Kredi sıkıntısı yüzünden ev alamıyoruz kiraya mı gitsek kafam karışık

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Patron neden ödüyor diye soranlara tek tek yazmayıp burdan yazayım. Ben de ilk defa duydum böyle birşey ve ben de şaşırdım. Ama demekki artık çok zorlandigimizi anlamış olmaliki böyle söylemiş. Yani çalma yok çırpma yok. Ayrıca patron çalışan değil arkadaş gibiler. Bütün detaylar bunlar.
Adam iyilik yapmak istemis yardim eli uzatmis belliki. Helal olsun.

Adam iyilik yapmak istemis yardim eli uzatmis belliki. Helal olsun.
Yani sizin baktığınız açıdan bakılsa aynen helal olsun denir. Ama bir iki yorumda patron nasıl ödüyor şaşırdım, ilk defa duyuyorum vs gibi cümleler okuyunca ne diyeceğimi bilemiyorum. Yani aynen olduğu gibi buraya aktardım. Eksik yanlış bişey yok. Ben de dünden bu yana çok şaşkınım ve sağolsun Allah razı olsun diyorum. Adamın bunda bir artniyeti olamaz.Çok teşekkür ederim..

Kayınvalideyle büyük sorun yok demişsiniz
Bu durumda 1 yıl iÇin taşınıp da patrona kira ödetmeyi gerektiren durum yok öyle acil olarak
1 yıl idare edin seneye kendi evinizi alırsınız
1 yıl için taşınmak bence çok yorucu
Eve şimdiye kadar sığılmış bir yıl daha sığılır
Kendi evinizi zaten alamıyormuşsunuz
Çok şükür kv ile hiç sıkıntımız yok. Ev küçük olduğu için bir an önce taşınalım istedik ama bir yıl için kira zor olur dediğiniz gibi.

Hayır öyle demez çünkü bu yıl için sadece verecek. Evimiz küçük sığamıyoruz artık. Patrona kredi falan çekmedi. Patronla ilgisi yok yani ama aynen söylediğim gibi eşime kiraya çık ben bir yıl için karşılarım demiş. Demekki arada söyleyenler olabiliyormuş. Eksik yanlış anlattığım bişey yok. Patronu durumu iyi olan biri. Eşimi de çok iyi tanıyor ve seviyor. Arada birlikte yemeğe çıkarlar. Bütün detaylar bunlar. Maaşı artı kira için de almak için maaşının iyi olması lazım. Asgari ücret üç çocuk. Daha zor şartlarda geçinen de var tabi halimize bin şükür. 🤲🏻

Kira kaç lira

Asgari ücret veren ve bunu artırmayan patronun kirayı ödemesi makul gelmedi Öderse ne mutlu

Bir de asgari ücretle bu sene kredi çıkmıyor da seneye nasıl çıkacak

Çalışmıyorken kredi çekip ev aldım herkes olmaz dedi ama gayet de oldu eşim kefil oldu ve krediyi verdi banka ki eşimin maaşı da yok

Patron kefil olsun bir de öyle denedin krediyi madem

Sizi üzmek vs değil amacım da ya öderim derse de ödemezse ne yaparsınız 3 çocuk ile geçimi

Kira kaç lira

Asgari ücret veren ve bunu artırmayan patronun kirayı ödemesi makul gelmedi Öderse ne mutlu

Bir de asgari ücretle bu sene kredi çıkmıyor da seneye nasıl çıkacak

Çalışmıyorken kredi çekip ev aldım herkes olmaz dedi ama gayet de oldu eşim kefil oldu ve krediyi verdi banka ki eşimin maaşı da yok

Patron kefil olsun bir de öyle denedin krediyi madem

Sizi üzmek vs değil amacım da ya öderim derse de ödemezse ne yaparsınız 3 çocuk ile geçimi
Kira için bakmadık bir yere ama patronu bakın parayı hemen verecem demiş. Daha önce kredi çekip zamanın da ödeyemediği için sicili etkilenmiş. Hatta daha önce de konu açmıştım. Dün patronuyla bankaya gidip sormuşlar banka müdürü tanıdık ta var arada. Seneye olur ancak demişler. Anlıyorum kırmak değil ama ben de olduğu gibi anlattım. Patronu kefil olunca oluyor mu? Vallahi oluyorsa çok sevinirim. Zaten bir çıkar yol arıyorum.

Kira için bakmadık bir yere ama patronu bakın parayı hemen verecem demiş. Daha önce kredi çekip zamanın da ödeyemediği için sicili etkilenmiş. Hatta daha önce de konu açmıştım. Dün patronuyla bankaya gidip sormuşlar banka müdürü tanıdık ta var arada. Seneye olur ancak demişler. Anlıyorum kırmak değil ama ben de olduğu gibi anlattım. Patronu kefil olunca oluyor mu? Vallahi oluyorsa çok sevinirim. Zaten bir çıkar yol arıyorum.
Sicili ne zaman bozuldu 5 yıl oldu mu 5 yıldan sonra düzeliyor çünkü.

