Doğuma Hazırlık Kremler ve bezler yardim

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

crnenc

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2016
838
391
103
33
Arkadaşlar doğum çantası için neler gerekli onlara bakmaya başladım yavaş yavaş pişik kremi göğüs ucu kremi ne aldınız hangisi rahatlatır yada rahatlattı

Bepantol pişik kremi göğüs ucuna madecasol sormuştum ben hem dikiş yerime hemde göğüs ucuna simdi bir kere sadece karthoroz ( nami diğer kartoron ) yağı sürdüm o ka bunun için oznel nesnel bisi yok yani dogum çantasından olmasına gerek yok

Pişik için hametan aldım. Göğüs ucu için en iyisi lansinoh. Kokusuz ve organik bu yüzden bebeği rahatsız etmiyo

Pişik için hametan aldım. Göğüs ucu için en iyisi lansinoh. Kokusuz ve organik bu yüzden bebeği rahatsız etmiyo
Hametan tek basina kullanılmaz ve sürekli kullanılacak bir keremde degil yalnız bilginiz olsun

Weleda’nın üstüne krem tanımıyorum.
Ben bir sürü pişik kremi denedim fakat weleda’nın gösterdiği anında etkiyi başka hiç birinde görmedim.
Ama tabi her bebeğin cildi de başkadır.
Ben bunsuz hiç bir yere gitmiyorum 😂

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    33,9 KB · Görüntüleme: 14
O zaman bebeğe göre hareket edeceğiz hangisi iyi gelirse şimdilik bi pişik kremi alacağız sonra duruma bakacağız 😀

Ben mustelanin pişik kremini aldım. Göğüs ucu için de lansinoh aldım, bakalım denedikce gorucez🙂

hem pişik hem de göğüs ucu yaraları için aslında en önemli şey hiç olmamalarını sağlamak. Özellikle göğüs ucu yarası bebeğin memeyi yanlış tutmasından kaynaklanıyor. Muhakkak bir ebeden veya emzirme danışmanından yardım alın doğum yapınca ve youtube'da memeyi doğru tutturma videoları var onları izleyin. Onun dışında ben yara olunca garmastan pomad kullandım, o da etkili var olan yarayı geçirmede.

Pişikte de her bebeğin cildi farklı o yüzden bez seçimini bebeğinizin verdiği tepkiye göre yapın. Bir de mümkünse ıslak bezle temizlemek yerine temizleme pamuğu kullanın, en iyi seçenek aslında yıkamak; ama onu her zaman yapmak çok zor maalesef. Ben pişik kremi olarak da minoris markayı kullanıyorum. Temiz içerikli yoğun kıvamlı bir krem, genel olarak memnunum; ama daha çok pişiği önlemede etkili. Olan pişiğe karşı bizde bepanthol iyi geldi. Onu da içeriği tamamen temiz olmadığı için sadece gözle görülür bir pişik varken kullanmaya çalışıyorum.

göğüs ucu yarası çok şükür aşırı olmadı bende ama düzenli gümüş kapak kullandım ben. tavsiye ederim. biraz fiyatlı bir eşya ama gerçekten parasını hak ediyor. her emzirmeden sonra ıslak pamukla güzelce sildim. krem yerine kantaron yağı sürdüm, lasinoh ve bepanthen kullandım ayrıca.

pişikten biraz sorun yaşadık özellikle ilk aylarda. bez değişince düzeldi şükür. pişik kremi için 8 aydır minoris baby pişik kremi kullanıyorum. gerçekten güzel bir krem. mağazalarda bulamadım internet sitesinden alıyorum. eğer acil almam gerekirse eczaneden mustela alıyorum.

Back
X