• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kreş sorunum

Ayakkabıları etiketleyip çanta içi çocuğun üzerindeki giydilerin listesini yaptım akşam işaretlenecek o liste.bunu onların yapması gerek ya da her çocuğa ayrı bir dolap.çok zor olmamalı
Cok zor emin olun. 40 tane cocugun listesini elime alip isaretlemeye kalksam en az 1 saat demek bu. Ben bununla ugrasirken 1 saat cocuklar ne yapicak? O arada siniftan birisi cikip gitse "ihmalkar ogretmen" olurum. Bi cocuk kalkip arkadasinin kafasina sulugu gecirse "sen napiyordun o ara hoca" denir. Cocugunuza esyalarinin ona ait oldugunu, unutmamasi gerektigini soyleyin. Sevdigi bir yapiskani yapistirin. Boylece gordugunde tanir. Belli bir sure sonra butun cocuklar esyalarini tanir, kaybolmaz merak etmeyin.

Gidin demesinde bir şey yok

Eşya kaybolmasına gelince de sonuçta içeri ayakkabıları zaten okulda kalmıyor mu bir yerin altına girmiştir çıkar

Oğlum 120 kişilik kreşe gitti 36 aylık yani 3 yaşında başladı

Hiçbir şeyi de kaybolmadı zira her şeyini tanırdı bugün unutursa yarın bulunurdu ya da yanlışlıkla birinin çantasına girerse ertesi gün gelir öğretmen de bu kimin derdi

Her giysiye isim vs de yazmadım 4 yıllık kreş hayatında ayakkabılar aynı oluyor diye onlara yazardık vs vs

Bir de 35 liralık pandufun maddi zararını ben mi çekeceğim derseniz sizin kreş maceranız zorlu geçecek gibi

Öğrencinin eşyasını listeymişim tik atsın vs ütopik zaten bir giydikleri olur bir de yedekleri hadi kışın hırka ya da yeleği

Bu kadar kıymetli şeyler değil bunlar

Maddi manevi değeri olan şeyleri getirmeyin derler mesela okullara ne Zaman getirseler onlar kaybolur vay künyeler küpeler

Her yerin basit düzeni vardır siz ona uyarsınız onlar size değil beğenmedi iseniz de başkasına gidersiniz listeye tik isterim vs dersiniz

Başlayalı 6 gün olmuş daha nekadar gideceksiniz. Çocuklarımızın güvenliği için beklemeyin

Birde kreşin bahçesinde çocuğunuz neden yarımsaat oynasın ki , oradaki sınıfın bir düzeni var, etkinlik saatidir , kahvaltı saatidir sınıfa girmesi gerekiyordur.sonra nasıl alışacak çocuğunuz.

Evet ve salak şoför çocuğu bulduktan sonra okul saatine kadar bir büfede çocuğu oyalamiş. Kız annesine okula gitmedim demese kimsenin ruhu duymayacak.
Yok artık.:KK57: cesarete bak adamdaki pes. Madem buldun okula götür,elalemin cocuğunu orada burada oyalamak nedir? Ayrica okul neden aramamış ailesini,okula gelmedi bir sorun mu var diye. Anne/babası delirmiştir yazık.
Allah bildiği gibi yapsın hepsini. küçücük bir servisin icinde tur atıp bakmak ne kadar zor olabilir ki anlamıyorum. Can taşıdıklarının farkında degiller buna kanaat getirdim artık. Tek teselli cocuğa bir şey olmamış olması,ama bu gibi ihmalkarların ciddi cezalar alması lazım.