Kefillik için bence hiç konuşmayın çünkü bu devirde insan yeri geliyor kendi kardeşine bile kefil olmuyor ki kefalette eş rızası var patron evliyse eşi imza vermeden kefil olamaz.

Aynı durumda ben olsam imza vermezdim çünkü kefillik için.

Kiraya cıkarsanız kirayı ödemeyi kabul etmiş kefil olma durumunu açarsanız bence güzel olmaz.

Bu yaz ev aldık iki aya teslim edilecekti oturduğumuz evimizi sattık iki ay sonra çıkacağımızı belirttik iki ay geçti ev bitmedi en gec bir aya teslim denildi kayinvalidem kendi annem koydeler bize yerlesin dediler biz yinede kiraya ciktik elalem değil elli alemde konuşsa umrumda olmaz..5 aydır kiradayiz bu hafta kendi evimize taşınıyoruz, ben kafayı yerdim köyde eşyalarım ortada kalırdı.. Sizin durum farklı kayinvalidenizle sıkıntı yokmuş kredi onaylanmamış seneye belki faiz oranları çok yüksek olacak belki gönlünüze göre bir ev bulmanız aylarinizi alacak ve kiranizi patron veriyor bu durumda garip geldi eğer ki çocukların alanı çok kısıtlı değil ise bir süre daha oturulabilir.. Lütfen başkasına göre yaşamayın hayatınızı karı koca oturun eksileri artıları hesaplayın ona göre verin kararınızı..

Sicili ne zaman bozuldu 5 yıl oldu mu 5 yıldan sonra düzeliyor çünkü.

Kefillik için bence hiç konuşmayın çünkü bu devirde insan yeri geliyor kendi kardeşine bile kefil olmuyor ki kefalette eş rızası var patron evliyse eşi imza vermeden kefil olamaz.

Aynı durumda ben olsam imza vermezdim çünkü kefillik için.

Kiraya cıkarsanız kirayı ödemeyi kabul etmiş kefil olma durumunu açarsanız bence güzel olmaz.
İki yıl oldu galiba ama tam bozulmamış etkilenmiş dedi eşim. Ben de pek anlamıyorum bu kredi sicil bozulma olayından.

İki yıl oldu galiba ama tam bozulmamış etkilenmiş dedi eşim. Ben de pek anlamıyorum bu kredi sicil bozulma olayından.
Ev alsanız,kredi çekseniz bile o krediyi ödeyebilecek misiniz?Asgari ücret ve 3 çocuktan bahsediyorsunuz.Şu an mesela ev kredisi kadar miktar kenara koyabiliyor musunuz? 2 yıl önce eşiniz krediyi neden çekmişti ve neden ödeyemedi?Bence bunları düşünün.Tek geliriniz eşinizin maaşımı?Keşke herkes istediği zaman evini alabilse ama imkanlarınızı bi kontrol edin derim.Hayalci değil gerçekci yaklaşın olaya.Bugün asgari ücretin 3-5 katı maaş alıp ev almaya cesaret edemeyen insanlar var.Patron 1 yıl kira karşıladı diyelim sonra ne olacak?Bankacı arkadaşlar daha iyi bilir ama asgari ücret alan, kredide takibe düşen birine kredi çıkması çok zor.1 yıl sonrada vermeyebilir banka o krediyi.İmkanlarınız uygun olsa hemen taşının derdim ama sizin durumunuz için çok mantıklı görünmüyor.Mevcut evi daha kullanışlı hale getirmeye çalışabilirsiniz.Eşyaları azaltıp yaşam alanını artırmak gibi.

Bankacı arkadaşlar anlatmıştı burada

Düşük miktarlı krediler çekip erken ödeyip kredi karını düzgün ödeyince vs düzeliyor diye

Tam bilmiyorum burada okumuştum

Lakin kredi çekilse de nasıl ödenecek

Gelir asgari ücretmiş çocuklar var fatura vs kredi ödeyecek ekstra gelir olacak mı yani oturduğunuz evi kiraya verebilecek misiniz

Kredıler duser mı bılmıorum .Ama bence de bır yerden baslamak gerek .Hem birıkım yapıo hem kıra odemek mantıksız.Kıra evın bırcuna gıder hemde.Bence ev şart ya.

