Krediyle ev

Simdi hesapladim hatta 8 yil boyunca 600 verse 8 senede 57600 ediyor 8 yil sonra evlerin fiyati en asagi 200 olur tahminimce o 200 vermek yerine 57600 vermis olacak ve ona kalacak gerisi. Bizde evimiz icin odeyp 8 yil sonra bitirecegiz bos yere kira odemeden :) zaten bi cocuk olsa okul çağına kadar bezi mamasi kiyafeti hastanesi tutacak. Cocuk asıl okula basladiktan sonra artiyor masrafi ve o zamanda biz borcumuzu bitirip rahatlamis oluyoruz diye düşünmüştüm
Boş yere kira ödemek diye birşey yoktur. Kira ödersiniz, o ev sizin barınma ihtiyacınızı karşılar. Madem öyle elektrik de elle tutulur birşey değil, hele su. Akıp musluktan gidiyor zaten. Hiçbirini bağlatmayın. İnsanlarsa kiraya boşa para vermektense, sokakta kalsınlar.

Birde yok diplomam var şu var bu var calismayacagim naralari atmışsınız:) ya sen iyi mikan.esin 5.000 maaş alsa çalışma normaldir dicem de.2200 maaşla hem ev alıp hem nasıl güzel yaşayacaksın? Çocuk olunca napacaksın.ya Allah aşkına ya kendinizi calismycamla kandırmayın.bu tarz tembel kadınlardan hiç haz etmiyorum.esim zengin olsa tamam da.esim de aliyo 2200 maaş.ayrica 2200 maaş alana 1600 kredi vermezler canimcim. Üzgünüm;)

Aahahah kp cok zengin o zaman :KK53: dayim zengin kuzenimin biri 3bin aliyor babasi kirasini ödüyor ...yiyeceklerin cogu dayimdan ... diger kuzenimin kocasi 2200 aliyor kredi oduyorlar 1200 ;) yiyeceklerin cogu tabiki dayimdan :)cocuklarin giyecekleri okul masraflari dayimdan:KK70: boyleyse alin yani:temizlik:

Birde demek istedigim anlaşılmıyor malesef hanimlar tekrar açıklıyorum. Bize yapilan bir ev var suan ama 5 sene sonra anca tamamlanr yani 5 sene kirada otururuz bende kiraya bos yere para vermeyelim hazira konmayalim bizim emegimiz olsun k.pederdr bize ev vermesin destek versin 1000 lira kiraya mi vericez ayni miktarda evimize krediye verelim ustunu babasi tamamlasin suan yapilan ev tamamlaninca bize vermesn kendinin olsun
Bence insanlara size ne şekilde yardımda bulunmaları gerektiği konusunda fikir beyan etme, ayıp çünkü. Keşke sende çalışsan, yardıma muhtaç olmasanız.

2 ay sonra evlenecegiz ve kiralar burda 1000den aşağı degil eski evlerin bile. Biraz birikmis var altın vs lerle evimiz icin sadece 100.000 lira kredi yeterli geliyor 8 yil odendiginde de aylik 1600 lira gibi bi rakam oluşuyor evimize girecek olan para 2200 . Kayinpederim 3 4 sene kirada oturun ben alicam size ev diyor bende nisanlima diyorum ki madem destek çıkma imkani var bos yere kira odemeyelim oda yuklu miktarda bi para vereceğine 5 6 yil en azindan 400 500 ne verebilirse versin kredimizi kolay odeyelim hemde kendi emeklerimizle ev sahibi olalım kimse oturdugu yerden ev sahibi olamaz diye ama borç ödemeye yanaşmıyor riske giremiyor sizce dedigim daha mantıklı degilmi?
Şu an ille ev alma durumuna girmeyin bence. 2-3 yıl biriktirip almak daha mantıklı bence.