Oğlum 3 yaşunda kreşe başladık servise sabahları binmek istemeyince müdüre sabahları bir saat izin almamı ve çıcuğy böylece alışturabileceğimizi söyledi tamam dedim izin aldım.yol zaten 10 dakka.kreşin dışarıda bagçesi var ve kaydırağa biniyordu oğlan ve tam beş dakika olmuştu sınıf öpretmeni yanımıza geldi işimden geri kalmamamı gidebileceğimi söyledi.daha çıçuğun 6. Günü ve ben sepetleniyordum kibar kibar.bakın ben keyfimden burada değilim izin almak ne kadar zor ben ne zaman gitmem gerektiğini bilebilecek ki da tutun ki şu an bahçedeyiz çocuklarun bulunduğu sınıflara girniyorum.bahçede oğlumla sadece ikimiziz.sonra müdüreyi aradım bakın çocuğun eşyaları sürekli ya karıiıyor ya da kayboluyor.en son ev pondufları ki pahalıydı bayağı kaybettiler ve öncesinde kreşte kalan eşyaları oldu 2 kez ve onları bulduk ve bu daha altıncı gün.liste yapayım ben ona tik atılsın ve şunu da dedim bu ne düzensizlik 6 günde eşya kayboluyorvve 3. Kez.ayrıca dedim bu sabah oğlumun öğretmeni sabah beş dajika ılmuştu ki gidebilecwğimi söyledi.ben 35 yaşında insanım nerede ne kadar kalınacak bilirim tüm iznlerimi almıştım.sınıflarınıza da girmiyorum.geç kalırsınız vs diye ben iatemiştim dedi en sonunda şyny söyledi.kreşin güvenlik uygulamaları nedeniyleymiş.bu beni rencide etti bna sabah bir saat izin al diyen onlar ve bwni sepetleyen onlar.kreşin güvenliği için olması.rencide oldum.eşya kaybolma içinse 40 öğrenci varmış ve karışma doğlmış eğer kabullenmitorsam çocuğumu yuvadan alabilirmişim.ama altı günde 2 kez wşya karışması ve bir kez de eşya kaybolmasını ben doğal bulmuyorum.ne yapmalıyım.kreşin parkında bir yarım saat oğlum oynasaydı ve bwn de onu bekleseydim ne mahsuru olabilir ve bu daha altıncı gün siz ne yapaedınız
Kaç gün kalmayı planlıyordunuz anlamadım.
Sizi sepetlememişler,siz yanliş anlamışsınız. Güzelce söylemişler,siz terslemişsiniz. Ayrıca siz ve oglunuz başbaşa vakit geciriyorsanız o bahcede,asla tamamen alıstı diyemezsiniz.
Benim kızımda 2.5 yaşında yarım gün başlamıştı anaokuluna,bende okula girdim ilk günlerde,oyun odasında öğretmeni ,ben ve kızım vakit gecirdik ilk gün. İkinci gün konuştum şimdi gideceğim beni istersen söyle gelirim diye,ve çıktım,okula yakın bir yerde oturdum kahve içtim,okuluda tembihledim bakın ben şuradayım,beni isterse aglatmayın,hemen arayın gelirim,üzerek ayrilmak,çocuğumu yıpratmak istemiyorum diye. Yarım saat sonra aradılar sizi istiyor diye,gittim aldım cıktım kızımı. Bir sonraki gün daha uzun kaldı,ama yemek yemedi yine hemen aldım,sonraki gün yemekte yedi derken alıştı. O süreçte öğretmeni ile frekans tuttursun birbirlerine alışsınlar diyeydi. Öğretmen yanımda olmadan ben okulda ne kadar vakit geçirirsem geçireyim anlamı olmazdı.
İnanın sizinde başbaşa vakit gecirmenizin okula alışma anlamında faydası olmaz.
Eşyalarin kaybolması konusunda haklısinız. Bir iğnemiz dahi kaybolmadı. İlk sene yazmıştım eşyalarına ismini,sonraki senelerde yazma gereği duymadım,sorun yaşamadık. O konuda planli olmaları gerekir. Atiyorum ayakkabı mı değiştirdi okula girerken,hemen çocuğun adının yazdığı rafa koymali öğretmeni. Giysiler için dolap yoksa,değiştirirken yeniyi alıp eskiyi koymali,aksi halde başa çıkılamaz yani.