Ev alsanız,kredi çekseniz bile o krediyi ödeyebilecek misiniz?Asgari ücret ve 3 çocuktan bahsediyorsunuz.Şu an mesela ev kredisi kadar miktar kenara koyabiliyor musunuz? 2 yıl önce eşiniz krediyi neden çekmişti ve neden ödeyemedi?Bence bunları düşünün.Tek geliriniz eşinizin maaşımı?Keşke herkes istediği zaman evini alabilse ama imkanlarınızı bi kontrol edin derim.Hayalci değil gerçekci yaklaşın olaya.Bugün asgari ücretin 3-5 katı maaş alıp ev almaya cesaret edemeyen insanlar var.Patron 1 yıl kira karşıladı diyelim sonra ne olacak?Bankacı arkadaşlar daha iyi bilir ama asgari ücret alan, kredide takibe düşen birine kredi çıkması çok zor.1 yıl sonrada vermeyebilir banka o krediyi.İmkanlarınız uygun olsa hemen taşının derdim ama sizin durumunuz için çok mantıklı görünmüyor.Mevcut evi daha kullanışlı hale getirmeye çalışabilirsiniz.Eşyaları azaltıp yaşam alanını artırmak gibi.
Eşyaları baya azalttim, zorunlu olanlar var. Krediyi az miktarda çekip aydan aya ödeyeceğiz. Nakit paramız iyi bir miktarda var kbdan miras ancak tek başına o parayla ev bulamıyoruz. Hesabımızı yaptık biraz zor olacak ama elimizi taşın altına koymadan da ev sahibi olamayız. Krediyi daha önce eve alış veriş yaptık ve onun dışında da ihtiyaçlar vardı. Çok şükür ödedik ama sicil etkilendi. Banka müdürü tanıdığı var o yardımcı olurum demiş ancak bu yıl olmuyor yine de. Daha önce de kredi puanıyla ilgili konu açmıştım. O zaman 760 ti. Şuan yükselmiştir ama yeterli değil. Asgari ücretle çekemeyecek olsa banka baştan söylerdi. En azından tanıdık dediğim banka müdürü söylerdi.

Kredıler duser mı bılmıorum .Ama bence de bır yerden baslamak gerek .Hem birıkım yapıo hem kıra odemek mantıksız.Kıra evın bırcuna gıder hemde.Bence ev şart ya.
Kesinlikle şart burası kira değil ama bize ait te değil, eninde sonunda çıkacağız. v
Ayrıca sığamıyoruz.

Bankacı arkadaşlar anlatmıştı burada

Düşük miktarlı krediler çekip erken ödeyip kredi karını düzgün ödeyince vs düzeliyor diye

Tam bilmiyorum burada okumuştum

Lakin kredi çekilse de nasıl ödenecek

Gelir asgari ücretmiş çocuklar var fatura vs kredi ödeyecek ekstra gelir olacak mı yani oturduğunuz evi kiraya verebilecek misiniz
Elimizdeki nakit para yüksek. Ama ev almaya yetmiyor. Az miktarda çekeceğiz krediyi. Bizi etkileyecek biraz ama hesabımızı yaptık. Ve zorlandigimiz yerde kb yardımcı olur. En azından şimdiki evi kiraya vereceğini söyledi.Kira parasını bize verir. Ev almadan da nereye kadar. Burası bize ait değil ve olmuyor artık. Daha önce de konu açmıştım. Kredi puanı o zaman 760 ti şuan yükselmiştir ancak yeterli değil. İki gün önce bankaya gidip sormuşlar seneye olur ancak demişler. Vallahi şuan da sormuyorum seneye ne zaman ya da bankada tam olarak ne konuştunuz ne dediler diye. Çünkü kızgınım kendisine. Şuan dikkatsizligi yüzünden kredi çekemiyoruz diye. Ocak ayında olacak büyük ihtimalle dedi. Ocak ayı geldi ve yine olmuyor.

Eşyaları baya azalttim, zorunlu olanlar var. Krediyi az miktarda çekip aydan aya ödeyeceğiz. Nakit paramız iyi bir miktarda var kbdan miras ancak tek başına o parayla ev bulamıyoruz. Hesabımızı yaptık biraz zor olacak ama elimizi taşın altına koymadan da ev sahibi olamayız. Krediyi daha önce eve alış veriş yaptık ve onun dışında da ihtiyaçlar vardı. Çok şükür ödedik ama sicil etkilendi. Banka müdürü tanıdığı var o yardımcı olurum demiş ancak bu yıl olmuyor yine de. Daha önce de kredi puanıyla ilgili konu açmıştım. O zaman 760 ti. Şuan yükselmiştir ama yeterli değil. Asgari ücretle çekemeyecek olsa banka baştan söylerdi. En azından tanıdık dediğim banka müdürü söylerdi.
Anlıyorum ancak ben sizin yerinizde olsam ev alana kadar geçecek sürede kredi ödüyor gibi parayı kenara koyardım.Böylece krediyi ödeyip ödeyemeyeceğimi anlamış olurum.Hemde bir miktar daha birikmiş para olur elimde.Birde ev alacak olursanız o parayı olası acil durumlar için elinizde tutarsınız çok zorda kalırsanız güvence olur.Kiraya çıksanızda çıkmasanızda bunu yapmanızı öneririm.Şu an kredi oranları çok yüksek, sanırım birkaç aya kadar bu durum ev fiyatlarına yansır biraz fiyatlar düşer.Bence ev araştırmanıza devam edin umarım elinizdeki parayla alabileceğiniz istediğiniz gibi bir ev çıkar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X