Krediyle ev

2200 maaş alan adamla evleniyorsun. ev kira ve en az 1000 diyorsun. şartlar daha nasıl zorlanmalı acaba, duvar kemirmeye başlayınca mı?
Hahahhaha :D
Benim konum var elimizde kalan 1000 tl ile geçinilir mi diye.
Konu sahibi 600 tl ile geçimden bahsetmiş açtığım konudan utandım.

Yaptığınız plan çok mantıklı. Bence her insan bir ev sahibi olmalı. Herkes çılgınlar gibi kredi çekip eve yatırmalı bütün parayı. Aç kalınca gerekirse duvarlar kemirilmeli ama o ev alınmalı. Sayenizde inşaat sektörü aç kalmaz. Siz aç kalın ki biz aç kalmayalım. :KK66:

8 yıl boyunca hasta olmayacak, çocuk yapmayacak, kışın ısınmayacak, 7/24 evde oturacaksanız çok rahat geçinirsiniz 600 lirayla. Hatta yeni sezon Survivor sizin evde çekilsin diye Acun'a öneride bulunun. Her ay gelip bakarlar, hayatta kalmışsanız sucuk ekmek ödülü falan verirler belki.

Diger masraflari hesaplayinca ucu ucuna yetiyor ama tabii sosyal aktivite gezme ve kendimiz icin biseylerden fedakarlık ettigimiz takdirde. Ama şöyle de bir durum var bu sıkılkla gidersek 8 yilin sonunda cok rahat ederiz :)
8 yıl 600 lira parayla idare etmek, hadi maaşa zam o bu diyelim taş çatlasın 800 1000 kalıcak elinize. E bu 8 yıl hiç çocuk düşünmüycek misiniz? Hastalık ya da ekstra masraflar çıkmıycak mı? Bi hevese kapılmış körü körüne gidiyosunuz gibi geldi bana. Akıl işi değil düşündüğünüz şey. O maddi sıkıntılar sizi kemiricek ve evliliğin en güzel yılları zehir olucak. İstediğiniz bi şeyi alamıycaksınız, bi yere gidemiyceksiniz.. Bunlar çok bunaltıcak sizi.

Aylık gelirimiz sizden çok daha fazla olmasına rağmen 1650 liralık borca girmeyi ilk bikaç sene zorlanırız sonra rahat ederiz diye öyle göze alabildik. İlk bikaç yıl çok hesaplı gittik. Tavsiyem bu işe girişmeyin.

Espriler espriler.... havada uçuşmuş. Konu sahibi seni çok takdir ettim, belliki çok aklıbaşında ve geçim ehlisin.(nişanlın ve ailesi çok şanslılar) niyetin çokkkk güzel fakat evdeki hesap çarşıya uymaz. Bi evlenin, alışın birbirinize, keyfinize bakın, ev çokkkkk her yer dolu sürekli fırsatlar çıkar. Şimdiden evliliğinizi bankaya ipotek etmeyin (çok kredi ödemiş abla tavsiyesi)

600 tl ile ev geçindirmek hayal ürünüymüş gibi dalga geçtiğinize inanamıyorum ya. Asgari ücretle kiraydı 2 cocuktı ev geçindiren var. Evine et almayanlar var. Biz ilk ev aldığımızda yapılandırmadan önce 2300 ödüyorduk eşimin ilk maaşları 3000 tlydi. Evimize et almadığımız soğukta battaniyeyle oturduğumuz oldu. 1 sene sonra ben de çalışmaya başladım eşimin maaşı üç beş arttı üstüne yapılandırma yaptık yılımızı düşürüp ödediğimiz kredimizi artırdık ben de arabamızı aldım maaşımla üstelik ben asgari ücrete çok yakın maaş alıyordum. İnsan isterse her şeyr sahip olabilir yeter ki sabretsin şükretsin ve çalışsın. Yaşamadığınızdan imkansız geliyor. İmkansız değil ama çok zor. Bir gün olmadı ki eşimden bir şey istedim. Üstelik ailelerimizin durumu çok çok iyi ama kimseye yansıtmadık. Ayağımıza ayakkabı almadık üniversite zamanımızdan kalma ne kıyafet var ne ayakkabı varsa onlaro giydik. Bence bu konu sahibinin tek hatası buraya soru sormak. Fikirler çeşitli olabilir ams dalga geçerek konuşmak ayrı bir durum.

600 tl ile ev geçindirmek hayal ürünüymüş gibi dalga geçtiğinize inanamıyorum ya. Asgari ücretle kiraydı 2 cocuktı ev geçindiren var. Evine et almayanlar var. Biz ilk ev aldığımızda yapılandırmadan önce 2300 ödüyorduk eşimin ilk maaşları 3000 tlydi. Evimize et almadığımız soğukta battaniyeyle oturduğumuz oldu. 1 sene sonra ben de çalışmaya başladım eşimin maaşı üç beş arttı üstüne yapılandırma yaptık yılımızı düşürüp ödediğimiz kredimizi artırdık ben de arabamızı aldım maaşımla üstelik ben asgari ücrete çok yakın maaş alıyordum. İnsan isterse her şeyr sahip olabilir yeter ki sabretsin şükretsin ve çalışsın. Yaşamadığınızdan imkansız geliyor. İmkansız değil ama çok zor. Bir gün olmadı ki eşimden bir şey istedim. Üstelik ailelerimizin durumu çok çok iyi ama kimseye yansıtmadık. Ayağımıza ayakkabı almadık üniversite zamanımızdan kalma ne kıyafet var ne ayakkabı varsa onlaro giydik. Bence bu konu sahibinin tek hatası buraya soru sormak. Fikirler çeşitli olabilir ams dalga geçerek konuşmak ayrı bir durum.
Yeni evli bir çift hele yarın bir gün çocukları olursa 600tl ile soğukta battaniye altında kalmasın et yemeden yaşamasın üstüne başına birşeyler alabilsin diye yazılıyor bunlar.
Sizin zamanında kaç yıl önce bilmiyorum elinizde 700tl kalıyormuş bu zamanla bir mi? Bir de siz sıkıştığınızda işe girmişsiniz. Arkadaş işe girmek gibi bir niyetim yok diyor.
Yazdıklarınıza pes diyorum.
Bu ülkede evlere öyle düşünüldüğü gibi tek asgari ücret girmiyor. En kötü ya iki kişi çalışıyor ya kişiler 1000tl kirada oturmuyor ya da ev almak için duvar kemirmiyor.(ilçede köyde yaşayanlar için masraflar azalıyor bunu da unutmayalım)
Belki de bu çift rızkını duvarlara gömecek çok yanlış yönlendirmişsiniz bence.
Asgari ücretle geçinmek ya da asgari ücretin bu düzeyde olması esas sorun. İnsanların yetiştirebilmesi mucize. Açlık yoksulluk sınırı diye ölçütler niye var? 600tl ile geçinen çift hangi basamakta?

