Kredi sıkıntısı yüzünden ev alamıyoruz kiraya mı gitsek kafam karışık

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
o da kazanılmış hak olur ama

yani önce kiralayacak sonra lojman olarak tahsis edecek

sonra dam işten çıkarken kıdem tazminatına esas gelirine dahil olacak vs vs

konudaki patron o büyüklükte bir yer değil

yani abi ben kredi çekecektim, hanım taşınalım ev alalım dedi ama banka kredi vermedi deyince, aa nedenmiş bir birlikte gidelim deyip neyse ben sana kiranı vereyim diyen babacan patron

ama bu kredi neden çıkmıyor konu sahibi bir yazsa

yani konut kredisi çıkmaması için kara listede falan olması lazım zira ipotekli zaten kredi

resmi maaşı mı düşükmüş mesela da patron aldığını kayda geçmek yerine ben sana kirayı ödeyeyim diyor

yani bir söylesen konu sahibi bu kredi neden çıkmıyor ona göre yaparız yorumu

ya mesela benim eski patronum sey yapmisti, tatil ucak biletlerini almisti bonus diyerek, ama sirket gideri gibi gostermisti,
hani sen simdi en yasal halini dusunuyorsun ya o yuzden diyorum :olamaz:

ya mesela benim eski patronum sey yapmisti, tatil ucak biletlerini almisti bonus diyerek, ama sirket gideri gibi gostermisti,
hani sen simdi en yasal halini dusunuyorsun ya o yuzden diyorum :olamaz:

iyi de o bir bilet

benim patron da oturma grubu almıştı

hatta herkesin arabasını kiralayıp benzinini masraf gösterirdi

yani araba benim, benzini de ben cebimden koyuyorum ama fişi patrona gider

ama bunu işten ayrılırken benim arabamı kiraladın onun ederi de benim gelirimdi demeyecek olanlara yapardı :))

Etrafin ne dedigi onemli degilde bir sene icin tasinmazdim tasinmak masrafli ve cok zor esyalarda mahfoluyor cok gereksiz kisa bir süre

kim ne derse desin sizene?
siz kendi huzurunuza bakin nerede mutlu olacaksaniz orada yaşayin.
annemde 25 sene once 32 yasinda 2 cocukla kadin basina (arkamizdan konusanlarin deyimiyle) ankara ya 1 haftada göçü yukleyip geldiginde arkamizdan babaannem bile demedigini birakmamisti, koca buldu gitti diyenler bile oldu nikahlı kadinin arkasindan, biz huzur bulduk valla en basta annem daha huzurlu bir kadin oldu.
el alem konusacak bir şeyi her zaman bulur.
el aleme sirtinizi donup kulaklarinizi tikayin.

kiraya cıkmak ev almak size kalmıs bir şey, kendinizi nasıl rahat edecekseniz öyle yapın da
niye elalem ne der, ay birden niye çıktılar acaba diye düşünürler kafasına giriyorsun?
canım isterse ayda bir ev değiştiririm, canım isterse evimden cıkıp daha iyi ve ya daha kötü bir yere taşınırım
sanmıyorum insanların bunu konusacağını, saçma bir şeyi dert ediyorsunuz
paşa gönlünüz ne isterse onu yapın, konusursa da üç güne unutacak insanlar sizden önemli değiller

Merhaba arkadaşlar 15 yıllık evliyim ve kv ile altli üstlü oturuyoruz. Kv ile ufak tefek tartışmalar dışında öyle bir sıkıntımız olmadı. Ancak evim küçük 3 çocukla rahat edemiyoruz. Kbdan bize belli bir miktar miras kaldı. Kredi de çekersek lüks olmasa da burdan daha iyi bir yer alacaktık. Ancak kredi çekemiyor, puanı çok düşük. Ben de umutlanmiştim yaza kadar gideceğiz diye. Ama olmuyor. Patronu da 'bu sene kiraya git kira paranı bu sene veririm, seneye de kredi çeker ev alırsınız 'demiş. Bir anda' bir haftada ev bulup kiraya gidelim' dedi. Ancak öyle kolay değil bir anda çıkmak. Millete ne diyeceğiz ne oldu da bunlar birden gitti. Bi de ev alma değil, kiraya. Bir diğeri bir seneligine gidip yerleşip ordan tekrar çıkıp taşınmak ta zor olur. Etraf ta kesin laf edecek öyle bir çevre. Ama artık burda kalacak ne gücüm ne isteğim var. Yaza kadar tasinacagiz diye hayaller kurmaya başlamıştım. Ah doluya koysan almıyor boşa koysan dolmuyor. 😔
Öyle bir bahsetmişsiniz ki ev almaya değil kiraya diye kiraya gitmek çok mu ayıp cidden elalem ne diyecek yani neyden korkuyorsunuz? Bu arada elalem ne der şu bu bırakın bu hayatı siz yaşıyorsunuz elalem değil de patron neden 1 sene kirayı karşılıyor onu bir iyi soruşturun kimse babasının hayrına kimsenin bir senelik kirasını vermez

Patron kiranızı ödemek yerine o parayı zam olarak eşinize versin, 1 yıl daha şimdiki evinizde kalın. O parayı da ev peşinatına ekleyin diyeceğim de patron kira parasını zam olarak verir mi? Vermez gibime geldi nedense. Ayrıca kiranı öderim diyen patron ilk kez duydum.
Aynen canm ben de ilk kez duydum ve şaşırdım. Ama eşimi çok sever ve eşim de iş yerinin herşeyine koşturan biri. Bir de bu ev sıkıntısını öğrenince öyle söylemiş. Vallahi ben de çok şaşırdım.

