Krediyle ev

600 tl ile nasil gecineceksiniz aidati var kisin dogalgazi var elektrik su telefon fat. Zaten 600 tlye yakin yapiyor bir marketr gitsen 500 tl zaten mumkun degil birileri destek olursa anca ki oda bir ay vermese iceri girmeniz demek hic mantikli degil simdi siz isin icine girmediginiz icin olur gibi goruyorsunuz ama olmaz sizde calisirsaniz anca oyle olur.

Baba evindeki hallerinizi yazmışsınız ama o zaman da çalışmıyorsanız ve babanızdan para almıyorsanız nasıl o kadar mutfak malzemesi aldınız anlamadım. Harçliklariniz ileyse zaten o da babanızdan cikmistir. Hem o evde yeme içme masrafi da yapmiyorsunuz. Ama evlenince öyle olmuyor. Kendi basinin caresine bakman gerekecek. Baban alip getirmeyecek hep. Simdi nerden geliyor nasil geliyor anlamazsin bile. Bir evlen hele bakalim neler olacak... hem cocukken babaniz calisacagim birsey alacagim diye kendini paralamis size hic vakit harcamamis. Siz de borclara girerek cocugunuze aynisini yapmayin derim.
Ben çalışarak aldığım halde çeyizlerim hala hepsini bitiremedim binlerce lira tuttu. Babadan hiç para almadan nasıl almış ben de merak ettim.

Kimsenin ne söylediğini duymuyorsunuz kendi bildiğinizden geri dönmüyorsunuz neden konu açtınız o zaman insanları bide yoruyorsunuz benim yaşadığım yerde kiralar 300 350 iken asgari ücretle zor gecı nıyor insanlar sizin 1 lira kira geriye 1200 kalıyor kalan parayla aylık ihtıyaclarınızı anca karşılarsınız kaldıkı 600 tlyle zor tabi dınlersenız

2200 tl kazanıp, 1600 tl nasıl kredi ödeyeceksiniz ?
Hayal dünyasında yaşamayın. Market alışverişi bile en az 300 400 tl tutuyor.

Eee elektrik , su, doğalgazı nasıl ödeyeceksiniz?

Evlendikten sonra eşinizle el ele verin, birikim yapip alın evinizi. Kimse size ev almak mecburiyetinde ya da her ay para vermek durumunda değil.

Diger masraflari hesaplayinca ucu ucuna yetiyor ama tabii sosyal aktivite gezme ve kendimiz icin biseylerden fedakarlık ettigimiz takdirde. Ama şöyle de bir durum var bu sıkılkla gidersek 8 yilin sonunda cok rahat ederiz :)

Kaç yaşındasınız bilmiyorum yani böyle düşündüğünüze göre.. ?
Evliliğinizin ilk ve belki en güzel yıllarını alamadığınız şeyler, gidemediğimiz seyahatlerle geçirmeyin bana kalırsa. Varsın ev 5 yıl sonra alınsın, ne olacak..
yarın gözlerimizi kapatsak dünyaya, yaşadıklarımız kar kalacak yanımıza, ne ev ne mülk gelecek siZinle.
Hem gelin ata binmiş ya nasip demiş, girmeyin o kadar borca peşin peşin..

Haklısınız nisanlm da siz gibi düşünüyor da ben kiyamiyorum galiba 1000 tlye kiraya oturmaya :)
Nişanlın memurmu? Özel sektörse olduki işten çıktı neolacak? Yapacağın en doğru şey seninde çalışman. 2200 tl ile zaten 8 sene bırak borç ödemeyi bir süre sonra birbirinizi yersiniz stresden.

1000tl kira ödemek yerine 1600 kredi ödemek tabiki daha mantıklı, ama o gelirle değil. Siz de bi işe girin bence, asgari ücret bile olsa o zaman kredi rahatlıkla ödenir. Kp de destek olacağı zaman verir toplu parayı kapatırsınız kredinin kalanını.

