Diger cocuklardan da ogrenmesi gereken seyler var diyor hocalar fiziksel anlamda düşme den korkmama falan gibi1 sene daha evde mi bakılsa?
Olabilir yarindan itibaren bende orada olayim diyorumYerim ben onu ya kuzucugum.. bence kaynastirma konusunda eksik bir kurum ben kuruma suc buldum.kendini sikintili hissediyor ortak alan yaratilmamis ortami sevmis ama vakit geciremiyor.
Haklısınız cok afalladi o da bendeÇocuğunuzu ilk gün kreşte tek başına mı bıraktınız? Kademeli olarak uzaklaşma yaklaşımı genellikle bu krizleri hafifletiyor. Bir hafta (en az) yanında kalmalıydınız. Ve ilk günler en mutlu olduğu anlarda eve götürmek, ertesi gün çocuğun daha istekli bir şekilde kreşe gitmesini sağlıyor.
Kizim cok cok daha ufak basladi. Ilk hafta yarim gun sonra tam gune gecti. Hizli bir baslangic da olmus olabilir.Olabilir yarindan itibaren bende orada olayim diyorum
Rahat olun.. Bazen doğru olmadığını hissetsek de hayat şartları bizi istemediğimiz şeylere zorlar.. Dünyada hiçbir şey çocuğunuzdan önemli değil. 1 haftalık bir izin ayarlayın, herşeyi sıfırdan alıp çocuğunuzun öğretmenine, arkadaşlarına alışmasını sağlayın. 1 ay sonra gülerek arkanızdayız el sallayacak :)Haklısınız cok afalladi o da bende
InşallahRahat olun.. Bazen doğru olmadığını hissetsek de hayat şartları bizi istemediğimiz şeylere zorlar.. Dünyada hiçbir şey çocuğunuzdan önemli değil. 1 haftalık bir izin ayarlayın, herşeyi sıfırdan alıp çocuğunuzun öğretmenine, arkadaşlarına alışmasını sağlayın. 1 ay sonra gülerek arkanızdayız el sallayacak :)
Umarım dediginiz gibi olurKrese bırakılan her çocuğun gösterdiği normal bir tepki bu.. benim oğlum da başlarda çok ağladı sabah birakirken eteklerime yapışıyordu kuzum ogretmenine bile soruyormus annem.beni neden buraya bıraktı diye.. ben her seferinde yorulmadan sakince anlattım iş çıkışı onu alacagimi sadece oyun oynamasi için onu krese getirdiğimi söyledim kresteki bütün çocukların annelerinin geleceğini devamlı orda kalmayacağını anlattım.cunku kreş kavramını bilmeyen bir çocuk anne babasının bir daha gelmeyeceği korkusu yasar genelde o yüzden ağlarlar.. iki hafta kadar sonra alıştı şimdi ikinci senemiz tatilde bile sıkıldı krese gitmek istiyorum diyor:)
Siz de çocuğunuzla konuşun anlatın korkmasına engel olun. Fiziksel engeliyle alakalı bir durum değildir bu sanmıyorum hatta orda arkadaşlarıyla kaynastikca eve gelmek bile istemeyecektir.. ilk başlardaki cekingenligini attıktan sonra arkadaşlarıyla oyun oynamaya da başlar ve sizin sandığınızdan daha hızlı olacaktır bu süreç merak etmeyin:)
Okul müdürü cok deneyimli oldugu her halinden ancak diger ogretmenli pekte basarili ve deneyimli olduklarını düşünmüyorum o yuzden izin alip bir sure bende gitmeyi düşünüyorumVerdigi tepkiler normal bi cok cocuk evin korunakli ortamindan çıkınca korkup birakmayin beni moduna giriyor oglunuz özelde bir cocuk bu tepkileri ilk 1 ay icinde gecmeli ya da azalmali olmuyorsa kaynastirma konusunda daha deneyimli bir kres arastirmalisiniz bence diger tum cocuklarla olan iletisimini saglayabilmeli tabiki ama ogretmen buna destek ckmali ve cocuklara gerekli aciklamayi yaparak zemin olusturmalidir ogretmenleriyle de nasil bi yol izlendigi konusunda konusabilirsiniz bi
Malesef Zorunlu hallerden dolayi biraktim ama simdi izin olayini hallettim insallah yarindan sonra düZelme olur yatirirken bile anne yarin okula gitmeyelim diyordu yarın konusuruz simdi uyku zamani dedim yatirdim bakalum yarin ne yaşayacağız ben kresren iceri gitmesem mi girsem mi onu bilemedimBen kreşin ilk günü bütün annelerle beraber sınıfa çıktım tanıştık bir saat kadar kaldık ertesi gün anneler sınıfa çıkmadı aşağıda bekledik çocuklardan aglayanlar olduğu zaman aşağı gelip annelerini gördüler ikinci gün de 3 saat kaldı kreste bir hafta boyle alışma süreci yasadik.Ama dediğim gibi ilk gün harici anneler asla sınıfa girmedi çocuklar basta çok sık geldiler yanımıza ama sonraki günlerde hiç ugramadilar bile:) ikinci hafta ise artık kapıdan bıraktım krese girmeden. İlk iki gün falan girerken ağladı ama sonrasında aglamadi hiç. Çok zor oluyor çocuğunu öyle ağlarken bırakıp gitmek.ama mecbur kalıyor işte insan.. siz de bu tarz bir alışma süreci yapsaniz iyi olur hemen öyle tek başına bırakmayın çocuğunuzu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?