• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kreş sorunum

Ayrıca veliyseniz de sadece kendi çocugunuz için velisiniz, diğer çocuklar için evet tehditsiniz. Burda yaptığınız yanlış diyoruz, biraz kendinizi sorgulayın. Burdan bile anlaşılıyor yüz yüze olan tavrınız.
Yine de ifade tarzı yaklaşım çirkin geldi

O etiketleri nasıl bulabilirim ? Şimdilik kıyafetin etiketlerine yazdım isim ama dediğiniz şekil daha mantıklı geldi

bizim zamanimizda henuz cok yaygin degildi, ben yurt disindan almistim. belki simdi online magazalardan temin ediliyordur.

S

SiZ yanlis anliyor olabilir misiniz bazi seyleri?
Ilk gunler uyum surecidir ve veli okula gelebilir. Bu 10 gun dediler diye on gun surmek zorunda mi? Ogretmen kendini sevdirir sinifta cocuk icin eglenceli hale gelir 3 /5 gunde atlatilir alisma sureci.
Evet günümüzde veli dahi olsa diger cocuklar için tehdit oluşturabilir. Okul/kres sadece 1 ogrenciyi degil mevcut ogrencilere gore duzen kurar.
Sabahlari krese birakip devam etmeniz gerek. Sizin bahcede ki parkta oynadiginizi giren diger cocuklarin neler hissedecegini düşündünüz mu rencide olurken. Siz o cocuklari üzmüş olabilir misiniz bu davranisinizla? Empati kurun lutfen
Haklısınız da biz mdüreyle böyle konuşmamıitık kayıtta.ayrıca parkta oynatmamla çocuğyn uyum süreci daha ılımlı oşdu faydası oldu

Bizim de 6.gun. Servisle gitmek istemedigi için izin almanizi soylemis,krese biraktiginizda da 5-10dk oyalansaniz yine hakli cikiyorlar yani ben sizi hakli göremedim kusura bakmayin. Esya karismasi kaybolmasi gibi bir durum yasamadik ama yasasaydim bu olayin uzerine giderdim. Yalnız maddi olarak degil de, daha bir esyadan haberleri yok, cocugumu da umursamazlarsa diye dusunurum

Cocuklarin panduflarini ogretmeninin ezberlemesi mi gerekiyordu? Nasil engelleyecek kaybolmasini? Okulun ilk gunleri o cocuklari zabdetmenin ne kadsr zor oldugunu biliyor musunuz?

1-2 gun alissin diye size izin alin demisler. 6. Gunde hala gidiyormussunuz. Sizden baska veli var mi bekleyen? Yok. Neyin hesabini soruyorsunuz ben anlamadim.

sizin gitmeniz konusunda kreş haklı
diğer konular için birşey diyemeyeceğim
ilk zamanlar olur öyle çocuk zamanla hangisinin kendisine ait olduğunu bilir bence

Haklısınız da biz mdüreyle böyle konuşmamıitık kayıtta.ayrıca parkta oynatmamla çocuğyn uyum süreci daha ılımlı oşdu faydası oldu
Mudureyle konusunca senet mi imzaladin. Duruma gore degisiklik olur ve sizin uymaniz gerekir. Parkta sizinle oyun oynamasinin alisma surecine iyi gelmesi sizin fikriniz. Ogretmen gerekli gormus ve sizin yaniniza gelip cocugu sinifa götürmek istemis. Dogru olan da bu. Sinifa arkadaslarina ve öğretmenine alisacak cocuk. Sizinle parkta oyuna degil.

Bizim de 6.gun. Servisle gitmek istemedigi için izin almanizi soylemis,krese biraktiginizda da 5-10dk oyalansaniz yine hakli cikiyorlar yani ben sizi hakli göremedim kusura bakmayin. Esya karismasi kaybolmasi gibi bir durum yasamadik ama yasasaydim bu olayin uzerine giderdim. Yalnız maddi olarak degil de, daha bir esyadan haberleri yok, cocugumu da umursamazlarsa diye dusunurum
Cocuklarin panduflarini ogretmeninin ezberlemesi mi gerekiyordu? Nasil engelleyecek kaybolmasini? Okulun ilk gunleri o cocuklari zabdetmenin ne kadsr zor oldugunu biliyor musunuz?

1-2 gun alissin diye size izin alin demisler. 6. Gunde hala gidiyormussunuz. Sizden baska veli var mi bekleyen? Yok. Neyin hesabini soruyorsunuz ben anlamadim.
Ayakkabıları etiketleyip çanta içi çocuğun üzerindeki giydilerin listesini yaptım akşam işaretlenecek o liste.bunu onların yapması gerek ya da her çocuğa ayrı bir dolap.çok zor olmamalı

Çocuğa dikkat ediyorlar her an fotosu geliyor da eşya kabolmasının maddi boyutu ve bunu benim üstlenmem sinir bozucu

Ama çocuğun durumunu önceden kestirememiş olabilirler.

Benim oğlum kreşe başlayacağı zaman ilk hafta oryantasyon olacak dediler, çocuğun durumuna göre günde bir iki saat kalacak dediler. Ben de işlerimi ona göre ayarladım. İkinci gün yarım gün kaldı, 3. Gün öğle yemeğini yedi, 4. Günü akşam kreşten alın alıştı dediler. Aaa hani bir hafta yarım gün gelecekti demedim, her çocuk farklı, hem de iyi ki erkenden alıştı, bazı çocuklarda 2. Haftaya da uzatıyorlar oryantasyon sürecini, o daha zor bence.

Eşya kaybolması ile alakalı, her şeyine isim yazarım ben. Bir de sınıfta watsup grubumuz vardı, çok önemli bir şey kaybolursa oradan da soruyorduk bazen başka çocuğun çantasında gidebiliyordu, giden kişi de bana yanlış bir şey geldi diye haber ediyordu. Olabiliyor. Zamanla öğretmen de eşyaları tabıyacaktır.

bir de su var, siz evladiniz icin oradasiniz elbet ama kotu niyetli insanlar da evlatlari icin oradayiz bahanesine siginip baska cocuklara zarar verebilirler. bir velinin surekli okulda olmasina izin veren okula ben asla cocugumu emanet etmezdim.

Kreş sizin gitmeniz konusunda çok haklı. Kızımın kreşe başladığı zamanı hatırladım, sor uyum sağladı. 1-2 gün 2 saat kadar kaldı bekleme salonunda bekleyip kızımı saati gelince aldım. 3. gün tam gün gitti yine benim beklemem istendi öğretmeni tarafından ama ben orada beklemenin doğru olmadığını diğer çocuklarında aynı talepte bulunabileceğini düşünüp bildiğimden öğretmene, en iyisi karşı cafeye gideyim orada olacağım, eğer bir sıkıntı olursa telefonumu çaldırmanız yeterli dedim.

Back
X