Kredili Sistem Açık Öğretim Ders Çalışma Sayfası

ya kızlar ben bu gün içinde dört beş ünite bitirenleri anlamıyorum :( nasıl beceriyorsunuz..ünitelerin sayfaları mı az...
benim en az olan onbeş yirmi sayfa...en fazla 2 ünite bitiriyorum anca...
hepinize sorayım ya üniteleriniz sayfaları kaçar tane kızlar??

ya kızlar ben bu gün içinde dört beş ünite bitirenleri anlamıyorum :( nasıl beceriyorsunuz..ünitelerin sayfaları mı az...

Aöf nin kitaplarından çalışmıyorum ben ya öyle olsa bitiremem valla. Murattan çalışıyorum soru çözüyorum. Notlarımda düşük değil.

Ben daha finallere çalışmaya başlamadım bile anca dinlenme molasındayım :27:
Haftaya başlamayı düşünüyorum toplamda 72 ünite var ama ben 36 tanesini çalışcam :27:

Aöf nin kitaplarından çalışmıyorum ben ya öyle olsa bitiremem valla. Murattan çalışıyorum soru çözüyorum. Notlarımda düşük değil.

bende murattan çalışıyorum meleğim, ama murattaki ünitelerim en az 15 sayfa..aöf yi hiç bahsetmiyorum bile düşün artık :) en az 2 katıdır aöf nin sayfaları..öyleyken bile 2 üniteden fazla çıkamıyorum yukarı ama gün içinde 4 veya5 ünite bitirenlere de gıpta ediyorum vallahi nasıl beceriyorlar çok ilginç..varsa bi yöntemi söyleyin bize de kızlar :34::34:

Eyy maşallah size :):):)
Ben hala dinlenme modundaym :):)
Her gun yayılıyorum inek gibi hahaha :)
Pzt itibariyle çalışmaya başlıcam Allah'ın izniyle
Unitelerimide sayıp söyleyeym bir ara
vize knularını çalsmıcam sadece kalan konuları çalışıcm zaten onlarda 40kusur tane
yine yandım ki yandım
bu arada yemek yarısmamıza bakmadıysanz bir göz atıverin :) yorumlarınızıda oylarınızıda bekliyoruz katılım dusuk gibi sanki bir el atıverin :):):):)

bende murattan çalışıyorum meleğim, ama murattaki ünitelerim en az 15 sayfa..aöf yi hiç bahsetmiyorum bile düşün artık :) en az 2 katıdır aöf nin sayfaları..öyleyken bile 2 üniteden fazla çıkamıyorum yukarı ama gün içinde 4 veya5 ünite bitirenlere de gıpta ediyorum vallahi nasıl beceriyorlar çok ilginç..varsa bi yöntemi söyleyin bize de kızlar :34::34:

Gerçekten mi çok şaşırdım demek ki bölümünün dersleri uzun konulardan oluşuyor. Çünkü murat indirgeyebildiği en az sayfada özetlemeye çalışıyor. Yani ya okuyarak çalışacaksın ya da sadece soru çözeceksin. Ama aklında kalmaz. Bildiğin şekilde devam et. Hemen bitmesi aklına gireceği anlamına gelmez. Uzun olsun ama verimli çalış napalım.
Ben işletme 4üm. Bizim özetlerimiz 2 sayfa hele bir ders var 32 42 sorulardan oluşuyor o yüzden 4 ünite çalışmak bile sana göre az canım..

Ben son gun kitaplari bitiriyorum. Bi gecede 3 kitap. Okulda da bi sinav icin oturup 600 sayfa idare hukuku falan ezberliyorum. Tabiki heryerini diil. Once hizlica okuyup onemli bulduklarimi cizip not ediyorum ve konuyu az cok kavriyorum. Sonra o notlari bi butun olarak resim olarak hafizama atiyorum. Bu isin iki onemli noktasi var. 1)resimmis gibi kagidi ezberleyebilmek hafizaya alabilmek
2) onemli yerleri iyi belirlemek. Yani ben olsam ne sorardim diyorum ve genelde denk geliyor. Tabi hic alakasz seyler de cikiyor.

Bunun disinda bi oturusta guzel guzel calisip bi dersin.ogrenilmesi falan bence imkansz zaten. Cok vakit alir. Bunalir insan ve beyni yorulur bi yerden snra almaz.

