• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kreş sorunum

Sabir_tasi

Annesinin tıpkısının aynısı
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2017
1.589
398
53
43
Oğlum 3 yaşunda kreşe başladık servise sabahları binmek istemeyince müdüre sabahları bir saat izin almamı ve çıcuğy böylece alışturabileceğimizi söyledi tamam dedim izin aldım.yol zaten 10 dakka.kreşin dışarıda bagçesi var ve kaydırağa biniyordu oğlan ve tam beş dakika olmuştu sınıf öpretmeni yanımıza geldi işimden geri kalmamamı gidebileceğimi söyledi.daha çıçuğun 6. Günü ve ben sepetleniyordum kibar kibar.bakın ben keyfimden burada değilim izin almak ne kadar zor ben ne zaman gitmem gerektiğini bilebilecek ki da tutun ki şu an bahçedeyiz çocuklarun bulunduğu sınıflara girniyorum.bahçede oğlumla sadece ikimiziz.sonra müdüreyi aradım bakın çocuğun eşyaları sürekli ya karıiıyor ya da kayboluyor.en son ev pondufları ki pahalıydı bayağı kaybettiler ve öncesinde kreşte kalan eşyaları oldu 2 kez ve onları bulduk ve bu daha altıncı gün.liste yapayım ben ona tik atılsın ve şunu da dedim bu ne düzensizlik 6 günde eşya kayboluyorvve 3. Kez.ayrıca dedim bu sabah oğlumun öğretmeni sabah beş dajika ılmuştu ki gidebilecwğimi söyledi.ben 35 yaşında insanım nerede ne kadar kalınacak bilirim tüm iznlerimi almıştım.sınıflarınıza da girmiyorum.geç kalırsınız vs diye ben iatemiştim dedi en sonunda şyny söyledi.kreşin güvenlik uygulamaları nedeniyleymiş.bu beni rencide etti bna sabah bir saat izin al diyen onlar ve bwni sepetleyen onlar.kreşin güvenliği için olması.rencide oldum.eşya kaybolma içinse 40 öğrenci varmış ve karışma doğlmış eğer kabullenmitorsam çocuğumu yuvadan alabilirmişim.ama altı günde 2 kez wşya karışması ve bir kez de eşya kaybolmasını ben doğal bulmuyorum.ne yapmalıyım.kreşin parkında bir yarım saat oğlum oynasaydı ve bwn de onu bekleseydim ne mahsuru olabilir ve bu daha altıncı gün siz ne yapaedınız

Kusura bakma da kreş haklı. 6 gün olmuş demekki çocuk alışmış öğretmen alıştıını görmeseydi sana öyle demezdi zira sonuçta öğretmen de alışmayan bi öğrenci olsun istemez bu durum ona zarar verir. İkincisi evet haklıson bu kaybolmalar konusunda daha temkinli olmalılar çocuklarla öğretmen dışında ilginen ablalar çalışan personel yok mu? Öğretmen takip edemez herşeyi ama personel bu konularda daha ilgilidir?

Izin alın dediler diye 1 sene boyunca her sabah cocugunuzun yaninda kalabileceginizi dusunmuyordunuz herhalde. Demek ki uyum gostermis çocuğunuz, sevinmelisiniz. Ama esyalarin kaybolmasi karışması olayi ve negenmiyorsaniz alabilirsiniz tavri cok cirkin. Bu cumleyi duydugum.anda alirdim sanirim.

Çocuğunuz okula alışmış ise bencede daha fazla beklemenin anlamı yok bu çocuğun düzenini bozar. Fakat gelelim eşyalara. Eşyaları bu kadar sürede kaybeden, karıştıran bir okul demekki düzensiz bir yer. 40 çocuk var karışması çok normal açıklaması rezalet.
100 den fazla çocukların olduğu okullarda çalıştım. Eşyalar çocukların dolaplarında kendi isimleri yazılı bir şekilde olurdu. Çok çok istisna olarak karışırdı. Ama bulunurdu. Kaybolma ihtimali zaten yoktu.
Demekki çocuğu kaybetse normal diyecek.
Açıkcası bir özür dilenebilirdi.

Kızımın da bir haftası bitti ben sadece ilk gün kreste 2 saat kaldım o da kızımın yanında değil idare odasında ve kameralardan kızımı izledim. Alıştı mı ne yapıyor diye. Kızım hala her sabah ağlıyor krese girerken ama güzel geçtikçe azalıyor ve ben ilk gün dışında hiç içeri girmedim. Doğru bulmadım. Bir başka anne girse onu da doğru bulmazdim. Lütfen üzerinize alınmayın bu genel bir kuralsa ve çocukların iyiliği düşünülüyorsa kabul edin ve içiniz rahat olsun. Eşyaların karışması konusuna gelince bize her kıyafetinin üzerine isim yazdırdılar. Kaybolmayi ve karışmayı önlemek için. Siz de öyle yapabilirsiniz.