2 ay sonra evlenecegiz ve kiralar burda 1000den aşağı degil eski evlerin bile. Biraz birikmis var altın vs lerle evimiz icin sadece 100.000 lira kredi yeterli geliyor 8 yil odendiginde de aylik 1600 lira gibi bi rakam oluşuyor evimize girecek olan para 2200 . Kayinpederim 3 4 sene kirada oturun ben alicam size ev diyor bende nisanlima diyorum ki madem destek çıkma imkani var bos yere kira odemeyelim oda yuklu miktarda bi para vereceğine 5 6 yil en azindan 400 500 ne verebilirse versin kredimizi kolay odeyelim hemde kendi emeklerimizle ev sahibi olalım kimse oturdugu yerden ev sahibi olamaz diye ama borç ödemeye yanaşmıyor riske giremiyor sizce dedigim daha mantıklı degilmi?
Hiç bir mantıklı tarafı yok maalesef. Daha çok gençsiniz.. ev her şey değil.. huzur daha önemli..

İnsanların boğazından, dişinden tırnağından arttırarak ev sahibi olma hırsını anlayamayacağım hiçbir zaman...
Ölümlü dünya, ne zaman bu dünyadan göçüp gideceğimiz belli değil, zorluk çekerek alınan evde ne kadar yaşayabileceğimiz bile belli değilken günlük ve insanı isteklerden feragat ederek ev sahibi olmak hiç ama hiç mantıklı gelmiyor bana..

Aylık kirasının 1000 tl den aşağı olmadığını söylediğiniz yerden, 100 bin tl ye ev nasıl alabiliyorsunuz onu anlamadım..tezatlık var sanki..yaa kiralar çok uçuk ya da evler çok kelepir?

Elinize 600 tl kalıyor ve bu yıllarca sürecek.. Ve siz çalışmayacağım şuanlık, şartlar zorlamadıkça diyorsunuz.
Valla ne desem bilemedim. Bundan ala zorlanmak mı olur..
Sizin hayattan hiç mi haberiniz yok?

Valla esim de ben de calisiyoruz, evimize giren aylik para sizinkinin kac kati bundan bahsetmeyecegim ama bu sartlarda ekonomi bu haldeyken krediyle ev sahibi olmaya biz cesaret edemiyoruz. Dusuncenizden dolayi bile tebrik ederim. Ne diyeyim..

Tatlim onları oturmak istediği evi alırsın zaten. Kaç katı para diyorsun kız 1600 lira ödeyeceğim diyor. Aksi de 1000 lira kira. Bilemedim 2200 giren bir eve olması gereken 500 lira kira gibi geliyor.

Maadem bu kadar ev merakınız var girin işe 1600 lirayi siz odeyin krediye? Birinizin maasiyla ev gecinir birinizin maasiyla da kredi odenir.

Elinize 600 tl kalıyor ve bu yıllarca sürecek.. Ve siz çalışmayacağım şuanlık, şartlar zorlamadıkça diyorsunuz.
Valla ne desem bilemedim. Bundan ala zorlanmak mı olur..
Sizin hayattan hiç mi haberiniz yok?

Valla 600 tl ile geçinmeye çalışmak ve geçinenebileceğini düşünmek iyi bir cesaret örneği. Ya biz uzaydan geldik ya da konu sahibi. Bu işte bir terslik var :olamaz:

Diger masraflari hesaplayinca ucu ucuna yetiyor ama tabii sosyal aktivite gezme ve kendimiz icin biseylerden fedakarlık ettigimiz takdirde. Ama şöyle de bir durum var bu sıkılkla gidersek 8 yilin sonunda cok rahat ederiz :)

diğer masraflar ne? ya bir hastalık olsa bir şey olsa aniden para gerekse öyle şey olur mu? 2 kişiyiz biz aylık mutfak alışverişimiz en az 300 lira kışın 300 liradan sadece doğalgaz faturası ödüyoruz.
siz daha evli olmadığınız için ne yeriz ne içeriz diye düşünemiyorsunuz ama olmaz yetişmez bu para.
kiraya çıkın paranızı biriktirin, kiraya çıkmak kötü bir şey değil.

Back
X