Gazelcim bi de galiba gercekten senin bolumunle alakali. Biberon da onaylayacaktir ki bizim bolumde asiri basit seyler asiri basit konular var. Tabiki karmasik seyler de var ama bnce genele bakinca cok kolay. Bi de bu sebeple kisa surede bitiriyoruz.

Gazelcim bi de galiba gercekten senin bolumunle alakali. Biberon da onaylayacaktir ki bizim bolumde asiri basit seyler asiri basit konular var. Tabiki karmasik seyler de var ama bnce genele bakinca cok kolay. Bi de bu sebeple kisa surede bitiriyoruz.

valla cemrecim şoklardayım şuan :53::53::53:
gerçekten tebrik edilesi bi durumdasın azizim inanamadım resmen...bir gecede 3 kitap ne demek yaa...
benim her derste şuan 6 şar ünitem var ve üç kitap için 18 ünite eder...ve ağzım açık kaldı emin ol...
bilmiyorum bölümle de alakalı olabilir haklısın....ben mesela bak az önce 2 ünite bitirdim...hadis tarihi ve usulü diye bi ders, inan sadece ezber yazar eser sahabe tabiun isimleri....mümkün değil öyle tek sefede okuyup anlamak....aynı sayfayı defalarca okuyorum bazen...çok zor inan mübalağa etmiyorum ilahiyat okuyanlar hak verecektir...bundan önce dün bitirdiğim tefsir dersi vardı...inan öldüm ezberleyecem diye..okadar zor ki görsen hak verirsin....
bilmiyorum bölümle mi alakalı, yoksa hafıza ve beyinle mi ilgili, yoksa kişiden kişiye göre değişirmi bilemiyorum...ama bildiğim tek şey, ben günde 2 üniteyi zor bitirirken, gün içinde kitap bitirenlere hayret ve gıpta ediyorum....
bu nasıl anlayamadım :37:

valla cemrecim şoklardayım şuan :53::53::53:
gerçekten tebrik edilesi bi durumdasın azizim inanamadım resmen...bir gecede 3 kitap ne demek yaa...
benim her derste şuan 6 şar ünitem var ve üç kitap için 18 ünite eder...ve ağzım açık kaldı emin ol...
bilmiyorum bölümle de alakalı olabilir haklısın....ben mesela bak az önce 2 ünite bitirdim...hadis tarihi ve usulü diye bi ders, inan sadece ezber yazar eser sahabe tabiun isimleri....mümkün değil öyle tek sefede okuyup anlamak....aynı sayfayı defalarca okuyorum bazen...çok zor inan mübalağa etmiyorum ilahiyat okuyanlar hak verecektir...bundan önce dün bitirdiğim tefsir dersi vardı...inan öldüm ezberleyecem diye..okadar zor ki görsen hak verirsin....
bilmiyorum bölümle mi alakalı, yoksa hafıza ve beyinle mi ilgili, yoksa kişiden kişiye göre değişirmi bilemiyorum...ama bildiğim tek şey, ben günde 2 üniteyi zor bitirirken, gün içinde kitap bitirenlere hayret ve gıpta ediyorum....
bu nasıl anlayamadım :37:

bak bizim bir dersimiz; isim birleşik isim sıfat niteleme sıfatı falan tadındaydı. aşağıdakilerden hangisinde altı çizili kelime ad olarak kullanılmıştır gibi sorular. kaç tane ünitesi olursa olsun tüm test soruları ve kitap maksimum 1 saat.
söz sanatları dersi vardı, o çok detaylıydı. onu ben de epey epey çalıştım ezberledim, ama gerek de yokmuş o kadarına bile
halk edebiyatı var, mesela karagöz kukla meddah falan anlatıyor, lisede zaten tamamını öğrendik, extra bişey var mı diye bakıyorum ve geçiyorum.
batı edebiyatında akımlar var, bu da aynı şekilde liseden...
osmanlıcada sadece harfleri öğrendim ilk dönem, bu dönem hiç çalışmadım bıraktım gitti halbuki arapça dişi adlare çoğullar farsça kökler fln vardı. ama sınava bi girdim hangisinde xxxx kelimesi sıfat olarak kullanılmıştır? hangisinden birinci tekil kişi bilmem ne eki almıştır gibi sadece harfleri tanısan tıkır tıkır yapılcak şeyler çıktı. ve ben bile en az 12 adet yaptm

bu gibi şeyler olduğu için çok kasmıyor yani
dediğim gibi bence senin bölümünden dolayı böyle

