• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yarışma Kremalı Mantarlı Ispanak Yatağında Chicken Parmigiana - İtimat Peynirleri Sponsorluğunda

Harika olmuş, çok özenli ve tek tek yapım aşamalarını çekmen çok güzel 🤤 açıkçası bende böyle bir sunum beklemezdim zuzushum senden🙈🤭 sen sunum işinde iyisin, devam etmelisin yarışmaya. Çok lezzetli ve iştah açıcı görünüyor, eline sağlık canım 👏🥰🍒🍒🍒🫶😘

Şimdi baktığımda 2. Fotoğraftaki yemeğin altında bana patates püresi var gibi geldi . 😀😃
Diğer resimlerede baktım yemeğin altında bir şey yok onlar sade olan .
Nüans derken bu tahmin ettiğim olabilir mi canım ?? Zuzushh Zuzushh

Herkeslere merhaba. Bu ay yemek yarışmasına ilk kez ben de katıldım. Bu klasik İtalyan tavuk yemeğinin İtalyan babannelerin bile beğeneceği bir versiyonuyla aranızdayım. Yapımı kolay, lezzeti olay bir tarif. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

4 Porsiyon için Malzemeler:

Eki Görüntüle 3671769
Yemeğimiz iki aşamadan oluşacak: Yatak ve Tavuk
Ispanak yatağı için malzemeler:​
  • 1 paket dondurulmuş temizlenmiş ayıklanmış ıspanak ( tembel olmayan bacılarım için 1 kilo taze ıspanağa denk geliyor:)​
  • 1 paket mantar (300-400 gr) (ben kestane mantarı kullandım ama diğer mantar çeşitleri de zevkinize göre olabilir.)​
  • 1 paket yüksek yağ oranlı krema​
  • 2 yk zeytinyağı, tuz, karabiber​
  • 3-4 diş sarımsak​
Tavuk için malzemeler:​
  • 2 büyük parça tavuk göğüsü (500-600 gr.)​
  • 1 çb un​
  • 1 sb panko​
  • 2 yumurta​
  • 100gr parmesan (yoksa izmir tulumu da olur)​
  • 1 top mozerella (yoksa dil peyniri de olur)​
  • 1 limon kabuğu rendesi​
  • 3-4 diş sarımsak​
  • 1 çb ayçiçek yağı, tuz​

Tarif:
Öncelikle ıspanak yatağını hazırlayarak başlıyoruz. Mantarlarımızı temizleyip, iri iri doğradık. Ispanağımızı hazırladık. Ben sadece pakedini açtım :) :) :) ama taze ıspanak kullananlar ıspanağını yıkadı, temizledi, ayıkladı, orta kalınlıkta kesti. 7-8 diş sarımsağı ezdik (yarısı yatakta, yarısı tavukta kullanılacak). Orta büyüklükte bir sos tavasını en küçük ocağın üstüne aldım. Yatağımız az ateşte yavaş yavaş pişecek. Zeytinyağını tavada ısıttım (kızdırmadım). Önce sarımsakları çok hafif pişirdim, arkasından mantarları attım. Mantarlar küçülmeye başlayınca ıspanağı ekledim. Biraz soteleyip tuz ve karabiberini ekledim. sebzeler suyunu salmaya başlayınca kremasını ekledim. İlk etapta çok sıvı görünebilir merak etmeyin. Biz tavukla uğraşırken o bir kenarda kendi kendine yavaş yavaş pişip suyunu çekecek ve kıvamlı bir hal alacak (yaklaşık 20dk).

Tavuğumuzu hazırlamaya geçtik. 2 büyük parça tavuk göğüsünü ortadan filetolayarak 4 parça göğüs elde ettik. Filetolarken elimden kaymaması için kağıt mutfak havlusuyla üzerine bastırarak kestim. Sonrasında kaplama için bir çukur tabakta 1 sb panko, 1 limon kabuğu rendesi ve 3-4 ezilmiş sarımsağı karıştırdık. Diğer bir çukur tabakta 1çb unu tuzla karıştırdık. 3. çukur tabağımıza da iki yumurtayı kırıp çırptık. Kenarda hazır durması için mozerellamızı orta kalınlıkta kestik ve parmesanımızı rendeledik. Fırını alt üst fanlı ayarda 180 dereceye ayarladık. Tavuklarımızı önce una, sonra yumurtaya en son pankoya bulayarak kapmasını yaptık. Orta genişlikte bir kızartma tavasında yüksekliği tavukların ortasına gelecek miktarda ayçiçek yağını yüksek ateşte kızdırdık. Tavukarımızı önlü arkalı altın rengi olacak şekilde kızarttık. Fırın borcamımızın tabanını çok az yagladık. Kızarmmış tavukları borcama dizip üzerlerine mozerlla ve parmesanımızı koyup fırına yolcu ediyoruz. Peynirler yumuşayınca fırından alıp servise geçiyoruz. Servis tabağımızın altına 3 yk ıspanağı yayıp üzerine tavuğu koyuyoruz.
VEEE iste yemeğimiz hazır. Deneyen herkese afiyetler bal şekerler <3

Eki Görüntüle 3671810

Eki Görüntüle 3671811

Eki Görüntüle 3671812
ellerinize sağlık çok güzel gözüküyor:) başarılar diliyorum <3

Back
X