Birazda yasanilan ortama bagli canım benim ablam 500 lira aliyor kiracisindan bursada. Burdaysa evler 1000in asagisinda degil dogal olarak mutfak masrafı fatura yol sağlık bide bebek dusunuyoruz zor yani gezme tozma kalirsa geriye bi 100 200 onuda gezme tozmaya degil birikime ayirmayi dusunuyoruz
ha bir de birikim yapacaksınız vallahi bravo ekonomi profesorusunuz

Evinize et almayıp,soğukta battaniye ile oturup,ayağınıza ayakkabı almayıp ve eski kıyafetleri giymek evet çok mantıklı bir kararmış.. (!) Ve bu şekilde yaşamaya da geçinmek diyorsunuz..

Aslında düşündüğümde bakış açısı ve hayattaki öncelik meselesi bu tür mevzular.
Kimisi yemez içmez,giymez,icabında aç yatar, yeter ki bir mal sahibi olayım der,kimisi de hayatın kısa olduğunu düşünüp olabildiğince tadını çıkarmayı gezip tozmayı,yiyip içip,çeşit çeşit giymeyi yeğler.. Ben bahsettiğim ikinci gruptanım o yüzden tuhaf geliyor bana ev sahibi olmak için genç yaşta insani ihtiyaçlardan vazgeçmek..

Ay ben bunu yeni gördüm. Konu kesin dalga geçilmek için açılmış. Dağılabiliriz.
bu konuları okuyunca kendimden şüphe eder oldum acaba çok mu müsrifim diye düşünüp durdum hesapladım yok yav dedim sadece insan gibi yaşıyorum lüks değil .bugün kabak aldım kızartma yapmak için kilosu yaz günü 4.25 di pide 4.5 dondurma 14 tl taş mı yiyelim anlamadım ki

Eltim ücretsiz izindeyken çok para tutuyor diye kızına külot bez yerine başka marka normal bez almaya başlamıştı. Çok yadırgamıştım bebeğinden kısıyor diye. Hediye falan almıştım yeğenimize.

Kk daki birikim ve cimrilik ile ilgili konuları okuduktan sonra, Eltim kalp ben... Canım eltim benim.

Son düzenleme:
Eltim ücretsiz izindeyken çok para tutuyor diye kızına külot bez yerine başka marka normal bez almaya başlamıştı. Çok yadırgamıştım bebeğinden kısıyor diye. Hediye falan almıştım yeğenimize.

Kk daki birikim ve cimrilik ile ilgili konuları okuduktan sonra, Eltim kalp ben... Canım ektim benim.
geçen kızıma avakado alıyorum seviyor dedım diye ne burjuvalığım kaldı ne müsrifliğim ahhaha.soğudum meyveden almıyorum o zamandan beri

Diger masraflari hesaplayinca ucu ucuna yetiyor ama tabii sosyal aktivite gezme ve kendimiz icin biseylerden fedakarlık ettigimiz takdirde. Ama şöyle de bir durum var bu sıkılkla gidersek 8 yilin sonunda cok rahat ederiz :)
Şimdi davulun sesi hooşş geliyor çocuk olunca ne yapacaksın ???? Bence boş bir hayal gibi ... ev alacaksın diye kıt kanaat gecınmek çok zor sen de işe gir

bu konuları okuyunca kendimden şüphe eder oldum acaba çok mu müsrifim diye düşünüp durdum hesapladım yok yav dedim sadece insan gibi yaşıyorum lüks değil .bugün kabak aldım kızartma yapmak için kilosu yaz günü 4.25 di pide 4.5 dondurma 14 tl taş mı yiyelim anlamadım ki
Ben oğlum ve eşim annemlere geldik.
Bayram yakındır alışveriş yapalım eve hem de kalacağız masrafımız olmasın diye markete gittik. 230tl tuttu ki içinde et peynir falan yok onları pazardan aldık.
Az daha takılayım burada öğreneyim bu ileri biriktirip apartman dikeceğim :)

Şöyle bir durum var nişanlım 13 yaşından beri çalışmış kazandığının yarısını ailesine vermis evde ne varsa hali perde elektronik esya beyaz esya hepsinde ogullarinin emegi var. Ve soylemem ne kadar dogru bilmiyorum da bi ev yapılıyor bayaaa ultra lux bir ev kayinpederim ve amcamizin 2 ye bolunecek yani ordan gelen parayla size ev alicam diyor sozde
Kendi yağında kavrul onun bunun evine bakma . Ya da bunları hesaplayana kadar çalış

Back
X