Canım istersen ben sana çalışma stilimi hiç anlatmayayım biliyorsun hiç örnek bir öğrenci değilim ama geçen dönem onur belgemi de aldım yani :63:

Bir kere cemreninde bahsettiği gibi bölümle çok alakalı.

Benim hiçbir dersimde tanım yok mesela, ezberlemek imkansız gibi, hani istesem de neyi ezberleyeceğim. Ünitelerimin en kısası saydım 17 sayfa o da 2 tane , 25-35 arası uzunlukları .Okuması 1 saati alıyor sadece . Önce özet okuyorum üniteye başlarken , konuya ısınayım diye , sonra konuyu okuyorum ve ünite sonunu çözüyorum , ardından çözemediğim soru varsa yanlış olan (ki genelde olmuyor :8: ) geri dönüp bakıyorum ve son olarak tekrar özeti okuyorum . Eğer not almakta işin içine girerse bir ünite 2 saat alıyor bu şekilde ortalama. O günü ve geceyi ders çalışmaya adadıysam da , 3-4 bitebiliyor bu şekilde . Ama 6-7 saat çalışarak.

Benim tek kaynağım aöf kitapları . Bizim bölümde tüm dersler bu sene yeni.Eski soru , yardımcı kitap istesem de yok . Sadece soru bankası almıştım geçen dönem , bu dönem onu da almadım.Saçma sapan her cümleyi soruya çevirmişlerdi ve kontrol için baktığımda 2-3 soru çıkmıştı zaten , onlarda ünite sonundakiler:1:

Amaaaaaaaaaan benimde ne içimi dökesim varmış gazelim :52:

bak bizim bir dersimiz; isim birleşik isim sıfat niteleme sıfatı falan tadındaydı. aşağıdakilerden hangisinde altı çizili kelime ad olarak kullanılmıştır gibi sorular. kaç tane ünitesi olursa olsun tüm test soruları ve kitap maksimum 1 saat.
söz sanatları dersi vardı, o çok detaylıydı. onu ben de epey epey çalıştım ezberledim, ama gerek de yokmuş o kadarına bile
halk edebiyatı var, mesela karagöz kukla meddah falan anlatıyor, lisede zaten tamamını öğrendik, extra bişey var mı diye bakıyorum ve geçiyorum.
batı edebiyatında akımlar var, bu da aynı şekilde liseden...
osmanlıcada sadece harfleri öğrendim ilk dönem, bu dönem hiç çalışmadım bıraktım gitti halbuki arapça dişi adlare çoğullar farsça kökler fln vardı. ama sınava bi girdim hangisinde xxxx kelimesi sıfat olarak kullanılmıştır? hangisinden birinci tekil kişi bilmem ne eki almıştır gibi sadece harfleri tanısan tıkır tıkır yapılcak şeyler çıktı. ve ben bile en az 12 adet yaptm

bu gibi şeyler olduğu için çok kasmıyor yani
dediğim gibi bence senin bölümünden dolayı böyle

oh ne ballıymış valla :(
nerde bizde öyle tıkır tıkır sorular...bak ben sana bi örnek yazayım aklın hayalin şaşsın :)

muhammed nasıruddin el-elbani'nin, ibn teymiyye ekolünü benimsemesi nasıl adlandırılabilir?
a- ehl-i hadis
b-ehl-i rey
c-selefi
d-muhammedi
e-taklidi

soruyu anlamak bi marifet zaten şaşırtmalı, birde cevap çok şaşırtmalı....
bizim bütün sorular böyle işte canım..toplam 7 ders var bizde...en zoru arapça şüphesiz...
bunun dışında da dört ders hep aynı bu örnekteki gibi...
anlayacağın bizde hiç tıkır tıkır çözülecek soru çıkmaz asla...üzerinde dakikalarca düşünülecek sorular...ne yorum katabiliyorsun, ne fikir yürütebilyorsun, nede şu mantıklı şunu seçeyim diyebiliyorsun...tamamen ezber...
biliyorsan yaparsın bilmiyorsan hiç bir şansın yok...
o yüzden diyorum günde 2 ünite bitirmek bile çok marifet....
ilahiyat çok zor gerçekten...özellikle ikinci sınıf çok zor diyorlar bakalım napıcam :(

