Kreş sorunum

İslamiyet in sadece 5 farzdan ibaret olmadığını düşünüyorum. Hediyeleşmek üzerine etkinlik yapacaklarmış mesela bugün. İslam dininde çok güzel bir şey değil mi hediyeleşmek?
Güzel temiz insan olmayı başkalarına karşı saygılı sevgili olmayı öğrenmesi yeterli benim için.

Bence yeterince pedagojik yaklaşılıyor.
Sizin anlattığınız kadarıyla gayet kaliteli bir yer.

İlahiden ne gibi bir zarar gelebilir? Bazı fikirler aykırı olmak adına çok uçuk..
Siz sadece kreşle tekrar konuşup dini eğitim sırasında kızınızın ne yaptığını ve bu eğitimin içeriğini öğrenin bence..

Hiç katılmıyorum bu düşüncenize. Dini eğitim çocuğa ailesi tarafından verilmelidir. Nasıl ki milli değerlerimizi öğretiyoruz kendin arastır demiyoruz vatan millet sevgisi aşılamaya çalısıyoruz eline bayrak verip sallattırıyoruz. Ama dini sevdirmeye çalışmayacakmışız kendi araştıracakmış. Ne bu yaman çelişki?. Sen küçükken sevdirme sonradan sevöesini bekle olcak iş mi?
Zaten bende ailesi tarafından verilir dedim ?
Ayrıca bana katılmak zorunda değilsiniz sizi bunun için zorladigimi hatırlamıyorum
Dini bilgisini yetisini bilmediğim bir öğretmen benim çocuğuma dini eğitim veremez sizde çocuğumun öğretmeni olmadiginiza göre ?
İyi forumlar .

3 yaşındaki çocuğa din dersinden önce sevgi,saygı, paylaşım,vicdani yaklaşım v.s. öğretilmeli.

Gerisi nasılsa gelir.

Yanlış eğitmenler yüzünden korkar, sorgulayamaz daha küçük .

Siz genede dikkatli olun.

Hediyeleşme , selamlaşma, yardımlaşma vs. gibi kavramlar çocuğa din adı altında değilde insanlik adı altında öğretilmeli
diye düşünüyorum.

kolay gelsin

Aa olur mu, zararlıııı.
İngilizce öğrensin mesela, saysın, şarkıları öğrensin her türlü gerekli ve gereksiz şeyi öğrensin ama din erken. :kahve:
Ha bir de özellikle İslamsa çok erken, nedense..

Neyse @Mune bir bak, uyar bizi :)
Banlama ama heee, kendimizi tutacağız sözz
Hoppa
Bende yazacak çok şey varda bana doğru onlara göre yalnis olur beni engeller ler diye susuyorum

tamamen sizin tercihinizde olan bir konu ister devam edersiniz ister biraktirirsiniz.
ama yorumlari saskinlikla okudum ilahi öğrenmenin pedagojik olarak ne gibi olumsuz bir etkisi olabilir? sordum sarı çiçeğe söyleyen çocuk ne gibi bir travma yaşar mesela? ilginç ve çok fanatık düşünceler var gerçekten.

Fantazi içeren, melonkoligin , isyanın dibine vurmuş şarkılar duygudugunda çoğu anne telaslanmiyor oysa.

Çocuklarından dolayı yıllardır şarkı dinlemiyorum onlar varken.

Ilahiden ilahiyat değişir , duyduğunuz ilahi hangisiydi ?

