Krediyle ev

Bir de o var 100 bin kredi çekecek 8 yıl ona bir 100 bin daha faiz ödeyecek. Gerçekten ne geçimden anlıyorlar ne ekonomiden, üstüne evlenmeyi düşünüyorlar. Şaka gibi.

Birde cocuk yetistiriyorlar mu mantikla.... yazmayim yazmayim diyorum ama kizimiz cok asiri yüksek derecede zeki. Süper bir sekilde ekonomiden anliyor, olmaz diyen herkes bos cvp veriyor, kimsecikler kizimiz gibi zeki ve pratikce aklini kullanmiyor. Alsin alsin güle güle de ottursun :confused:

2 ay sonra evlenecegiz ve kiralar burda 1000den aşağı degil eski evlerin bile. Biraz birikmis var altın vs lerle evimiz icin sadece 100.000 lira kredi yeterli geliyor 8 yil odendiginde de aylik 1600 lira gibi bi rakam oluşuyor evimize girecek olan para 2200 . Kayinpederim 3 4 sene kirada oturun ben alicam size ev diyor bende nisanlima diyorum ki madem destek çıkma imkani var bos yere kira odemeyelim oda yuklu miktarda bi para vereceğine 5 6 yil en azindan 400 500 ne verebilirse versin kredimizi kolay odeyelim hemde kendi emeklerimizle ev sahibi olalım kimse oturdugu yerden ev sahibi olamaz diye ama borç ödemeye yanaşmıyor riske giremiyor sizce dedigim daha mantıklı degilmi?
Mantıklı değil. Ilk yillariniz çöp olacak. Kavga sinir stres. Azcık bekleyin bi bakın durumumuza. Borç bitecek belki bitmeden çocuk olacak sonra zaten kendin için bi şey yapamiyorsun. Fikir güzel cazip ama mantıklı değil. Bu kadar yükün altına girmeyin ha siz de çalışırsanız olur

Valla patates ben evlendiğinde 75 kuruş falandı şimdi en son pazardan 1.25 e aldım 7 yıllık evlıyım eşim o zaman 3200 alıyordu şimdi 5000 binden biraz fazla ha bide ben marketten değil pazardan alıyorum belki ondan da farkedıyor olabılır

Marketle pazar arasında çok da fark yok ki artık. Millet bas bas bağırıyor çitfçi ile hal ve pazar arasındaki uçurumdan..

Ayrıca sizin basbaya tuzunuz kuruymuş. Bırakın konu sahibine gaz vermeyi de geçim sıkıntısını bilenler bilgilendirsin..

Ayni bizim.gibj olmus. 100 kredi cektik 8 yil 1500 oduyoruz. Sayili zaman cbk gecer 5 yil bitti bile. Almasaydik kira oduyorz olurkduk hala bosuna. Sizjn dedginjz gibi kendi babamda ayda 500 falan yardim ediyor bi sekilde hallderjyorz. Biraz disinizi sıkarsaniz sizde yaparsinzi

Diger masraflari hesaplayinca ucu ucuna yetiyor ama tabii sosyal aktivite gezme ve kendimiz icin biseylerden fedakarlık ettigimiz takdirde. Ama şöyle de bir durum var bu sıkılkla gidersek 8 yilin sonunda cok rahat ederiz :)
Hayat defterde yaptığın hesap gibi gitmiyor canım, keşke öyle olsa...
Ben evlenmeden almıştım evimi, 1500 lira kredi ödüyordum maaşım 5000 di...
Evlendiğimde evimize 10 bin para giriyordu her ay, o sebeple arabaya da kredi çektik, eşyamızı en iyisinden aldık, zaten geliyor değirmenin suyu diye hiç endişe etmedik...
Beni bi işten çıkardılar, şu an şaşırmış durumdayız iki ucunu nasıl bir araya getiririz diye, 2 yabancı dil bilen mühendisim iş bulamıyorum aylardır,..
yani hayat hep öyle düşündüğün gibi gitmiyor, o maaş için o kredi çok çok çok yüksek...
Mümkünse ya sen de çalış ya da kredinin süresini uzatmaya bakın.
Hayatta beklenmedik şeyler olabiliyor, hastalık, acil bir ödeme, acil bir harcama...
Maaşının en fazla yarısı olmalı ödenecek kredi... bu şekilde yap hesabını... ve her zaman ani bir durumda seni en az 6 ay idare edebilecek bi yatırımın olsun...
Söylediklerim için moralini bozma, dilerim Allah tez zamanda evalmanı nasip eder ama hayatın gerçeklerini göstermek istedim sana...

