Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası kreş ve bitmeyen hastalıklar..

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

zenku

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2008
948
72
98
herkese merhaba,

benim yaklaşık 3 yaşında bir kızım var ve biz bu yıl kreşe başladık.. ama daha 5 hafta olmasına rağmen hastalıktan kurtulamadık bir türlü.. ilk iki hafta zaten alışma süreciydi zorladı bizi baya ama iyiydi sağlığı.. ondan sonra çocuk hep hasta.. o burun hiç kurumadı.. genelde böyle mi oluyor bu süreç? deneyimli anneler ve bilenler bir el atarsa sevinirim

Benm yiğenm ana okuluna geçen yıl basladı ve cocuk sürekli hastalanıyor hiç iyileşemedi oluyor boyle seyler yiğenmin doktoruda okula baslayacaksa cokk hastalanır diye söylemişti ve öylede oldu.

Benim kızım da kreşte ve evet genelde böyle oluyor. Bir çocuk hastalanınca hepsi hastalanıyor doğal olarak. Kreşler hastalık kapmak için müsait bir ortam maalesef. Ama grip, ishal, idrar yolları enfeksiyonu salgın şu aralar. Her yerden bunları kapmış olabilir, yani mevsimsel oluşan hastalık dönemi harici endişelenmeniz normal, yani sıcak bir mevsimde grip olursa anormal ama şu dönemde belki de kendisi üşütmüşte olabilir, anne babadan kapmış olabilir.

Benm yiğenm ana okuluna geçen yıl basladı ve cocuk sürekli hastalanıyor hiç iyileşemedi oluyor boyle seyler yiğenmin doktoruda okula baslayacaksa cokk hastalanır diye söylemişti ve öylede oldu.
aslında herkes söylüyordu da bu kadar da değildir diye düşünmüştüm.. bu yıl da aynı şekilde hasta oluyor mu? genelde ilk yıl için diyorlardı ama?
evet aslında biz de geçirdik sırayla.. kim kime bulaştırdı o kısmı meçhul tabi :) bağışıklığını güçlendirmek için vitamin desteği dışında önereceğiniz birşeyler var mıdır?

Ben azıcık öksürüp burnu akınca direk Kongest pediatrik şurup veriyorum. Evde hep var. Çok ilerlemeden kesiyor önünü. Doktora gidince o da yine bu veya muadilini veriyor. Antibiyotik verirse almıyorum bile, Kongest verip yanında ıhlamur içirip, bal falan yediriyorum. Yani çok hasta olmadığı sürece doktora bile götürmüyorum doğduğundan beri.

burdan ilac ve vs tawsiyesi almayin. doktor cocuga en uygun ilaci verecektir. ilk kalabalik ortamlarda kacinilnaz son cocuk cocuga bulastiriyo. simdi olmasa okulda olacak mecbur.
ilaç tavsiyesi istemedim aslında zaten doktorumuzun önerisiyle vitamin vs desteği alıyoruz.. ilaçsız doğal olarak neler veriyorsunuz diye sormuştum

2,5 yaşına kadar kızım hiç hasta olmadı, kontrol dışında doktora gitmedik. 2,5 yaşında kreşe bi başladı sonrası tam kabus.. SÜrekli hasta.. Her hafta hastanedeyiz. İyi hali yok.. Antibiyotiksiz geçen günümüz yok. Çıldıracaktım.. İyleşmeden yenisi başlıyordu. En sonunda antibiyotikler yetersiz kalıp hastalık geçti derken bile yeniden tekrarlayınca seröz otit oldu. Aylarca kulaktaki o sıvı geçmedi. hah geçiyo dediğimiz zaman ertesi hafta kontrolde eskisinden kötü duruma geliyordu.
AMa her gittiğimiz doktor kreşe gitmesin diyordu. Bunlar kreş benzeri kalabalık yerlerde kapılan enfeksiyonlarmış.
Ameliyat oldu. Geniz etleri alındı, kulağına ventilasyon tüpü takıldı. Bunlar kötü şeyler ama şimdi iyi tarafı geliyor..
Bu yaşadıklarımızdan dolayı çocuğun bağışıklık sistemi baya güçlendi. Bu yıl kreşte 2. senemiz. Bütün arkadaşları sırayla hasta oluyor. Aynı süreçler. Ama kızım çok şükür bu tip enfeksiyonlara karşı bağışıklığını güçlendirdiği için bize uğramıyor.
Son doktorumuz söylemişti. Bırakın hasta olsun diye.. bu onu güçlendirecek demişti. İlkokulda daha da güçlü oluyormuş bu yaşta bağışıklığı güçlendiği için.
Çok uzun oldu kusura bakma söylemek istediğim şey, bırak hastalansın.. Öyle böyle iyileşerek güçleniyo bağışıklık. Rabbim dermansız dert vermesin inşallah