Canım istersen ben sana çalışma stilimi hiç anlatmayayım biliyorsun hiç örnek bir öğrenci değilim ama geçen dönem onur belgemi de aldım yani :63:

Bir kere cemreninde bahsettiği gibi bölümle çok alakalı.

Benim hiçbir dersimde tanım yok mesela, ezberlemek imkansız gibi, hani istesem de neyi ezberleyeceğim. Ünitelerimin en kısası saydım 17 sayfa o da 2 tane , 25-35 arası uzunlukları .Okuması 1 saati alıyor sadece . Önce özet okuyorum üniteye başlarken , konuya ısınayım diye , sonra konuyu okuyorum ve ünite sonunu çözüyorum , ardından çözemediğim soru varsa yanlış olan (ki genelde olmuyor :8: ) geri dönüp bakıyorum ve son olarak tekrar özeti okuyorum . Eğer not almakta işin içine girerse bir ünite 2 saat alıyor bu şekilde ortalama. O günü ve geceyi ders çalışmaya adadıysam da , 3-4 bitebiliyor bu şekilde . Ama 6-7 saat çalışarak.

Benim tek kaynağım aöf kitapları . Bizim bölümde tüm dersler bu sene yeni.Eski soru , yardımcı kitap istesem de yok . Sadece soru bankası almıştım geçen dönem , bu dönem onu da almadım.Saçma sapan her cümleyi soruya çevirmişlerdi ve kontrol için baktığımda 2-3 soru çıkmıştı zaten , onlarda ünite sonundakiler:1:

Amaaaaaaaaaan benimde ne içimi dökesim varmış gazelim :52:
ders çalışma yöntemlerimiz çok benziyor ausum..aynen bende önce özet okurum...sonra konuyu okurum ardından soruları çözerim 25 civarı sorusu var kitabımda...yanlış çıkan olursa geri döner o bölüme bi daha bakarım...
benimde rahat 2 ünite 4 saatimi alır...
o yüzden diyorum demekki sorun bende değil çabuk bitirenlerde :)
günde 3 kitap bitiren var baksana, ya nedemek 3 ünite değil 3 kitap...6 şar üniteden 18 ünite eder valla helal olsun...
dediğin gibi kolaysa bölüm ve dersler okur geçer insan, roman okur gibi .....
önmeli olan ezberlenecek bilgi olmaması..ezber varsa iş zor..benimki gibi...

oh ne ballıymış valla :(
nerde bizde öyle tıkır tıkır sorular...bak ben sana bi örnek yazayım aklın hayalin şaşsın :)

muhammed nasıruddin el-elbani'nin, ibn teymiyye ekolünü benimsemesi nasıl adlandırılabilir?
a- ehl-i hadis
b-ehl-i rey
c-selefi
d-muhammedi
e-taklidi

soruyu anlamak bi marifet zaten şaşırtmalı, birde cevap çok şaşırtmalı....
bizim bütün sorular böyle işte canım..toplam 7 ders var bizde...en zoru arapça şüphesiz...
bunun dışında da dört ders hep aynı bu örnekteki gibi...
anlayacağın bizde hiç tıkır tıkır çözülecek soru çıkmaz asla...üzerinde dakikalarca düşünülecek sorular...ne yorum katabiliyorsun, ne fikir yürütebilyorsun, nede şu mantıklı şunu seçeyim diyebiliyorsun...tamamen ezber...
biliyorsan yaparsın bilmiyorsan hiç bir şansın yok...
o yüzden diyorum günde 2 ünite bitirmek bile çok marifet....
ilahiyat çok zor gerçekten...özellikle ikinci sınıf çok zor diyorlar bakalım napıcam :(

Sen elinden geleni yap, Allah elbet işini rast getirecektir.
Bizim de ilk bakışta karışık duran şeyler var ama çalışınca yani bi göz atınca çok çok kolay geliyor.