Görüşünüze saygılıyım ama hiç öyle değilim.eşyalar arada sırada karışabilir ama 6 günde üç kez karışması fazla gibi geldi.pahalışeyler giydirmeyin deniliyor ama çocığumda içe basma var ve tüm ayakkabıları özel ve pahalı.ve daha bu qyakkabılar da karıştı.bir veli olarak güvenlik tehdidi olarak görülüyorum.çok çirkin ve rencide edici
Bakın o zaman orada bir suistimal durumu var. Bizim çantamızda başkasına ait birşey gelse kazara onu hemen geri göndeririz. Bir gün kızıma başkasının montunu giydirmişlerdi (kendi öğretmeni izinliydi o gün) almaya gittiğimde gördüm,hemen değiştirttim,bizim değil bu mont diye. Başka bir cantaya konulup gittiyse dahi geri gönderilir. Kimse sanmıyorum veli olarak aman bu ayakkabi güzelmiş kalsın giydiririm desin. Orada bir eksiklik,aksaklik olduğu aşikar.

Çocuğu kaybediyorlar kardeşim çocuk.. sen daha panduf diyorsun eşya diyorsun. :işsiz:

Öfff kriz yönetimini bilmeyen Veli'nin otorite krizi:işsiz:siz ne kadar duracağınızı bilemezsiniz zamanla öğrenirsiniz. Bir saat olur yarım saat olur duruma göre 15 dk olur. İlla bir saat olacak diye neden ergen gibi diretiyorsunuz duruma uyum sağlamak varken bana böyle dediler de ama böyle yapmıyorlar da diye yaygara koparıyorsunuz duruma uyum sağlayın.bu arada sizinle uğraşmak istemiyorlar en çekilmez veli tipi olarak gördükleri için isterseniz gidin demişler.

Oncelikle hem bir veli hemde bu isin icinde olan biriyim belirtmek isterim. Cogu idare siniftaki isleyisi, oryantasyon sistemini pek bilmez cunku bu is ogretmenden ogretmene bile degisebilir.mesela bir kisi sinifa veli alabilirken digeri almak istemeyebilir.bu yuzden cocugunuzun durumu ile ilgili en saglikli bilgiyi yine ogretmeni verebilir size. Herhangi bir probleminizde yine ogretmeninle paylasmaniz hem etik acidan hemde daha kolay cozumlame adina daha dogru bir adim olur.sizin mudurle almis oldugunuz bir karardan da ayrica ogretmeninde haberi olmamis olabilir. Ayni sekilde ogrt. icinde cok can sıkıcı bir durum. Ilk gunler cocuklarin eslarinin karismasi bence normal bir durum cunku yardimcilar ve ogretmenlerde esyalarin kime ait olup olmadigini zaman gectikce ogrenecekler.eger bu konuda cok duyarliysaniz cocugunuzn tum esyalarina igne ile ismini isleyin.ayakkabilara da yazin inanin bu onlar icinde cok daha kolay olur. En onemli konuya gelirsek; anladigim kadariyla ilk cocugunuz ve ilk deneyimiz kimsenin kimseyi tanimadigi, yada daha 6 gun tanidigi kisi evet bu cok guvenilir diyemez veli bile olsa.

Zararım karşışnmıyor o kadar çabalarına kârşın daha anlayışlı olmam gereklymiş.pandufun parasınıçalışanların maaşundan kessinler anlayışlı olayım.hem sorumsuzca eşya kaybedeceksin hem de anlayış isteyeceksin.hem de altı günde üç kere
Oha ya. Çalışanların maaşından kesilsin nasıl bi şey.

İlk zamanlarda üzerine isim yazmazsanız eşyaları kaybolabilir bu normal.Zaten bir kaç güne bulunuyor eşyalar yanlışlıkla diğer çocuklara felan verilmiş olabilir.

Back
X