kredi kartımdan net ortamında alışveriş yapılmış

KaRaLaHaNa

YaLNıZLıK YoRaR iNSaNı...
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2008
6.102
1
156
İstanbul
dün saat bir civarlarında telefonuma gelen mesaj sayesinde farkettim olayı.
temmuz otuzdan itibaren kredi kartımı net ortamında kullanıyorlarmış.
hemen aradım bankayı kartımı iptal ettirdim ama zaten olan olmuş.
hemen itiraz dilekçesi faksladım,alışverişlere itiraz bildirdim.
kızlar aranızda bankacı olanlarda var sonuç alır mıyım ne olur yardımcı olun bana...

Geçmiş olsun canım..Ben bankacı değilim...ama mutlaka sonuç alırsın.... acaba polise de suç duyurusunda bulunman gerekir mi ki çünkü bu da bir suç, hırsızlık... bilişim suçu...Bir de bizi bilgilendirmek adına kredi kartını nerde kullandın? yani nasıl yapmışlar bu olayı ? Kopyaladılar heralde yada bilgilerini aldılar....Nerelerde kullandın ki biz de dikkat edelim..Saatli bomba gibi bu kredi kartları da gözüm korktu şimdi....Tekrar geçmiş olsun canım

ben netten sürekli kreti kartım ile hatta kartlarım ile alışveriş yaparım.
garantide sanal kart uygulaması var onu kullanıyorum .limiti falan siz belirliyorsunuz.
bu başıma gelen olay yapı kredi kartım ile oldu.
ondada 3d doğrulama şifresi adı altında bir sistem var.
eğer alışveriş yaptığınız sanal dükkan bu sisteme üye ise bunu daha yeni öğrendim yani üye olması gerekiyormuş alışverişin son onay sırasında cep telinize şifre geliyor ve bunu girmek zorundasınız işlemin olması için.

size bahsettiğim cebime gelen işte şu saate şu işleminiz için şifreniz mesajıyla fark edebildim.
3d uygulaması olan bir siteden yapmaya çalıştıkları için bana hemen mesaj gelmiş.
böylece aradım bankayı.
o anda masa başında işlerimi yapıyordum.
yabancı sitelerden çekim olmuş hemde dolar olarak.
bide çok hayırlı bir insan ya hırsızlığı yapan loseve bağış yapmış 10 tl.
resmen tarihler alt alta ve bariz belli .
inş sonuç alabilirim.
çok üzüldüm.
ama işte yaşayacağız ki ders alacağız.
anlamıyor insan başına gelmeden

Ayy canım çok büyük geçmiş olsun. İnşallah tutarlar çok yüksek değildir, toplam ne kadar alışveriş yapılmış ki? demekki netten alışveriş yapmak hiçde güvenli değilmiş, tırsdım şimdi bilmiyorumkismile

lahanacım yeni görüm yaa çok geçmiş olsun... çok şükür ki bu kadarıyla atlatmışsın..

umarım en kısa zamanda sonuç alırsın... opuyorumnanaktan

bi de bağış mı yapmış şaka gibi..
geçmiş olsun , bankaya bildirmişsiniz sonuçlanır mutlaka , biraz zaman alır sadece.

Geçmiş olsun, babamın da başına gelmişti böyle bir durum...
İptal ettirdi kartını, itiraz dilekçesi verdi.
Onay çıktı, ödemedi 1 500 TL meblağdı... akannehir

Allah kahretsin böylelrini..hiç bişeyi gönül rahatlığıyla yapamıyoruz bunlar yüzünden..:sinifsinif:
netten çok avantajlı alışverişler yapılabiliyor veya ödemeler çok kolay oturudğun yerden ama işte her güzel şeyin bi olumsuz yanı var tabi..bilmiyorumkismile
bi de bağış yapmış ya yuhhhh günahını örtbas etmek için mi acababilmiyorumkismile töbe töbe..

buna şükür canım..iyi ki daha fazla zarara uğratmamşlar senii.
inşallh sonuç alırsın,benim de pek bilgim yok

bugün merkezden aradılar ve çok ilgilendiler.
pzt haber vereceklermiş.
içimde bir his şu mübarek günlerde umarım olumlu bir sonuç alabilirim.

Geçmiş olsun, babamın da başına gelmişti böyle bir durum...
İptal ettirdi kartını, itiraz dilekçesi verdi.
Onay çıktı, ödemedi 1 500 TL meblağdı... akannehir

canım okuyunca içime su serpildi.
yani bariz belli harcamalrın yasal olmadığı.
umarım babanın kaderi gibi olur sonucu...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…