o zaman fotoğraf yollasınlar, face e yüklüyorlarmış ama foto yok.söyleseler gitmemzdim tut ki 2. gün.davranışla soğutarak anlaşılmasını sağlıyorlar.söyleselerBenim kızım da kreşe başladı. İlk gün gittik, 2 saat durdu. İkinci gün yine gittik. Ben 10dan akşama kadar durunca kızım ben de durdum. Kızım beni hiç görmedi. Ben kamera odasında durdum tüm gün. Beni görse arkadaşları ile durmak istemeyebilirdi.
İkinci gün kızım uyurken öğretmeni ve müdürle yemek yedik, sohbet ettik. Kızımdan bahsettik. Üçüncü gün gelmenize gerek yok dediler. Bir daha da gitmedim alma saatleri dışında. Gün içinde fotograf yolluyorlarsa gidip gelip çocuğun düzenini bozmayın derim ben de. Kaldı ki öğle aralarında dinlenmek öğretmenlerin de hakkı, vakitlerini çalmamak lazım.
Çocuga alışması için fırsat vermiyorsunuz. Görebilirsiniz ama görünemezsiniz.herşey kusursuz biliyorum, iyi insanlar hissediyorum, ama oraya öğle tatillerinde gelip gitmemi istemiyorlar, eğer sorun olursa onlar ararlarmış.varmı böyle bişi anlamıyotum, bugün 2. gün ve çocuğumu öğle arası göremez miyim
ah ah sevgili arkadaşım başka bir seçeneğimiz olsa hemen sorardım ama seçenek yok işteBenim kızım da kreşe başladı. İlk gün gittik, 2 saat durdu. İkinci gün yine gittik. Kızım sabah 10dan akşam 5e kadar durunca, ben de durdum. Kızım beni hiç görmedi. Ben kamera odasında durdum tüm gün. Beni görse arkadaşları ile durmak istemeyebilirdi.
İkinci gün kızım uyurken öğretmeni ve müdürle yemek yedik, sohbet ettik. Kızımdan bahsettik. Üçüncü gün gelmenize gerek yok dediler. Bir daha da gitmedim alma saatleri dışında. Gün içinde fotograf yolluyorlarsa gidip gelip çocuğun düzenini bozmayın derim ben de. Kaldı ki öğle aralarında dinlenmek öğretmenlerin de hakkı, vakitlerini çalmamak lazım.
Bizimkiler de bazen bana yolluyorlar genelde facebookta sayfalarına yüklüyorlar. Gelmeyin diyememişlerdir belki ayıp olur diye. Kreşe her gün gidecek olan çocuklar, biz değiliz. Her gün foto isteyin bana ilk günlerde uyuduğu an bile fotoğraf çekip yolluyorlardı kızınız uyudu diye.o zaman fotoğraf yollasınlar, face e yüklüyorlarmış ama foto yok.söyleseler gitmemzdim tut ki 2. gün.davranışla soğutarak anlaşılmasını sağlıyorlar.söyleseler
haklısın da arkadaşım, ben bencilce davranmış olabilirim, gittim oğlumu doya doya öptüm bir de.Ama müdüre odasına davet edebilirdi, kameradan izleyebilirdik oğlanı...Çok soğuktu...O an oğlumun mutluluğunu görmesem iki tane söz söylerdim kadınaÇocuga alışması için fırsat vermiyorsunuz. Görebilirsiniz ama görünemezsiniz.
Siz gittikten sonra çocuk tutturunca yine onlar uğraşıyor. İşlerini neden zorlaştırıp illallah ettiresiniz?
evet sorun da bu, daha ikinci gün...Ben haklıyım gibi sanki, hayır mecbur olduğumuzu biliyor, başka seçenek yok, annem evine gitmiş ve uzakta ben bunları net olalım diye anlattım ve bu şekilde oldu1 ay bitti deseniz her öğlen gitmeyin derim ama zaten sizi onun davet etmesi ve rahatlatması lazım.
Kıyafet değiştirmek ve ıslak mendille ağız silmek en tipik bakıyorum imajıdır.
arkadaşım fotoğraf göndermiyorlar, sayfaya yükleyeceklermiş, sayfada bişi yok, 2. gün daha, sence de doğal değil mi?daha konuşamayan bir çocuktan bahsediyoruz...keşke haksız olsam canım sıkılmazdı bu kadraBizimkiler de bazen bana yolluyorlar genelde facebookta sayfalarına yüklüyorlar. Gelmeyin diyememişlerdir belki ayıp olur diye. Kreşe her gün gidecek olan çocuklar, biz değiliz. Her gün foto isteyin bana ilk günlerde uyuduğu an bile fotoğraf çekip yolluyorlardı kızınız uyudu diye.
