• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bisküvi - Kurabiye Tarifi Krema Eşliğinde Külahta Kurabiyeler,Sponsorum Sevgili Ailem ve Sevdiklerim

HanimKelesimiGetir

SüperAnneAnne
Pro Üye
20 Mart 2008
141.927
213.850
1.423
60
Bu yarışma bensiz olmaz dedim katılmaya karar verdim,her ne kadar rakipler çok güçlü olsalarda şansımı denemekte fayda vardır diyerekten buradayım işte..Bugün sizlere dondurma külahı şeklinde krema yatağında bir kurabiye hazırladım.Bakmayın krema yatağı dediğime,içine çok fazla krema aldığı yok :KK53: .
Yarışmaya katılan bütün arkadaşlarıma başarılar diliyorum,başımın etini yediler,tarifi gizli tuttum ki kimse aynını yapmasın diye..Ser verdim,sır vermedim yinede :KK19:.
Evet şimdi gelelim tarifimize.:KK28::KK28:

20150106_105808.webp

HAMUR MALZEMESİ:

• 3 veya 3.5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı yulaf unu (yoksa normal un da olur)
  • 125 gr. yumuşak margarin
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt

• 2 yemek kaşığı pudra şekeri (daha şekerli seviyorsanız biraz daha artırabilirsiniz ama muhallebinin tadıyla normal oluyor.) ben 3 kaşık pudra şekeri kullandım..
  • Yarım paket kabartma tozu
MUHALLEBİSİ İÇİN:

• 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tepeli un
  • 1.5 yemek kaşığı tepeli nişasta
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • 1 paket vanilya
Öncelikle kremayı hazırlayın,sütü,unu,nişastayı,şekeri karıştırın kıvamı gelene kadar karıştırıp pişirin.En son margarin ve vanilyayı katın biraz karıştırın pişsin.Soğumaya bırakın kremayı..

20150106_110424.webp

20150106_112637.webp

Gelelim hamur aşamasına,bütün malzemeyi karıştırıp hamur haline getiriyoruz,biraz dinlendiriyoruz .
20150106_111035.webp

20150106_112701.webp

• Hamuru ikiye bölün. Önce bir parçasını daha sonra diğer parçasını hafif unlayarak, merdaneyle yarım cm. kalınlığında açın.
  • Kenarlarını kesip düzelterek dikdörtgen şekli verin.
  • Bir parmak kalınlığında şeritler kesin.
20150106_113405.webp

Evde hazırladığımız A4 kağıdını külah yapıyoruz,sayı olarak 16 tane hamur çıkıyor tahmini,külahları sıvıyağ ile yağlıyoruz ki,hamurlar yapışmasın.
20150106_120349.webp

Önceden ısıtılmış 175 derecede üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz,ılınmasını bekleyip hamurun içindeki kağıdı çıkarıyoruz,Külahın içine muhallebiyi dolduruyoruz.

20150106_124525.webp

20150106_124821.webp

Külahların ağzını isteğe göre,fındık,ceviz,çikolata rendesine bulayın,Üzerlerine de bolca pudra şekeri serpip servis yapın.

20150106_133943m.webp

Afiyet olsun hepimize..:kk77:
Her günümüzün huzurlu,mutlu ve sağlıklı geçmesi dileğimle..:-):-)
Tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum :KK19:

Hanım abla döktürmüşsün.:KK53:Benim de hep denemek istediğim ama bir türlü deneyemediğim tariflerden bir tanesi.Gayet başarılı olmuş.Ellerine sağlık.Başarılar dilerim.:KK37:

Hanım abla döktürmüşsün.:KK53:Benim de hep denemek istediğim ama bir türlü deneyemediğim tariflerden bir tanesi.Gayet başarılı olmuş.Ellerine sağlık.Başarılar dilerim.:KK37:

Yaptım bişiler işte :KK53::KK53: bende ilk defa denedim ,daha önce görmüştüm de bugüne kısmet oldu işte..
Sağol hayatım teşekkürler :KK60:

Ellerine sağlık Ablam:rolleyes:Harika görünüyor:kk77:
Yarışmada başarılar dilerim:KK36::KK9:

Sağol nevoşumm süpriz yapayım dedim :KK53: :KK60:

Elinize sağlık cok güzel görünüyor
ben bunu milföyle yapıyorum kurabiye olarakta deniycem sayenizde
yarışmada başarılar

Çok teşekkürler sağol,evet milföylede yapılıyor onuda deneyeceğim bir gün,1 tane yedim bile :KK60:

Ellerine sağlık hanım abla.Enfes görünüyor :D
Ben de aynı tarifi yaptım şimdi konumu açacaktım ki sen yapmışsın.:KK19:

Sağol hayatım teşekkür ederim :KK19:
Ne güzel yaaa tam süpriz oldu bizede :KK60:

Yaptım bişiler işte :KK53::KK53: bende ilk defa denedim ,daha önce görmüştüm de bugüne kısmet oldu işte..
Sağol hayatım teşekkürler :KK60:

Sağol nevoşumm süpriz yapayım dedim :KK53: :KK60:

Çok teşekkürler sağol,evet milföylede yapılıyor onuda deneyeceğim bir gün,1 tane yedim bile :KK60:

Sağol hayatım teşekkür ederim :KK19:
Ne güzel yaaa tam süpriz oldu bizede :KK60:
Çok güzel bir sürpriz oldu Ablacım:KK60:

Back
X