• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kreş ve hastalık çıkmazı

lilywalee

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2025
5
2
1
27
Çocuğum 40 aylık hep okula gitmek istedi. Oryantasyon döneminde beni neden eve götürüyorsun diye ağladı. Kayıt yaptırdım şimdi de kreşe gitmek istemiyor.Öyle bir arada kaldım ki… Hep hasta oluyor. Geçen hafta da biri el ayak hastalığı olmuş Allahtan geçen hafta nezle diye göndermemiştim. Sabah ağlaya ağlaya gitti yine. Bana öyle bir sarılışı vardı ki öğretmeni de zorla kucağımdan aldı nasıl susturdu bilemiyorum bile aklım kalıyor. Almalı mıyım devam mı etmeli miyim bilmiyorum

Pes edersen hep aynı şeyi yaşayacaksın, eşimin kuzeninin çocuğu da öyleydi yıkıyordu okulu ilk bir hafta kadın kapıda bekledi, sonra oyunlara etkinliklere alistikca unuttu ağlamayı sizlamayi, bizde sürekli hastayız bir buçuk ayda üçüncü gribe tutulduk, üç aylık bebe de var evde, cümleten bize tasiyor hastaliklari ama koruma şansımız da yok, göndermeyelim de diyemiyoruz, alisacagiz böyle böyle... Bağışıklık kazanıyoruz (inşallah, amin) 😂😂

Nezle diye bir hafta evde tutarsaniz ne okula alisir ne de bagisikligi guclenir. Ates, kusma ya da ishal olmadigi surece gondermeniz lazim. Oksuruk burun akintisi falan bunlar hic bitmeyecek. Bu sekilde yaparsaniz zamanla hasta olma sikligi azalacak ve hastaliklari daha hafif atlatacak.

Bazı çocuklar okulda hastalanınca okula gitmek istemezler. Psikolojik olarak ya sınıfta kusarsam, ishal olursam, ya kötüleşirsem korkusu yaşıyorlar. Ve üst üste hasta olmaktan gerçekten yoruluyorlar. Ama toparlanmasını bekleyip göndermeye devam etmelisiniz. Enfeksiyonlarla karşılaştıkça daha kolay geçirmeye başlayacak. Kapıdan bırakın dönün. Duygusallaşmasına ya da içeri girmemek için sizi kullanmasına müsade etmeyin. Zaten kapıdan geçtikten sonra hepsi normale dönüp hemen sınıfına adapte oluyor. Nazı size geçiyor. Böyle böyle alışır severek gider.

Back
X