Yazdiklariniza dikkat edin hanımlar konu sahibi isteseydi eğitimini o yönde verdirir ilerde de imam hatibe yollardi

Cemaat okulları diye birşey vardı değil mi ? Sonra ne oldu ?
Ana baba dururken o eğitim öğretmene mi düşmüş ?
Ha kendinizi yetersiz bulursunuz o ayrı ama ne bileyim ben bazı şeyleri uç noktalarda yaşayan birinin dini eğitim verdiğini ? Olabilir yani olamaz mı neler okuyoruz görüyoruz kimseye güvenmem . Yaşında soru sorduğunda bilmesi gerekeni söylerim ince şeyleri kendi öğrenecek zira 7 yaşında çocuğun anlayıp ezberleyebilecegi bir benimsemeden bahsediyoruz . Bir çok anne baba çocuğunun ateist olduğunu bile bilmiyor yahu . İnsan kendinden bile bilgisinden ne kadar emin olabilir ki elin adamına güvensin çocuğunun inancını emanet etsin

Birde İngilizceye ilahinin ne alakası var :D
Biri dil diğeri adı üstü de ilahi birbirine karistirdiniz iyice

Alın başka biryere verin bukadar rahatsızsanız
Çocuk bu başka kreşdede mutlu olur
Zaten 1 ay olmuş başliyalı 2 hafta sonra ordaki arkadaşlarının ismini bile hatırlamaz başka yere başlasa

İsteyene veriliyor derken çocukları drama dersi adı altına drama öğretmeni gelip teker teker 5er dk geçmeyecek şekilde sınıfdan alıp başka bir sınıfda ders çalıştırıyor. Başka bir binada olmadiği için çocuk tuvalete giderken bile duyabilir.
İstemeyenide almıyor sınıfan normal etkinliğine devam ediyor yani.
Ama dini eğitim istemeyip öyle bir kreşe vereni hiç duymadım. Siz istemiyorduysanız böyle bir kreşe baştan vermeseydiniz. Yeterince iyi araştırmamışsınız belliki.
İlahi söyletiğini sanmiyorum drama öğretmeninin. Onu sınıfca müzik etkinliğinde öğrenmiştir
En iyi cevabı öğretmen ve kreş yönetimi verir.
Çocuğunuzu alabilirsiniz burda bunun için konu açıp insanları birbirine düşürmenin alemi yok

Aa olur mu, zararlıııı.
İngilizce öğrensin mesela, saysın, şarkıları öğrensin her türlü gerekli ve gereksiz şeyi öğrensin ama din erken. :kahve:
Ha bir de özellikle İslamsa çok erken, nedense..

Neyse @Mune bir bak, uyar bizi :)
Banlama ama heee, kendimizi tutacağız sözz
Hoppa

Evet çünkü çoçuk henüz soyut kavramlari anlayamiyor. Allah felan nedir tam anlayamiyor. Ki anlasa dahi, bu yine anne babanin tercihi isteyip, istememesi.

Ve Inglizce bir inanç sistemin bir parçasi degildir. Bir dildir. Ister kabul edin, ister etmeyin, çesitli dilleri bilmek çoçugun ilerdeki hayatini kolaylastirir.

pembebattaniyeli pembebattaniyeli Ben olsam çoçugumu baska yere yazdirirdim. Ki "herkese dini egitim vermiyoruz" diyen kuruma zaten yazdirmazdim. Yani demek ki veriliyormus, eh peki verilirken senin çoçugun ne yapacaktida?

Fantazi içeren, melonkoligin , isyanın dibine vurmuş şarkılar duygudugunda çoğu anne telaslanmiyor oysa.

Sordum Sarı Çiçeğe Annem babam topraktır. Bunu 3 yaşında bir çocuğa nasıl anlatırsınız ?

Benim çok sevdiğim bir ilahidir. Öğrenmesine karşı değilim ama bu yaş 3 olmamalı diye düşünüyorum.

Bir çoğumuz Fatiha suresini biliyoruz ama sadece biliyoruz. Arapça okuyoruz Türkçe anlamını açıp sorgulamıyoruz.
6 yaşına gelmeden hatim indiriyor minicik bebeler. Evet güzel ama yaptığı işi bilinciyle yapmalı. sahşi fikrim bu yönde

Kalın sağlıcakla

Sordum Sarı Çiçeğe Annem babam topraktır. Bunu 3 yaşında bir çocuğa nasıl anlatırsınız ?

Benim çok sevdiğim bir ilahidir. Öğrenmesine karşı değilim ama bu yaş 3 olmamalı diye düşünüyorum.