Öncelikle duzgunce açıklayarak OLUMSUZ YORUM YAPANLARA, daha sonra hak verenlereve guzel dilekte bylunan hanimlara coooook tesekkur ediyorum. Şöyle soyliyim kimsenin hayatini yaşamını bilemezsiniz. Ben babamdan bile biseyler istemeye cekindigim icin 5 senelik iliskimde neeerden para gecerse elime yemek takimimi kahvalti takimimi tencere setimi tuuum kucuk ev aletlerimi fincanlarmi tabaklarmi bardaklarimi kendim aldim ve hala teyze dayı kim varsa dedimki "ben taki para altın vs istemiyorum butcenizin yettiği kadar evime katkiniz olsun evim icin birsey alin babam zorlanmasin" buyukleride o sekilde kapattik. Şu yaşıma kadar hicbi zaman ben babama baba şu elbiseyi begendim bu ayakkabiyi alalim kontorum bitti dahi diyemedim. Babam benim paraya ihtiyacim oldugu zamanlari zorlandigm anları dahi bilmez. Baba evinde kanepede ve annemlerin eski dolabiyla eski halısı serili bi odadaydim odamda kalkti simdi :D 0 bi telefonun ve markali hicbir esyam olmadi. Çünkü babam hep maddi odaklı bi adamdı hep derdi çocuklarımın biseyi eksik olmasin sıkıntı cekmesin onlar rahat yaşasın diye diye kendini hep isine verdiginden ben babamin ilgisini sevgisini elimden tutup parka çarşıya götürdüğünü bilmem bi derdim olunca anlatmayi bilmem oda dinlemezdi zaten aksama kadar kafam sisti senimi dinleyecegm die :) bende hep boyle buyudugum icin babamin parasından malindan nefretle büyüdüm bu yasa kadar hicbi maddi çokluğunu istemedim maddi birseyini istemedim okul cagimda esyalarimi sattigimi bilirim sıkıstgmda , kendi yaptığım ördüğüm esyalari katalog paralarimi biriktire biriktre aldim herseyi. Babam verirse alirim vermezse de 1 kurus isteyemem cekinirim çünkü babamla o bagım yok. Bu sekilde büyüdüğüm icin küçüklüğümden varlik icinde yokluk çektim babam bana bi bayramlik alsa 1 hafta dusunurdum buna bu kadar para verdi die acirdim. Evde bi bardak kirsam oturur aglardm ve hala oyleyim. Simdi ac gözlü gibi bir muamele yapılmış oncelikle kendi babama bu sekilde davranip ESIM OLACAK kisinin babasına tabiiki bel baglamam. Ama şöyle birsey suan ev yapılıyor ve KESIN olarak o evin hissesi benim ve nisanlimin ama bikac sene sonra yerlesecegimiz icin bikac sene kira odemek durumundayiz. Kira paralari almış başını gidiyor benimde demek istedigim o evin hissesi yine babasinin olsun 200 bin mi ne olacaksa artik. Madem destek çıkmak istiyor bize ev vermesin ev almasın onun olsun biz hazira konmayalim bosa kirada odemeyelim kredi odeyelim babasindan sadece yardim etmesini bekleyelim bize ev vermesini degil. Yani ben ac gözlü olup onlardan ev isteyecegimden veya evlerine göz dikecegmden demiyorum. Zaten o ev benim ve nisanlimin ama ben hazira konmak babasinin vereceği evde oturmak istemiyorum kendimiz cabalayalim hatta zorlanirsak bende ise girerim biz öderken sadece yardm etsin demek istiyorum sanırım anlasilmismdir saygılar :)

Boş yere kira ödemek diye birşey yoktur. Kira ödersiniz, o ev sizin barınma ihtiyacınızı karşılar. Madem öyle elektrik de elle tutulur birşey değil, hele su. Akıp musluktan gidiyor zaten. Hiçbirini bağlatmayın. İnsanlarsa kiraya boşa para vermektense, sokakta kalsınlar.

Kira ödemeyi boş yere görüyor ama 100 bin kredi çekince faizsiz aynı şekilde geri ödeyeceğini sanıyor zaar. 100 bin çektiğin ev kredisini 8 yılda 200 bin olarak ödersin. Yani o evi misal 100 bin liraya aldığını sanıyorsun ama aslında 200 bin liraya almış oluyorsun. Alım-satım, taşınma masrafları dahil değil buna.

Yarın size ev aldık bize bakacaksınız hizmet edeceksınız dedıklerınde sıze sıkıntı olmayacaksa dedıklerını yapabıleceksenız yardımı kabul edın. Ben olsam kat'iyen kabul etmem. Benımkıler rolde ev sızın dıyordu hıc ınanmadım ka'le de almadım. Eşim inanıyordu tabı. Tabı bıze bır sey vermedıler. Kaynıma verdıler orası ayrı. :D şimdi malı mulku verdıklerı oglu degıl de benım bakmamı beklıyorlar. Tabı ben de enayiyim. Meger onca yalan dolan kendılerıne baktırmak içinmiş iyiki de bır sey talep etmemısım. Yarın bana gelmeye kalkısırsa restımı rahatlıkla cekebılecegım :D

