Kredi öderken...

Allah sizin de yardimciniz olsun cok benzer seyler yasamisiz yasiyoruz da.Biz evi de satamadik ki kapatalim borcu harci.Mecbur odeyecegiz.

Uzmanlar diyor ki aylık ödemeniz gelirinizin en fazla yüzde otuzuna tekabül etsin kredide. Başta maaş toplamı ve ev kredisi ödemesi ne kadardı peki?
Konut kredisi yuzde 30 u gibiydi dogru ancak bazi durumlardan dolayi baska kredi cekmek durumunda kaldik borc bulamayinca onunla beraber is buyudu dondurmek icin aileden de aldik biraz yani detaya girmicem kontrolumuzden cikti bu durum.

bizde aynıyız. bir kredi ile başlayalı 5 yıl oldu su an toplamda 5 ayrı kredimiz var. kimisi 1000 tl kimisi 30bin tl.. bitecek insallah.. büyük bir kredimizin bitmesine 1 buçuk yıl var. bende hiçbişeye yetişemiyorum inanın. eve alışveriş yapamıyorum mutfak genelde boş.. ama geçecek

Konut kredisi yuzde 30 u gibiydi dogru ancak bazi durumlardan dolayi baska kredi cekmek durumunda kaldik borc bulamayinca onunla beraber is buyudu dondurmek icin aileden de aldik biraz yani detaya girmicem kontrolumuzden cikti bu durum.
Anladım başta doğruymuş yani olay. Bazıları maaşlarının yüzde elli altmisina kredi çekiyor da ondan sordum. Allah yardımcınız olsun. Biz de 3.5 sene önce ev aldık 2.5 senesi kaldı. Ödemeyi yaparken iki kredi daha çektik biri 15 biri 20 bin. Tekini kapattık kredinin tekinin üç senesi var. Şimdi maaşınızın yüzde otuzu ediyor iki kredi. Zor bu işler. Sanki içimize işlemişler ev alın diye bizlere. 200binlik ev iki katına patlıyor mesela böyle şeyler yüzünden

Teşekkür ederim.
En iyisi kredi kartı kullanmamak.
Çünkü para gibi gelmediği için bol bol harcıyorsun sonra da ay sonunda nur topu gibi borçların oluyor.
Maaşın çok ciddi kısmı oraya gidiyor.Eline kalıyor maaşın yüzde 20si.
Onunla ne yapabilirsin ki?
Borçların çoğu kredi kartı yüzünden oluyor.
Artık elimdeki kadar harcamam lazım.
Ve etrafımda da fark ediyorum ki herkes durumundan daha lüks yaşamaya çalışıyor.O yüzden bu kadar borç oluyor.
Bunu bırakmam lazım.
Ben her ay çok fazla kitap alıyorum ve itiraf edeyim çoğunu da okumuyorum.
Sadece alma dürtüsüyle alıyorum bu ay kitap almayı en az 6 ay bırakmaya karar verdim.
Önce elimdeki kitapları bitirmem gerek.
Siz en iyisini yapmışsınız en güzeli borçsuz yaşamdır.

Biz 1,5 sene cektik maddi sorunlari. Evin kredisini odedik sadece. Annem yardimci oldu,borc aldik sonra kendisine odedik. Ben evi satmak istemedim cunku kiraya ciksak yine ayni odemeyi yapacaktik.

Cok sagolun ya size de allah kolaylik versin kredi kartini sisirmiyim diye ugrasiyorum bir de o cikarsa vay halimize.Kendime cok kiziyorum keske hic ev almasaydik siz de mi ev yuzunden?
Evi kaça aldınız tamamını kredimi çektiniz ödemeniz çok fazla gerçekten bizimde kredi odemesinden dolayı maaştan kalan 2000 biz bile çok zorlanıyoruz sizin işiniz daha zor Allah'ım kolaylık versin

Cok sagolun ya size de allah kolaylik versin kredi kartini sisirmiyim diye ugrasiyorum bir de o cikarsa vay halimize.Kendime cok kiziyorum keske hic ev almasaydik siz de mi ev yuzunden?

Öyle düşünmeyin şu şartlara göre iyi ki almışsınız evinizi. Bir ek iş yapmaya bakın siz ya da eşiniz, elbet biter bu sıkıntılı zamanlar, bu kadar sıkıntıyı boş yere çekmiş olmayın satmayın evinizi

Biz ev aldik, evin kredisini anca oderiz dedik ben tasinma ustu hamile kaldigimi ogrendim, dogum izninde maasim yatmadigi icin o sureyi idare etmek icin bi kredi daha cektik, ise basladim evimiz toplu tasimaya cok uzak cocuk var olmuyor diye bi de araba kredisi cektik:)2 senedir iflahimiz kesildi ama hicbirini elden cikartmadik kor topal idare ediyoruz. Ben evden is filan yaoiyorum ara sira 200-300 ordan geliyo anca

evden iş kısmını bende yapmak istiyorum ama bulamıyorum öneriniz var mı ankaradaıym

Ben işten ayrılalı 1 sene oldu.
Sadece eşim çalıştığı için harcamalara bir kısıtlama koydum.
Geçen sene biri araba, birisi toprağa yatırım için 2 kredi çektik ama şimdi keşke cekmeseydik diyorum.
6.800 maaş giriyor eve bunun 2 bini kredi.
Kredi kartı bu ay sifirlanacak taksitler bitiyor ve kapattırmayi düşünüyorum komple.
Kızım servisle gidip geliyor ve ekstra okul giderleri var.
Her ay en az 200 TL benzin alıyorum yetmiyor.
Evim kira.
Fatura giderlerim bu ay 780 tl idi.
Önceden her hafta sonu disarida gezerdik şimdi pek mümkün degil.
Maaşına zam geldi güya ama eridi bitti şimdiden .
İndirimleri takip ediyorum
A101, bim, çağrı, sok, Hakmar bütün hepsinin aktüel ürün listesini alıp nerede ne uygunsa ve ihtiyacım varsa alıyorum.
Gıda tüketimini bile aza indirdim.
Önce her hafta iki kere kilosu 35 TL'den başlayan balık tercihim bire düştü o da hamsi alıyorum en uygun o diye (hamsiyi pek sevmem) mecburen çocuk için.
Yani hemen hemen 10 kişinin 8'inde bu durumlar söz konusu.
Bizden daha beter olanları var deyip sukrediyorum.
Bugün eski çalıştığım yere uğradım kan ağlıyordu herkes.
Maaş alamamislar 2 aydir.
İşler kesat deyip durdular ki haklılar gerçekten piyasalar çok kötü.
Önceden 50 TL ile pazara gider sütüm dahil meyve sebze alır gelirdim şimdi yetmiyor.
70 liradan fazla ödeme yapmadan çıkamıyorum.
Her ay eskiden en az bir çeyrek atabilirken şimdi ay sonunu eksiye girmemek için çaba sarf ediyorum.
Yani bizde de durum bu şekilde.

evden iş kısmını bende yapmak istiyorum ama bulamıyorum öneriniz var mı ankaradaıym
Biz yeni baslamadik evden is yapmaya, 8 yildir evden butik tasarim ve organizasyon isleri yurutuyoruz. Evden calisiyoruz ama sahis sirketi seklinde faturali sozlesmeli urun gonderiyoruz. Kazandigimizin her ay bir kismi vergiler vs gidior, acikcasi eskiden guzel kazaniyordum da, bir suredir kendi maliyetini cikartmiyor...

anladım el becerisi isteyen seyler birde bunlar. emeğinize sağlık umarım hakettiğiniz parayı kazanırsınız herşey gönlünüzce olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…