KREŞ-2. GÜN

Benim kızım da kreşe başladı. İlk gün gittik, 2 saat durdu. İkinci gün yine gittik. Kızım sabah 10dan akşam 5e kadar durunca, ben de durdum. Kızım beni hiç görmedi. Ben kamera odasında durdum tüm gün. Beni görse arkadaşları ile durmak istemeyebilirdi.

İkinci gün kızım uyurken öğretmeni ve müdürle yemek yedik, sohbet ettik. Kızımdan bahsettik. Üçüncü gün gelmenize gerek yok dediler. Bir daha da gitmedim alma saatleri dışında. Gün içinde fotograf yolluyorlarsa gidip gelip çocuğun düzenini bozmayın derim ben de. Kaldı ki öğle aralarında dinlenmek öğretmenlerin de hakkı, vakitlerini çalmamak lazım.

o zaman fotoğraf yollasınlar, face e yüklüyorlarmış ama foto yok.söyleseler gitmemzdim tut ki 2. gün.davranışla soğutarak anlaşılmasını sağlıyorlar.söyleseler

Çocuga alışması için fırsat vermiyorsunuz. Görebilirsiniz ama görünemezsiniz.
Siz gittikten sonra çocuk tutturunca yine onlar uğraşıyor. İşlerini neden zorlaştırıp illallah ettiresiniz?

ah ah sevgili arkadaşım başka bir seçeneğimiz olsa hemen sorardım ama seçenek yok işte

1 ay bitti deseniz her öğlen gitmeyin derim ama zaten sizi onun davet etmesi ve rahatlatması lazım.
Kıyafet değiştirmek ve ıslak mendille ağız silmek en tipik bakıyorum imajıdır.

o zaman fotoğraf yollasınlar, face e yüklüyorlarmış ama foto yok.söyleseler gitmemzdim tut ki 2. gün.davranışla soğutarak anlaşılmasını sağlıyorlar.söyleseler
Bizimkiler de bazen bana yolluyorlar genelde facebookta sayfalarına yüklüyorlar. Gelmeyin diyememişlerdir belki ayıp olur diye. Kreşe her gün gidecek olan çocuklar, biz değiliz. Her gün foto isteyin bana ilk günlerde uyuduğu an bile fotoğraf çekip yolluyorlardı kızınız uyudu diye.

Çocuga alışması için fırsat vermiyorsunuz. Görebilirsiniz ama görünemezsiniz.
Siz gittikten sonra çocuk tutturunca yine onlar uğraşıyor. İşlerini neden zorlaştırıp illallah ettiresiniz?
haklısın da arkadaşım, ben bencilce davranmış olabilirim, gittim oğlumu doya doya öptüm bir de.Ama müdüre odasına davet edebilirdi, kameradan izleyebilirdik oğlanı...Çok soğuktu...O an oğlumun mutluluğunu görmesem iki tane söz söylerdim kadına

1 ay bitti deseniz her öğlen gitmeyin derim ama zaten sizi onun davet etmesi ve rahatlatması lazım.
Kıyafet değiştirmek ve ıslak mendille ağız silmek en tipik bakıyorum imajıdır.
evet sorun da bu, daha ikinci gün...Ben haklıyım gibi sanki, hayır mecbur olduğumuzu biliyor, başka seçenek yok, annem evine gitmiş ve uzakta ben bunları net olalım diye anlattım ve bu şekilde oldu

arkadaşım fotoğraf göndermiyorlar, sayfaya yükleyeceklermiş, sayfada bişi yok, 2. gün daha, sence de doğal değil mi?daha konuşamayan bir çocuktan bahsediyoruz...keşke haksız olsam canım sıkılmazdı bu kadra

Siz oğlunuzu doya doya öperken diğer çocukların anneleri de Yok, zor durumda bırakmayın insanları ve de çocukları.
kreşte çocuk annesi bırakmışken başka anne gelip yanında çocuğunu öpecek koklayacak, burulur cocuk.
Bence kibarlıklarından bir şey diyememişler.

2. gündü, oraya güvenmek istedim, sadece bu, sürekli olmayacak bir durum, belki ilk 5 gün için.Çocuk emanet ediyoruz, doğal değil mi, ben mi yanlış yaptım acaba?
Kesinlikle çok haklısınız. Askeri kamp değil orası. Çocuğu bir anda bırakıp, görünmemenizi isteyemezler. Çocuk alışana kadar kademeli olarak elbette gidip gelebilirsiniz. Bu desteklenen de bir şeydir çocuğunuzun onu oraya terk etmediğinizi anlaması için. Öğle arasında tabii ki çpcuğunuzu ziyaret edebilirsiniz, buna kim engel olabilir? Yeni bir ortama girmiş yavrunuz, bizler yeni bir işe başladığımızda tedirgin oluyoruz o küçücük çocuk neler hissetmez? Müdüre kulağınızı tıkayın ve gidin. Bazı eğitimciler çok kuralcı olur çocukları hemen belli bir sisteme askeri düzende sokmak isterler.

Çocuğunuzun kafasına vurulma olayına gelince müdahale etmeyin. Çocuklar kavga eder. Sonra barışır.