Öncelikle duzgunce açıklayarak OLUMSUZ YORUM YAPANLARA, daha sonra hak verenlereve guzel dilekte bylunan hanimlara coooook tesekkur ediyorum. Şöyle soyliyim kimsenin hayatini yaşamını bilemezsiniz. Ben babamdan bile biseyler istemeye cekindigim icin 5 senelik iliskimde neeerden para gecerse elime yemek takimimi kahvalti takimimi tencere setimi tuuum kucuk ev aletlerimi fincanlarmi tabaklarmi bardaklarimi kendim aldim ve hala teyze dayı kim varsa dedimki "ben taki para altın vs istemiyorum butcenizin yettiği kadar evime katkiniz olsun evim icin birsey alin babam zorlanmasin" buyukleride o sekilde kapattik. Şu yaşıma kadar hicbi zaman ben babama baba şu elbiseyi begendim bu ayakkabiyi alalim kontorum bitti dahi diyemedim. Babam benim paraya ihtiyacim oldugu zamanlari zorlandigm anları dahi bilmez. Baba evinde kanepede ve annemlerin eski dolabiyla eski halısı serili bi odadaydim odamda kalkti simdi :KK70: 0 bi telefonun ve markali hicbir esyam olmadi. Çünkü babam hep maddi odaklı bi adamdı hep derdi çocuklarımın biseyi eksik olmasin sıkıntı cekmesin onlar rahat yaşasın diye diye kendini hep isine verdiginden ben babamin ilgisini sevgisini elimden tutup parka çarşıya götürdüğünü bilmem bi derdim olunca anlatmayi bilmem oda dinlemezdi zaten aksama kadar kafam sisti senimi dinleyecegm die :) bende hep boyle buyudugum icin babamin parasından malindan nefretle büyüdüm bu yasa kadar hicbi maddi çokluğunu istemedim maddi birseyini istemedim okul cagimda esyalarimi sattigimi bilirim sıkıstgmda , kendi yaptığım ördüğüm esyalari katalog paralarimi biriktire biriktre aldim herseyi. Babam verirse alirim vermezse de 1 kurus isteyemem cekinirim çünkü babamla o bagım yok. Bu sekilde büyüdüğüm icin küçüklüğümden varlik icinde yokluk çektim babam bana bi bayramlik alsa 1 hafta dusunurdum buna bu kadar para verdi die acirdim. Evde bi bardak kirsam oturur aglardm ve hala oyleyim. Simdi ac gözlü gibi bir muamele yapılmış oncelikle kendi babama bu sekilde davranip ESIM OLACAK kisinin babasına tabiiki bel baglamam. Ama şöyle birsey suan ev yapılıyor ve KESIN olarak o evin hissesi benim ve nisanlimin ama bikac sene sonra yerlesecegimiz icin bikac sene kira odemek durumundayiz. Kira paralari almış başını gidiyor benimde demek istedigim o evin hissesi yine babasinin olsun 200 bin mi ne olacaksa artik. Madem destek çıkmak istiyor bize ev vermesin ev almasın onun olsun biz hazira konmayalim bosa kirada odemeyelim kredi odeyelim babasindan sadece yardim etmesini bekleyelim bize ev vermesini degil. Yani ben ac gözlü olup onlardan ev isteyecegimden veya evlerine göz dikecegmden demiyorum. Zaten o ev benim ve nisanlimin ama ben hazira konmak babasinin vereceği evde oturmak istemiyorum kendimiz cabalayalim hatta zorlanirsak bende ise girerim biz öderken sadece yardm etsin demek istiyorum sanırım anlasilmismdir saygılar :)

Kp melek gibi bir insan ben onun yerinde olsam sana evin bir kapısını bile vermezdim.

