- 25 Aralık 2013
- 5.588
- 4.740
- 448
- Konu Sahibi HanimKelesimiGetir
Bu yarışma bensiz olmaz dedim katılmaya karar verdim,her ne kadar rakipler çok güçlü olsalarda şansımı denemekte fayda vardır diyerekten buradayım işte..Bugün sizlere dondurma külahı şeklinde krema yatağında bir kurabiye hazırladım.Bakmayın krema yatağı dediğime,içine çok fazla krema aldığı yok.
Yarışmaya katılan bütün arkadaşlarıma başarılar diliyorum,başımın etini yediler,tarifi gizli tuttum ki kimse aynını yapmasın diye..Ser verdim,sır vermedim yinede.
Evet şimdi gelelim tarifimize.
Eki Görüntüle 1363840
HAMUR MALZEMESİ:
MUHALLEBİSİ İÇİN:
- 3 veya 3.5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı yulaf unu (yoksa normal un da olur)
- 125 gr. yumuşak margarin
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri (daha şekerli seviyorsanız biraz daha artırabilirsiniz ama muhallebinin tadıyla normal oluyor.) ben 3 kaşık pudra şekeri kullandım..
- Yarım paket kabartma tozu
Öncelikle kremayı hazırlayın,sütü,unu,nişastayı,şekeri karıştırın kıvamı gelene kadar karıştırıp pişirin.En son margarin ve vanilyayı katın biraz karıştırın pişsin.Soğumaya bırakın kremayı..
- 3 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tepeli un
- 1.5 yemek kaşığı tepeli nişasta
- 6 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı margarin
- 1 paket vanilya
Eki Görüntüle 1363841
Eki Görüntüle 1363842
Gelelim hamur aşamasına,bütün malzemeyi karıştırıp hamur haline getiriyoruz,biraz dinlendiriyoruz .
Eki Görüntüle 1363854
Eki Görüntüle 1363882
Eki Görüntüle 1363857
- Hamuru ikiye bölün. Önce bir parçasını daha sonra diğer parçasını hafif unlayarak, merdaneyle yarım cm. kalınlığında açın.
- Kenarlarını kesip düzelterek dikdörtgen şekli verin.
- Bir parmak kalınlığında şeritler kesin.
Evde hazırladığımız A4 kağıdını külah yapıyoruz,sayı olarak 16 tane hamur çıkıyor tahmini,külahları sıvıyağ ile yağlıyoruz ki,hamurlar yapışmasın.
Eki Görüntüle 1363858
Önceden ısıtılmış 175 derecede üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz,ılınmasını bekleyip hamurun içindeki kağıdı çıkarıyoruz,Külahın içine muhallebiyi dolduruyoruz.
Eki Görüntüle 1363862
Eki Görüntüle 1363863
Külahların ağzını isteğe göre,fındık,ceviz,çikolata rendesine bulayın,Üzerlerine de bolca pudra şekeri serpip servis yapın.
Eki Görüntüle 1363878
Afiyet olsun hepimize..
Her günümüzün huzurlu,mutlu ve sağlıklı geçmesi dileğimle..
Tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum![]()
Kış mevsiminde dondurma özlemimizi bir nebzede olsa giderir :)
Ellerine emeğine sağlık çok hoş bir tarif :) yarışmada başarılar :)