- 21 Ağustos 2013
- 26.656
- 55.300
- 598
mesajımda yazdım önemliolan güven ve sevgi
Senin cocugun gidiyor mu krese
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
mesajımda yazdım önemliolan güven ve sevgi
Onun çocuğu olup olmadığı bile muammaSenin cocugun gidiyor mu krese
Onun çocuğu olup olmadığı bile muamma
Ayrıca yorumlarda da tutturmuş et yemek bilmem ne evde veremiyor mu ki anlamadım yorumları okudum garip sadece yemekten bahsediyor![]()
Tuvalet egitimini sorabilirsiniz. Bazi kresler tuvalet egitimini veriyor bazilari da tuvalet egitimi olmayan cocuklari kabul etmiyor (genelde egitime destek olunuyor diye biliyorum)Bir de benim kızım konuşmuyor henüz 2 yaşını bu ay dolduracak. Tuvalet eğitimi konusunda pek ilerleme kaydedemedik bir de. Kendi yemesi canı isterse sevdiği şeyleri yiyor. Köfte yer mesela ama karnabahar yemez. Yedirirler mi kızım aç mı kalır endişeliyim.
Bende çocuğumu kreşe gönderiyorum çalışmıyorum ve sırf yemek yemeye alışsın diye, çünkü benim oğlum 20 aylığa kadar yemek yiyip sonra ağzına sürmeyen bir çocuk, 3 ay yeni bitti ve bi kaç gündür bir iki kaşık çorbalardan alıyo, sulu susuz yemek çorba asla ağzına sürmüyor götürmediğim bölüm,Dr kalmadı inş bu konuda ilerleme yaşarız.
Ben daha çok oraya gönderenlerden yorum alarak ve gidip görerek fikir aldım
Bir kaç kerede aniden gidip tuvalet yataklar falan kontrol ettim :))
AdAm_OLaCaK_KIZ her yazdığın cümleye katılıyorum,bu iş fiyattan gramdan daha çok gönül işi
Elbetteki herkes yemek listesine bakıyo ama her pahalı yer iyi olur diye birşey asla yok
Bizde kırtasiye parası hariç onun kadarda aktivite parası veriyoruz
Pahali olmasi kresin iyi oldugu anlamina gelmez bence siz bakis acinizi degistirin yoksa havaya para veriyor olursunuzfiyatı yüksek olan yer iyidir bence,fiyat düşükse orada kafamda spru işaretiolur, herşey para da değil, dediğimgibi müdürüne güvenmem gerekkurumun ayrıca burada yüksek fiyatta kreşarıyorum ama bulamıyorumşöyle eniyisiolsun istiyorum
Hepsini sor şekerim , kedini bırakmıyosun yavrunu emanet ediyorsun. Hakkın tabi![]()
Hepsini biliyorum ne yazık kiSen bi gün boş zamanında otur konularını oku
Çok teşekkür ederim uzun uzun anlatmışsın. Meb'e bağlı olup olmadığını da öğreneceğin. Servisle işimiz yok. Babası servis görevi yapacakÖncelikle meb'e bağlı olup olmadığını sorun. Meb'e bağlı okullar daha çok denetleniyor diye biliyorum.
Okulu gezin muhakkak,yeterli materyal var mı bakın.
Hangi materyallerle çalışıyorlar öğrenin. Ben bu sene montessorri eğitimi veren bir anaokuluna gönderiyorum kızımı,materyalleri ahşap ve genelde montessorriye uygun zekare,tangram vb setlerle çalışıyorlar. Memnunum. Varsa montessorri eğitimi veren bir yer,muhakkak görüşün derim.
Bunun dışında sınıf mevcudu kaç kişi,kaç öğretmen var,branş dersleri neler,haftada kaç saat hangi branş dersi var ,branş dersine kim giriyor bunları sorun.Bizde montessori öğretmeni başka,ingilizce 3 öğretmen,jimnastik için ayrı öğretmen var,1 dersede pedagok giriyor.
Yıllık program isteyin,inceleyin. Bizim okulda cadılar bayramıda kutlanıyor,ülkelerin festivalleride yapılıyor,yerli mali haftasıda bu sayede tanıtılıyor çocuklara,gayet keyifli oluyor.Yıllık programda vardı bunların hepsi,sizde inceleyin fikir sahibi olursunuz az çok.
Yemek listesi çok önemli. Dengeli ve mevsimine uygun mu hazırlanmıs buna dikkat edin. Meyve,kuruyemiş günü var mesela bizim okulumuzda,haftanın 1 günü ikindide yeniyor meyve ve kuruyemiş. Bunun dışında kahvaltıda dahi çeşit oluyor,yumurta her gün farklı bir şekilde sunuluyor en basitinden,birde her gün muhakkak bir süt ürünü veriliyor,ama yoğurt olur bu,ama süt ama sütlü tatlı. Bu tip şeylere dikkat edebilirsiniz,az çok fikir sahibi olursunuz.
Görevli sayısı önemli,bazı okullarda sadece bir yardımcı oluyor,hem yemek,hem temizlik işine bakıyor ,böyle bir durum varsa eleyin,hijyen çok önemli,tek kişi mümkün değil yetişemez,dolayısıyla temizlik aksar
Birde ekstra ne alıyorlar onu sorun. Eski okulumuzda aylık,ıslak havlu,tuvalet kağıdı,el sabunu isteniyordu,bu okulda meyve /kuruyemiş gününde sırayla hepimiz götürüyoruz.
Kırtasiye masrafını sorun,900 lira verdik biz bu sene.
Servisle gidecekse servis için fiyat alın. Kendileri yapıyorsa servis işini gayriresmi olabiliyor,servis işi yapan bir yerle anlaştılarsa sigortalı taşınıyor çocuklar,buna dikkat edin servise verecekseniz.