Ayni bizim.gibj olmus. 100 kredi cektik 8 yil 1500 oduyoruz. Sayili zaman cbk gecer 5 yil bitti bile. Almasaydik kira oduyorz olurkduk hala bosuna. Sizjn dedginjz gibi kendi babamda ayda 500 falan yardim ediyor bi sekilde hallderjyorz. Biraz disinizi sıkarsaniz sizde yaparsinzi
Yapan varmis ve gayet memnunmus burdan yetkili mercilere duyrulur :D

Yorumunuza güldüm gercekten :KK70: haklısınız tamamda neden tum yazdiklarimi okumadan yorum yapiyosunuz :KK70: diyorum ki k.pederin dedigi şu "filanca yerde yapilan bi ev var(o evler 400binden başlıyor) amcanizla ikimiz bölüscez benim bi tane oglum var ve bu zamana kadar hep bize yardim etti yapilacak olan o evin hakkı bana degil size" ama bi evin yapılması 2ye bölünüp satılması yeni bi ev almamiz derken 5 seneyi bulacağı icin benimde demek istedigim şu 5 sene kirada oturuncada verecegiz 1000 lira bi ev alsak da verecegiz kredisine 1000 kredi verelim ustunu o tamamlasin yapılacak olan ev ona kalsin. Biz hazıra konar gibi olmayalım da bizimde emegimiz olsun . Yani kimseden bisey bekledigimiz yok ev herturlu gelecek kesin ve Allaha bin sukur 1000i krediye de versek evede onun evine de otursak kendi emek verdiğimiz evede ben geriye kalan 1100 le 5 yilda 8 yilda idare edilir gerisi zaten rahat gelir diyorum

hayatın olağan akışında 2+2 her zaman 4 etmez.
sıfırdan ev yapılacak da bölünecek de size verilecek. o süre içinde 5 sene olur 7 sene. görün bakın. amca ölür, kuzenlere miras düşer vs vs. her şey olabilir.
8 sene ayda adamdan 600 tl almak için söz alıyorsunuz ama 8 senede o adam da ölebilir, işsiz kalabilir, farklı bi borç altına girebilir. kimseden bişey beklediğimiz yok derken 8*12*24 hesabı ile adamdan en az 50.000 tl bekliyorsunuz zaten.
ha adamın arabası kaza yaptı bi ay size para veremedi. kaldı mı elinizde 600 tl. onunla da ancak 30 gün makarna yerseniz belki geçinebileceksiniz.
hadi onu geçtim. 8 sene içinde çocuk yapmayacak mısınız? bi mamanın, bebek bezinin, doğum masrafının ne olduğundan haberiniz var mı?

gerçekten şunu diyebiliyor musunuz?
evet kesin olarak kayınbabam her ay bize 600 tl gönderir (8sene)
ben çocuk yapmam (8sene)
eşim işsiz kalmaz (8sene)

Diger masraflari hesaplayinca ucu ucuna yetiyor ama tabii sosyal aktivite gezme ve kendimiz icin biseylerden fedakarlık ettigimiz takdirde. Ama şöyle de bir durum var bu sıkılkla gidersek 8 yilin sonunda cok rahat ederiz :)

8 yıl çok uzun bir süre yarın ne olacağımız belli değil. 2200 tl bir maaş 1600 tl kredi için çok çok yetersiz.

Sen çalışıyor olsaydın evet olurdu ama bu şartlarda kendi kendinizi boğazlamaktan başka birşey değil bu durum.

Yapan varmis ve gayet memnunmus burdan yetkili mercilere duyrulur :KK70:
Valla cok sukur zorlanmadik cnm. Nekdr kazanirsan okdar yasarsin. Ben bi sene istende ciktim. Esimden aldigi para cokta degil. Biz aylik olarak heryere odenen paralari odeyip kalani masanin ustune koyariz. Harcanan yerlerede yazarak icinden aliriz. Cokta duznli gidiyorz gayette yetiyor. Arada asiloyor oda kredi kartiyla hallediloyor. Yani hesaplar onemli. Benm esim bankaci cok hesap kitap yapar oyuzde. Belkide duzenli ilerliyor

Ev ev diye öleceksiniz. Kayınpeder ayda 500 600 destek çıkacak birkaç yıl sonra yaptıracağız evden pay verecek sonra neymiş kendi emekleriyle alacaklarmış evi, oldu. Alın alın evliliğinizin gençliğinizin en güzel zamanlarını makarna yiyip elektrik kesilmesin korkusuyla bi eteğe ihtiyacım var eşim almıyor sızlanmalarıyla geçirin. Tatillerde koridorda piknik yapar balkonda denize girersiniz çocuk olursa da salonda kreşe gönderirsiniz eviniz olacak ya daha ne duvarlar kemirilmek için var

Amin cümlemizden. Seneler o kadar çabuk geçiyor ki ve de ödeniyor yeter ki gelir olsun. kayınpederiniz 4 sene sonra evin büyük bir kısmını size destekle Ödemiş bile olacak
Simdi hesapladim hatta 8 yil boyunca 600 verse 8 senede 57600 ediyor 8 yil sonra evlerin fiyati en asagi 200 olur tahminimce o 200 vermek yerine 57600 vermis olacak ve ona kalacak gerisi. Bizde evimiz icin odeyp 8 yil sonra bitirecegiz bos yere kira odemeden :) zaten bi cocuk olsa okul çağına kadar bezi mamasi kiyafeti hastanesi tutacak. Cocuk asıl okula basladiktan sonra artiyor masrafi ve o zamanda biz borcumuzu bitirip rahatlamis oluyoruz diye düşünmüştüm