Aşırı tepki vermişsin ,nerede ne kadar kalındığını bilirim ben demek bu olayı ne kadar büyüttüğünü gösteriyor,rencide olmak için yer arıyorsun ama ben rencide edilen kimseyi görmüyorum

6 gün olmuş ,çocuk uyum sağlamış ne mutlu sana işine rahat rahat gidebilirsin.Her veli böyle davransa çocuklar nasıl adapte olacak ortama kreşin kuralı varsa uymak zorundasiniz

Eşya kaybolması olayına gelince ilk zamanlar düzensizlik olabilir,ayakkabida isim soy isim yazmiyorsa yanlışlıkla başka çocuğa verilmis olabilir bunlar çözümü olan şeyler,tamamen kaybolursa problem tabi ki ama başka bir çocuktan çıkabilir kaybolan esyalar

Yani sabah sabah bu kadar diyalog geçtiyse aranızda kreste begenmiyorsaniz alın diyebilir her insanın bir sınırı var

Son düzenleme:
Valla bugün hürriyette yine haber vardı. Başka bir çocuğu uyuyor diye serviste unutmuşlar. Çocuk camlara vurmuş şansa fark edilmiş. Allah korusun. Çok dikkat etmek lazım. Kreşe 40 çocuk var eşyaların karışması kaybolmasi normal diyen bir yer düzgün bir yer olamaz. Milli eğitime ve bimer e şikayet edin nasıl bir yermiş denetlesinler.

Bakın o alperenin ihmal yüzünden vefat ettiği okula çocuğu kaydettiklerini milli egitime bile bildirmemisler. Vergi kaçırmak için herhalde.

Valla bugün hürriyette yine haber vardı. Başka bir çocuğu uyuyor diye serviste unutmuşlar. Çocuk camlara vurmuş şansa fark edilmiş. Allah korusun. Çok dikkat etmek lazım. Kreşe 40 çocuk var eşyaların karışması kaybolmasi normal diyen bir yer düzgün bir yer olamaz. Milli eğitime ve bimer e şikayet edin nasıl bir yermiş denetlesinler.

Bakın o alperenin ihmal yüzünden vefat ettiği okula çocuğu kaydettiklerini milli egitime bile bildirmemisler. Vergi kaçırmak için herhalde.
Özel fransız okulu

Başta müdürle değil öğretmenle konuşmalıydınız... Sonuçta öğretmen girecek çocuğunuzun dersine ve o napılması gerektiğini müdürden daha iyi biliyor. Daha önce alıştırma ve uyum süreci konusunda tecrübelidir öğretmen. Bence müdürün 1 saat olayı çok çok yanlış olmuş. Zaten şöyle bir durun var çocuk kapıda ağlıyo dimi. Sınıfa geçiyo 2 dakika sonra oyuna dalıp gülüp eğleniyor... Müdür yanlış yapmış bence

Oğlum 3 yaşunda kreşe başladık servise sabahları binmek istemeyince müdüre sabahları bir saat izin almamı ve çıcuğy böylece alışturabileceğimizi söyledi tamam dedim izin aldım.yol zaten 10 dakka.kreşin dışarıda bagçesi var ve kaydırağa biniyordu oğlan ve tam beş dakika olmuştu sınıf öpretmeni yanımıza geldi işimden geri kalmamamı gidebileceğimi söyledi.daha çıçuğun 6. Günü ve ben sepetleniyordum kibar kibar.bakın ben keyfimden burada değilim izin almak ne kadar zor ben ne zaman gitmem gerektiğini bilebilecek ki da tutun ki şu an bahçedeyiz çocuklarun bulunduğu sınıflara girniyorum.bahçede oğlumla sadece ikimiziz.sonra müdüreyi aradım bakın çocuğun eşyaları sürekli ya karıiıyor ya da kayboluyor.en son ev pondufları ki pahalıydı bayağı kaybettiler ve öncesinde kreşte kalan eşyaları oldu 2 kez ve onları bulduk ve bu daha altıncı gün.liste yapayım ben ona tik atılsın ve şunu da dedim bu ne düzensizlik 6 günde eşya kayboluyorvve 3. Kez.ayrıca dedim bu sabah oğlumun öğretmeni sabah beş dajika ılmuştu ki gidebilecwğimi söyledi.ben 35 yaşında insanım nerede ne kadar kalınacak bilirim tüm iznlerimi almıştım.sınıflarınıza da girmiyorum.geç kalırsınız vs diye ben iatemiştim dedi en sonunda şyny söyledi.kreşin güvenlik uygulamaları nedeniyleymiş.bu beni rencide etti bna sabah bir saat izin al diyen onlar ve bwni sepetleyen onlar.kreşin güvenliği için olması.rencide oldum.eşya kaybolma içinse 40 öğrenci varmış ve karışma doğlmış eğer kabullenmitorsam çocuğumu yuvadan alabilirmişim.ama altı günde 2 kez wşya karışması ve bir kez de eşya kaybolmasını ben doğal bulmuyorum.ne yapmalıyım.kreşin parkında bir yarım saat oğlum oynasaydı ve bwn de onu bekleseydim ne mahsuru olabilir ve bu daha altıncı gün siz ne yapaedınız
Kardeş ne dediğin belli değil ya.
Cok bilen veli krizi gibi geldi bana durum.
Cocuğun önünde öğretmenle atışma, cok pahalı kıymetli esyalar almayın madem yokluğunda üzülecekseniz.

yani haklılar tabiki..sen çocuğunun yanında durarak iyilik yapmıyorsun..

