- 27 Şubat 2017
- 665
- 622
- 23
- 45
- Konu Sahibi caddythecat
-
Istedik bir tanidiktan malesef faizdeki parasini bozmadi.Dost bildiklerimizi de gormus olduk ya neyse Allah yardimcimiz olsunmartta piyasalar iyice dalgalanacak kredilerden birini kapatmak icin ailenizde falan elden borç alamazmisiniz
Allah sizin de yardimciniz olsun cok benzer seyler yasamisiz yasiyoruz da.Biz evi de satamadik ki kapatalim borcu harci.Mecbur odeyecegiz.7 yıldır evliyim 1 çocuğum var rahmetli babamın verdiği peşinatla evimizi aldık geri kalanını kredi çektik aylık 850 tl ödemeyle başladığımız kredi maceramız 6.500 tl lerde şu an evimizide sattık dönemiyorduk çünkü ikimizde çalışıyoruz ama olmuyordu ek işler yaptık alyanslarımızı hatta telefonlarımızı bile satacak duruma geldik.Evimizi sattık yeni ev aldık tabi sadece döndürmüş olduk ama 2 yıl içinde tekrar zirvesindeyiz borç batağının.Sadece evimiz küçüktü büyütmüş olduk şimdi haziranı göremeyiz gibi geliyor elimizde 500 tl kalıyor çocuk var birde.Bende şöyle bir karar aldım işten ayrılıp tazminatımı alıp arabayı satıp borçlarımızı kapatmayı planlıyorum sonrası Allah büyük elbet bir şeyler değişir diyorum.Sizede ödeme kolaylığı diliyorum.
Konut kredisi yuzde 30 u gibiydi dogru ancak bazi durumlardan dolayi baska kredi cekmek durumunda kaldik borc bulamayinca onunla beraber is buyudu dondurmek icin aileden de aldik biraz yani detaya girmicem kontrolumuzden cikti bu durum.Uzmanlar diyor ki aylık ödemeniz gelirinizin en fazla yüzde otuzuna tekabül etsin kredide. Başta maaş toplamı ve ev kredisi ödemesi ne kadardı peki?
bizde aynıyız. bir kredi ile başlayalı 5 yıl oldu su an toplamda 5 ayrı kredimiz var. kimisi 1000 tl kimisi 30bin tl.. bitecek insallah.. büyük bir kredimizin bitmesine 1 buçuk yıl var. bende hiçbişeye yetişemiyorum inanın. eve alışveriş yapamıyorum mutfak genelde boş.. ama geçecekMrb herkese, birsure önce yani bu piyasalar dalgalanmadan once yuklu bir kredi cekerek bir ev aldik hesabimizi kitabimizi yapmistik lakin beklenmeyen durumlar olustu ve bi tuketici kredisi daha cekmek zorunda kaldik yuksek faizli ne yazikki.Kontrolumuz disinda gelisen burda detaya girmeyecegim bazi durumlar bizi bu duruma soktu tabiki piyasanin bozulmasi cok buyuk etken.Acayip sikintiya dustuk baktik olmuyor evi satisa cikardik aylardir satista ama alan yok.Mecbur odemeye calisiyoruz ama borclar gelirimizle nerdeyse kafa kafaya.Ort 9 bin gelir 8 bin krediler fatura vs mutfak masrafi haric yalniz.Mutfak masrafi bin tl kaliyor ve gecinemiyoruz.Ne yapacagimi sasirdim.2 sene sonra 1500 luk bir kredi sona erecek.O zamana kadar 24 ay var nasil gecinecegiz bilemiyorum.Pozitif olmaya calisiyorum.Var mi benim gibi borclarla bogusan ?Biraz dertleselim
Anladım başta doğruymuş yani olay. Bazıları maaşlarının yüzde elli altmisina kredi çekiyor da ondan sordum. Allah yardımcınız olsun. Biz de 3.5 sene önce ev aldık 2.5 senesi kaldı. Ödemeyi yaparken iki kredi daha çektik biri 15 biri 20 bin. Tekini kapattık kredinin tekinin üç senesi var. Şimdi maaşınızın yüzde otuzu ediyor iki kredi. Zor bu işler. Sanki içimize işlemişler ev alın diye bizlere. 200binlik ev iki katına patlıyor mesela böyle şeyler yüzündenKonut kredisi yuzde 30 u gibiydi dogru ancak bazi durumlardan dolayi baska kredi cekmek durumunda kaldik borc bulamayinca onunla beraber is buyudu dondurmek icin aileden de aldik biraz yani detaya girmicem kontrolumuzden cikti bu durum.
Tesekkur ederim
kredi kartlarini taksinlendirdik ve kirdik attik.