Gazel abla naber? Nasılsın ne zamandır denk gelemiyoruz seninle özledim valla :16:
Bölümle alakalı ablacım senin bölüm zor çalışması ezberlemesi sıkıntı ondan. Ben 1 haftada 24 ünite bitirdim. Ama okuyup sondaki soruları çözüp geçiyorum fazladan hiç bir şey yapmıyorum yardımcı kitap falan da almadım. Beyin bu tempoya alışınca daha kolay oluyor 4 senede otomatiğe bağladı zaten beynim. :52: Şimdi de yüksek lisansta 1 saatte 25 slayt sunum hazırlıyorum. :27:

Gazel abla naber? Nasılsın ne zamandır denk gelemiyoruz seninle özledim valla :16:
Bölümle alakalı ablacım senin bölüm zor çalışması ezberlemesi sıkıntı ondan. Ben 1 haftada 24 ünite bitirdim. Ama okuyup sondaki soruları çözüp geçiyorum fazladan hiç bir şey yapmıyorum yardımcı kitap falan da almadım. Beyin bu tempoya alışınca daha kolay oluyor 4 senede otomatiğe bağladı zaten beynim. :52: Şimdi de yüksek lisansta 1 saatte 25 slayt sunum hazırlıyorum. :27:

canım benim hoşgeldin...iyiyim çok şükür rabbime..sağlığımız yerinde....
ben hep buralardayım ama sen yoksun unuttun beni :26::26: bende özledim canım benim :16:
haklısın biraz bölümle alakalı galiba..yoksa okuyup geçme gibi durum olmuyor bizde... çünkü ezberlemek şart...

canım benim hoşgeldin...iyiyim çok şükür rabbime..sağlığımız yerinde....
ben hep buralardayım ama sen yoksun unuttun beni :26::26: bende özledim canım benim :16:
haklısın biraz bölümle alakalı galiba..yoksa okuyup geçme gibi durum olmuyor bizde... çünkü ezberlemek şart...

Ben pek uğrayamıyorum bu aralar, sınavlara girdim çıktım sonra okulda ödevler başladı onlarla boğuşuyorum bir de üstüne geziyorum kaç gündür, 1 haftada kaç km yaptım allah bilir. :9:

Benim ünitelerin sayfaları genelde uzun kısa gibi duranlarda da acayip terim var sinirimi bozuyor :47:
9 dersim var benim bu yıl bi dönemde bi tek aöf kitabını okuyorum o kadar. Başka kitap almadım.
Bi üniteyi okumam yarım saatimi alıyor bi saate 2 ünite bitiriyorum akşamda böyle yapınca günde 1 tane rahat bitiyor.
Ama geçen dönem finallere son 2 gün kala çalışmaya başlamıştım o zaman bi günde 4 ders bitirmek zorunda kaldım. Sabahtan akşama kadar başından kalkmazsam ( molalar hariç ) çok rahat bitirdim dersleri.
Bi de hızlı konu bitirmemdeki artı çok hızlı okumam.
Küçüklüğümden beri kitaplarla haşır neşir olduğum için okumam hızlandı ve tek seferde detayları yakalıyorum. Bu yüzden bi ünite 30 sayfaysa 30 dakikada bitiyor bende

aynen cemrecim valla annesinin sıcak yemeği önüne hazır edip, sadece ders çalışmaktan başka sorumluluğu olmayıp da hala sızlananlara seslenelim cemrecim :) görün görün bizi görün :)

ciddimisin canım :52:

Evet canım Bursa'ya çıkmadı ama çok yakın bir yer. Bir ayağımız Bursa'da olucak. Alışverişe oradayım :)

Ben her zaman 4 ünite bitiremiyorum. 5 zaten hiç bitiremedim. Ama mesela sabah erken kalkıyorsam kahvaltı yapıp ders çalışmaya başlıyorum. O gün yemeğim de varsa bütün günümü derse ayırıyorum akşam eşim gelene kadar. Ama başka pek bişeyle uğraşmıyorsam oluyor bu o da en fazla 4 ünite. Genelde 2 veya arada kısa ünite varsa 3 oluyor. Ayrıca ben sadece aöf kitaplarından çalışıyorum...

Back
X