Eee siz duruyorsunuz orada sonrs diger cocuklar diyor ki benim annem nerede ? Onlara yazik degil mi ? Krese cooook pahali panduf almak zaten mantiksiz. Cooook pahali panduf nerede satiliyor onu da merak etmedim degil. Kreste kaybolmalar esya karismasi normaldir sozlesmede dahi yazar. Eşyaların uzerinde isim etiket vs olmalidir. Kaldi 6. Gun ielrleyen aylarda öğretmen ogrencilerini tanir ve karisikliklar azalir. Buraya yazarken bile uslubunuz cok sert bence dedikleri gibi kendinize yeni bir kres bulun..

ben bahsettiğiniz her şeyi abarttığınızı düşünüyorum. benim oğlum da kreşe gidiyor ve bir çok şeyinin kaybolabileceğini/karışabileceğini düşünerek -ki olmaması imkansız- en ucuzundan alıyorum (iç çamaşırı pijama pandif vs) müdüre hanım da size sabah izin alın dediyse uzun bir süre için değil bir iki gün içindir. oranın yetkilisi öğretmen artık gitmenizi söylüyorsa çocuğunuzun yanında otoritesini de kırmamak adına gitmeli ve öğretmene karşı çıkmamalısınız. kreşin parkında yarım saat oynasaydık demek sizin kuralınız çocuğu gelip alma öğretmenin kuralı ve öğretmene uymak durumundasınız kreş sınırları içinde otorite öğretmendir sizin borunuz ötmemeli.
işyerinden de izin almak dünyanın sorunu değil bu kadar büyütmeyin. yaşınız/konumunuz ne olursa olsun kreşin şartlarını veya düzenini öğretmenden daha iyi bilemezsiniz.

Izin alın dediler diye 1 sene boyunca her sabah cocugunuzun yaninda kalabileceginizi dusunmuyordunuz herhalde. Demek ki uyum gostermis çocuğunuz, sevinmelisiniz. Ama esyalarin kaybolmasi karışması olayi ve negenmiyorsaniz alabilirsiniz tavri cok cirkin. Bu cumleyi duydugum.anda alirdim sanirim.[/QUOTE
Altı gün her gün gitmedim ilk gün sadece kayıt yaptırıp çıktım.orada beklemedim.iki kez gittim ikisi de müdürenin isteğiyleydi.bana bir saat izin al dedi beş dakika sonra sepetledi.sonra güvenlik nedeniyle dedi müdüre.çok rencide edici

ben bahsettiğiniz her şeyi abarttığınızı düşünüyorum. benim oğlum da kreşe gidiyor ve bir çok şeyinin kaybolabileceğini/karışabileceğini düşünerek -ki olmaması imkansız- en ucuzundan alıyorum (iç çamaşırı pijama pandif vs) müdüre hanım da size sabah izin alın dediyse uzun bir süre için değil bir iki gün içindir. oranın yetkilisi öğretmen artık gitmenizi söylüyorsa çocuğunuzun yanında otoritesini de kırmamak adına gitmeli ve öğretmene karşı çıkmamalısınız. kreşin parkında yarım saat oynasaydık demek sizin kuralınız çocuğu gelip alma öğretmenin kuralı ve öğretmene uymak durumundasınız kreş sınırları içinde otorite öğretmendir sizin borunuz ötmemeli.
işyerinden de izin almak dünyanın sorunu değil bu kadar büyütmeyin. yaşınız/konumunuz ne olursa olsun kreşin şartlarını veya düzenini öğretmenden daha iyi bilemezsiniz.
bana izin al dediği ilk gün bu saygısızlığı yaptı.iki kez gittim o da müdürenin isteğiyle

yani haklılar tabiki..sen çocuğunun yanında durarak iyilik yapmıyorsun..
Kendileri istedi bir saat izin al dedi daha ilk gün üstelik parkta idik parkta oynamamızı sötlemişti müdüre daha ilk günden sepetlefi.ben kukla mıyım bir saat izin al diyor ve sonra da sepetliyorlar

İzin al demelerinden sonra git demelerini kaldıramamış olmanız normal.
Ama bir çok kişinin de söylediği gibi orada eğitimi veren müdür değil.
Doğal olarak bir çocuğunun oryantasyon sürecini kestiremeyebilir.
Çocuğunuz alıştıysa varlığınız orada gereksiz.
Hem kendi çocuğunuz hem de başka çocuklar açısından.
Henüz çok alışamayan bir çocuk demek ki anneler burada kalabiliyor izlenimine kapılabilir.
Bu da öğretmeni ve sınıfını zora sokmaktan başka bir şey değildir.
Eşyaların karışması da biraz daha ihtimam gösterebilirlerdi.
Etiket bu durumu kolaylaştıryor.
Onlar yapmıyorsa siz etiketleyin.

Back
X