Siz oğlunuzu doya doya öperken diğer çocukların anneleri de Yok, zor durumda bırakmayın insanları ve de çocukları.haklısın da arkadaşım, ben bencilce davranmış olabilirim, gittim oğlumu doya doya öptüm bir de.Ama müdüre odasına davet edebilirdi, kameradan izleyebilirdik oğlanı...Çok soğuktu...O an oğlumun mutluluğunu görmesem iki tane söz söylerdim kadına
Kesinlikle çok haklısınız. Askeri kamp değil orası. Çocuğu bir anda bırakıp, görünmemenizi isteyemezler. Çocuk alışana kadar kademeli olarak elbette gidip gelebilirsiniz. Bu desteklenen de bir şeydir çocuğunuzun onu oraya terk etmediğinizi anlaması için. Öğle arasında tabii ki çpcuğunuzu ziyaret edebilirsiniz, buna kim engel olabilir? Yeni bir ortama girmiş yavrunuz, bizler yeni bir işe başladığımızda tedirgin oluyoruz o küçücük çocuk neler hissetmez? Müdüre kulağınızı tıkayın ve gidin. Bazı eğitimciler çok kuralcı olur çocukları hemen belli bir sisteme askeri düzende sokmak isterler.2. gündü, oraya güvenmek istedim, sadece bu, sürekli olmayacak bir durum, belki ilk 5 gün için.Çocuk emanet ediyoruz, doğal değil mi, ben mi yanlış yaptım acaba?
Kesinlikle haklısınız. Bir kahve içelim mi deyin. Tatlı alın gidin müdüre hanıma. Artık biz bir aileyiz falan deyin.evet sorun da bu, daha ikinci gün...Ben haklıyım gibi sanki, hayır mecbur olduğumuzu biliyor, başka seçenek yok, annem evine gitmiş ve uzakta ben bunları net olalım diye anlattım ve bu şekilde oldu
Gitmekte çok haklisiniz gitmeye devam edin çocuğunuza gorunmesenizde kenardan bi yerden bakın içiniz rahat edene kadar gidin. O sizin yavrunuz nereye birakirsaniz bırakın istediginiz zaman görebilirsiniz. Ne demek gelmeyin???2,5 yaşındaki oğlumun kreşteki 2. günü ve pek konuşamıyor ama 'arkadaş vurdu' deyip kafasını gösteriyor.Bunu müdüre hanımla paylaşmalımıyım?Bir de yemek vaktinde gittim 2 gündür.Bugün kapı aralığından gösterdiler oğlumu.görünce dün sizi görünce ağladı dediler...Müdüre hanım odasına bile davet etmedi, anladığım kadarıyla velilerin sık sık gelmesi istenmiyor...Oysa bugün 2. günüydü...Ne yapmam gerek?Müdüre hanımı sevmedim, o da beni sevmedi, yemek zamanlarımda geldiğimde güzel yemek yediriyorlardı, kıyafetleri değişmiş güzelce, altı değişmiş, temiz, giden çocuklar öğretmenlerini seviyorlar.yuvada bir sorun yok, güveniyorum,daha iyisini de bulabilceğimi düşünmüyorum.Ne yapmalıyım müdüreyle arkadaşım kafama vurdu dediğini söylesem daha çok dikkat edilir mi yoksa çocuğuma ilgi kesilir mi kararsızım
Endişelerinizi çok iyi anlıyorum ama siz kendi çocuğunuzun annesisiniz diğer çocuklar için bi yabancısınız. Siz geldikçe diğer çocuklar da annelerini görmek isteyecekler. Ben anaokulu öğretmeniyim kademeli geçişten yanayım ama en fazla üç gün oda. Anneler uzak oldukça çocuklar daha çok uyum sağlıyolar. Madem içiniz rahat çok fazla sorun etmeyin. Vurma konusun da hemen işkillenmeyin. Biraz gözlem yapın daha sonra öğretmenle görüşün.Çocuk alışana kadar annenin oyun odasında değilse bile kreste kalması lazım. Bakıcı da bile böyledir uyum sürecinde anne yanında olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?