Öncelikle duzgunce açıklayarak OLUMSUZ YORUM YAPANLARA, daha sonra hak verenlereve guzel dilekte bylunan hanimlara coooook tesekkur ediyorum. Şöyle soyliyim kimsenin hayatini yaşamını bilemezsiniz. Ben babamdan bile biseyler istemeye cekindigim icin 5 senelik iliskimde neeerden para gecerse elime yemek takimimi kahvalti takimimi tencere setimi tuuum kucuk ev aletlerimi fincanlarmi tabaklarmi bardaklarimi kendim aldim ve hala teyze dayı kim varsa dedimki "ben taki para altın vs istemiyorum butcenizin yettiği kadar evime katkiniz olsun evim icin birsey alin babam zorlanmasin" buyukleride o sekilde kapattik. Şu yaşıma kadar hicbi zaman ben babama baba şu elbiseyi begendim bu ayakkabiyi alalim kontorum bitti dahi diyemedim. Babam benim paraya ihtiyacim oldugu zamanlari zorlandigm anları dahi bilmez. Baba evinde kanepede ve annemlerin eski dolabiyla eski halısı serili bi odadaydim odamda kalkti simdi :KK70: 0 bi telefonun ve markali hicbir esyam olmadi. Çünkü babam hep maddi odaklı bi adamdı hep derdi çocuklarımın biseyi eksik olmasin sıkıntı cekmesin onlar rahat yaşasın diye diye kendini hep isine verdiginden ben babamin ilgisini sevgisini elimden tutup parka çarşıya götürdüğünü bilmem bi derdim olunca anlatmayi bilmem oda dinlemezdi zaten aksama kadar kafam sisti senimi dinleyecegm die :) bende hep boyle buyudugum icin babamin parasından malindan nefretle büyüdüm bu yasa kadar hicbi maddi çokluğunu istemedim maddi birseyini istemedim okul cagimda esyalarimi sattigimi bilirim sıkıstgmda , kendi yaptığım ördüğüm esyalari katalog paralarimi biriktire biriktre aldim herseyi. Babam verirse alirim vermezse de 1 kurus isteyemem cekinirim çünkü babamla o bagım yok. Bu sekilde büyüdüğüm icin küçüklüğümden varlik icinde yokluk çektim babam bana bi bayramlik alsa 1 hafta dusunurdum buna bu kadar para verdi die acirdim. Evde bi bardak kirsam oturur aglardm ve hala oyleyim. Simdi ac gözlü gibi bir muamele yapılmış oncelikle kendi babama bu sekilde davranip ESIM OLACAK kisinin babasına tabiiki bel baglamam. Ama şöyle birsey suan ev yapılıyor ve KESIN olarak o evin hissesi benim ve nisanlimin ama bikac sene sonra yerlesecegimiz icin bikac sene kira odemek durumundayiz. Kira paralari almış başını gidiyor benimde demek istedigim o evin hissesi yine babasinin olsun 200 bin mi ne olacaksa artik. Madem destek çıkmak istiyor bize ev vermesin ev almasın onun olsun biz hazira konmayalim bosa kirada odemeyelim kredi odeyelim babasindan sadece yardim etmesini bekleyelim bize ev vermesini degil. Yani ben ac gözlü olup onlardan ev isteyecegimden veya evlerine göz dikecegmden demiyorum. Zaten o ev benim ve nisanlimin ama ben hazira konmak babasinin vereceği evde oturmak istemiyorum kendimiz cabalayalim hatta zorlanirsak bende ise girerim biz öderken sadece yardm etsin demek istiyorum sanırım anlasilmismdir saygılar :)

maddiyat yüzünden zor zamanlar yaşamışsınız, hatta nişanlınızda 13 yaşından beri çalışıp ailesine destek olmuş, belli ki o da sıkılmış. şuan tekrar borç altına girip aynı şeyleri yaşamayın, doğacak çocuğunuzu da kendi çocukluğunuzda yaşadığınız psikolojiye sokmayın diyoruz biz de size. zaten eviniz olacakmış, varsın 3-5 sene sonra olsun. yaşadığınız maddi sıkıntıların biraz acısını çıkarın, az soluk alın siz ve nişanlınız diyoruz....

biz sizi gayet iyi anladık da biz niye anlaşılamıyoruz diye düşünüyorum....

millete bel bağlamayın derim . önce kiraya çıkın daha sonra birikim yaparsın öylelıkle ev alın . Bizde evlenmeden aldık çok zorlandık 5 senedir evliyim ancak düzene girdi hayatımız . İlk yıllar bir sinemaya bile gidemiyorsun sürekli kavga gürültü kp bir verir iki verir üçüncüye zor gelir onada laf eder.

valla bende kredi ile aldım 5 sene bitiyor 2100 tl kredi
5250 tl maaşa giriyor anca yetiyor yeri geliyor 300 tl ile
ayı geçiriyoruz çok zor bide çocuk olunca felaket masraflar valla
anladığım kadarı ile tek maaş tek maaşla mümkün değil.
kimseye güvenmeyin sizde girin alın kendi evinizi ödeyin zaten 8 yıl 10
yıl krediler kayınpederin ödemek isterse son yıllarında yetişir ona da çok şükür olur..

