Bebeğimi bırakmanın vicdan yükü

• Konu Sahibi Konu Sahibi swezy
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Merhaba, buradaki asla ve asla diyenleri hiçbir zaman anlamadım,anlamayacağım. şuan kızım 2,5 yaşında 4 aylıkken kv bırakıp işe döndüm tabi vicdan yaptım ama mantık çerçevesinde düşünüp davranmam gerekiyordu, öyle de davrandım. çalışmasam olurdu ama şartlarımız aynı olmazdı. ben bunalırdım eşimi bunaltırdım çocuğuma ayırdığım zaman kalitesi düşük olurdu. sebebi evde ev işi yemek maddi olarak eşim dahi olsa birine bağlı kalmak beni bunlatır strese sokar ve bende çevremdekileri strese sokardım. onun yerine işime döndüm hayatın içinde kaldım işe gelmek bile bir sosyalleşme oldu. maddi anlamda rahat oldum çocuğumu oyun grupları yüzme vs götürdüm.ev işleri için yardımcı aldım haftada bir gün. yemeği kızımın kiminle oynamak istediğine göre eşimle paylaştık.tatillere gittik. 16 yıldır aktif iş hayatının içinde gezmeyi eğlenmeyi seven biri olarak söylüyorum ne garip değil mi böyle birinin çocuklu hayattan bunalmasını insanlar ne kadar kolay yadsıyabiliyor.(bu söylediğim kendi adıma ve bunalmış annelere) içinizden nasıl geliyorsa ilerki süreçte sizi ve yavrunuzun refah seviyesini nasıl bir seçim yaparsanız yükseltecekse öyle davranın. ebeveyn olmak bugünü düşünüp o duyguya saplanmaktan çok uzun vadeli düşünüp uzun vadeli plan gerektiriyor bence. kısa vadede plan ise çocuğunuzla kaliteli zaman geçrmek onunla oynamak enerjik olmak gülmek güldüğünüze gülümsemesini sağlamak olmalı.kk da bakıyorum çocuktan sonra bozulan evlilik birliğinin bozulması adına yazılmış yüzlerce başlık var. 1 çocuğun 3 ebeveyni var. 1. anne 2. baba 3. ise anne ve baba arasındaki bağ. sadece ayrı ayrı iyi anne baba olmak yetmiyor. anne baba arasındaki bağı da görmeleri için anne ve babanında maddi ve manevi hayatta kalması gerekiyor. yine ve yine biz bize yapıyoruz bu vicdan yükünü fikir almaya çalışan annelere. yok bağı kopar yok çocuk güvende hissetmez. kime göre? neye göre? sabah yanından ayrılıp öğlen geri döneceğiniz işten dolayı ne bağ kopması? anneniz ve kv niz çocuğunuza emin olun sizin kadar iyi bakacaktır. çocuğunuz onların canının canı unutmayın.kendinizi rahatlatmak adına sorduğunuz sorunun karşılığı maalesef bu başlığınızın altında %60 oranda ''ASLA.'' alın size daha büyük bir vicdan muhasebesi. size kocaman sarılıyorum ve en doğru kararı vermeniz için sadece kendinizi dinlemenizi tavsiye ediyorum. :KK200:
İnanın ki ağlayarak okudum mesajınızı o kadar içten o kadar dobra anlattiniz o kadar içim ferahladi ki Rabbim sizi hiç darda koymasın İnşallah bnde size yürekten sarılıyorum gönlüme sular serpti bu cümleler kesinlikle dediğiniz doğru bazen gün içinde o kadar bunaliyorum ki çocuğa da yansıyor ister istemez o bile gün içinde başka birini görmek oyun istiyo e benimde haliyle pilim bitiyor sizin anlattiklariniz beni cesaretlendirdi

İnanın ki ağlayarak okudum mesajınızı o kadar içten o kadar dobra anlattiniz o kadar içim ferahladi ki Rabbim sizi hiç darda koymasın İnşallah bnde size yürekten sarılıyorum gönlüme sular serpti bu cümleler kesinlikle dediğiniz doğru bazen gün içinde o kadar bunaliyorum ki çocuğa da yansıyor ister istemez o bile gün içinde başka birini görmek oyun istiyo e benimde haliyle pilim bitiyor sizin anlattiklariniz beni cesaretlendirdi
Size motivasyon sağlamaktan mutluluk duydum. :KK200: Rabbim sizi ve tüm anneleri darda koymasın inşallah. güzel dualarında yer almak beni çok duygulandırdı.dilerim gözyaşlarınız hep mutluluktan olur.Sağlıcakla kalın. :dua:

Back