Fotoğrafı whattsapp tan göndermeleri konusunda ısrarcı olun o zaman. Keşke bunları en başta konuşsaydınız. Ben burada konu bile açmıştım kreşle görüşürken neler sormalıyım diye istersen bak eski konularımı oku. Yalnız öğle yemeği gidip çocuğu öpmek olmamış. Diğer çocuklar da annelerini özlemiştir, yazık değil mi?

Bence abartıyorsunuz

Hangi saatte gel al dedilerse o saatte gittim

Bir kere başka bir şey için müdüreye gittim odasından benim oğlanın sınıfının kamerasını büyüttü hemen

onun için gelmedim dedim hatta güldüm

Oğlum iki ayrı okula gitti ikisinde de Veli'ler diğer çocukların olduğu alana geçmesin derlerdi hatta görünmesin
siz bir de gidip öptünüz mü

Kabahat onlarda size bunu anlatmamışlar

Bir de mesela alırken ve bırakırken abartılı davranmayın yani akşam alırken gurbette beş yıl kalmış gibi sarılıp öpmeyin sabah da cezaevine bırakır gibi davranmayın

Ben ilkokula giden çocuğu bile okula iyi eğlenceler diyerek bırakıyorum iyi dersler değil

Oğlum hep kreşi okulu eğlence yeri olarak benimsedi evde kalmak değil okul oldun diye beklerdi

Sizinki kadarken cumartesileri okulun önüne çok götürdük bak bugün kapalı pazartesi söz getireceğiz diye

evet sorun da bu, daha ikinci gün...Ben haklıyım gibi sanki, hayır mecbur olduğumuzu biliyor, başka seçenek yok, annem evine gitmiş ve uzakta ben bunları net olalım diye anlattım ve bu şekilde oldu
Kesinlikle haklısınız. Bir kahve içelim mi deyin. Tatlı alın gidin müdüre hanıma. Artık biz bir aileyiz falan deyin.
Çocuğun yanına almamalarını anlarım. Diğer çocuklarda var. Ama kapının önünden sesi dinleyebilmelisiniz

Gitmekte çok haklisiniz gitmeye devam edin çocuğunuza gorunmesenizde kenardan bi yerden bakın içiniz rahat edene kadar gidin. O sizin yavrunuz nereye birakirsaniz bırakın istediginiz zaman görebilirsiniz. Ne demek gelmeyin???

Çocuk alışana kadar annenin oyun odasında değilse bile kreste kalması lazım. Bakıcı da bile böyledir uyum sürecinde anne yanında olur.

Butun sayfalari okudum.sizi haksiz buldugum cocuklara gorunup opmeniz olmus soyle ki diger cocuklarin aglamasina sebep olabilirsiniz.ve sizi de hakli gordugum2.gun bilmedigin duydugun dinledigin bir yere saatlerce cocugunu birakiyorsun ve onu merak etmen gayet dogal ve normal. Hatta burada ogretmen tavri cok onemli mudurun desizin anlatiminizdan kimse gelmesin tavri hos degil .hergun gidin.ben olsam ben de giderdim:)
Kurallar duzen icin vardir huzur olmayinca duzen olmaz ki

Eğer tüm gün kreşte kalmıyorsanız alışma kısmında çocuk sizi görmezse daha iyi olur. Hele gün içinde uğrayıp sonra yanınıza almadan çıkıyorsanız çok sıkıntı. Çocuk hem siz yokken de sizi görmek isteyip yok cevabı aldığında öğretmenlerine güvenmez hem de sizden ayrılınca üzülen bir çocuksa aynı gün içinde onu iki kez terk etmiş olursunuz. Bu açıdan okul saatlerinde görüşmenizi istememeleri normal.

Son düzenleme:
Arkadaşım çocuğum krese adaptasyon süreci vardır en az ilk bir hafta beraber gitmelisiniz. Sonra kapıdan birakmalisiniz tabi bu benim fikrim. Çocuk oraya güvenmeli. Hele ki ilk zamanlarda ağladığı an sizi görmeliki onu birakmadiginizi idrak edebilsin. Yani siz müdüre hanım ın odasında bekleyebilirsiniz bu süreçte. Diğer çocuklara görünmeden. Onun dışında zaman geçmiş de müdüre hanımdan zaten davet beklemeyin. Ama her istediğiniz zaman arayabilmeli ve rahatsız olduğunuz konuları dile getirebilmelisiniz. Allah bağışlasın

Çocuk alışana kadar annenin oyun odasında değilse bile kreste kalması lazım. Bakıcı da bile böyledir uyum sürecinde anne yanında olur.
Endişelerinizi çok iyi anlıyorum ama siz kendi çocuğunuzun annesisiniz diğer çocuklar için bi yabancısınız. Siz geldikçe diğer çocuklar da annelerini görmek isteyecekler. Ben anaokulu öğretmeniyim kademeli geçişten yanayım ama en fazla üç gün oda. Anneler uzak oldukça çocuklar daha çok uyum sağlıyolar. Madem içiniz rahat çok fazla sorun etmeyin. Vurma konusun da hemen işkillenmeyin. Biraz gözlem yapın daha sonra öğretmenle görüşün.
Ama asıl sorun çocuktan önce siz bi kendinizi dinleyin annelik güdüsü çok farklı. Acaba siz kreşe gitmesine alışamadınız mı
Düzeltme; alıntı yanlışlığı yapmışım :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…