maddiyat yüzünden zor zamanlar yaşamışsınız, hatta nişanlınızda 13 yaşından beri çalışıp ailesine destek olmuş, belli ki o da sıkılmış. şuan tekrar borç altına girip aynı şeyleri yaşamayın, doğacak çocuğunuzu da kendi çocukluğunuzda yaşadığınız psikolojiye sokmayın diyoruz biz de size. zaten eviniz olacakmış, varsın 3-5 sene sonra olsun. yaşadığınız maddi sıkıntıların biraz acısını çıkarın, az soluk alın siz ve nişanlınız diyoruz.
Dinliycem sözünüzü tesekkurler ;) bunlari bana ac gozlu muamelesi yapanlara ithafen yazmıştım. Bi fikir almak ne nasil olur diye sormak icin konuyu açtım çoğunluğa gorede suclamayarak kirmayarak mantiklica yapilan olumsuz yorumları aldım iclerinden ve vazgectim dusundugumden. Tesekkurler :)

Dinliycem sözünüzü tesekkurler :KK66: bunlari bana ac gozlu muamelesi yapanlara ithafen yazmıştım. Bi fikir almak ne nasil olur diye sormak icin konuyu açtım çoğunluğa gorede suclamayarak kirmayarak mantiklica yapilan olumsuz yorumları aldım iclerinden ve vazgectim dusundugumden. Tesekkurler :)
sevindim vazgeçmenize. şuan ki maddi olanaklarınızı düşündüğümüzde çok zorlanırsınız, birçoğumuz sizden büyük, yıllardır ev geçindiriyoruz.bunun ne kadar zor olduğunun farkındayız. abla olarak nasihat vermeye çalışıyoruz. evliliğin ilk senesinde bu kadar yüklü borç altına girmek nişanlınızın ve sizin psikolojinizi bozar. hayatınızın en güzel yıllarını kaygı içinde geçirmenizi istemiyoruz sadece... yarın işten atılırsam nasıl geçinirim düşüncesi insan hayatını derinden etkileyen ağır bir düşüncedir.bu kadar genç yaşta bu düşüncelerden uzak olmanızı temenni ediyoruz. yoksa tabi ki olsun eviniz, hatta 2 tane olsun inşallah, Allah isteyen herkese de versin, lakin huzur olmayınca ne ev ne araba hiç bir mal mülk giden huzuru yerine getirmez. biz de tecrübelerimizi aktarıyoruz size...mutluluklar dilerim şimdiden.

Kp melek gibi bir insan ben onun yerinde olsam sana evin bir kapısını bile vermezdim.
Ay teşekkürler :D bende zaten dilenmedim kimseden :D ev benim ustume olsun da demedim :D ama bi kapısını isteyebilirim kendi üstüme bunu yapabilirim bakın danışmam lazim :D yani sizmi seysiniz benmi hahahahhah konusmuycam gercekten pes !!

sevindim vazgeçmenize. şuan ki maddi olanaklarınızı düşündüğümüzde çok zorlanırsınız, birçoğumuz sizden büyük, yıllardır ev geçindiriyoruz.bunun ne kadar zor olduğunun farkındayız. abla olarak nasihat vermeye çalışıyoruz. evliliğin ilk senesinde bu kadar yüklü borç altına girmek nişanlınızın ve sizin psikolojinizi bozar. hayatınızın en güzel yıllarını kaygı içinde geçirmenizi istemiyoruz sadece... yarın işten atılırsam nasıl geçinirim düşüncesi insan hayatını derinden etkileyen ağır bir düşüncedir.bu kadar genç yaşta bu düşüncelerden uzak olmanızı temenni ediyoruz. yoksa tabi ki olsun eviniz, hatta 2 tane olsun inşallah, Allah isteyen herkese de versin, lakin huzur olmayınca ne ev ne araba hiç bir mal mülk giden huzuru yerine getirmez. biz de tecrübelerimizi aktarıyoruz size...mutluluklar dilerim şimdiden.
Allah razı olsun ablacıgım bende zaten boyle tatlı dilli konusanlarin fikirlerine bilgilerine tecrubelerine ihtiyac duyduğumdan buraya yazdim. Haklısınız ve başından beri de olmaz diyenlere olumsuz diyenlere de tesekkur ettim haklısınız dedim. Yanlış anlayanlar cirkin konuşanlar oldu ben onun icin biseyleri yazmak durumunda kaldım. Zaten dusuncelerinizi doğru bulmasam kafamın dikine gitsem vazgecmezdm her yorumdan bisey topladim carptim böldüm :D Allah razi olsun Rabbim herkesi mutlu etsin saolun :)

Back
X