi :)

Keşke ben de başarabilsem=(Almak istediğim şeyi almadan çıkabilsem.
Sizin bir artınız var çalışıyorsunuz ,geliriniz var.Ben henüz çalışmıyorum da=)
İnşallah şu huyumu yenebilirim(iz)=) Zaten borçları ödeyemeyince mecburen yenmek zorunda kalıcam bu gidişle=)Ama o zaman da kendi irademi kullanmış olmayacağım:/
Bu sorunun altında psikolojik bir şey yattığına eminim.Yoksa çok kolay olurdu vazgeçmesi.
Kısmet artık :44:

Keşke ben de başarabilsem=(Almak istediğim şeyi almadan çıkabilsem.
Sizin bir artınız var çalışıyorsunuz ,geliriniz var.Ben henüz çalışmıyorum da=)
İnşallah şu huyumu yenebilirim(iz)=) Zaten borçları ödeyemeyince mecburen yenmek zorunda kalıcam bu gidişle=)Ama o zaman da kendi irademi kullanmış olmayacağım:/
Bu sorunun altında psikolojik bir şey yattığına eminim.Yoksa çok kolay olurdu vazgeçmesi.
Kısmet artık :44:

insanda alışkanlık yapıyor aslında en iyi yöntem ara ara kıyafetleri doldurcaksın poşete 15 20 sonra çıkart insana yeni almıssın gibi geliyor yeni bir kıyafet almamış oluruz tabi yöntem iyide uygulayabilene.

ah canım gomleklerı bıraktım da gittim 3 gomlek parasına pantolon aldım nerde bizde o irade.

canım öncelikle kredi kartında birikmiş borcun var mı
öncelikli hedefin o borcu sıfırlamak olmalı

aylık taksit ne kadar şu an altından
ona göre ödemeni ayarla
sonra da iki aya bir kart limitini düşür
maaşın 1000 tl ise 5000 limit çok
2-3 olsun en fazla bence 1-2 arası iyi de kendine göre bak
o zaman fazla harcama ihtimalin olmaz
müşteri hizmetlerini arayınca düşürmek zorundalar
böylece kart limitin hiç açılmaz
sen de daha az harcarsın

benim 3 kartım var