Krediyle ev

Yalnız arkadaşın esi bankacıymış sizin elinize ayda 600 kalıyor,arkadaşa daha fazla kalıyordur ki sizin kayınpederde para yardımı yapmaya gönüllü değil bekleyin dediğine göre.
Aynen cnm ama bankaci diyede aman aman almiyo 3 aliyo zatn kaynpeder kesin yardim ederm diyosa girmeli o topa cunku benm babam hic birakmadan her ay veriyor. Bide iki kisinin calismasi lazm. Ozman daha kolay olur

Borç ödemek kolay sanıyorsun 8yıl az değil ev sahibi olursun ama o evde oturacak bir evliliğin kalırmı bilmem çeken bilir 6yıldır ev borcu ödüyorum ki gelirim sizinkinden fazla ama istediğin şeyi almayı hep ertelemekten vazgeçmek zorunda kalmaktan bıkacaksın ki bu 8 yıl içerisinde birde çocuk yapacaksın huzurlu yaşammı ev mi diye sorarsan huzur seçerim büyük sözü dinlemek lazım bence başkasının ipiyle kuyuya inilmez bir abla nasihatı :KK24:

Yapan varmis ve gayet memnunmus burdan yetkili mercilere duyrulur :KK70:

Eşim tek çalışıyor, ben çalışmıyorum.
Aylık 3500 tl sabit ödememiz var ekstralar hariç ve yeri geliyor hafta sonlarından fedakarlık ediyoruz o bile çok fena koyuyor insana.

Çok şükür geziyoruz dışarda yiyoruz içiyoruz ama örneğin bir hafta sonu cumadan çıkıp pazar gününe kadar hadi bu hafta da falanca yerde kalalım paraları dibine kadar ezelim deme lüksümüz yok. Neden ? çünkü 3500 tl sabit gider borç mevcut.

Sizde durum bundan çok daha vahim olacak 8 sene hiç bir yere kıpırdayamayacaksın. Eee o sürede birde çocuk olacak.

Bence Evliliğin ilk yılları böyle heba edilmemeli.

Aynen cnm ama bankaci diyede aman aman almiyo 3 aliyo zatn kaynpeder kesin yardim ederm diyosa girmeli o topa cunku benm babam hic birakmadan her ay veriyor. Bide iki kisinin calismasi lazm. Ozman daha kolay olur
Zaten çok yüksek demedim ama size 1500 kalıyor geriye baban vermemiş olsa,ama konu sahibine 600 kalacak canım,babada gönüllü değil vermeye zaten ayda 600 lira geçim zor olur.

Borç ödemek kolay sanıyorsun 8yıl az değil ev sahibi olursun ama o evde oturacak bir evliliğin kalırmı bilmem çeken bilir 6yıldır ev borcu ödüyorum ki gelirim sizinkinden fazla ama istediğin şeyi almayı hep ertelemekten vazgeçmek zorunda kalmaktan bıkacaksın ki bu 8 yıl içerisinde birde çocuk yapacaksın huzurlu yaşammı ev mi diye sorarsan huzur seçerim büyük sözü dinlemek lazım bence başkasının ipiyle kuyuya inilmez bir abla nasihatı :KK24:
Siz ne diyorsunuz peki ne yapilmali

Zaten çok yüksek demedim ama size 1500 kalıyor geriye baban vermemiş olsa,ama konu sahibine 600 kalacak canım,babada gönüllü değil vermeye zaten ayda 600 lira geçim zor olur.
Nerden cikariyorsunuz gönüllülk mevzusunu Allah aşkına:) neden biseyleri okumadan anlamadan yorum yaparlar insanlar hic anlayamiyorum tuhafsiniz gercekten

Bekleyin değil bekleyin demedi
Orta sayfada mesaj da yazdım sanırım görmediniz ama almayın nişanlıyken ev hadi geçinmeyi geçtim ama dünyanın binbir türlü hali var olası bir boşanma olsa o evde hiçbir hakkın olmayacak,evlendikten sonra alın evi o zaman fark etmez,1-2 sene mesela birikmiş altın var diyorsun düğünde takılanlarıda üzerine koyun bankaya atın orada değerlenir bakarsın maaşıda yükselir o zaman alırsınız.