Son olarakta fiyat konusu çok ucu açık maalesef,kriterler arttıkça fiyat yükseliyor. Bulunduğunuz semte göre dahi değişken.
Kolaylıklar dilerim.
Keşke ben de bu rakama içime sinecek bir yer bulabilsem...sınıf mevcudu, öğretmen sayısı, öğretmenlerin eğitimi, yaşı, deneyimi, okuldaki personel rotasyonu (bazı okullarda her dönem öğretmen değişiyor)
okulun fiziki imkanları, yemek listesi, temizlik, servis ve güvenlik hassasiyetleri
ben bunlara dikkat etmiştim.
istanbul için tam güne servisle 1200 tl veriyorum.
Ben aynı kurumun 2 sene kreşine 1 yıl da bağımsız kolej anaokuluna gönderdim. Ve 700 küsür ödedim aylık. Servis de dahildi üstelik ilk iki yıl.
Yemeklerin denetlenip denetlenmediğini sormuştum. Listeler hep gıda mühendisleri tarafından belirlenip her ay eve listeler gönderiliyordu.
Branş derslerine branş öğretmeni giriyor mu diye sormuştum. İngilizce dersine extra dikkat etmiştim. Branşı geçtim, anadili İngilizce olan yabancı eğitmenler geliyordu. Çok iyi İngilizce öğrendi çocuğum üç senede. Ayrıca drama, halk oyunları, jimnastik dersleri vardı. Hepsinin öğretmeni branş öğretmeniydi.
Çocuğumun kendi öğretmeninin hangi üniversiteden mezun olduğunu da sormuştum. Çünkü kız meslek lisesi çocuk gelişimi mezunu öğretmenler de olabiliyor. Ben lisans mezunu istedim ve lisans mezunu olup olmadığını da sordum.
Okulun güvenliğine dikkat etmiştim. Merdiven başlıklarını bile sünger benzeri bir malzemeyle kaplamışlardı, hoşuma gitmişti.
Bahçesi olup olmaması önemli, bağımsız bina olması da bir o kadar önemli. Ki apartman benzeri bir yapıda çocukların özgür bir şekilde hareket etmesi çok mümkün değil o yüzden kesinlikle kreş bağımsız binada olmalı.
Oyun odası ayrıca var mı diye sordum. Kocaman spor salonu gibi bir oyun odaları vardı.
Yöneticinin psikoloji eğitimi alması da önemli bir ayrıntı bence. Bizim müdürümüz psikoloji mezunuydu, aynı kurumun diğer şubelerinde de yöneticiler hep psikolog idi.
Tuvaletleri kontrol etmiştim, çocukların boyuna uygun tuvalet ve lavabolar vardı ve çok temizdi, benim için önemli. Tuvalet eğitimi de veriyordu benim seçtiğim kurum.
Yatma odalarında kaç yatak var yerleşim nasıl, çocuklar hava alabiliyor mu diye gezmiş bakmıştım.
Ders içeriği, saatleri, giriş çıkış saatleri önemli. Kar tatillerinde mutlaka bir şubesi açık olurdu bu da önemli çalışan anne babalar için.
Etkinliklerde çocuklara ne kazandırılacak sormuştum. Belli bir programları var mı yoksa sadece günü kurtarmak için oyun mu oynatıyorlar önemli. Benim seçtiğim kurum çocukları 6 aylık yaş gruplarına ayırıyordu ve kendi yaş grubuna uygun kas ve beyin gelişimi çalışmaları yaptırıyordu. Her sınıf 15 kişiyi geçmeyecek şekilde sınıflandırılıyordu, tüm çocuklar arasında en fazla 6 ay fark vardı. Sınıfta bir asıl bir stajyer iki öğretmen vardı.
Bir de ilk görüşmedeki intiba önemli. Şişirme içi boş bilgiler mi veriyorlar, yoksa içinizi rahatlatacak ve tatmin edici içi dolu bilgiler mi veriyorlar dikkat etmek gerekir.
Çocuğumu bir gün deneme için gönderdim, bunu kabul ediyorlar mı önemli. Öğretmeniyle iletişim kuruşunu uzaktan izledim oyun odasında. Çocuğumu mutlu görünce içim rahat etti.
Daha pek çok ayrıntı var da çok uzattım. Ben memnundum seçtiğim kurumdan. Pahalı olan her zaman iyidir diye bir şart yok. Ayrıntılara dikkat edin.
İzmit demiştiniz değil mi? Malesef orda şubesi yok. Gelişiyorlar gerçi, 4-5 kreşten sonra bağımsız anaokulu ve kolej açtılar. Belki başka şehirlere de açılırlar kimbilir. Kaliteli bir kurum çünkü, ben memnundumŞahaneymiş. Bahsettiğiniz yer neresi, burada şubesi vardır belki?
Siz yine de yazın adını aklımda bulunsun. Belki seneye açılır ya da burada biri okur faydalanır. Sevgiler.İzmit demiştiniz değil mi? Malesef orda şubesi yok. Gelişiyorlar gerçi, 4-5 kreşten sonra bağımsız anaokulu ve kolej açtılar. Belki başka şehirlere de açılırlar kimbilir. Kaliteli bir kurum çünkü, ben memnundum
Merhaba sizin kreş hangisi acabaİzmit demiştiniz değil mi? Malesef orda şubesi yok. Gelişiyorlar gerçi, 4-5 kreşten sonra bağımsız anaokulu ve kolej açtılar. Belki başka şehirlere de açılırlar kimbilir. Kaliteli bir kurum çünkü, ben memnundum