Bir çoğumuz Fatiha suresini biliyoruz ama sadece biliyoruz. Arapça okuyoruz Türkçe anlamını açıp sorgulamıyoruz.
6 yaşına gelmeden hatim indiriyor minicik bebeler. Evet güzel ama yaptığı işi bilinciyle yapmalı. sahşi fikrim bu yönde

Kalın sağlıcakla
"papatya çok zalimdi birdenbire silkindi,
yere düştü kelebek ah vah diyerek"
rondunu nasıl anlıyorsa öyle anlar.
ya da küçük kurbağa küçük kurbağa kuyruğun nerede şarkısını ya da kırmızı balığın derede balıkçı hasandan kaçtığı şarkıyı nasıl kavriyorsa.

çocuklar bu tür şeylerle hayal dünyasını zenginleştirir aslında masallar, konuşan hayvanlar canlandırmalar. bugüne kadar hep öyle oldu.
bu şarkıların hiç ogretilmedigi bir kreş var mı? sanmiyorum

hatim indirmesini dini hassasiyeti olan pek çok anne baba da tercih etmez. ama dini hayatın içine girdirerek vermek için yaş sınırı yoktur. sonuçta dini bayramlarda dinle ilgili ama bebeklikten beri veriyoruz.
tekrar ediyorum konu sahibi ister istemez bu onun tercihi ama aykırı olmak adına sunulan argümanların da hiç bir dayanağı yok

Son düzenleme:
Zaten bende ailesi tarafından verilir dedim ?
Ayrıca bana katılmak zorunda değilsiniz sizi bunun için zorladigimi hatırlamıyorum
Dini bilgisini yetisini bilmediğim bir öğretmen benim çocuğuma dini eğitim veremez sizde çocuğumun öğretmeni olmadiginiza göre ?
İyi forumlar .
Ben de beni bunun için zorladınız dediğimi hatırlamıyorum. Ben sadece fikrimi yazdım.cevap verip vermemek sizin elinizde doğal olarak. Sizde hayırlı forumlar

Evet çünkü çoçuk henüz soyut kavramlari anlayamiyor. Allah felan nedir tam anlayamiyor. Ki anlasa dahi, bu yine anne babanin tercihi isteyip, istememesi.

Ve Inglizce bir inanç sistemin bir parçasi degildir. Bir dildir. Ister kabul edin, ister etmeyin, çesitli dilleri bilmek çoçugun ilerdeki hayatini kolaylastirir.

pembebattaniyeli pembebattaniyeli Ben olsam çoçugumu baska yere yazdirirdim. Ki "herkese dini egitim vermiyoruz" diyen kuruma zaten yazdirmazdim. Yani demek ki veriliyormus, eh peki verilirken senin çoçugun ne yapacaktida?
Zaten çocukların seviyesine göre anlatılıyor öyle değil mi?
İngilizce örneğini dil değil şarkı bazında düşünelim.
Nasıl ki ingilizce şarkıları Beyonceden Rihannadan öğretmiyorlar, çocuk şarkıları öğretiyorlarsa, ilahiler de öyledir. Çocuksu, dinden ziyade "değerler eğitimi" adı altında erdemli davranışlar. Zaten o tür davranışlar da dinin gereklilikleri.
Hediyeleşmek, selamlaşmak, yardımlaşmak, insan doğa hayvan sevgisi. Hepsi dinin değerlerinin içinde.
İşte bunları öğrenmesinde, hatta bunları 3 yaşında öğrenmesinde benim için sakınca yok.
Benim için sureleri, duaları öğrenmesinde de sakınca yok.
Ama sizin için olabilir.
Konu sahibi için olabilir.
E öyleyse almalı çocuğunu, dünyanın sonu olmayacaktır, 1 ayda alıştığı yerden kopması.
Bunu mesele haline getirmeye gerek yok değil mi?

Ben de dinlediğim şarkıları seciyorum benimki daha 1 yaşında. Hele klip hiç açmıyorum tv den netten. Ne kilipler yayınlıyolar şarkı diye.

Back
X