siz ev geçindirmek nedir bilmiyorsunuz sanırım.
2200-1600=600 (bu ancak mutfak masrafınız olur)
faturalar kalır, aniden hastalık olsa en az 150-200 tutuyor ilaç tedavi. ya da atıyorum evde bir tamirat gerekse. bir düğün ölüm olsa hediye götürmek gerekse. bir yerden bir yere otobüs dolmuş kullanılması gerekse o bile masraf. ayda 300-400 tl bile paklamaz yani. bir de elden gelen öğün olmaz o da zamanında bulunmaz derler. banka krediyi küt diye keser ya kayınbaba her ay düzenli vermezse. elektrik suyun kesilirse?? mutfağında yiyecek ekmeğin olmazsa??
en iyisi sen de çalış krediyi sen öde eşinde evi geçindirsin mesela

Senn nisanlinla otur enine boyuna herseyi konusun. Baska turlu olmaz. Ev alipta odeyemiyecek gibi olursaniz napilr onuda konusun. Kirada olursa ne olur onuda konusun. Oyle evlilik ziyan falanda olmaz. Nekdr para aliyosan oyle yasicak herkes bukadar basit. Sende girersin işe. Duruma gore bakarsiniz. Ben 5. Yilimda hamile jaldim. 5 yil rahat gecti cok sukur. Ikniz oturun konusun kafani karistirma cann

daha evlenmemişsiniz bile. nedir bu yeni neslin ev alma merakı?!!!

şuan sizin düğününüzü, gelinliğinizi, gelinbaşınızı, evlenince eşinizle gezip tozacağınız yerleri, güzel günleri hayal etmeniz lazım... ev kredisi hesabı yapmanız değil...
mutlu ve huzurlu bir yuva kurmak için evlenin lütfen, ev sahibi olmak için değil....

2200 maaşla 1600 tl kredi öderseniz hiçbir ihtiyacınızı karşılayamazsınız. çok kısa süre sonra mutsuzluk ve isyan başlar...

kayınvalide ya da kayınpederden beklenti içine de girmeyin derim, kimse kimseye ev almak zorunda değil.

bi evlenin aynı çatı altına girin, bir bütçe oluşturun. gelir gider dengenize bakın.artıyorsa para o zaman atın kenara artan parayı biraz daha büyüsün birikiminiz...

bu hesaplar için bence çok erken.hayatınızın en güzel yıllarını her gün makarna yiyerek ağır borç altında geçirmemenizi öneririm....eşin 3-5 ay işsiz kalsa, kredi ödenemezse ne olacak? ev de elden gidecek, huzur da...

Nerden cikariyorsunuz gönüllülk mevzusunu Allah aşkına:) neden biseyleri okumadan anlamadan yorum yaparlar insanlar hic anlayamiyorum tuhafsiniz gercekten
İlk mesajda ne yazmıştınız kirada oturun diyor 3-4 sene sonra ev alalım bu lafın anlamı şudur benden 3-4 sene birşey beklemeyin.

Ayrıca insanlar kötülüğünüz için demiyor iyiliğiniz için diyor şurada açılan konuları bir okusanız yorum yazanların hepsine hak verirsiniz kayınpederlerin ev alacağım deyip almaması,yada çekilen krediye yardım sözü verip sonra ödememesi gibi bir sürü konu var,mesela ben de kira ödemekten se ev alınması taraftarıyım her zaman gençken ama ev almak için şartların oluşması gerek.

Marketle pazar arasında çok da fark yok ki artık. Millet bas bas bağırıyor çitfçi ile hal ve pazar arasındaki uçurumdan..

Ayrıca sizin basbaya tuzunuz kuruymuş. Bırakın konu sahibine gaz vermeyi de geçim sıkıntısını bilenler bilgilendirsin..
ben kimseye gaz vermıyorum canım konu sahibine söyledim olmayacağını o başka bı konu sen yorma tatlı kafanı

Maaş yüksek olsa yine olabilir ama zaten kredisiz bile o maaş zor yeter. Kızımız hayaller aleminde yakında uyanır

Umarım kötü günlere uyanmaz.
O kadar emin ki kp nin 8 sene boyunca onlara para vereceğinden.
Üstelik ortalıkta o kadar işsiz varken hiç tecrübesi olmadan anında iş bulabileceğini sanıyor..

