Kredi öderken...

herkes aynı durumda sanmayın hayat günlük gülistanlık bence satışa falan çıkarmayın evi, zaten geliriniz kredi ve faturaları ödemeye ve mutfak masrafına yetiyormuş, sosyal harcamalardan kısın 2 sene geçer gider...

ayağı yorgana gore uzatmak lazım.kredisiz ev ve araba aldık.zamanla ve ucuzundan başlayarak.eskı daıre aldık içini yenıledık şimdi kıramızı karşılıyor.tabı o zamanlar 6 bin gırıyor eve ,yakışırmı bıze hiç! aylık 2.000 odermişiz.burun kıvırdı herkez.burun kıvıranlar şimdi kredı oduyor..bızı zengın goruyor.borç olmadığı için.daha sabah konuştuk eşimle .bu ay kenara para atamamışız hiç borç yokken.8 bin gırıyor eve bırde.fuzulı hiç birşeyde almadık.tv aldık bozulduğu için 800 e o kadar.100 lıra ıkı dakıkda erıyor.Allah yardımcınız olsun gerçekten çok zor.

şu gençlik yıllarını rahat rahat yaşamak varken bunca borç altına girip sıkıntılı bir şekilde niye yaşıyorsunuz anlamıyorum. Ödeyebeilceğiniz kadar kredi çekin. ya ev ya araba alın. ikisini birden ödemek tabiki de zor olur. Sonra oturur en güzel yıllarının bankalara borç ödemekle geçirdim dersin.

bizde aynıyız geçen ay bi baktık 9000 gelir 8200 gider daha mutfak masrafı falan yok içinde eşimle baktık kaldık öyle geçen ayı çok zor atlattık bu ay nasıl olacak bakalım iyi günlerde değiliz allah yardımcımız olsun.

Bizde hemen hemen aynı durumdayız, hatta çevremdeki çoğu kişi benzer durumda. Hayat şartları çok ağır artık. Temel ihtiyaçları bile karşılamak zorlaştı. Bizde düğün kredisiyle araba kredisi ödüyoruz, sürekli eksideyiz. Borçlar bitince ev alırız diyordum ama artık bu kredi faiz oranları ile ev almak da pek mümkün değil gibi duruyor.

Evliligimizin ilk yillarinda kredi odemelerinden cok cektik.
ve bi karar aldik.artik kredide cekmiyoruz kredi kartida kullanmiyoruz.
eksi hesaplarida kapattik cok sukur.
kredi kartsiz hayat yasiyoruz.
evimizin bereketi artti
para biriktirip arabamizida aldik.

maasimiz bize kaliyor banka kredi karti derdi yok
biz bunu başaran nadir ciftleriz.

inşallah sizde kurtulursunuz.

zamaninda bizde cok cektik

Tebrik ederim.
Bende kredi kartımı kapatsam mı yoksa limitini azaltsam mı kararsızım.
Kredi kartı olunca her ay beklediğimden daha fazla harcıyorum bu canımı sıkıyor.
Siz kredi kartınızı bir anda mı kapattınız, bir de büyük meblağlı şeyleri nasıl alıyorsunuz?

Bence evi satmayın.Ben olsam evi satmazdım.
Yakın birinden borç alsanız bir de düğünde takılan altınlar var ise onları kullansanız?
Mesela yemek kartınız var ise markette alışverişi oradan yapsanız.
Bazı marketlerde yemek kartları geçiyor.Belki sizi bir süre idare eder.

martta piyasalar iyice dalgalanacak kredilerden birini kapatmak icin ailenizde falan elden borç alamazmisiniz

7 yıldır evliyim 1 çocuğum var rahmetli babamın verdiği peşinatla evimizi aldık geri kalanını kredi çektik aylık 850 tl ödemeyle başladığımız kredi maceramız 6.500 tl lerde şu an evimizide sattık dönemiyorduk çünkü ikimizde çalışıyoruz ama olmuyordu ek işler yaptık alyanslarımızı hatta telefonlarımızı bile satacak duruma geldik.Evimizi sattık yeni ev aldık tabi sadece döndürmüş olduk ama 2 yıl içinde tekrar zirvesindeyiz borç batağının.Sadece evimiz küçüktü büyütmüş olduk şimdi haziranı göremeyiz gibi geliyor elimizde 500 tl kalıyor çocuk var birde.Bende şöyle bir karar aldım işten ayrılıp tazminatımı alıp arabayı satıp borçlarımızı kapatmayı planlıyorum sonrası Allah büyük elbet bir şeyler değişir diyorum.Sizede ödeme kolaylığı diliyorum.

Allah sizin de yardimciniz olsun cok iyi anliyorum sizi

Tesekkur ederim
kredi kartlarini taksinlendirdik ve kirdik attik.
öyle kapattik.
kredimizi odeyecegiz diye eşim ektra işler yapti ve o sene bizim icin cok zordu.bi yere gidemiyorduk bile.
ama kararimizi. arkasinda durduk.
borçsuz bir hayat istiyorduk çok sukur oda bitti.

arabayi bitaz pesinat bitiktirip galeriden vaadeli aldik ama ilk etapta 15 bin civari aldik.
cunku belimizi buken odemelere artik girmeyecegiz dedik.
bi bebegimiz var.ekstra harcamalar cok cikiyor.
bunu zamaninda cok yasadik.
simdi yine biriktiriyoruz araba için.
o arabayida satip birikimimizle yazin 40 bin civari araba alacagiz.

mesala laptop alacagim.
3 aydir bunun icin kenara para atiyorum.
pesin alacagim.
varsa var yoksa yok.
taksit olayina girmiyoruz.
kredi kartlari ev tüketiyor resmen.
biz yaklasik 3 yildir bu şekilde yasiyoruz.
gayet memnunuz.
eşim eski gunleri hatirlamak bile istemiyor.ve cevresine hep sizde birakin birakin diye nasihatlarda bulunuyor.
eger bu karari almasaydik kim bilir suan hala borc oruyorduk.
uzun bi sure herseyden kisip banka borclarini kapattik.
hayat standartlarimizi cok dusurduk.
ama buna değdi.

Cok sagolun yorumunuz icin zaten satilmiyor bu gidisle mecbur odeyecegiz allah saglik versin isimiz gucumuz devam etsin ins

Haklisiniz ancak beklenmeyen durumlar oldu yoksa odeyebilecegimiz miktarlar cekmistik ama mecbur kalinca borc ta bulamayinca baska kredi de girdi devreye.

Ayni durumdayiz iste allah yardimcimiz olsun

Cok haklisiniz da iste 1 evim olsaydi hersey cok farkli olacakti.Ben de bu duruma evim olsun kiradan kurtulayim diye dustum.Allah yardimcimiz olsun

Sagolun evi satmayi hic istemem zaten satilmiyor da ins su 2 yili bir atlatirsak.

Reactions: 000
Uzmanlar diyor ki aylık ödemeniz gelirinizin en fazla yüzde otuzuna tekabül etsin kredide. Başta maaş toplamı ve ev kredisi ödemesi ne kadardı peki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…