15 yillik evlisiniz, 3 cocugunuz var ve elalem ne der diye tasinmayalim diyorsunuz,
enteresan geliyor bana.

ev kucukse ve 3 cocuk icin yeterli imkan saglanamiyorsa,
ozellikle su evde yasadigimiz donemde ben olsam tasinirdim.
Saglik sihhatin hayatta en onemli sey oldugunu ogremedik mi bu surecte.
cocuklarin gelisimi kisitlaniyorsa o evde tasinmali.
Patron odemese bile ilk kira odeyen siz olmayacaksiniz.

Ben de kendi evimden is yerime uzak ve kucuk cocugum var diye, is yerime yakin bir eve kiraya tasinmistim.
Pek anlam verilememisti bu kararimiza ozellikle es ailesi tarafindan (Zira kendi evim esimin is yerine cok yakindi :KK70:)
Oglumuzu düşünmemiş kendini düşünmüş demişlerdir. 😃 Seneye ev alma imkanımız varken bu sene kiraya çıkmak olur mu bilemedim. O kafamı karıştırıyor. 🤔

şaka mı bu?
taşınırken millete izahat mi vereceksiniz. kime ne sizin taşınmanızdan.
Yok canım hiç şaka yapar gibi bi halim var mı? Açtığım konumdan anlaşılır yani. Çok haklısınız keşke milleti umursamasam. Bir yıl için taşınınca bir de kışın ortasında ondan dedikodu malzemesi çıkacak severlere diye düşündüm ama çok haklısınız.

ben patronun kirayı ödemesine takıldım

yani neden ödesin ki kirayı zaten alınan maaş bunun için değil mi

eşinizin kredi notunun düşük olmasının patronla ilgisi var mı yani ona kredi falan mı çekti

olağan şartlarda bir sene kiranı öderim demez kimse hadi bu sene sana iyi zam yaparım vs olur da "kiranı öderim" cümlesini iş hayatında ancak başka şehre transfer edip düzenini bozduğun iyi çalışanına dersin

şimdiki evinizin büyüklüğü nasıl, kiraya gideceğiniz yahut alacağınız evinki nasıl

yani eşiniz hemen gidelim patron versin modunda da patron onu zam olarak versin sıkın dişinizi sonra ev alın daha makul

kiraya giderseniz o ev hiç alınmayabilir alıştık patron ödüyor vs denilebilir
Hayır öyle demez çünkü bu yıl için sadece verecek. Evimiz küçük sığamıyoruz artık. Patrona kredi falan çekmedi. Patronla ilgisi yok yani ama aynen söylediğim gibi eşime kiraya çık ben bir yıl için karşılarım demiş. Demekki arada söyleyenler olabiliyormuş. Eksik yanlış anlattığım bişey yok. Patronu durumu iyi olan biri. Eşimi de çok iyi tanıyor ve seviyor. Arada birlikte yemeğe çıkarlar. Bütün detaylar bunlar. Maaşı artı kira için de almak için maaşının iyi olması lazım. Asgari ücret üç çocuk. Daha zor şartlarda geçinen de var tabi halimize bin şükür. 🤲🏻

Milletin ne dedigini niye bu kadar takiyorsunuzki. Insanlar hep konusur bosverin siz onlari. Yerinizde olsam hemen kiraya giderdim hazir esinizde sicak bakiyor. Sonra vazgecerse bir omur boyu mahkum kalirsiniz oraya.

Yok canım hiç şaka yapar gibi bi halim var mı? Açtığım konumdan anlaşılır yani. Çok haklısınız keşke milleti umursamasam. Bir yıl için taşınınca bir de kışın ortasında ondan dedikodu malzemesi çıkacak severlere diye düşündüm ama çok haklısınız.

valla kime ne istediklerini düşünsünler. ama 1 yıl için değer mi ona karar verin siz.

Yalnız tamam da size en yakın kişiler destek veriyor. Patron desen tamam kayınvalide deseniz tamam.

“Millet”, “elalem” olarak nitelendirdiğiniz kişiler kimler tam olarak? Sizi iki güne unutacak yeni komşunuz? Bir kira kadar borç parası istemeye cesaret edemediğiniz, etseniz de vermeyecek olan dıdının dıdısı?

Biraz ağır olacak ama insanların gerçekten sizi bu kadar umursadıklarını düşünüyor musunuz? Siz gidip “Şu kişi bu evde şu kadar gün kalmış ay ay ay” diye takip ediyor musunuz? En fazla yeni eve taşınmışlar der geçilir.

İsmini sayamadığınız kişiler için yaşamınızı şekillendirmeyin.
Kesinlikle sözlerinize harfi harfine katılıyorum. Ama ah şu kafamdan da atabilsem bu düşünceyi. Kış ortası ve bir yıllığına kira olunca dedikodu malzemesi olur diye düşündüm. Ama dediğiniz gibi aslında kime ne.

Patron neden ödüyor diye soranlara tek tek yazmayıp burdan yazayım. Ben de ilk defa duydum böyle birşey ve ben de şaşırdım. Ama demekki artık çok zorlandigimizi anlamış olmaliki böyle söylemiş. Yani çalma yok çırpma yok. Ayrıca patron çalışan değil arkadaş gibiler. Bütün detaylar bunlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X