Biz nişanlıyken kp in yıkılıp yapılacak yerleri vardı. O dönem eşimi dinleseydim 1 2 sene içinde yapılacak o ev sayesinde ev alacak veya orada yaşayacaktık. Açıkca "ben oraya bel bağlamam çalışmaya devam edeceğim direk kredi ödemeye başlayalım" dedim.
Biz evi alıp evleneli 5 yıl bitti o evler yeni yapıldı. Ama oturulacak gibi değil. Ayrıca müteahit de kandırmış kp i. Benim kp de çok boş konuşurdu.
Tanıdık senaryo yani. Felaketine gidiyor haberi yok. Ama işine gelen yorumları dinliyor. Nişanlısı akıllı birine benziyor en azından..
Kimse mutsuz olmak için evlenmez. Ama böyle böyle batıyor insanlar işte..

Ekonomi bir bilimdir. Doktor geçinemiyor asgari ücretli geçiniyor falan demeniz buradan komik görünüyor bilginiz olsun.

Bu söylediğiniz neye benziyor biliyor musunuz? komşum çok sigara içiyor ama çok sağlıklı. Diğer komşun ise hiç kullanmadı ama akciğer kanseri. Yani sigara içmesini bilene aslında zararlı değildir demek gibi bişey :) :) :) Ben size doğru neyse onu söylüyorum ve doğru tektir!!

İyi günler dilerim size çünkü karşımda beni anlamaya çalışan birini göremiyorum be yazıkki. Son msj.

Ekleme: doğunun ili diyen sizdiniz şimdi istanbullu olmuşsunuz sevindim.
Arkadasım İstanbul da altı yıl yaşadım yedinci yılımda dogudayım daha bunu bile anlamamişsın aman sen sen ıyi bil ekonomiyi de bizim gibi bilmeyenlere ogret hangi tek doğrudan bahsediyorsun ayrıca ekonomiyle sigarayı aynı örneklemede kullandın ya pes bende daha bısey demiyorum çünkü seni anlamak anlmamak değil mevzu mevzu cok bilmek bende diyorum konu sahibine 600 lırayla geçinmek mümkün değil yanı sanki gecınılır demişim gibi konusuyorsun ben sana sadece zam dedim zam kapiş dur bıde duzeltıyım ben İstanbullu değilim doğulu da değilim evlilik münasebetiyle yaşadığım yerler yanı eşimin işi dolayısıyla onuda soylıyım de yine cevap hakkı doğmasın

Merhaba bence de ele kalan 600 ile geçinemezsiniz . biz 2 yıl kirada oturduk geçindik ama çocuk yoktu çocuk olduktan sonra öyle çok zorlanıyorsun ki mama ve bezden ibaret değil ki herşey hamileliğinde 9 ay boyunca gidip geleceksin hastaneye para Doğum para bi doktora. Gidiyorsun para bide emmeyip mama yerse para bi kütu mama ne kadar pahalı bir bilseniz kolay görünüyor ama ah benim diplomam olacak evde oturur muyum hiç kendi ayaklarım üzerinde durup para kazanmak gibisi varmı koca eline bakmaktansa şimdi oğlum var bakacak güvenecek biri olsa çalışmayı çok isterim ama yok. Sağolsun kp ev aldı bize kiradan kurtulduk ama 1600₺ ile bile geçinmek çok zor geçen ay ekstra diş masrafı çıktı sürpriz bi masraf 850₺ yaptırmayıp acı mı çekeceksin yaptırdım. Bu para meseleleri çok kötü oluyor anlaşmazlıklar olunca Allah korusun bide nişanlısınız daha size tavsiyem kredi çekip çekmemeniz geçinmeniz değil çalışmalısınız bi kadının ekonomik özgürlüğü olmalı olmayınca eziliyorsun her türlü canım cicim de bi yere kadar

Valla patates ben evlendiğinde 75 kuruş falandı şimdi en son pazardan 1.25 e aldım 7 yıllık evlıyım eşim o zaman 3200 alıyordu şimdi 5000 binden biraz fazla ha bide ben marketten değil pazardan alıyorum belki ondan da farkedıyor olabılır

ben ilk evlendiğimde 1000 lira olan evler şimdi 2000 lira. 6 yıl falan oldu. hayat patatesle geçmiyor ki.
hele et?? yanına yaklaşılmıyor. bir de 3 günlük dünya sık sık nereye kadar. geçen ay maddi olarak sıkıştık çok fena bunaldık eşimle ikimiz. her şey ev araba değil. ki benim hayatta tek istediğim maddi varlık bir ev.

Back
X