Hayat defterde yaptığın hesap gibi gitmiyor canım, keşke öyle olsa...
Ben evlenmeden almıştım evimi, 1500 lira kredi ödüyordum maaşım 5000 di...
Evlendiğimde evimize 10 bin para giriyordu her ay, o sebeple arabaya da kredi çektik, eşyamızı en iyisinden aldık, zaten geliyor değirmenin suyu diye hiç endişe etmedik...
Beni bi işten çıkardılar, şu an şaşırmış durumdayız iki ucunu nasıl bir araya getiririz diye, 2 yabancı dil bilen mühendisim iş bulamıyorum aylardır,..
yani hayat hep öyle düşündüğün gibi gitmiyor, o maaş için o kredi çok çok çok yüksek...
Mümkünse ya sen de çalış ya da kredinin süresini uzatmaya bakın.
Hayatta beklenmedik şeyler olabiliyor, hastalık, acil bir ödeme, acil bir harcama...
Maaşının en fazla yarısı olmalı ödenecek kredi... bu şekilde yap hesabını... ve her zaman ani bir durumda seni en az 6 ay idare edebilecek bi yatırımın olsun...
Söylediklerim için moralini bozma, dilerim Allah tez zamanda evalmanı nasip eder ama hayatın gerçeklerini göstermek istedim sana...
Allah razi olsun tesekkurler yorumunuz icin :)

Yaşayıp bilenler olarak tecrübe paylaşıyoruz o "ama kiraya da para verilecek" diyor..

Ben de nişanlıyken "kiraya para vermek istemiyorum" dedim ama şartlarım daha farklıydı.. Kalkıp da şuradan şu kadar gelir diye hayal kurmadık..

Maaşın 2/3 ünü borca yatırmak fikrine ekonomistler bir tarafıyla güler..

Maaş yüksek olsa yine olabilir ama zaten kredisiz bile o maaş zor yeter. Kızımız hayaller aleminde yakında uyanır

Allah razi olsun tesekkurler yorumunuz icin :)
Keşke elimden daha fazlası gelse....
Bir de eşinin ailesine güvenme kredi konusunda, elden gelen öğün olmaz o da vaktinde bulunmaz demiş atalarımız...
Daha ufak bir ev bakın istersen, insan hep daha iyisini istiyor ama hayat şartları...
Allah gönlünüze göre bir ev nasip etsin size tez zamanda inşallah

Yapan varmis ve gayet memnunmus burdan yetkili mercilere duyrulur :KK70:

Yalnız arkadaşın esi bankacıymış sizin elinize ayda 600 kalıyor,arkadaşa daha fazla kalıyordur bence ki sizin kayınpederde para yardımı yapmaya gönüllü değil bekleyin dediğine göre.

Istanbuldan bu sene geldim canım buraya ben bende gayet acık anlatıyorum size uzaylı degılım asgarı ucretlede gecınen akrabalarım var sorsan elhamdulıllah kımseye muhtac degılız derler ha onlar ıstanbulda degıl tabı bıde bak tanıdık ama samimi değilim karı koca doktor var bu küçük sehırde vallahi borç batagındalarmış ne ev varmış ne araba gecen duydum sok oldum onlarada sorsan hersey ates pahası gecınmek cok zor derler yanı istediğin kadar teoride ekonomi bil parayı idare etmeyi bılmezsen sersefıl olursun konumuz da bu değil ayrıca nerden geldik buralara:KK48::olamaz:

Ekonomi bir bilimdir. Doktor geçinemiyor asgari ücretli geçiniyor falan demeniz buradan komik görünüyor bilginiz olsun.

Bu söylediğiniz neye benziyor biliyor musunuz? komşum çok sigara içiyor ama çok sağlıklı. Diğer komşun ise hiç kullanmadı ama akciğer kanseri. Yani sigara içmesini bilene aslında zararlı değildir demek gibi bişey :) :) :) Ben size doğru neyse onu söylüyorum ve doğru tektir!!

İyi günler dilerim size çünkü karşımda beni anlamaya çalışan birini göremiyorum be yazıkki. Son msj.

Ekleme: doğunun ili diyen sizdiniz şimdi istanbullu olmuşsunuz sevindim.

Maaş yüksek olsa yine olabilir ama zaten kredisiz bile o maaş zor yeter. Kızımız hayaller aleminde yakında uyanır
Biliyorum hayat tecrubelerinizden yola çıkarak soyluyorsunuz sonuçta bu yorumlarda sizinde bi çıkarınız yok bende buraya fikirler alayım dusuncesiyle danistim zaten her türlü yorumunuza da açığım ama lütfen kırıcı olmayin :) açıklıyorum tum durumu kredi cekmesek yine kira ödeyeceğiz zaten her turlu aynı para gidecek acaba boyle bisey olurmu diye sordumdu :))

Back
X