ilaç tavsiyesi istemedim aslında zaten doktorumuzun önerisiyle vitamin vs desteği alıyoruz.. ilaçsız doğal olarak neler veriyorsunuz diye sormuştum

ıhlamur veriyorum ben her sabah ha hastalanmıyor mu geçen hafta full evdeydi :) salgın varmış öğretmeni bile serumluk oldu..
antibiyotik niyetine soğana bal koyup veririm
öksürük için bal zencefil karışımı .

ay yazınız nasıl iyi geldi bana bilemezsiniz.. çünkü düşünüp duruyorum günlerdir bu nasıl böyle sürecek diye.. kızım sosyal bir çocuk artık kreşin tadını da almaya başladı yani verim alacağımızı da düşünüyorum o nedenle kreşe gitmesin de diyemiyorum.. inşallah bizim de sizler gibi sonunda yüzümüz güler.. Allah kuzularımıza sağlık versin, dermansız dert vermesin dediğiniz gibi..

çok teşekkürler ve sevgiler

aslında bu ara bir salgın var doğru.. kreşe gitmeyip evde olan arkadaş çocukları da geçirdiler.. tavsiyeleriniz için teşekkür ederim, soğan bal karışımını ben de deneyeceğim hemen.. sağlıklı günler yaşasın çocuklarımız hep

balık yağı ve yoğurt öneririm hergün bir kase yoğurt yese o gün kaptığı mikropların bir kısmı gider daha az hastalanır

balık yağı ve yoğurt öneririm hergün bir kase yoğurt yese o gün kaptığı mikropların bir kısmı gider daha az hastalanır
yoğurt her gün veriyoruz aslında evde mayalayıp.. ama şu balık yağı işini de bir sorayım doktorumuza.. çok kullanan insan var çünkü çocuğuna.. teşekkür ederim tavsiyeleriniz için..

Kreşin ilk yılı oturup ağladığımı bilirim. oğlum kapıyordu hastalığı eve gelip kardeşine bulaştırıyordu. bütün bir sene böyle gitti. ama bağışıklık sistemleri gelişti. kızım bu yıl kreşe başladı ama çok şükür hasta olmadı.

Ay konuyu okuyunca ruhum sıkıldı oğlumu da kreşe vermeyi düşünüyoruz, gerçi bakıcıyla kreş arasında gidip geliyoruz kararsız kaldık. Hastalık olayında da okadar çok olmaz diyordum ama korktum şimdi ya , benimki daha da küçük bi de. Off zor bu işler

böyle şeyler okuyunca iyi hissediyorum kendimi.. inşallah sonrasında biz de rahat ederiz.. tabi ki çok zor olmuştur sizin için hem büyük hem küçükle hastayken uğraşmak.. hasta olunca huyları değişiyor çok zorluyolar zaten.. inşallah ufak tefek şeyler dışında hasta da olmaz kuzucuklar.. hiç hasta olmadan da olmuyor sonuçta ama ne kadar az ve hafif o kadar iyi..

benim kızım da eylül başında başladı kreşe ama hastalıktan toplasan 10 kere gidememiştir
işin kötüsü 2 aydır devam eden öksürüğü var neler yaptım geçmedi
normal bir süreç yani
zamanla alışacaklardır diye düşünüyorum :)

ya bilemiyorum ki küçük gitmeleri iyi mi kötü mü.. bakıcı işi de çok zor.. etrafımda bakıcıya baktıran arkadaşlar vr 6 ya 7ye bakıcı değiştirdiler.. çocukla çalışmak zor vesselam.. Allah yardımcımız olsun
evet o öksürük geçmiyor çünkü burun aktıkça geniz akıntısı oluyor ve o da öksürtüyo.. özellikle gece yattığında öksürüyor bizimki de.. inşallah alışırlar :) sizin kreş yılınız da hayırlı olsun :)

inşallah teşekkür ederim, sizinki de hayırlı olsun :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…