öyle kapattik.
kredimizi odeyecegiz diye eşim ektra işler yapti ve o sene bizim icin cok zordu.bi yere gidemiyorduk bile.
ama kararimizi. arkasinda durduk.
borçsuz bir hayat istiyorduk çok sukur oda bitti.
arabayi bitaz pesinat bitiktirip galeriden vaadeli aldik ama ilk etapta 15 bin civari aldik.
cunku belimizi buken odemelere artik girmeyecegiz dedik.
bi bebegimiz var.ekstra harcamalar cok cikiyor.
bunu zamaninda cok yasadik.
simdi yine biriktiriyoruz araba için.
o arabayida satip birikimimizle yazin 40 bin civari araba alacagiz.
mesala laptop alacagim.
3 aydir bunun icin kenara para atiyorum.
pesin alacagim.
varsa var yoksa yok.
taksit olayina girmiyoruz.
kredi kartlari ev tüketiyor resmen.
biz yaklasik 3 yildir bu şekilde yasiyoruz.
gayet memnunuz.
eşim eski gunleri hatirlamak bile istemiyor.ve cevresine hep sizde birakin birakin diye nasihatlarda bulunuyor.
eger bu karari almasaydik kim bilir suan hala borc oruyorduk.
uzun bi sure herseyden kisip banka borclarini kapattik.
hayat standartlarimizi cok dusurduk.
ama buna değdi.
insanlar artik turk parasida bor vermiyor gerciIstedik bir tanidiktan malesef faizdeki parasini bozmadi.Dost bildiklerimizi de gormus olduk ya neyse Allah yardimcimiz olsun
Evi kaça aldınız tamamını kredimi çektiniz ödemeniz çok fazla gerçekten bizimde kredi odemesinden dolayı maaştan kalan 2000 biz bile çok zorlanıyoruz sizin işiniz daha zor Allah'ım kolaylık versinCok sagolun ya size de allah kolaylik versin kredi kartini sisirmiyim diye ugrasiyorum bir de o cikarsa vay halimize.Kendime cok kiziyorum keske hic ev almasaydik siz de mi ev yuzunden?
Sagolun evi satmayi hic istemem zaten satilmiyor da ins su 2 yili bir atlatirsak.
Sagolun,ins.
Umarım atlatırsınız.
Dışarıda yeme içmeyi biraz keserseniz masraflar azalıyor.
Umarım bir destek de bulursunuz.
Cok sagolun ya size de allah kolaylik versin kredi kartini sisirmiyim diye ugrasiyorum bir de o cikarsa vay halimize.Kendime cok kiziyorum keske hic ev almasaydik siz de mi ev yuzunden?
Ne yapıyorsunuz merak ettim..Yapiyoruz ufak tefek anca benzin paramizi cikariyoruz o sekilde.
Bazi ürün satisi..al sat yapiyoruzNe yapıyorsunuz merak ettim..
Biz ev aldik, evin kredisini anca oderiz dedik ben tasinma ustu hamile kaldigimi ogrendim, dogum izninde maasim yatmadigi icin o sureyi idare etmek icin bi kredi daha cektik, ise basladim evimiz toplu tasimaya cok uzak cocuk var olmuyor diye bi de araba kredisi cektik:)2 senedir iflahimiz kesildi ama hicbirini elden cikartmadik kor topal idare ediyoruz. Ben evden is filan yaoiyorum ara sira 200-300 ordan geliyo ancaCok sagolun ya size de allah kolaylik versin kredi kartini sisirmiyim diye ugrasiyorum bir de o cikarsa vay halimize.Kendime cok kiziyorum keske hic ev almasaydik siz de mi ev yuzunden?
evden iş kısmını bende yapmak istiyorum ama bulamıyorum öneriniz var mı ankaradaıymBiz ev aldik, evin kredisini anca oderiz dedik ben tasinma ustu hamile kaldigimi ogrendim, dogum izninde maasim yatmadigi icin o sureyi idare etmek icin bi kredi daha cektik, ise basladim evimiz toplu tasimaya cok uzak cocuk var olmuyor diye bi de araba kredisi cektik:)2 senedir iflahimiz kesildi ama hicbirini elden cikartmadik kor topal idare ediyoruz. Ben evden is filan yaoiyorum ara sira 200-300 ordan geliyo anca
Biz yeni baslamadik evden is yapmaya, 8 yildir evden butik tasarim ve organizasyon isleri yurutuyoruz. Evden calisiyoruz ama sahis sirketi seklinde faturali sozlesmeli urun gonderiyoruz. Kazandigimizin her ay bir kismi vergiler vs gidior, acikcasi eskiden guzel kazaniyordum da, bir suredir kendi maliyetini cikartmiyor...evden iş kısmını bende yapmak istiyorum ama bulamıyorum öneriniz var mı ankaradaıym
anladım el becerisi isteyen seyler birde bunlar. emeğinize sağlık umarım hakettiğiniz parayı kazanırsınız herşey gönlünüzce olsunBiz yeni baslamadik evden is yapmaya, 8 yildir evden butik tasarim ve organizasyon isleri yurutuyoruz. Evden calisiyoruz ama sahis sirketi seklinde faturali sozlesmeli urun gonderiyoruz. Kazandigimizin her ay bir kismi vergiler vs gidior, acikcasi eskiden guzel kazaniyordum da, bir suredir kendi maliyetini cikartmiyor...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?