Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası kreş

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

inekobasi

Guru
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2011
3.547
11.351
hanımlar eylül ayında Allah izin verirse 22 aylık olacak kızım. bu yıl bakan bakıcı taşınacağı için gelecek yıl olmayacak ve ben tekrar bilmediğim bir bakıcıya bırakmak istemiyorum. kreş olsun istiyorum. sizce 22 ay kreş için çok erken midir ? tecrübeli anneler, benzer süreçleri yaşamış olanlar tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum..

22 ay bebiş için çok erken olmaz mı kreş ya ?
kv anne falan yok mu bakabilecek ? orada bir sıkıntısı olsa bile anlatamayacak yaşta yavrucuk

Kızınızın karakterine,kişiliğine de bağlı bence,orada arkadaşlarıyla çok da eğlenebilir,gelişimi için çok çok iyi de olabilir; kendini ifade edemeyip ezile de bilir. Bana biraz uzak geliyor kreş fikri,anneanne-babanne bakmalı,o yoksa bakıcı. Bakıcınıza çok alışmıştır,ayrılması kötü olmuş.

Kreş düşünüyorsanız da ilk zamanlar yarım gün gönderin derim.

hanımlar eylül ayında Allah izin verirse 22 aylık olacak kızım. bu yıl bakan bakıcı taşınacağı için gelecek yıl olmayacak ve ben tekrar bilmediğim bir bakıcıya bırakmak istemiyorum. kreş olsun istiyorum. sizce 22 ay kreş için çok erken midir ? tecrübeli anneler, benzer süreçleri yaşamış olanlar tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum..
Evet erken bir yıl daha bakıcı düşünseniz daha iyi olur.

malesef babanne ve annanne şansımız yok bakmak istemezler..kreş için 3 yaş uygundur diye öğrenmiştik eğitim derlerinde sosyalleşme ihtiyacı 3 yaşında başlarmış.. çocuğu 2 yaşında kreşe giden anneler sizin yorumlarınızı bekliyorum :KK43:

3 yasina kadar kresler sadece bakicilik gorevi ustleniyorlar. Yani bakicinin yaptigi gibi yedir oynat uyut tarzi seyler. Kayinvalidem bir kreste calisiyor 3 yasina kadar olan cocuklara bakiyor. 3 yasindan sonra ogretmenlere gidiyorlar cocuklar.

2 yaşında verdim iki kızımı kreşe biri okuma yazmayı kendi söktü, diğeri baba dışında kelime bilmiyordu şimdi kendi kendine şarkı besteliyor.

canım benim oğlumda 2 yaşında başladı konuşması geriydi o düzeldi yeme alışkanlığı uyku alışkanlığı hepsi düzeldi ve 3 yaşında ingilizce konuşmaya başlamısdı babaanne - anneanne yoksa bence güvenilir bir kreş daha iyidir diye düşünüyorum akşama kadar bir bakıcıyla ne kadar olur bilemiyorum

25 aylık başladı

3 kişilik sınıfı vardı; 2 oğlan 1 kız kız 5-6 ay daha küçüktü biraz sonradan geldi zaten oğlanlar yaşıt

Bir öğretmen bir de stajyer vardı

Bakıcı teyze ve müdür de ilgiliydi

Bakıcı ortamını kreşe taşıdılar bir nebze hem de oynadılar arkadaşları ile

Nerede ise bu şekildeki her konuya yazdım; konuşamıyor deniyor ama işine gelen her şeyi anlatıyorlar

Çocuğun biri diğerine elindeki oyuncağı vurmuş dişi kanamış

Benim oğlan anlattı; şöyle oldu böyle oldu x öğretmen koşup geldi diye

Öğretmen nerdeydi sorusuna da güzelce cevap verdi; kırmızı masanın yanında idi diye; yani sınıfta imiş öğretmeni de

Erte4si gün kapıda müdürü gördüm geçmiş olsun böyle olmuş dedim; müdür de öğretmene bak ben sana anlatır onlar demiştim dedi.

Çocuklar kendilerini ifade edebiliyor ki bizimki de pek konuşmazdı

Benimkinin tuvalet eğitimi vardı olmayanlara veren yerler de var

Yemek yemeyi bağımsız olmayı vs vs öğreniyorlar

Bunlar küçük olduğu için yemeklerine de yardım ettiler; ayakkabılarını da giydirdiler

Oğlum 5 yaşında şimdi bile o kreşte neler yaptığını hatırlayabiliyor

bende oğlumu 26 aylıkken kreşe başlattım tabi ilk etapta zor bi evre oda bende çook ağladık 3 ayda zor alıştık ama sonrasında çook memnunuz bakıcıdan çok daha iyi kreş hem eğitim alıyo hem sosyalleşiyo hemde paylaşmayı biliyo tuvalet eğitiminden tutun kendi kendine uyumasına kadar orda öğrendi tabi çook iyi araştırmalısın karar vermek çook zor

merhaba;
2 yaşında ki oğlum 20 gündür Eryaman Ataç kreşe gidiyor. Bu kreş hakkında bilgisi olan var mı? kamera sistemi var ancak online değil. yani evden izleyemiyorum. Lütfen bilgisi olan paylaşabilir mi? Şimdiden teşekkür ederim.

X